- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #80822 üzenetére
Ebben a kérdésben határozottan a KTEL-nek adok igazat. Annyira egyedileg függ az adott szoba méretétől, akusztikájától, hangdoboztól, hallgatási helytől, hogy nincs, nem lehet jó válasz.
"hangminőség csorbulása nélkül" - Ilyen nincs, mindenképpen csorbulni fog valamilyen módon.De tessék: Saját, jobb oldali hangfalam 70cm-re van az oldalfaltól. A hátlapja pedig a mögötte lévő faltól mozin 37cm-re, sztereónál előre húzom +19cm-rel.
-
Spagyi
tag
-
Patice
nagyúr
válasz
liszi70 #80360 üzenetére
Az első verzióra: jáájjj. A másik kettő már egész rendben van, bár korlátozott, de nagy előre lépés. Grat!
(Nem merem nagyon írni, de pár akusztikai panel a dobozok mellé-mögé szerintem még elférne.)A gyerekek miatti védekezést megértem, nálam két lurkó szaladgál a lakásban, egyik már régóta, a másik meg most kezd járni. Amúgy meg ördög és pakol, azaz mindent, amit elér leszed, megnéz, megforgat, megvizsgál. Nem árt ezt is figyelembe venni.
Amúgy én is csodálkoztam, hogy a kezdeti összegek után hogy belevágtál a lecsóba.
De ilyen ez a popszakma.
(#80379) Mtt:
A MasterMark (#80381) által linkelt Kácsás van nekem is otthon. A PC-s aktív dobozaimhoz használom megelégedéssel már vagy 4 éve. Ajánlott vétel.
Árához képest korrekt minőség!
-
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #80371 üzenetére
Konkrétan nem emlékeztem, csak sejtettem, hogy miért is kellhet. Ráadásul magasabbat terveztél, jóval, ezért furcsálltam, hogy most akkor ez a plusz 10 centi mire jó. Kiömlött kakaó? Focilabda?
Oké,,.
A másik ez lett volna, hogy van-e különbség. Ezek szerint nincs.
Az első kép meg... Nemrég linkelte valaki, amikor a csávónál a dalik a falra voltak felrakva gumipókkal vagy valami hasonlóval.
Na az ugrott be egyből.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #79640 üzenetére
"Arról van szó, eladtam a háttereimet, mert túlzás volt azt a kategóriát és minőséget az én plafon-elhelyezésemre pazarolni. Gondoltam veszek kisebb kategóriás, olcsóbb háttereket, oda az is bőven jó lesz, ha meg fa színű lesz, akkor az esztétikai szempontok is ki vannak pipálva.
"
Neked a Dolby Athmos féle elrendezés nem fog gondot okozni.
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #79599 üzenetére
Ez addig van igy ameddig nem melyedsz bele. Egyszer meghallod mit is tud es onnantol nincs megallas. Nalam egy csatlakozot nem lehet felrakni plusszba mert osszemegy az egesz.
Sok jatek mire elkezd konnyeden szarnyalni egy rendszer es azt mondja ra az ember, hogy ez csak egyszeruen zenel es orom hallgatni. Onnan pedig faj az ember szive, ha valtoztatni kell.
Egyszer kezd el kabelezni es rajossz milyen erzekenyek ra.
-
Sefter
veterán
válasz
liszi70 #79599 üzenetére
A nagyobbakról nem tudok nyilatkozni, de a 8-as sorozat elég hisztis a kábelre...
Elég sok időmbe telt amig megtaláltam a rendszerembe illőt, ( ha azt vettem volna ,amivel a legjobban tetszett, akkor a frontok árát kábelekre költöm)
A Dalival nem volt ilyen, meghálálta a jobb kábelt, de gyengébbel s jó volt. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #79599 üzenetére
Amikor nálam lévő tesztkészülékek közé (CD-játszó és sztereó erősítő) bekerült egy high end XLR kábel a 100000 forintos RCA helyére, akkorát javult a hangzás, hogy kis híján dobtam egy hátast. Ez a tuning listaáron 1 millió feletti összegbe került, annyiért lehetett volna venni az ELAC FS 247 BE helyett 407-est, ami még kevésbé mutatta volna meg a tudását az olcsóbb kábellel, mint a kistesója.
Szóval lehet matekozni azon, mi éri meg és mi nem. A mérleg egyik serpenyőjében a hangzás, abszolút skálán, a másikban az, hogy a meglévő készülékekből hozzuk ki a maximumot. Kinek, melyik fontosabb. -
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #78302 üzenetére
Azért kérdezem, mert nálam a bükkfa parketta baromira utálja a vizet, ezért a lehető legerősebben kicsavart, éppen csak minimálisan nedves viledával törlöm fel, majd azonnal padlóápolót adok neki. Amikor csaphornyos volt, azt sem mostuk fel sosem.
Ezzel a módszerrel semmiféle kárt nem lehet okozni a hangdobozokban.Amikor tervezik az álló hangsugárzókat, belekalkulálják a padló akusztikai viselkedését is. Ahhoz (is) illesztik a mélysugárzók és a reflexnyílás(ok) elhelyezését.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #78282 üzenetére
"Tényleg köszönöm a véleményedet, tudom hogy jót akarsz, de én ezt má' kipróbálom, ha a beton súlya alatt beszakad a hajópadló, akkor is!"
Tovább színesedik a topik.
Örülök, hogy jól vetted a véleményem.
"Másrészt így kerülne körülbelül egy vonalba a center és a front magassugárzója,"
Alapesetben egy jóképű, padlón álló HM topiklakó sérülésmentes, "belenyúlásmentes" fejét véve alapul, a szem és a hallójárat padlótól mért távolsága között centiméternyi eltérések vannak. Az ajánlásokat alapul véve, számításaim szerint a megjelenített kép középvonalának, és a center hangdoboz magas-sugárzójának centiméteres eltéréssel, közel azonos magasságban kellene lennie. Ez vetített kép esetén "hangáteresztő" vászonnal megoldható, bár még ezzel a megoldással sem mindenki elégedett (center csatorna hangminősége), más esetekben üti egymást a két ajánlás.
Többség az alacsonyabb elhelyezkedésű, de pl. döntött center hangdoboz elhelyezést választja. a frontok megtervezett magas-sugárzó magassága és az ülő személy (átlagos) fül magassága így közelít legjobban az "optimálishoz".Egyébként ha jól értem, a frontok alá építenéd a beton "tömböt", nem tartasz attól, hogy arról könnyebben lebillentik a gyerekek a dobozokat, mintha a padlón állnának?
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #78282 üzenetére
"így kerülne nagyjából ágyon ülve hallgatói magasságba"
Milyen magas az ágy? Ismereteim szerint, magasságukat illetően megegyeznek a kanapék és az ágyak és azokhoz, a rajtuk ülő emberekhez méretezik az álló hangdobozok magassugárzójának pozícióját.
Szokás a hajópadlót felmosni?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #78258 üzenetére
Szakkiállításon elméletileg azt demózzák, hogy kb. otthon mire számíthatsz. Gyakorlatilag pedig, a lehetőségekhez képest próbálják bemutatni a lánc képességeit. Az, hogy kinek hogyan sikerül, vagy mennyit tesz érte más kérdés.
Ebből kiindulva ha otthoni körülmények között (nem csak a müncheni lakosokra értve) a front hangsugárzók alá építményt javasolt tenni, akkor ott is tettek volna, ezt akartam kifejezni.
Ha valaki, jelenesetben Te, bevásárol komolyabb minőségű (Focal Electra) hangdobozokat, és elismeri, hogy a szoba akusztikája nem "optimális", akkor miért rontja tovább a helyzetét?Én azt gondolom, hogy ezzel a dobozválasztással a jobb hangminőség irányába mozdultál el. A processzor-végfok érdeklődés, mélysugárzó próbák szintén arra engednek következtetni, hogy jobb hangzás elérése a cél.
Akkor ez? "Nem azért csinálom hogy jobb legyen, de hogy rosszabb sem lesz, azt megkockáztatom, de természetesen a kipróbálás dönti el a hatását."Megértettem, hogy a gyerekek miatt óvnád a dobozokat (ha jól emlékszem), esetleg más gyermekes fórumtárs adhat ötletet ki hogyan oldja meg ezt a "problémát", vajon hányan betonoztak a frontsugárzók alá?
Azt már eddig is tapasztaltam, hogy sokaknak eltérő az ízlésük, igényük, hallásuk, tapasztalatuk, így azzal is azonnal meg tudok barátkozni, ha valaki a frontsugárzói alá 30cm-es betontömböt épít, és neki úgy jobban tetszik amit hall. Kivételek erősítik a szabályt.
Lehet, hogy a Focal évtizedet a "betonozzunk a frontok alá" évtizeddel fogod megtörni...
-
ricsik
őstag
válasz
liszi70 #78192 üzenetére
Én azt látom, hogy proci-végfokhoz elég nagy hozzáértés, sok pénz szükséges. Drága összekötő kábelek kellenek, gondosan válogatva, sok pöcsöléssel, próbálgatással, türelemmel és türelemmel. Ha valamelyike nincs meg, akkor kár belekezdeni, ráadásul belépő a szakadék felé. Én inkább ácsorognék a dombtetőn egy High-End AVR-el.
Simán el tudom képzelni, hogy egy Primare AVR hazavág egy szedett-vedett (nem pénzben olcsó, hanem nem összeillő) proci-végfok párost oda nem illő összekötőkkel. De említhetnék más felsős AVR-t, ami a végén olcsóbbra kijön mint a páros, mikor az 5. összekötő kábel szettet cseréli bukóval az ember, mert nem az igazi még mindig.
Minél több kábel, annál több hibalehetőség, félrehangolási lehetőség stb.Cáfoljatok meg, ha hülyeséget gondolok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #78183 üzenetére
Régebbi Rotel végfokokok is szoktak lenni néha "bagóért", mellé egy jól eltalált proci és akár nagyot is léphetsz az Arcamhoz képest. 250-ből ez kábellel is megvan. Csak ugye tudja a fene, hogy milyen páros lenne igazán szerencsés.
Vagy: Vadászol egy Denon 4308-ra.
esetleg amellé még egy kétcsatornás végfok a frontoknak.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #76796 üzenetére
Én sem vagyok a használt cuccok híve. De van ilyen, el kell fogadni és kész.
Azt azért ne mondjuk már, hogy az új cuccokkal nem lehet jó hangminőséget elérni. Ez kicsit így, ebben a formában félrevezető. Nyilván ennél az opciónál be kell járatni a dolgokat rendesen.
Sanci38
Köszönöm az infót! -
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #76792 üzenetére
Sanci javaslatát én jobbnak tartom, használt Pio 450 vagy LX55 okosítva, képminőségben biztosan jobb a Medernél, mkv-hoz szolgáltatást szerintem adnak annyit ami elég. Maradna a 80k-s keretből kb. 30 ezre egy DAC-ra, amivel jóval a Meder analóg teljesítménye felett lenne. Csak, hogy legyen lehetősége mérlegelni, és ne csak az üdvözítő realitás legyen.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
liszi70 #76774 üzenetére
ajánlottak egy pioneer bdp-450-et a problémám ezzel az, hogy nincs rajta analóg audiokimenet.
ha kettéválasztanám a blurayt és a médialejátszót, ezek ketten pl. kijönnek kb 90k-ból.
NAD T 557 blu-ray lejátszó
MED600X3D médialejátszószerintetek?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #76774 üzenetére
Szerintem általában ne legyen kérdés, mert adott a lehetőség, és Robik érti a dolgát Pioneer és Oppo ügyben (ezekről tudom).
Neccesebbnek érzem az analóg kimenet minőségét BD lejátszók esetében, a megjelölt árkategóriában. Például egy okosított Pioneer LX55 BD lejátszó a használt árát igencsak éri, de analóg kimenete más képességeihez képest igencsak gyenge. Fentebb már lehet alternatívát találni, javasolni (feltéve, hogy "mindent egyben" készülék kell). -
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #76775 üzenetére
Azt ne feledd el liszi, hogy a tüskéket tovább lehet vinni egy másik rendszerhez is bármikor, nem fog elhasználódni.
Nyilván egy 80.000 Ft-os hangdobozszettnél nem érdemes "ekkora" beruházásokba kezdeni, mert többe lenne a leves, mint a hús.
Tamoo
Igazad van, a Husykt is tovább tudod vinni bármikor.
Szerintem nem csak high-endesek privilégiuma a drágább, jobb tüske.De van olyan Soundcare tüske is amiből egy szett 132.000 Ft. Azt azért durván túlzásnak érezném én is. Megmondom őszintén, hogy nekem is ajánlották a Soundcare tüskéket és kissé értetlenül álltam a dologhoz, sokallottam az árát. De sikerült hozzájutnom, hogy kipróbáljam őket és hál' Istennek a fülem döntött.
Dorian
A vég nélküli és eszement fejlesztés az lenne, ha vennék a mostani rendszeremhez egy AQ Wild Dog szubkábelt. Bár egyetértek, alap rendszerhez felesleges. -
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #74777 üzenetére
"a háttér bipólok legalább 1 kört vernek hangminőségben a front oldalra"
"Mondjuk az nincs benne a hirdetésben, hogy kétszer leejtettem miközben a plafonra tettem, viszont teknokollal ragasztottam meg, és az egyik magassugárzó nem működik, meg belül valami kotyog, de meg ne mondjátok Sefternek!"
Akkor mit tudhatnak a frontok.....
-
+Techno+
tag
válasz
liszi70 #74576 üzenetére
Hát sokféle Techno van
amit én szeretek az az ilyen dallamosabb (féluton a minimal és techno között néha kis Tech-House-al) ilyen előadók pl:
Jon Gaiser, Hot Since 82 (Ez Inkább Deep-Tech House), Sven Väth, Ida Engberg, Nora Naughty, Gui Boratto, Christian Smith, Wehbba , Matthew Herbert , Patrick Topping(Tech House) , Nicole Moudaber , Joris Voorn , Ellen Allien , Lutzenkirchen , Ben Klock , Agoria , Jay Lumen , Carl Cox, Stephan Bodzin , Marc Houle , Tale of Us , Jamie Jones , Miss Kittin, Margaret DygasEzek azok akik inkább a mélyekkel játszanak sokat: Matador , Magda , Alan Fitzpatrick , Richie Hawtin , Monika Kruse , Elio Riso, Extrawelt. Nina Kraviz
Ezektől hallgatok zenéket csak!
-
Valkűr
addikt
válasz
liszi70 #73123 üzenetére
Érdekes párosítások, zárt és reflex együtt...Már olyan szempontból, h aki a zártat szereti az nem fogja a reflexhez, aki meg a nyitottat az nem fogja a zárthoz hasonlítani. Egy zárt doboz nyilván nem fog olyan vehemenciával megszólalni mint egy refis, legalábbis ebben a kategóriában nem, ezzel szemben meg van az előnyük is a zárt dobozoknak. Hogy tudsz dönteni igy ebben a felállásban, hisz teljesen másban fognak jeleskedni és másban nyilvánul meg a tudásuk...
-
gyurczy
őstag
válasz
liszi70 #72930 üzenetére
Dynavoice Silver Star egy jó kábel, és Focal-ok szeretik.
Használtban Harmonic Technology-t keresnék még. 70 körül már bele lehet esni Pro-11-be is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #72930 üzenetére
sokat nem szórakoztam ezzel az árkategóriával. évek óta agpt kábelem van. az meg a pont jó nekem. feszes, mélyre megy, kiváló a felbontása, dinamikája. de semmiképp nem "húsos"
emlékeim alapján a suprák is szárazabbak,mint a kimber.
VDHnál tippem szerint a drágább kábeleik inkább egyre feszesebbek lesznek, és egyre kevesebb mennyiségű méllyel bírnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged