Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz #46129152 #42239 üzenetére

    A mágnes a membránt mozgató motor része. Minél erősebb a mágneses tér, annál több wattot kell belepumpálni, hogy a lengőtekercs és a hozzá kapcsolódó membrán elkezdjen mozogni.
    A pici mágnesű hangszórók (kivételt képeznek a neodímium anyagúak) általában könnyen hajthatók, jó példák erre azok, amiket gyárilag az autókba szerelnek. A gyári fejegységeknek csekély, csatornánlént 8-10 W a teljesítményük, ahhoz méretezik. Ebből következik, hogy amikor jobb minőségűre cserélik a hangszórókat, de a fejegység marad, nem lesz számottevő hangminőség javulás, sőt, akár rosszabb is lehet.
    Itt felmerülhet a kérdés, minek növelni a mágnest, amikor az nagyobb teljesítményt igényel? Kis mágnes, kis teljesítménnyel nem adja ugyanazt az eredményt?
    Maradva az autós példánál, nem kell nagy mágnes, mert a membránok vékonyak, könnyűek, viszont nem eléggé merevek, ami miatt a hangminőségük olyan, amilyen. A membrán merevsége alapjaiban határozza meg a hangminőséget. Mindenféle csoda anyagokkal kísérleteznek, de ami kellőképpen merev, az vagy nem könnyű, vagy baromi drága.
    Tehát kell a nagy és/vagy erős mágnes és sok watt.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák