- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeee
senior tag
válasz
Gombinyó #81156 üzenetére
fhúúú... na erre gondoltam. Ez az erősítő csak 1080p-t tud max kiadni, akkor így mi lesz mondjuk a netflix 4k-tartalmakkal?! Illetve az erősítőnek a menüjét is jó lenne látni tv-n ugyebár. Akkor az xboxból optikán kell adni hangot neki, az xbox meg közvetlen menne a tv-be a hdmi-n. Akkor a tv-t hogy fogom összekötni az erősítővel? Az erősítőn csak egy optikai bemenet van ugyebár és még ott a telekom smart box is. Érdemes ennek az erősítőnek a megvásárlásán gondolkozni így?
-
embe
nagyúr
válasz
Gombinyó #80366 üzenetére
Volt pedig az a kategória ami nagyon jó volt. Pl. Sony STR-DB 940 QS.
De az igazán jó modelleket állítólag nem hozták Európába.
Az Espirit sorozatban is volt szó szerint "nehéz fiú" : STR-DA9000ES, kb. 30 kg. volt. -
-
válasz
Gombinyó #74053 üzenetére
Ugyanez a tapasztalat azokkal is, akikhez vaktesztelni mentem a fórumról. Talán ha 5%-uk szokott le róla, hiába bukott el csúnyán, maximum fórumot váltott. Egyszerűen ezen semmi nem segít, ezért csak annyit lehet tenni, hogy menjenek a kábeles topikukba játszani, új embereket meg ne hagyjuk, hogy berántsanak, így megszűnhet az ezotéria, az anyagi kárt meg elosztják egymás közt.
-
Azteeek
tag
válasz
Gombinyó #73586 üzenetére
[Btech bt77]
Én ilyet használok monitor audiohoz, csavar nélkül tökéletesen tartja a hangfalakat és a vászonra sem fog rá. Minden irányba dönthető -
charlyl
csendes tag
válasz
Gombinyó #70881 üzenetére
Köszönöm
A PC rész rendben lehet, de engem a PC-hangkártya-végfok rész érdekelne kicsit bővebben.
PC-hangkártya optikai kábellel az erősítőbe, ennyi, de nem szeretnék melléfognii, ezért kértem VoidXs-től kis how-to --t, mire érdemes figyelni esetleg.
Nem ömlengést csak pár gondolatot a lényegi dolgokról. -
mexel
veterán
válasz
Gombinyó #69060 üzenetére
Egy tv box. Olyan jelet küld ki amit lejátszik. Miért ne lehetne beállítani?
Elvileg beállíthatom hogy a 4k fhd-ban menjen, de most nem ez a cél, meg akarom tudni hogy az erősítő mit tud. ( egyébként nem nézek 4-kt, ez csak teszt)
Főleg hogy amikor először bekötöttem az erősítőt a 4k tesztvideóm elindult fhd-ban és kép is volt, legalábbis így emlékszem. Most is látom hogy a tv átvált 1080p-be, csak azt írja utána hogy nincs kép. Ezért gondolom hogy az erősítőnél valami beállítás lehet hiszen sok onkyo-nál van az a rejtett beállítás amivel lehet váltani a hdmi low és high között, de itt ezt nem találom. -
-
Q
senior tag
válasz
Gombinyó #56693 üzenetére
Az én Sony ex710-es tévémen még nem sikerült 5.1-et kitolni hdmi-n beadott jelből. A saját lejátszója meg szinte semmilyen formátumot nem támogat. Nem is erőltettem. A leírásában szerepel, hogy 5.1 hang ki, meg az is, hogy DDPlus. A tévéből valahogy mégis kimaradtak.
-
Quetz
őstag
válasz
Gombinyó #55600 üzenetére
A probléma a gerinchálózattal van. Maga a Content delivery kb úgy néz ki, hogy van a központi tár ami mindent ismer, és vannak a regionális node-k. Ha lekérsz egy filmet, azt régiódnak megfelelő szervertől fogod kapni, de ha neki nincs meg a tartalom, akkor ő meg fölötte álló szervertől fogja kérni, majd továbbítja neked, miközben lokálisan el is tárolja (caching).
Ha nincs meg a gerinchálózati kapacitás, akkor az 5G-vel semmit sem érsz, mert amint több száz ember akar különböző filmet akar nézni valódi UHD minőségben, abban a pillanatban bedugul a gerinc, megáll a szolgáltatás. Egy UDH film 50-80Mbit/s körül mozog, a jelenlegi streamelt filmek pedig kb a negyede ennek. Tedd hozzá, hogy a Netflix, Amazon, stb a sávszélesség használat alapján fizethet az internet szolgáltatóknak. Tehát a szolgáltatói szándék hiányzik, hogy megfelelő minőségű hang legyen a streaminghez, mert tudnak spórolni, a TV nézöknek meg úgyis mindegy. -
-
-
Formaster
addikt
válasz
Gombinyó #45986 üzenetére
Azért a valamire való TV-kben van pulldown, ezzel együtt kadenciahelyes lejátszás. HD hangok is, modelltől függően, bár Samsungból tény, hogy kiesett a DTS. A bonyolultságot nem a lejátszó adja PC-n, hanem a chroma helyes lejátszás, ami VGA függő. Én elég sokat szenvedtem vele, de sosem kaptam helyes tesztet a végén, míg tv-n azonnal.
(#45992) BBéci : hangban nem kételkedek, de képben 4K HDR-ben elég nehéz összehozni amit egy norális TV lejátszója azonnal tud, még MPC+MadVR-el sem sikerült. -
blakey
titán
válasz
Gombinyó #45052 üzenetére
Csak nem mindegy, hogy megkapod-e a gyári garit vagy netán épp egy bolti garival szállítják illetve benne van a pakliban, hogy hibásat kapsz vagy felbontottat amivel aztán mehet a "huzavona" illetve a szervizeltetés is eltarthat néhány hétig hónapig ha Romániába viszik az eszközt. Reméljük az új tulaj (edigital tulaja) rendbe teszi, mert én sem veszek tőlük, eléggé trehány cég. Persze olyan eset is van amikor hibátlant kapsz és nincs dolgod a gariztatással, max. 20-30e Ft-ért vagyok hajlandó tőlük venni ha netán arra kerülne sor, de inkánn máshonnan veszem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gombinyó #44615 üzenetére
Igazából nem lenne rossz egy ilyen opció nekünk, mert a BT azért korlátozottan használható, illetve online rádió nyilván azon keresztül nem megy, ami egész jó lenne most, hogy van normális műsorral rendelkező itt Fehérváron is.
(#44616) zsoika: Én is alapvetően így gondolkoztam eddig, de ez olyan maradinak tűnik, nem? Vagy csak nekem?
-
smiti
veterán
válasz
Gombinyó #44286 üzenetére
Bocsánat, meg sem köszöntem. Szerintem is jó lesz.
Azt az egyet felejtettem el megkérdezni, hogy a kábelezésre mit javasoltok? Most még csak az LF csatlakozó párba dugtam be a kábeleket, majd megnézem hogy a felsőbe dugva mit változik.A kép csak illusztráció, egyszerűbb volt leszedni mint most a sötétben fényképezni.
Illetve érdemes lenne-e bikábelezni? Vagy ezen a szinten még nincs értelme?
-
-
törölt tag
válasz
Gombinyó #43658 üzenetére
Na, mire megjöttem, el is mondták, hogy mi ezzel a helyzet. A mi szintünkön egyébként tényleg belefér az AVR-en történő zenehallgatás, de ehhez nem árt tudni, hogy én otthon csak nagyon ritka esetben hallgatok zenét, a fejhallgatón kívül. (Tehát kifelé hangosan) Filmet viszont szinte minden nap nézek. Szóval nálunk evidens, hogy a hangrendszer inkább mozizáshoz épült.
Amúgy meg zenét szinte kizárólag csak kocsiban hallgatok. -
blakey
titán
válasz
Én bizony visszaváltottam sztereóra (2.1), sehol sincs néhány AVR (zenében) egy sztereóhoz képest, ami igen az meg annyira drága, hogy nem éri meg csak akkor ha a HM-et is kiépíítem, ahhoz meg nincs kedvem.A mai sztereó erősítők rendelkeznek digitális bemenetekkel is, szóval nem nagy gond a kábelezés.
-
törölt tag
válasz
Pedig sajnos néhány nagyon komoly felsőkategóriás AVR-en kívűl, nincs olyan vas, ami felvenné a harcot egy jó sztereó rendszerrel.
Tapasztalat, hogy még a Denon 4000-es szériája sem képes megközelíteni egy fele annyiba kerülő sztereó erősítőt.
Tehát egyetértek azzal, hogy ha valaki többet hallgat zenét, akkor inkább sztereó rendszerre van szükség, mint sem AVR-e.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Gombinyó #43549 üzenetére
[link]: Theatre Applications
For Dolby Digital AC3 or other 5.1 theatre systems, once the standard set-up for two-channel outlined above
is complete, the LFE output from the processor or receiver should be connected to the .1/LFE INPUT and appropriate volume adjustments made using the .1/LFE level control. For this configuration, you must set the
processor to the “large” or “full range” setting for the left and right speakers in order for the REL to receive
the bass signal via the high-level cable. In this configuration, the REL provides support for both the left and
right speakers for two-channel listening, and support for the LFE when movies are playing. Most processors
will allow you to defeat the subwoofer output when listening in the two-channel mode. The effect of this
set-up is one of greatly increased dynamics in the mid-bass range, no bass bloat, and a greater degree of
space and timing from the special audio effects. For an even greater sense of space and impact, a second
REL connected in parallel to the centre channel will prove to be a dramatic improvement as well. And if that
is not enough fun, a rear REL, both to support the rear channel speakers as well as to evenly distribute LFE
through the room, truly completes the full-range sonic picture for state-of-the-art film reproduction. -
-
zsoika
addikt
válasz
Gombinyó #43471 üzenetére
Mivel a V3 készenlétben halkan zúgott és a készenléti led zavaróan erősen villogott a hátulján (pirosan). Ezen "hibák" miatt inkább a V4, de csak remélni tudom hogy ezeket javították , mert nem teszteltem.
A villogó ledet leragasztottam anno és a zúgás sem vészes, csak vannak akik érzékenyek az ilyesmire....ezért inkább leírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest