- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eL Geri
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sinci01 #77635 üzenetére
VOlt olyan, hogy be kellett kapcsolnom a TV-t és akkor megjelent a projektoron a kép, vagy nem volt mindegy a bekapcsolási sorrend a mediaplayer , AVR és projektor között. Számomra érthetetlen a hibajelenség, de remélem a reset megoldja.
Ilyet en lattam neha, a blu-rayem nem ad ki kepet a projektorra ha a TV nem megy. Egy Yamaha es egy Marantz erositovel is sikerult reprodukalniPlusz neha menetrendszeruen 15 perc utan a projektor fele eldobja a jelet. szinten mindketo erositovel reprodukalva.
outputcsere, kabelcsere volt
-
Smiley
addikt
válasz
sinci01 #77628 üzenetére
Szabvany szerint plug&play. Ha odafigyelsz arra amit csinalsz lehet menetkozben is dugdosni nem lesz semmi baja. Gondolj bele a targyalokban levo tv-k amikre napontan 25 notit kotnek ra megis kibirja valahogy, pedig ott aztan semmit nem kapcsolnak ki es meg nem is nagyon figyelnek arra, hogy mit csinalnak. Ha persze ferden meg ossze-vissza probalod csatlakoztatni akar erovel, akkor lehetseges hogy ki tudod nyirni az csatlakozot.
-
-
attila.86
tag
válasz
sinci01 #76576 üzenetére
A megosztott mappák alatt az SMB-megosztást érted? Mert arról nem fog tudni az AVR lejátszani. DLNA-megosztás kell, ahhoz meg van a QNAP-nak Media Streaming add-on nevő app-ja meg a music station appja (talán mindkettő kell a megfelelő működéshez, régebben próbáltam, de annyira bonyolult és számításigényes, hogy alternatív megoldást kerestem).
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
sinci01 #73433 üzenetére
A második alkalmatlan rá, hacsak nem nagyon könnyű, pici dobozról van szó. Bár a képen nem látszik a másik oldalán lévő domború felület, ezek inkább center ill. polcsugárzók ill. elektronika alá lennének jók. Az első már inkább használható szub alá is. A gyártók meg szoktak adni terhelhetőségi adatokat ezekhez.
-
Joshi
titán
válasz
sinci01 #73433 üzenetére
Én pont a napokban vettem ilyen tüske alátéteket. Az alátét alja filcel van bevonva. Egy szett 4db, ebből vettem 3 szettet (frontok és sub alá).
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
sinci01 #69996 üzenetére
Azaz érdekes, hogy 5.1 megy szépen, tegnap 2 filmet is megnéztem. A forrás egy htpc, arra van kötve egy Asus xonar u7 MKII, aminek az S/PDIF csatijára a gyári átalakítóval van rákötve az erősítő optikával. Az az érdekes, hogy se a Xonar programjába, se Windowsba nem tudom az spdif jelet 5.1 re állítani, mindenhol csak 2 csatornát ír.
-
farkas-j
őstag
válasz
sinci01 #68670 üzenetére
Ha találsz angolt, akkor ez az oldal ragyogóan lefordítja és lementheted. Ha esetleg túl nagy az oldalszám vagy a méret, ugyanitt fel is lehet daraboltatni. Én a 280 oldalas Danont fordíttattam le itt, és nagyon jó lett.
-
-
Morris
veterán
válasz
sinci01 #53929 üzenetére
Mert az alatt a legtöbb egy fos, gyenge szar.
Azért gyártanak olyan hulladékokat, mert igény van rá.
Ha nem venné meg a majom a belépőt, és lenne igénye normális termékre, akkor nem tudná eladni a gyártó az alja kategóriát.
Lehet, hogy nem tetszik az érvelésem, de sajnos ez a helyzet.
A sok funkció a hang minőség rovására megy.Inkább veszek használtan egy x4000-et, mint újonnan egy x520b-t.
-
retifosas
csendes tag
válasz
sinci01 #53444 üzenetére
Sajnos nem jutottam egyenlőre semmire. A megadott linkben bíztam, de sajnos az én Onkyo készülékem web setupjában nincs lehetőség kedvencek hozzáadására. Regisztrálási lehetőséget nem találtam az Onkyo honlapjain sem. A forgalmazót felhívtam, hátha tudnak segíteni. Igéretet kaptam rá, hogy utána néznek a kérdésnek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
sinci01 #49661 üzenetére
Ha besétálsz a boltba és megveszel egy zsír új AVR-t és hangfalakat, akkor biza a belépő Házimozi rendszer kábelekkel együtt, örülsz ha megáll 500.000 alatt (de nem fog
) (AVR+ Hangfalak+valamilyen lejátszó+ kábelek). Ha használt cuccokból dobod össze, ugyanekkora összegből már el lehet érni a középkategóriát is akár.
Ki mondta, hogy egy belépő lánc nem szólhat szépen?
Hi-fi szempontjából (autóhifi is) azt kell mondjam 500.000 Ft aprópénz. A soundbaros és sörösdobozos valamik nem tartoznak a házimozi fogalma alá.
-
válasz
sinci01 #49661 üzenetére
Igen már én is futottam ezzel pàr karikát itt, azért egy Vincent Audio termék legyen az még a legalapabb is, minden csak nem belépő kategóriás 😂 De a Cambridge sem az...650000ft-os rendszerekről meg egy kezdő topikban beszélgetni ugyan lehet, de végképp nem ide való téma🙄
-
Dorian
félisten
válasz
sinci01 #49632 üzenetére
Itt te vagy, aki badarságokat beszél.
Nem-akciófilmes + zene felhasználásra elköltetnél vele 650-et mozis rendszerre, amiből lesz egy alsó-közép szintű mozija drámákra + a zenék meg jó szarul fognak szólni rajta.
650-ből olyan sztereó rendszer építhető, amin a zenehallgatás és a filmek is nagyszerű minőségben szólalnak meg, ha pedig nem robbanások és lövések sorozata témájú filmeket néz, akkor a szub sem fog hiányozni, meg az sem, h a háta mögött csörömpöljön néha vmi. -
mettek
addikt
válasz
sinci01 #49632 üzenetére
Na jó de nem ismerjük a szobája adottságait, hogy a hamgfalak elhelyezhetők e jól. Illetve nem.néz effektfilmeket ezért szerintem is felesleges az 5.1 főleg ha mellette sok zene is lenne hallgatva. Majd meghallgatja és eldönti de tuti hogy sutereo erősítő lesz belőle mert egy középkategórias avr labdaba sem rúghat.egy sztereó mellett.
-
-
arcitec
addikt
válasz
sinci01 #46480 üzenetére
Miről is beszélsz, nehogy már a kb az 1000 km bringázástól fogyott volna le. Mára vékonyabb mint valaha hiszen írta, kisebb a súlya mint amit leadott. Tudtam, hogy lesz valaki ... De nem baj, zajlik az élet ...
zsoika Látod ezt nem kellett volna. Sajnos most hirtelen nem tudom szalonképesen megfogalmazni, hogy mit nem tudsz. Igen, ez mozis topik,foglalkozzunk csak azzal,csak itt.
Én meg megyek futni,mert az egészség a fontos,nem a futás. Azért adta el LACINK a mozit.És ezért szerintem kiváló döntést hozott,ha az egészségéről van szó. -
_Smooth
senior tag
válasz
sinci01 #45610 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Neked is 2xar.
Akkor Klipschet lehet, hogy kilövöm.
Dali is meg Heco is (anélkül, hogy hallottam volna egyet is) mindig is szimpatikusak voltak.Mi a véleményetek Magnat Vector szériáról? Nekem az van jelenleg és (ha nem is tökéletes, de) többnyire elégedett vagyok, szeretem. Viszont nincs viszonyítási alapom.
Fent említett Dalikhoz képest mennyire maradnak el vagy hogyan teljesítenek egyáltalán? Kiszolgálnak egyáltalán egy x2500ast, vagy akkor már elegendő lenne egy 1500as is? Egyáltalán hangzásban van jelentősebb különbség a kettő között, vagy inkább csak funkcionalitásban kínál többet a magasabb kategóriás tesó? -
2xar
tag
válasz
sinci01 #45615 üzenetére
Önmagukban egyébként nagyon jók azok a hangfalak is, ne értsetek félre. Csak nekem volt lehetőségem összehallgatni a három szériát és az Oberon eléggé leiskolázta a másik kettőt. Bár az igaz, hogy ez csak egyszeri hallgatás volt, nincs hosszútávú tapasztalatom egyikkel sem. Szóval az is lehet hogy csak az Oberon volt rendesen bejáratva a 3 közül, ezt nem tudom.
-
2xar
tag
válasz
sinci01 #45610 üzenetére
Ezek közül szvsz az Oberon messze kiemelkedik, olyannyira hogy a másik kettőre rá sem szabad nézni.
(#45609) _Smooth: A Klipsch-ekkel azért óvatosan. Nagyon harsány, rikító, fémes magasakat produkálnak a tölcséres tweeterek miatt. Legalábbis HIFI-hez képest. Nem minden zenéhez és ízléshez passzolnak és még ha elsőre tetszik is, egy idő után fárasztó tud lenni.
Ebben az árkategóriában ajánlom figyelmedbe még Q Acoustics 3050-es szériát, vagy a fent említett Oberon-t. Mindkettőnek kiegyensúlyozottabb a hangja mint az általad említett Klipsch-eknek.
-
törölt tag
válasz
sinci01 #43875 üzenetére
Még nem teszteltem komolyabban, de első blikkre semmi különbséget nem vettem észre.
TEAC H-500 sztereo és H-550 házimozi erősítő lesz a bemenet, egy pár Mission V63 hangfalra.
Ugyanaz a zene biztos szebben fog szólni az sztereó erősítőből,mint az AV-ről sztereóban, bár az is szépen teljesít.
Szerintem nekem megfelel majd, hiszen a cél,hogy ne kelljen dugdosni a hangfalakat.De ha találnék egy V61-et, akkor azért azt beilleszteném még a rendszerbe. :-)
-
válasz
sinci01 #39756 üzenetére
Ehhez nem kreativitás kell, hanem LSD. A marketingesek folyamatosan hánynak elő új, egyre kevésbé behatárolható fogalmakat, amik jelentésében nincs konszenzus, és pont ez a cél, hogy bármit belehallj. Ha azokat a metrikákat használnák, amivel egy kábelt tökéletesen le lehet írni (AWG, insertion loss, damping factor), senki nem venné a túlárazott hülyeségeket, mert egyértelmű lenne a rangsor.
-
-
Somi16v
csendes tag
válasz
sinci01 #36852 üzenetére
sziasztok!
pár napja összeraktam a régi házi mozi rendszeremet, pár évig nem igazán volt használva, de most volt kedvem és időm foglalkozni vele!
Szóval Sony STR-DB830QS az erősítő, szépen működik is, de ma a kislányomat szerettem volna elkápráztatni egy 6 csatornás mozival és nem kapcsol át Dolby Digitalra, Prologicban szól!
a filmet a tv-n indítottam el, és optikai kábellel van összekötve az erősítővel!
Hírtelen nem nagyon van ötletem miért nem működik... Természetesen a film 6 csatornás hanggal van felvéve!
Van ötletetek?
Köszi! -
válasz
sinci01 #32723 üzenetére
Még a bitráta se mondja el a valóságot, például ugyanaz a minőség hozható ugyanazon tömörítéssel jóval kisebb méreten, ha több CPU-időt áldozol rá. Sajnos ezzel sokszor az eredeti lemezt készítő ember sincs tisztában (olyannal is találkoztam már, hogy a lemez címkéje "AAAAAA" volt), így még csak olyanról se beszélhetünk, hogy "általános BD minőség". És akkor még ott van az, hogy ha rossz kamerával veszik fel, akkor az adott filmnek sose lesz jó képe. Ha képminőségről beszélünk, akkor sajnos kizárólag más filmekhez hasonlítással lehet körülírni. Scene-közeli virágbolti szerzeményekre ez ugyanúgy érvényes, mivel bár nagyon komoly szabályzat van az ilyenek tömörítésére, a forrás ugyanúgy lehet igénytelen.
-
BBéci
legenda
válasz
sinci01 #31542 üzenetére
Egyetértek, a szinkront be kellene tiltani!
Tegnap feleségem kedvéért megnéztük az Up for Love (Életem legnagyobb szerelme) c. filmet. Szinkronnal kezdtük, mert őnagysága nem szeret feliratot olvasni, de az effektek annyira hangosak voltak, hogy elnyomták a dialógust. Az eredeti francia DTS és a Dolby Digital is remekül szólt, teljesen rendben voltak az arányok, ezért gyorsan elfelejtettük a hulladék magyar hangsávot.(#31545) Dorian
Az említett filmben a háttérsugárzókból durván hangosan szólt a zene és a környezeti zajok is.(#31552) hash99
Elállítani a kalibrált szinteket egy ótvar szinkron miatt? -
dave0825
őstag
válasz
sinci01 #30209 üzenetére
Okés, tettem mellé egy .cue fájlt, így 3 résznek ismeri föl a lejátszó gépen, megnézem majd, így mit csinál az erősítő vele. Többször is le kell játszani? A tesztben 1 is elég, azt írták. 1 óra az első 2 rész. Én kibírom, a szomszédok nem biztos.
(#30224) Quetz: "Kölcsönzőből" való, szóval nem volt drága. Aránylag ingyen volt.
-
dave0825
őstag
válasz
sinci01 #30175 üzenetére
Más is válaszolhat.
N-kölcsönzőből beszereztem, milyen hangerőn érdemes végigjátszani az erősítőn? Panelba lesz az Onkyo TX-SR373 + HKTS 5 szett, úgyhogy 100-ból 95-ös hangerőn nem kéne 1 óráig sisteregnem.
Negyed-fél hangerő elég? Még nincs meg se az erősítő, se a hangfalszett, szóval nem tudom, milyen arányban, meddig van skálázva a hangerő, egyelőre csak kérdezek.
Egyébként a .ape fájlt föl fogja ismerni? Megnéztem, gépen fölismerte több programom is (én pedig még nem használtam, de nem is hallottam ilyen kiterjesztésről). -
I'am Dony
őstag
válasz
sinci01 #27932 üzenetére
Van akinek semmi...
Azoknak akik olvasnak a sorok között, az alábbiak:
A szub elhelyezése, frontok elhelyzése, szubkábel és hangfalkábel csere, szőnyegek, a technikák közötti különbségek bemutatása stb., stb. Látható, hogy sok embert bosszant a lehetőségek v. keret hiánya,
- ezt nevezzük nevén: írigység - azonban igenis tartom, hogy a kisebb budget-ből építkezők is nagyságrendi javulást érhetnek el, ha legalább az alapokra figyelnek. A "vastagabbak", de még hozzá nem értők pedig kihagyhatnak egy pár lépcsőfokot mások tapasztalatából okulva, ami megint igen előnyös. Szerintem. -
BBéci
legenda
-
válasz
sinci01 #26634 üzenetére
A több erősítős dolog létezik, mozikban és koncerteken bevett szokás, bridging a módszer a neve. Ehhez viszont olyan erősítő kell, amit garantáltan nem nyír ki semmilyen visszatermelt áram (merthogy a tekercsek eléggé termelnek, ezt mókásan abból láthatod, hogy ha bekötsz egy fülhallgatót mikrofonnak, akkor működni fog), A vagy D kategóriás, és a bekötés sem úgy van, ahogy gondolod: az egyik erősítő pozitív fázisa a hangszóró pozitívjába, a másik erősítő pozitív fázisa a hangszóró negatívjába, de invertált jellel, hogy helyes legyen mindkét fázis. Így amennyiben mindkét forrás ugyanazt adja, a két jel és az erősítők teljesítménye konkrétan összeadódik. Két külön forrás is tud egyszerre szólni.
Otthoni erősítőt viszont semmilyen esetben nem terveznek bridge-re, és olyan gyenge jeleken a hangminőség romlása sem elhanyagolható. Bár elméletben alkalmasak rá, minden szükséges védelem megvan hozzá, nálam például volt analóg Pro Logic-megvalósítás (2 kimeneten 5 hangszóró elég fura kapcsolással), mégsem ajánlott, mert rendeltetésszerű használat esetén is eléggé a határukon mozognak a tűrőképességeik, továbbá magyarázd meg, ha viszed gariztatni...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #26646 üzenetére
De létezik megoldás .... pl. BBéci korábban le is írta ....
A "gond" az, hogy ha az AVR-t akarod továbbra is "forrásként" használni, akkor az AVR minősége erősen korlátozza a minőséget, bármilyen jó sztereó erősítőt is teszel mögé (ilyenkor akkor inkább egy jobb AVR vásárlása lehet megoldás), ezért a sztereóhoz érdemes egy jobb forrást tenni (pl. [link] az AVR kihagyásával, de ettől független még mozin hajthatja a frontokat a pre out-on keresztül .... és a korábban linkelt "hangfalátkapcsoló" ilyenkor már nem is kell .... persze az utóbbi az olcsóbb megoldás, de a "forrásproblémát" az sem oldja meg ..... de ha sztereóra jobb minőséget akarsz, annak ára van ....
-
BBéci
legenda
válasz
sinci01 #26592 üzenetére
Akkor rendben lesz, de ezt írtad: "az AVR USB-jén lejátszott zenéket is a sztereóval meghajtva?"
Na, ez nem a legjobb ötlet, mert akkor jelentős mértékben az AVR fogja meghatározni a megszólaló hang karakterét.(#26593) ELACielvtárs
Nem értem, ezek miatt miért kellett lemondani a kiegészítő sztereó erősítőről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest