- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
válasz
Tamoo #126452 üzenetére
Az már távolság! Mekkora szobába költöztél?
Gondolkodtam,hogy a laminált padlót felszedem és középen vezetem el a kábelt a padló alatt,(így nyernék jó pár métert)de mikor megemlítettem valahogy nem lelkesedtek mellettem. Főleg most,hogy dobozokat is cseréltem.Lehet elkapkodtam a kérdést..
Erre a kábelre gondolsz?Nemir Ombe A 1017-est kipróbálnám szívesen.De az ára 10 euro métere.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #126345 üzenetére
1. igen
2. nem, a sima 5ös volt két trafós, dir-es. volt ilyenem, nagyon jó ár/értékű dacnak tartom, de ritka, akkoriban egyáltalán nem ismerték a GD-t. árban kb egál az 5 az 5.2 és az 5.32. A sima 5ösön nincs USB (bele lehet hekkelni, de nincs benne sok köszönet) ellenben a két trafós jobb hangú. konkrétan jobb dacnak tartom, mint a a mytek 192t, a teac 501et, stb.. -
Norbi 72
veterán
válasz
Tamoo #126180 üzenetére
Csúnya lenne,ha egy 10 éve 2500 dolcsis sztereót egy mozivas megszorongatna.
Ebben a tesztben elég komoly láncot raktak köré.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tamoo #126163 üzenetére
Félreértettél : Denon vs MF. Mint gyártó, vagy márka...
Szerinted sztereó vonalon melyik az a Denon, amelyik határozottan jobb lenne, mint a te MF-d ? Egy PMA1520, ami dedikált sztereó és cirka 350 lepedő, szerinted megszorongatná a MF-t ? Ez a itt kérdés. Ha igen, igazad van, mert a Denon ennyit rakott a mozigépébe és passz. Ha nem, akkor valóban nincs miről beszélni. Szvsz.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tamoo #126140 üzenetére
És mi van, ha "csak" a Denon vs MF közötti különbséget hallod? Próbálj elvonatkoztatni attól, hogy ez egy sokcsatornás vas. Ha ez egy sztereó Denon lenne, akkor is meglenne a hangzásbeli (stílusbeli ?) különbség a MF javára. Tehát, nem a mozi vs sztereó erősítő közötti különbséget hallod, hanem a gyártók közöttit, hogy konkrét legyek. Szvsz.
-
válasz
Tamoo #126123 üzenetére
Nem vagyok listaár-fetisiszta, sőt, de a konkrét esetben szerintem beszédes lehet, ami az általános hangminőséget illeti. Természetesen ha valami olyan szolgáltatást tud az olcsóbb, amit a másik nem, akkor az nyilván felülírhatja ezt.
A 4520 teljesen külön kezeli a két szubot?GS20 vs. 926 : Nem mindegy neked, melyik a jobb dunkel szerint, amikor sem GS20-at, sem 926-ot nem akarsz venni?
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #126093 üzenetére
Persze, kipróbálom úgy mindenképpen. DAC-ról analógon, a 4520 USB bemenetéről, 4520-at hálózati lejátszással. Igazából ha őszinte vagyok magamhoz amennyit zenét hallgatok, ésszerű lenne nem költeni még külön sztereó erősítőre, ill. a 4520-at mindenre használni sokkal kényelmesebb lenne. De az a helyzet, h a Hivox erősítőt meghallgatva birtoklás vágyam lett és igaz nem hallgatok sokszor zenét, de akkor egyhuzamban sokáig és elmélyülten. Ez így a legdrágább felhasználási mód
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #125969 üzenetére
Én is jártam már hasonlóan
(a sztereó vasnál felejtettem el átváltani a megfelelő bemenetre, így nem szóltak mozizás közben a frontok). Szerencsére azért még időben feltűnt (bár pár perc azért eltelt
), hogy valami nem az igazi. Arra mondjuk jó volt, hogy meggyőződtem róla mennyire sok infó jön a centerből.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Tamoo #125822 üzenetére
Nálam egy közös falam van az ikerház szomszéddal, azt kell megoldjam. eddig van rajta 5cm air rock kőzetgyapot, 23 mm haltex panel, és 12 mm- es gipszkarton. De erre még pakolnom kell mert kevésnek bizonyult. Meg aztán szeretem én a rendőröket, de csak a filmekbe, nem szeretem ha csöngetnek a kapuba, így inkább költenék még a hangszigetelésre. Egyértelmű, hogy a padláson át is szűrődik át hang, így a teljes szoba plafonját, meg erre a meglévő falra is tennék még két réteg csendes lapot a 12 mm- esből. Nem olcsó mulatság, de megér ennyit a hobbi
-
-
válasz
Tamoo #125451 üzenetére
"Erre gondoltam, hogy 15m-en milyen azt nem tudom."
10 métertől már nem vállalják rá a High Speed minősítést, de simán működik, többen is használják ilyen hosszban. El kell vinni, ki kell próbálni. Ha átmegy rajta minden ami kell, akkor jó. A drágább verzióra sem vállalják már 10 métertől a High Speed-et, pedig tudja. Ők viszont a 2k-s kábelre minden további nélkül! Bátraké a szerencse!
-
-
Pepszi
tag
válasz
Tamoo #125244 üzenetére
Az elmúlt pár hónapban ezt az utat jártam be:
3808+concept: mozi jó, zene műfaj függő, akkusztikus szépen szól, rockra kevés
3808+720ae végfoknak+concept: nem volt túl nagy változás (zene 3808 dacjával)
3808+720+dacmagic+concept: no végre valami, végre van benne valami zenei (3808 így nem kell zenéhez)
3808+720+dacmagic+MA: mozi is jó, zene dinamikus, mélyebbre is megy, nekem elég részlet van benneEkkor jött, hogy kellene két hdmi kimenet, és ha már új vas, akkor legyen valami komolyabb, hátha zenén is tetszeni fog, és akkor elég egy erősítő. Ez eddig nem jött be.
Mozin most, hogy Ragadozó állított rajta, fasza lett, de még nem tudom merre tovább.
Ha megmarad a denon zenére, akkor lehet túlzás csak procinak a pio76.
Bár egy proci+3csatornás végfok sem lenne olcsóbb.Esetleg egy arcamot vagy csúcs denont kipróbálnék tetszik-e zenén.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #125247 üzenetére
félreértettelek. nekem egy ideje nem szempont a végfokbemenet. úgyse garantál semmit. csomó végfok önállóan is szinez, akkor meg?
Pepszi: anno 4308assal összehallgattuk a 76ost, esetleg keress rá, mi volt a 76osról a véleményem. Hasonlóan láttam, mint Te, ezen a szinten sajnos túl kell lépned. Szvsz ott még aránylag emberi áron meg lehet lépni egész nagy lépéseket. Öreg vén atmos nélküli vasak ára egyre alacsonyabb, mert van, akit megszédit a marketing, és eladja a szuper cuccát, ócsóért.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tamoo #125244 üzenetére
"Szerintem Ő párhuzamosan akar sztereót és AVR-t használni."
Ha ez biztos, abban az esetben én is a 720-as eladása mellett voksolnék.
Láttam én is az eladó Puccini párost, ami azért nem "mindennapi" márka. De mondom igazad van, csak egy elég ritka modellt adtál meg tippként, ami igazán a fehér hollóhoz hasonlítható, a használt piaci felbukkanását illetve gyakoriságát illetően.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Leslie67
tag
válasz
Tamoo #125091 üzenetére
Hidd el, hogy így sokkal olvasmányosabb, mintha csak egy linket tettem volna be.
Én pl feltétel nélkül hiszek neki és Hiccusznak is, aki szintén nem tapasztalt képi változást kábel és kábel között. Nekem volt egy 15 méteres HDMI pontszóráshibás kábel, de amióta ezek a kábeleim vannak (15+5 m) nem foglalkozom a hdmi mizériával:http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6/home_audio__video.c.20/szerelt_kabel.c.153/hdmi_kabel.c.111/kcehh15__14.p.583
Béndzsa vagyok linkelni ...
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #125062 üzenetére
Igen, hallgattam és a kiszolgálás helyes megválasztása valóban nagyon fontos.
Sokan a régebbi Utopia TN 51 magassugárzót fárasztónak, tolakodónak nevezik, az is egyértelműen az előtte lévő lánctól függ. Ezer éve olyan muzsikál az autómban és semmi ilyesmit nem hallok, pedig az elődjét éppen ezen tulajdonságáért adtam el. -
válasz
Tamoo #125052 üzenetére
"Liszi a GS20-at választotta a kettő közül."
Nehéz döntés volt, de a Focal enyhe magasba húzása és a GS20 ritka jó mély-tartománya sokat nyomott a latba. Mindkettőnek vannak előnyei-hátrányai, már írtam erről, ha jól tévedek.
Egyébként kategória és listaár szempontjából inkább a GS60 van egy szinten a 926-al, ugyanannyiba kerültek. A GS20 200k-val olcsóbb volt.
Azért egy 936-ot, de inkább egy 946-ot bepróbálnék.
-
arcitec
addikt
válasz
Tamoo #124857 üzenetére
Egyébként , kvázi erre gondoltam, hogy aki rendelt honnan, mert az tuti működik.
Egyébként a rendelések, amiket említettél a sub és gariztatni kellett? Ki cserélte ki az elektronikát ,
de lehet az más téma...
Gondolom ez is mond valamitGet fast shipping and excellent service from eBay Top-rated sellers.
Top-rated seller
www*kolumbus24*com (50375 ) About www*kolumbus24*comde árban ez a jobb a tiéd[link]
-
Ed Parker
nagyúr
-
rayoliviero
veterán
válasz
Tamoo #124588 üzenetére
Koszonom a tanacsot.
--------------------------------------
Amator kerdes. Eladtam a PC-m, a videokartya HDMI-vel volt osszekotve az erositovel. Par napig meg nem veszek uj PC-t maradhat a HDMI kabel PC feloli oldala szabadon? Az erositoben bedugva hagytam. Viszont az erosito be lesz kapcsolva a tv adasok miatt.
Maceras lenne kihuzni az erositobol a HDMI kabelt, azert nem akarom, ha nem muszaj. A szabadon maradt vegehez termeszetesen semmit nem erintek. A fa asztalon van rajta. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tamoo #124550 üzenetére
Igaz, de Krisztiánnak van "normális" jack dugója ? Nameg szereléssel, mindennel alig lenne olcsóbb, mint az Inakustik. Csak az meg nem VDC.
Én most is az "olcsóbbikat" használom. Eléggé magasra kellene tenni a lécet, hogy lecseréljem, annyim viszont nincs rá, de talán meg sem érné az én rendszeremben.
-
-
gabo01
őstag
-
tomic
addikt
válasz
Tamoo #123502 üzenetére
Kötelező!
Nemrég voltam a Stream audioban és meghallgattam a Quadralt. Igaz,hogy csak az M40-et hallottam és egy kisebbet belőle, de nekem pl tetszett a karaktere.
Mikor az Elac mellett döntöttem akkor elmentem egy MM-ba németben.Ki volt állítva Canton,Kef, Elac, és még valami.,és ugye ezeknek a variánsai. Kértem,hogy egyesével hallgassuk meg őket.Le lehetett szűrni gyorsan melyik karakter tetszik és melyik nem. -
dota1
aktív tag
válasz
Tamoo #123485 üzenetére
Köszönöm!
Igen, az svs-nek is jó híre van. Csak megmondom őszintén, subokkal kapcsolatban tapasztalatlan vagyok.
Mivel látom , hogy a fórumosok felének/harmadának már volt ezzel a típussal jó tapasztalata és a tesztek sem állítanak mást lehet , hogy inkább a t12 felé hajlanék. Persze alapvetően az új árához képest fele annyiból szerettem volna megúszni az egészet. És még a kábel is 20-30k hozzá...Az is lehet , hogy eladom a 806w-ket és megveszem a 826w-ket, csak sajnálnám föltenni mert gyakorlatilag szinte újak még a fólia is rajtuk van...
Meglásssukmost kattogok.....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tamoo #123228 üzenetére
Gondoltam, hogy lesz, aki félreérti. Én erre gondoltam. Ez mi, ha nem előre programozott "hangzási stílus"?
És, mivel ennek működése közben nincs semmilyen visszacsatolás az erősítő részéről, ezért pont úgy viselkedik, mint egy mezei, előre programozott EQ.
Azt se feledd, hogy én egy konkrét erősítőről beszéltem, nem pl. Arcamról, vagy másról.
A NAD-on pl. nincs is semmilyen korrekció, úgyhogy tudom mit érzel az Audyssey-vel kapcsolatban, de próbálnád ki egy 3x alacsonyabb osztályú vassal. A "szobakorrekció" alsó-közép osztályban nagyon rondán és erőszakosan rondít a hangba, mert nélküle nem szól sehogy. De már bánom, hogy írtam és nem is kívánnék további vitákba belemenni. Mindenki örüljön annak, amije van.
Béke veletek. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #123228 üzenetére
"Megjegyzem én Audyssey nélkül mozizok, mert nem vagyok teljesen elégedett a nálam beállított korrekciójával, zenét meg Pure Direct-ben hallgatok (ha éppen nincs sztereó rendszerem)."
....hát igen, erről írtam én is, hogy mindenképp belenyúl a hangba, a kérdés, hogy tetszik-e a végeredmény vagy sem .....
-
Pepszi
tag
válasz
Tamoo #123083 üzenetére
Mi a hosszú táv?
Az hogy leülök odafigyelve zenét hallgatni nem szokott fél óránál tovább tartani.
Még csak a vasárnapom volt próbálgatni, azt hiszem ez még nem mérvadó.Ezt amúgy hogyan kell értelmezni, hogy illik/nem illik hozzá?
Nem lehet, hogy ez műfaj függő is?Van néhány nehezebben emészthető zeném, (pl. Amorphis ha valaki ismeri), ami nagyon össze tudott kuszálódni a dalival a sokféle hangszer miatt, de RS-nél már egész jól követhető.
Ragadozó:
ha van kábeled bi-amp -hoz azt szívesen kipróbálnám.
Tápnak supra lorad van. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #122848 üzenetére
sokan a damping factorra fogják, de sztem ez kevés infó. fejhallgató erősítőkkel nagyon sokat szórakoztam, de nem nagyon találtam mérhető összefüggést a jól hajtó erősítő és a műszaki paraméterek alapján.
fejesek megtanitottak, hogy igazából a hangszóró összetett terhelése + erősítő+ "hangfalkábelnek" együtt van valami kombinációja, ami néha bejön, néha nem.
krichd1: köszönöm a javítást. jól benéztem, a reference meg aluminium-kerámia oxid.
Pazolini: denonban az kb minek felel meg? de kb jó lehet mozizni. zenén profitál a millás elektronikákból is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #122703 üzenetére
detto. anno talán 2 helyen is hallottunk atmosos szobát, a mennyezetinél még csakcsak hozzáadott valamennyit az élményhez, de a frontok tetejére rakott izékből gyakorlatilag elhanyagolható. az meg megint másik dolog, h egy normális 5.1el, a képpel együtt totálisan fölösleges a mennyezeti cucc. ha a mennyezeti cucc ócskább minőségű hangszórókból van (ami azért elég általános), akkor meg konkrétan zavaró.
nem tudtak már mit kitalálni, amihez alig kell fejleszteni a cégeknek (ugye gyárak is kész chipekből dolgoznak). ahelyett, h csinálnának jobb hangot olcsóbban, inkább baromságokat fejlesztenek...
szvsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #122698 üzenetére
A frontsugárzók tetejére helyezett Atmos hangszórókat használok, az sokak szerint legalább annyira jó, mint a mennyezetbe épített. Természetesen többször hallottam olyat is. Tervbe van véve magam mögé, a könyvespolcra még két hangdoboz elhelyezése.
Árulja el valaki, hogyan lehet kilőni Yamaha erősítőből a Decoder off állást. Fogalmam sincs, miként kapcsoltam be, de azóta nem megy az ARC.
Ha másként nem megy, "factory reset" lesz a vége, de még arra sem jöttem rá, hogyan kell végrehajtani. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #122677 üzenetére
a sub bemeneti érzékenységével is összefügg, de mivel sosem tapasztaltam gondot a T12vel, ezért sztem ott nyugodtan lehet +10esre állítani. Nyilván a proci/kombájn előfok részétől is függ, de denonnal nem volt gond, nem tozított.
NAh, kezd bejáródni az új sub. Kicsit megtoltuk, kedvet kaptam a múltkori XT látogatás után a transformers 4hez. félóránként 10centivel mászott odébb a sub.
-
Toobee
veterán
válasz
Tamoo #122322 üzenetére
Szerintem ez is rózsafa (sötét tónusú).
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #122308 üzenetére
Távirányító hiánya nekem csak kicsit fájdalmas: általában komplett albumokat hallgatok végig, így csak az elején kell korrigálni, ha eltér a jelszint (többnyire klasszikus zenénél kell feljebb csavarni).
Tévézéshez is használva a sztereó erősítőt viszont elengedhetetlen a táv, annyira eltérnek a csatornák szintjei (itt én sokat kapcsolgatok), + azokon belül a reklámok is üvöltenek.
Pedig a Denon da300-zal annyival jobb minőségű a tévéadások hangja (most mozierősítő híján sikerült tapasztalni) mint a 3808 DAC-jával, hogy elgondolkoztam, hogy a tévéből közvetlenül da300-ba menjen később is a digt jel, és analógon tovább a sztereóba, de pont emiatt vetettem el. -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #122287 üzenetére
Igen, valami műszaki magyarázatot várnék valakitől. Tegyük fel, hogy az "előfok" csak egy hangerő potméter.
Szóval ha nincs ellene különösebb indok, akkor ajánláskor szóba jöhetnének a bontható előfokot nélkülöző sztereó erősítők is ilyen használatra, amik egyrészt nem 200-nál kezdődnek, másrészt 20x nagyobb a választék.
(#122290) Pepszi:
Nem értem a problémád. Sztereó 12 órás állásánál beméred a mozi rendszert, a Denon 0,5dB-es pontossággal illeszti, így mozizol. Hangerőt filmezés közben ilyenkor már csak a mozierősítővel kell állítani. Ha zenét akarsz hallgatni, akkor meg lecsavarod 9 órára. -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #122284 üzenetére
Már számtalanszor felvetettem, de sosem kaptam rá választ:
Miért kell ehhez végfok bemenetes sztereó erősítő? Miért nem jó megoldás maxra (vagy egy adott hangerőre) csavart potméterrel bemérni, illeszteni a mozi rendszerbe? Onnantól mozizás esetében csak oda kell csavarni és kész.
-
Patice
nagyúr
válasz
Tamoo #122274 üzenetére
Ha (nagy valószínűséggel) elbuknék az mp3 vs. FLAC teszten, akkor sem konvertálnám át a zenegyűjteményemet MP3-ba. A konyhába is az megy, attól függetlenül, hogy kihallom-e a különbséget wifin streamelve a Chromcast Audio-ra, vagy sem.
MP3-nál mindig "hiányérzetem" van, nem köti le a figyelmemet annyira, mintha FLAC-ot hallgatnék. ezért inkább lossless anyagokkal igyekszem etetni otthon minden audio eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest