- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
#46129152 #50301 üzenetére
Pedig egyszerű... ha nincs rajta a lehetőség a hangfalamon, akkor nem az én termékemet veszed meg. Ma mindenki igyekszik minél több marketingelhető cuccal telenyomni a termékeit, csak hogy eltudja adni. Pedig a régi öregek is megmondták már, néha a kevesebb több.
Persze van az a tér: mozik, koncerttermek, stb... ahol egy végfok egyszerűen képtelen elég teljesítményt leadni, ott van/volt értelme a bi-amp-nak.
-
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #50301 üzenetére
Senki nem vonta kétségbe, hogy másképp szól, hiszen minden változtatás befolyásolja a hangzást.
Meglehetősen jelentős azon hangdobozok száma, amelyeken szimpla kábelcsatlakozók vannak. Amelyiken dupla, vagy tripla, azokkal lehet kísérletezgetni, de senki nem garantálja, hogy kettős kábelezéssel vagy erősítéssel jobb lesz a hang. Ellenben a dupla kábel áráért vehető jobb minőségű szimpla szinte biztosan pozitív hatással lesz. Ahogy ez az általad linkelt cikkben is olvasható.
Ha a házimozi erősítő alacsony csatornánkénti teljesítményű, akkor a kettős erősítés megadhatja a hangdoboznak azt a wattmennyiséget, ami számára szükséges. Ez az egyik ok, ami miatt érdemes kísérletezgetni. -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #50296 üzenetére
Az általad linkelt, tartalmilag teljesen korrekt cikk is azt sugallja, hogy nem nagy pukkanás, tehát jogos, amit írtam.
Nem lepett volna meg, ha lenne saját tapasztalatod, nem csak olvasgatnál róla.
Bizonyos esetekben lehet előnye a kettős, hármas erősítésnek, ezért nem azt írtam, hogy alapállásból elvetendő ötlet. -
törölt tag
válasz
#46129152 #50284 üzenetére
Van aki szerint meg így helyes...
https://av-magazin.hu/dupla-vagy-semmi-a-kettos-kabelezesrol-es-a-kettos-erositesrol/
Gondolom van benne igazság. -
mettek
addikt
válasz
#46129152 #50241 üzenetére
Volt egy eladó Primare spa23 amit megvettem. Kegyetlen hangja volt a cuccnak, zenei, erős, dinamikus. Bemérő rendszer nélkül olyat szólt hogy csak pislogtam de megjártam vele mert tönkrement az egyik hdmi kimenete ezért eladtam. Bár már bánom.
Amugy most is yamahám van csak processzorból. Jó mozit csinál.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#46129152 #50096 üzenetére
Akkor okés, csak az előbb mintha Dorian-nak nem ezt sugalltad volna.
Egyéb iránt egy jó sztereó, tényleg csinál olyan "szinpad" teret, amibe úgy érezheted hogy a hang mintha hátulról vagy felülről érkezne.
De ehhez kell a vizuális része is, a többit már csak az agyad végzi.
Szvsz. -
zsoika
addikt
válasz
#46129152 #49443 üzenetére
Mit szeretnél vele üzenni?
Nyomj a "Find a dealer" szövegre -
gab1ka
senior tag
válasz
#46129152 #48543 üzenetére
Otthon a TV-d wifin kapcsolódik a hálózatra a pc-vel? Csak mert szerintem ott inkább az lesz a gebasz ha felbontás szerint tapasztalsz akadozást és ezen sajnos másik lejátszó sem fog segíteni.
@Zebu: Kevéske feliratos dolgot nézek, de eddig még nem volt problémám, azaz még nem fordult elő hogy bármi ne ment volna, leszámítva 2db 4k HDR filmet, ahol utólért a 100Mbites korlát (utp) , bár érdekes módon egy serviio-val azokkal se lett a végére gond.
-
gab1ka
senior tag
válasz
#46129152 #48541 üzenetére
A tv-n futó Plex is egy önálló kliens, azaz amikor elindítod, akkor a saját kezelőfelülete fogad majd, azaz ezzel fogod a megosztott filmjeidet is lejátszani. Szemléltetésképp:
Persze ez csak random amit a google elsőre kidobott vélhetőleg egy mobilon futó kliensről, de a tv lejátszója is hasonló.
-
törölt tag
-
-
-
-
-
mettek
addikt
válasz
#46129152 #47050 üzenetére
Újabb szintet akar lépni...oldalra lépésnek nincs értelme. Az csak pénzkidobás. Amugy aza baj hogy ebbe a hobbiba nagyon sok pénzt kell belelocsolni hogy az ember elégedett legyen illetve nagyon képben kell lenni azzal hogy merre érdemes elindulni.
Most ami nagyon megy "pro" házimozisoknál az a processzor és Crown xls végfokok. Sőt egyesek régi passzív szubot használnak szintén Crown végfokkal hajtva.
Ezek nem kimondottan házimozi végfokok és nem adnak akkora zeneiséget de mozira brutál jók állítólag...500watt csatornánként, kegyetlen energia. Több nagy mozi is ilyet használ.
És a mozi végfokok 1-2 milliós árához képest olcsók még újan is. (A peocesszorok viszint nem olcsók az tény)
De ez már nem belépő.
-
törölt tag
válasz
#46129152 #46991 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=FNiFy3NndK4&list=WL&index=5&t=0s
Hirtelen ezzel szoktam tesztelni!
Ahol eddig volt háttérsugárzóként,ott nem szólt olyan szépen, ha frontra kötöttem. -
-
-
Dika22
tag
válasz
#46129152 #46075 üzenetére
Házimozimból maradtak meg a hangfalak, ami egy Lg ht202sf típus volt, amit ugye bár nem lehet sehogy az okos tvmmel összekötni.
Erősítőnek ezt a típust gondoltam volna:
[link]
Filmezni, meg zenét hallgatni kellene. D/A converterem van, jelenleg egy kis 2.1-es hangfalszett van rá kötve. -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #44777 üzenetére
A hangminőség egyik fontos meghatározója a dinamika, amihez kellő teljesítmény szükséges. Amennyiben abból nem áll rendelkezésre elegendő mennyiség, a hangminőség nem lehet igazán jó. Pontosan ez a bajuk az említett lapos készülékeknek.
Az a szerkezet, amit linkeltél, egy bóvli vacak, szerintem már sok éve nem kapható, azért csak viccnek jó. -
Gombinyó
őstag
válasz
#46129152 #44696 üzenetére
Mert a 4 hónapos autókat nem kereskedők árulják... Hegyekben állnak a magánszemélytól eladó 4 hónapos autók, ahol nem fizeted ki a kereskedő hasznát. Aham.
Ráadásul újra kedvezőbb a lízing is és a végén sokkal jobban jöhetsz ki. Elég szar példát sikerült felhozni.Bocsánat az offért!
-
sinci01
aktív tag
válasz
#46129152 #43874 üzenetére
Szuper ketyere. Így, hogy beépítetted, hangminőségben érzel e változást? Mármint rosszabb lett-e? Mert volt aki állította, hogy romlik a hang ha beiktat bármit is a hangfal és az erősítő közé. (én nem vettem észre semmiváltozást, de lehet nem vagyok elég vájt fülű
)
-
johnywalker
őstag
-
törölt tag
válasz
#46129152 #43221 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de tényleg érdekel...
Felbontás többletet nyílván nem érzékelheted, HDR megint nem játszik.
Max annyi lehet, hogy a "4K" anyagok valóban kihasználják a tv-d kapacitását, nem úgy mint néhány kamu FHD.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy valós FHD anyaggal ugyanúgy nézne ki.
Nézd meg bd-n a Visszatérőt, vagy a Feledést.. -
törölt tag
válasz
#46129152 #43216 üzenetére
A Sony W8 modeljét a legjobb LCD szériának tartják a mai napig, és ezt én is csak megerősíteni tudom.
Sok LCD-t láttam, de egynek sem közelítette meg a képe.
Impulzus motionflow mozgásmegjelenítése a plazmákéval vetekszik, szóval ne dőlj be a 4k marketingnek, és még nagyon sokáig élvezd annak a tv-nek a képét.Rengetegen számoltak be visszalépésről miután leváltották a W8-at. [link] [link]
-
törölt tag
válasz
#46129152 #43209 üzenetére
Az egy remek vas lehet...
Sokan viszakoznak ezektől a régi termékektől, pedig igencsak köröket vernek a mai belépő vasakra.
Tv-nél is hasonló a helyzet.. Csak említsd meg a sok laikusnak, hogy a plazma mozgásfelbontása a mai napig a legjobb..
Saját Sony W8-am szakember kalibrálta, mégis bárki eljön hozzám kivétel nélkül megjegyzi, hogy sötét a kép..
-
Quetz
őstag
válasz
#46129152 #43076 üzenetére
Például, hogy megnöveljék a hangfal sensitivity paraméterét, vagy kiterjesszék az alsó határfrekvenciát. A fekvő centernek kritikus pontja, hogy milyen magas, hiába szeretne mondjuk a tervező egy 12"-os hangszórót beépíteni, ha csak 6.5"-ra van lehetősége, lásd még a hangszóró felület ekvivalencia táblázatot:
4.00" = 12.57 sq.in. = 1.00
5.00" = 19.64 sq.in. = 1.56
5.25" = 21.65 sq.in. = 1.72
6.00" = 28.27 sq.in. = 2.49
6.50" = 33.18 sq.in. = 2.64
7.00" = 38.49 sq.in. = 3.06
8.00" = 50.27 sq.in. = 3.999 = 4.0
10.0" = 78.54 sq.in. = 6.25
12.0" = 113.1 sq.in. = 8.997 = 9.0
15.0" = 176.7 sq.in. = 14.06Olyat is elképzelhetőnek tartok, hogy 3 utas a center, és bár látszólag két azonos hangszóró van két oldalt, gyakorlatilag más frekvencia tartományban működnek.
Egyszóval a tervezőnek van egy kitűzött célja, büdzséje és így tudja megvalósítani.
-
sony309
őstag
válasz
#46129152 #43035 üzenetére
Igen, jól értelmezed!
Nem mindig tudod rákötni az erősítőre a telefont, tabletet, mert közben használnád is a telefont, tabletet.
Ha kábellel kötöd össze, akkor nem megoldás.
Nem minden erősítőn van más kapcsolódási lehetőség (BT vagy wifi).Én netrádióra és a Spotify-ra is használom.
A hálózati lejátszóimon is van netrádió, de van pár kedvenc csatorna, amit nem találok a hálózati lejátszókon, de a TuneIn alkalmazásban benne van a csatornalistában.
De Chrome böngészőből is küldhető rá zene.
Nem elmélyült zenehallgatásra való, de kényelmes. Szerintem. -
Beni2360
félisten
válasz
#46129152 #42190 üzenetére
Ezt a Mistral SAG 350 hangfalpárt vitték akkor oda ?
-
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #42270 üzenetére
Az a mágneses árnyékolást adó kupak, aminek a méretéből nem érdemes következtetéseket levonni.
300 W nem számít soknak a szubbasszus hangszórók között,1000 az már valami. Persze nem rövid idejű csúcsértékként, hanem folyamatos, RMS-ként.Tehát az a mágnes pont megfelelő méretű.
Bemenetekről nemrég volt szó, keresd meg! -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #42239 üzenetére
A mágnes a membránt mozgató motor része. Minél erősebb a mágneses tér, annál több wattot kell belepumpálni, hogy a lengőtekercs és a hozzá kapcsolódó membrán elkezdjen mozogni.
A pici mágnesű hangszórók (kivételt képeznek a neodímium anyagúak) általában könnyen hajthatók, jó példák erre azok, amiket gyárilag az autókba szerelnek. A gyári fejegységeknek csekély, csatornánlént 8-10 W a teljesítményük, ahhoz méretezik. Ebből következik, hogy amikor jobb minőségűre cserélik a hangszórókat, de a fejegység marad, nem lesz számottevő hangminőség javulás, sőt, akár rosszabb is lehet.
Itt felmerülhet a kérdés, minek növelni a mágnest, amikor az nagyobb teljesítményt igényel? Kis mágnes, kis teljesítménnyel nem adja ugyanazt az eredményt?
Maradva az autós példánál, nem kell nagy mágnes, mert a membránok vékonyak, könnyűek, viszont nem eléggé merevek, ami miatt a hangminőségük olyan, amilyen. A membrán merevsége alapjaiban határozza meg a hangminőséget. Mindenféle csoda anyagokkal kísérleteznek, de ami kellőképpen merev, az vagy nem könnyű, vagy baromi drága.
Tehát kell a nagy és/vagy erős mágnes és sok watt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bittorrent topik
- Gitáros topic
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest