- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
válasz
gyurczy #76685 üzenetére
Zseniális barátunk jól tippelt, Flotex van a falon. Mivel csak ezen az egy oldalon van, így nem tudom azt mondani rá, hogy hallhatóan kevesebb tőle a visszhang, de akik az egész szobát borították vele, azok esküdnek rá. Élőben nagyon szép, kifejezetten jó textúrája van. Felhordani nagyon egyszerű (bár sok évet dolgoztam festőként...) Sok színben kapható, és kb. 1000 Ft-ra jön ki négyzetmétere. Mire vagy még kiváncsi?
-
Patice
nagyúr
válasz
gyurczy #76229 üzenetére
Király. Köszi!
Én is ajánlanék egyet, igaz tavalyi, de jó:
Gregory Porter - Liquid Spirit
(#76232) nuke7:
AppleTV-t hogy sikerült rávenni a NAS-os lejátszásra? (PC-n ment esetleg az iTunes szerver?) Vagy csak AirPlay eszköz volt és arra küldted a zenét? Ilyen jó lenne az optikája?
-
Dorian
félisten
válasz
gyurczy #74610 üzenetére
Carl Cox már a '80-as években bőven DJ-skedett, '90-es évek elejétől az albumai nemzetközileg ismertek voltak. Sokan nem tudják itthon, hogy a house már a '80-as évek elején ment nyugaton. Mondjuk sokat fejlődött az elektromos zene: pár éve betévedtünk egy "Classic Rave" buliba, amire 16 évesen csapattuk. Csak néztünk mi ez, 5 perc múlva röhögve menekültünk.
Anthony Pappa, Steve Lawler sztem inkább house DJ, mint techno.
Nekem 1. sz. kedvenc Sasha és M. Dekay, hazaiak közül Pöli.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #72294 üzenetére
játszottottam azért pár kört oprendszerekkel. Linux is lenne olyan jó mint a mac, de mac készen van,linux meg igéret. Ráadásul itunessel tök jól távosítható androidról a hackintosh
windowsnak sztem sose lesz olyan hangja,mint osx-nek ,akármit hekkelnek scriptekkel. hifis paraméterekben server+phil féle script megfogta a gyári osx-et,zenében nem. Aztán ott csaptam le gyorsan a szervert,mikor feltettem 10.8ra az OSX scriptet. és ennyi, ott nem volt kérdés.
Kistücsök: az alaplapi kijáratot 30 használtan 30rugós usb-spdif konverter is megeszi. Hivoxos Musiland, vagy Kingrex.
Nemhogy egy Tabla, ami meg lassan etalon ezek között. -
Patice
nagyúr
-
cecil
aktív tag
válasz
gyurczy #71282 üzenetére
Merre vagy?
milyen hosszúak?
ez is most éppen foglalkoztat, hogy jó lenne egymás felé rakni a proci/végfokot, lehetne rövidebb összekötőt használni, csak melegedés szempontjából nem tudom mennyire gáz, illetve ha az új szekrénybe így lenne közében a center alatt kb 10cm-mel magasabb szekrény kellne, ami miatt a center + vászon alja is feljebb csúszna...
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #70710 üzenetére
Nagy siltechek tényleg nagy,nehéz fadobozban érkeznek. minél drágább,annál nehezebb, és nagyobb dobozban
spx800körül volt a váltás, ott új hungarocell, régi meg dobozos volt. Rubyk meg négyzetméteres böszmeségben érkeznek.
VDHkat viszont nem nagyon láttam még hamisitani, siltechet többre tartják, abból még nem létező tipusokat is lehet kinából olcsón kapni.
Toobee: végfokod az utolsó,amihez hozzányúlnék. kéne egy jó féle digi forrás először is. szerintem. Ahogy mondod.
BBéci: mitől jobb az Anthem bemérése?
Fél éve kb denonnal egy pontban mérek, azóta többeknek mondtam,h próbálják ki, azóta ők is igy tesznek. ez most a denon hibája, vagy csak ennyit lehet kihozni a mérésekből?Vagy ez nem hiba,hanem feature? ha el akarod kenni a hangot, sok pontban mérsz,ha egyből, akkor meg körbe vesz a hangtér középről, minden máshonnan meg gyenge lesz.
Megmondom őszintén, úgy látom, távolságot jól be lehet mérni fülre is, hangnyomást detto. EQra nekem már nem túl sok szükségem van, szoba is kezd egyre tisztulni. Azért kíváncsi lennék méréstechnikában miben jobbak a többiek.
devil-k: mindent meg lehet magyarázni, ideológizálni. Sztem kábel, és csatlakozó válogatja. CAT7 pl jobb egy ocsó csatival is, de találni példát a csupaszon jobbra is. Egyébként hogy nehezitsem a döntést, miért nem használsz villát?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #70534 üzenetére
Nagy táp? akkor D osztály, lin táppal? Hát, akkor csak fogyaszt valamennyit. De azért nem sokkal többet.
LFEt. denonon fel van húzva a jelszint, hogy bekapcsoljon időben, ne a film első robbanásánál. Egyébként most jut eszembe, hogy volt olyan pofázós film is, hogy annyira ritkán volt benne mély, hogy csak a kattogást hallottam.
-
dunkel
őstag
válasz
gyurczy #70430 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az elhelyezéstől függ. 17nm, tehát nem nagy szoba:
806 megemelve kb 2 méterre volt a fejemtől, a háta 10 centire a faltól. Nem volt jó, egyrészt mert nagyon a falon volt, másrészt mert nem volt megfelelő távolságra, nem tudott akkora teret csinálni.
SR800 ugyanoda rakva sokkal jobb. Egyrészt úgy van tervezve, hogy felrakhatod a falra (nem hullámvasút a frekvenciamenet), másrészt ez a dipól kialakítás nagyban növelte a tér homogenitását és kiterjedését is. Kb 95-100 fokra raktam.Monitor akkor jó hátra szerintem, ha tudsz neki teret hagyni.
-
Perillustris
senior tag
válasz
gyurczy #70387 üzenetére
100 forint a termékdíj kilónként. Nincsenek illúzióim, tudom, az ország állapota, a magas elvonások, terhek, stb. be vannak árazva. Jómagam egyébként akár 10-20%-kal magasabb árat is szívesen kifizetek egy Streamaudio-féle kis cégnek a megbízható támogatásért, de ez a felár azért rengeteg. Mivel egyéb termékeknél nincsenek ekkora különbségek, biztosan van valami speciális oka, mindenesetre megakadtam rajta.
-
Perillustris
senior tag
válasz
gyurczy #70355 üzenetére
Ez pár tíz százalékkal magasabb árat kétségkívül indokolhatna, de azért a - jelenlegi gyenge forint mellett is - 93 ezer forintos kiskereskedelmi árból ne legyen már két és félszer annyi (az ÁFÁ-t nem kell mindkét országban megfizetni, ha nem is kap egy magyar cég jelentős kedvezményt).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #70273 üzenetére
front preout?
sajnos vagy filmet inditasz, vagy a 7020asat úgy állitod,h a sztereo jelet szétdobja úgy,hogy a sub is kapjon belőle.Béci: én csak a dogmatikus mondatod nem értem. szerencsére engem sem zavar különösebben a szivárvány, de hogy minden ami nem dlp az gyenge mozira, azért meredek.
-
ricsik
őstag
-
törölt tag
válasz
gyurczy #69458 üzenetére
Win 8.1 és Server optimalizálásról van szó, legyen az mozigép vagy zenelejátszó, vagy egyben a kettő. Jitter csökk, process gyilkolás. stb. Lehetőségek:
AUDIOPHILE OPTIMIZER plusz Server 2012
Ez a "mindent verő" megoldás, ahogy lehetséges a 2012-t GUI-t kinyírva Core módban futtatni. Olvasnivaló a manual részen.Black Viper Windows 8.1 Service Configurations
És ez is nagyon érdekes, kockázatmentesen kipróbálható, visszaállítható script: CAD, computer audio design (manual), (fórum).
Vicces amikor egy MP után, vagy HTPC win 7 ill egyéb oprendszer után ezeken sorban lépkedsz és döbbensz
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #69458 üzenetére
Ejj, nem vagy elég kocka...
Nagyjából annál jobb zenére egy oprendszer,minél gyorsabban reagál a gép 1-1 feladatra. Ezt úgy csinálod meg a gyári oprendszerekkel, hogy kiirtasz mindent, ami nem kötelező a zene lejátszásához. Ezt vagy kézzel, nagyon nagy hozzáértéssel csinálod, vagy egy ilyen hozzáértő által összeállított programmal kiirtatod a gépedből a fölösleges processeket, és igy gyorsabban fog reagálni a gép.
Ilyen program=script pl a CAD nevű, ingyenes, ez van 10.8 as OSX alá, és van windowsokra is, vagy van a Phil féle, az audiophile optimizer, ami direkt 2012 serverre való, fizetős. MEg még sokan mások, de ez a kettőt terjedt el.Hogy mennyire ilyeneken múlik a hang, mutatja, hogy a win 8.1 igazából egy server 2012 sok sallanggal. Vagy az osx hangi előnyét nagyjából be tudta hozni (hosszan hallgathatóságban nem, de hifis paraméterekben igen) a 2012 scripttel.
Ez a fegyvertény nagyjából addig tartott, mig fel nem tettem osx-re is scriptet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #69325 üzenetére
talán a musiland digital times, az egyetlen emlithető hangkari a célra. a többi nüanszokban jobb,ha jobb egy alaplapitól. a többit szinte biztosan elveri egy kingrex is.
MasterMark: az csak egy proci által futtatott program, ami leszimulálja a teret, és DTS jön ki. maga a dts átmegy akár egy optikain is. Tablán átment a dsd is dop formájában,ami nagyobb sávszélességet igényel.
DTS connect sztem nem lehet nagy szám, hiszen csak mesterségesen előállitott hangforrásokról, mesterséges térről van szó.
de még, ha jó is lenne, ezeket totál felesleges megvenni mozizni, amikor egy alaplapi is tudja szoftveresen. sztereoban, komolyabban zenélni, arra való ezek a drága usb-spdif átalakítók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED monitor topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kuponkunyeráló
- Videós, mozgóképes topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- KEF R7 META Hangfal eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged