- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fehér_ember #74439 üzenetére
Westendben 4DX van, a ScreenX Aréna. Én is azt vettem észre, hogy egész vállalható a hang ezekben, bár a 4DX-ben a sub clippel. A Westend 4 és 14 Klipsch Pro, az országban egyedül ott van, egy hallgatást megér, csak hát CC, szóval az EQ szinte biztos, hogy szar.
#74440 b.:
"nagyon vibrált a kép"
Elcsúszott a tárcsa szinkronja. Jelezd a mozivezetőnek, ő cseszteti a technikust, aki távolról megoldja, a vetítést se kell leállítani."A hang konkrétan szar volt."
Cinema City moment. A lánc jellemzője az alulméretezett hangtechnika és bulk EQ."szó szerint rescegtek"
Általában korrigálják alacsony hangerővel, az alulméretezés miatt van."a mélytartomány alsó része tejesen hiányzott"
Ez most sokkoló lesz, de az alulméretezés olyan mértékű, hogy kisebb termekbe subot se tesznek. Lehet úgy vannak vele, hogy minek, ha az átlag nézőnek ötlete sincs. Amúgy ha tömegesen panaszkodnátok, lehet, hogy lenne változás, de amikor azt hallom vissza, hogy a vezetőségig egyedül kettőnk panaszai jutnak el (a másikunk is olvassa a topikot, bár kommentelni évente ha kétszer szokott), az édeskevés. Hiába vagyunk mindketten ismerősek a technikusok közt, ez nem győzi meg a nem szakmai vezetést."hátsó és felső effekteket alig alig halottam"
Na ez a házimozik hatásvadászatának oka. Rengeteg dolog szar a CC hangban, de a front-surround hangarány nincs köztük. Moziban szabvány szerint sokkal kevesebb a surround, egész pontosan -3 dB, viszont házimoziban ez gyakran 0 dB-re módosul, emiatt sok házimozizó a túltolt surroundhoz szokott. Kaptam már meg demószoba kalibráláskor is, hogy legyen több, hiába hiba, de a vevők örülnek neki. Értem én, hogy ha már megvették a surroundokat vagy akár az Atmost, folyamatosan hallani akarják, de annak nem ez a módja, hanem hogy a filmek jobban kihasználják. Ahhoz, hogy a -3 jól szóljon, nagyon jó rendszer kell, ami a CC-nek nincs meg, de ha 0-ra állítják, az oldalt ülőknek letépi a fejét."Középen ültünk minden szempontból de hátsó és felső effekteket alig alig halottam"
Moziban nem középre kalibrálunk, hanem hosszantilag a terem 2/3-ába (a Dolby is ezt tanítja), mivel a termeket hátulról szokták feltölteni. Ha előrébb ülsz, a hátsók és a felsők is messzebb kerülnek tőled, ráadásul hátra is vannak beforgatva. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #74437 üzenetére
Ha már hang is szóbakerült. Ha lesz valami zenés film ami esetleg érdekelne valamilyen szinten és vetíteni fogják a westendben a screenx teremben, akkor ott nézném. Nem valami hatalmas terem (mondjuk nem tudom hogy csak 1db. van-e vagy több) illetve az oldalfalra vetítés sem fog meg annyira (persze nem rossz), de a hang az egész jó.
Nem az a mozis/filmes hatásvadász (annak ott az imax); ez számomra inkább zenére való; legalábbis nekem kedvemre valónak tűnt amikor ott jártam (novemberben).4DX-ről mi a véleményetek?
Az utcsó mátrixot néztem ott. Hát az a folyamatos értelmetlen székrázás, nekem nem jött be. -
válasz
fehér_ember #74437 üzenetére
Mind ilyen lesz, ha HFR-ben nézed. Nyilván nem szaggat, moziban nincs ilyen, ez nem egy játék, hogy adott jelenet jobban terheli a hardvert. Ez volt a rendezési döntés, hogy változgasson a képfrissítés. Annyi a különbség, hogy itt semmi logika nincs mögötte (mint mondjuk a VGHS-nél, ami akkor volt 60, amikor játékon belüli jelenet ment), teljesen random, hogy mikor mennyi az FPS. Mintha prioritás szerint mentek volna végig, és amelyikre maradt pénz, az készült volna el jól.
-
válasz
fehér_ember #74435 üzenetére
Az a laggolás tényleg borzalmas volt. Amikor a 120 FPS után 24 lett, az 12-nek érződött, mintha a Spiderverse-t néznéd. Volt, hogy egy jeleneten belül odébb ugrott 3 métert a kamera, és váltott... Volt, hogy 120, 24, 120, 24, gyors egymásutánban... Inkább lett volna az egész film csak 60, de végig annyi, már az is fenomenális ugrás.
-
Rp526
aktív tag
válasz
fehér_ember #74409 üzenetére
Mi direkt nem akartunk Avatarból HFR-t, 3D-t, szinkronosat így Etelébe mentünk, mert itt sok féle változat közül lehetett választani és már sokat hallottam a hangról. Ezért utaztunk fel Debrecenből. Anyám..
. Én nem is értem aki BP-en él miért menne más moziba. Össze sem hasonlítható akármilyen mozival, amihez szerencsém volt (IMAX-ben még nem voltam, de ha annak is van ilyen a hangja, vagy csak megközelíti akkor ok). 4k lézeres vetítő van, ha jól tudom. Atmos hangzás. az Atmos pont nem érdekelt, de a mélyek félelmetesek. A mozi anyaghasználata, felépítése, mindene nagyon prémium. Akinek nem volt szerencséje még hozzá, mindenképp nézzen meg itt valamit. Az Avatar adja magát most nyilván.
-
a347
aktív tag
válasz
fehér_ember #74407 üzenetére
Az egész országba az az egy van
-
nutella1
őstag
válasz
fehér_ember #65281 üzenetére
Utóbbira, köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #65019 üzenetére
"egy alap digit koax nem tűnt rossznak"
Van olyanom, még a HDMI korszak előtt kezdtem használni, teljesen rendben van. Bár lehet, hogy nem alap, hanem ezüstözött KCS. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #64856 üzenetére
Az egy nagyon jó hangú erősítő, szívből ajánlom! A mai 7-800000 forintosokkal simán felveszi a versenyt.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #64840 üzenetére
Ezzel a belépővel csak az a gondom hogy mindig van hová. Tuti szebben szólnának a MA mass dobozok egy 400ezres erősítőn mint a 240ezres rx-v6 on. Agyalok esetleg egy yamaha rx-a2a de a kinézete ennyi pénzért tiszta belépő szint, ha meg már ennyi pénzt kiadnék akkor meg már lehet inkább innen az apróról a denon avc-x3700.
Nem izgulom túl csak ritkán veszek erősítőt.
Igazából jó lenne összehasonlítani ugyan azon a hangfalon hogy mekkora a különbség egy belépő és egy középkategória között, hogy számomra megéri e a plusz 160ezret.I'am Dony: köszi.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #64833 üzenetére
Akkor szerinted egy denonban több a bugi faktor mint a Yamahákban?
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #64833 üzenetére
Legalább a "meleg hangzás" definiálható úgy, hogy mindenki számára ugyanazt jelentse és így beszélgetésre alkalmas szó legyen.
A meleg hang: kissé kiemelt felsőmély tartomány + kicsit lassú mélytartomány + kissé csökkentett felső tartomány -
törölt tag
válasz
fehér_ember #64823 üzenetére
Azt írta valaki elébb pár oldallal.
Akkor nincs neki? Akkor milyen a karaktere? -
törölt tag
válasz
fehér_ember #64499 üzenetére
A kérdésem arra irányult,hogy tud-e valaki ilyet.
Mindennek meg van az oka,hogy miért...
Pl.https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=142251
-
Speeedfire
félisten
válasz
fehér_ember #64315 üzenetére
Ilyen center árak mellett nem lesz olcsó a szett
Banán dugózva van, de nem szeretnék semmit mókolni ha film és zene között választani kell. Hát, szerintem ha olyan HM erősítőt választanék ami úgy szól mint a puccini az árban nagyon erős lenne. Nagyon tetszik a hangja, hivox-nál is járt. Illetve van rajta RIAA is.
Mert kb így gondoltam a matekot 50e erősítő. 20-30e a láda, és maradék a center, és háttérnek. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #59038 üzenetére
Végül csak vettem én is egy centert. Oké, tudom hogy vannak gondok, de ezekhez a nagyon régi frontokhoz nincs egy az egyben passzoló (illetve a büdzsé is véges volt), úgyhogy keresgélnem kellett. De amúgy tűrhető.
És igen; egérmozi. Amikor meg fejest használok, akkor viszont beülök nagyon közelre -
Beni2360
félisten
válasz
fehér_ember #56316 üzenetére
Na de ez 2021 évre szól!!!!!!!!!!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #56315 üzenetére
Tavaly azt nyilatkozta Rezső, hogy az volt az utolsó. Ennyit ér a szava.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #56315 üzenetére
Hát igen, a plakát az valószínűleg el van rontva, mert 7-8 szombat és vasárnap.
A regisztrációnál azokat a napokat lehet választani.
Jó nagy pofára esés volna ha megyek vasárnap és már nem lesz semmi -
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #56128 üzenetére
Sajátomról írtam, hogy így állok most. Koncertek is élvezhetőek, a rossztól szerintem szerencsére elég messze van.
Én is írhatom hogy hiányérzetem van zenén, de ez nem a korrekció miatt van. Mozival elégedett vagyok. Fejleszthetném hogy zenéhez is még jobb legyen, de arra perpillanat nem akarok költeni, mert nem használnám ki. Nemigazán van időm leülni zenét hallgatni otthon. Ha meg leülök esetleg, a mostanit is tudom élvezni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #55863 üzenetére
De ne a vízesést mutasd hanem spl-t (mondjuk 1/12 simítással vagy var-al) és THD-t második, harmadik felharmonikussal.
Egyébként gondolom előfordul olyan is, hogy pl. egy 60Hz-ig jó doboz hangváltójába raknak valami szűrőt, hogy ne is küszködjön 20Hz-el.
-
Netudki666
lelkes újonc
válasz
fehér_ember #55306 üzenetére
Tényleg engedd el a témát.
Rossz helyre írtam -
Netudki666
lelkes újonc
válasz
fehér_ember #55304 üzenetére
Mint a telóknál.Az ember a szemem előtt győzködte a tagot,hogy milyen jól jár a 13 000 forintos előfizetéssel,mert így ingyen tud telefonálni.
Nézőpont kérdése : szerinte ingyen
szerintem 13 ezerért
Na de hagyjuk, ez már egy másik opera. -
Netudki666
lelkes újonc
válasz
fehér_ember #55269 üzenetére
Micsoda marketing duma !
És sajnos sokan be is kajálják. -
Tipli41
csendes tag
válasz
fehér_ember #55269 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Van most egy demo darabjuk,érdemes megvenni? -
válasz
fehér_ember #54469 üzenetére
Ez nagyon jó árban van, és a képek alapján még makulátlan is...
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #50274 üzenetére
Mondjuk egy "Make offer"-t ez a REL Q200E is megérhetne.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #47965 üzenetére
1200-1500€ kint németben ...használt kiállított darab ott is van.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #47965 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #47280 üzenetére
Ha választani kellene, előre néző hangszórósra szavazok, kivéve ELAC-ok, amikben van fölfelé néző is.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #47279 üzenetére
Ja és persze természetesen tudom hogy a mélyhangok gömb alakban terjednének, meg hogy nem tudjuk megállapítani az irányukat ...blablabla. De ennek ellenére mégis másabb valamivel ha közvetlen feléd néz a szub hangszórója mint amikor pl. lefele sugároz. Szóval valószínűleg az utóbbi esetben nagyobb mértékben vannak "deformálódások/kioltások/torzulások..." a hallgatót direktben elérő hanghullámokat tekintve.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #47277 üzenetére
Persze az lehet hogy nálam azért van így, mert "viszonylag" hallkan mozizok. Szóval azt nem tudom ha nagyon fel volna tekerve, akkor lehet a 80Hz feletti tartományok is elő tudnának idézni ilyen fúvóhatás szerű érzést, a nagyobb hangnyomású hanghullámaikkal; de nálam jelenleg csak úgy működik (így alacsonyabb hangerőn) ha 5.0-ba állítom a legkisebb vágással. Szóval alacsonyabb hangerőn csak a mélyhangszórók tudnak előidézni ilyet.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #47277 üzenetére
Én még magam alá is teszek.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #47273 üzenetére
Jól össze- és beállított renszerben totál úgy hallani, mintha a háttérsugárzókból jönnének a szubbasszus hangok, még 80 hertzes vágás esetén is. Ahogy autóban sem a csomagtartóból jönnek a legmélyebb hangok, pedog ott a szubláda. Persze csak akkor, ha az is tisztességesen van installálva és összehangolva. Előző autóm rendszerét hallgatva többen kérdezték, nincs mélynyomóm? Annyira egyértelműen elölről jött a basszus.
-
renatto
őstag
válasz
fehér_ember #47268 üzenetére
Ha tutira akarsz menni kipróbálod a legmagasabban is. Utána nem lesz kétség, hogy mi lenne ha... Nekem volt +40 magasságban, nem volt érdemben jobb (magasabb nem megoldható). Így most fülmagasságban van, bár ez Atmos, szoval itt ez inkább indokolt. Én azt választanám ami jobban tetszik, ha ott jobbnak hallom/érzem, hiába más az ajánlás.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #47241 üzenetére
Látom nem akartok rábeszélni hogy maradjak legalább a B-nél.
Akkor lehet visszarakom fülmagasságba. -
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #47088 üzenetére
Nem találkoztam kábelekkel, mert minden a falakban rejtve megy. Mindkét cég nagyságrendileg 10/20 hangfalat hajt a nagyobb termekben, tehát nem tartom elképzelhetetlennek a több száz méter hangfalkábel meglétét. Nyilvánvaló, hogy nem high end hifi kábeleket fognak erre a célra használni.
Ha kereskedő lennék, én is csak azzal villantanék, ami szem előtt van. Ami el van rejtve, ott meghagynám azt ami technikai szempontból jól működik.Találtam egy képet a HMS kábelezéséről:
-
hcs57
addikt
válasz
fehér_ember #46957 üzenetére
Ebből kimaradt a balun trafó
-
renatto
őstag
válasz
fehér_ember #46752 üzenetére
Nálam is 20%-ot hoz. Amúgy mától van az AudioMekka.hu-nál hangsugárzókra 15%.
-
makoss
veterán
válasz
fehér_ember #46754 üzenetére
Szeretném már végleg lezárni ezt a témát, lehetne erről szó?
Lényeg, hogy mindig lesz 2 tábora ennek, és lényeg, hogy nem akartam senkit idegesiteni, 100% kiállok a véleményem mellett, és ha valakit idegesitettem elnézést, nem azért irtam, csak válaszoltam, ha valakit bosszant az irásom, ne válaszoljon, de az tuti biztos ahogy eddig is, hogy csak akkor veszem meg a hi-fit ha meg lesz rá a pénz. Használtat nem veszek. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #46660 üzenetére
Ő gondolta úgy, senki más.
-
BumBum Jack
tag
válasz
fehér_ember #46590 üzenetére
Dehogy foglak.
Lesz helyette más.
Amúgy nekem a Yamaha HTR 4072 is tetszik.
De egy jo akciós árban a Denon AVR X 2500 H
lenne a befutó. -
BumBum Jack
tag
válasz
fehér_ember #46581 üzenetére
Úgy döntöttem megvárom, már csak a kíváncsiság miatt is...
Remélem jó black friday lesz a mozi szettek terén
A Denon AVR X 1500 H már most alig kapható, kb 2 webáruház kínálja mint kifutó darab.
Az 1600 meg elég húzós . Szóval kiesik számomra.
Milyen hasonló alternatíva van az AVR X 1500 H helyett ? -
BumBum Jack
tag
válasz
fehér_ember #46577 üzenetére
Jelenleg egy Grundig Box 5700 stúdió hangfal pár van, és egy Technics S-UV 500 erősítő .
Ez van össze kötve a PC vel Jack - RCA kábellal. A hangfal, erősítő 90 es évekbeli.
Szóval úgy gondolom a kinézett új szettel egy óriási minőségbeli fényéves ugrás is lesz.
Tehát elég nagy már a vásárlási ingerenciám.
Kivárni a november 29 black friday- t... bár ha spórolok több tíz ezret azzal ,akkor megéri a jó egy hónap várakozás -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #46461 üzenetére
köszi,
nem tudom, most úgy gondolom, "megpihenek"
nem fogok csendben lenni, csak sokkal inaktívabb leszek, mert nem a telefon és a net lesz az első az életemben
de azért gondolok majd rátok is, amikor járom a világota fogyás nem volt egyszerű, mert már ott tartok, hogy többet fogytam mint amennyi vagyok jelenleg, a régi test súlyom, "közel 120 %-át" leadtam
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #46415 üzenetére
Én is okosodtam. Valóban, kétféle optikai mód is van a tv-ben és az egyiknél tényleg feldobja a hangerőszabályzást is. Ha nálatok is ez a helyzet akkor természetesen nem szükséges a hangerőszabályzó poti a dac-on, úgyhogy akkor működni fog a fiio-val is.
Bocsánat mindenkitől a felesleges hozzászólásaimért. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #46408 üzenetére
Az alap probléma itt olvasható.
Az említett konverter és a "házimozi" szál miatt jöttem a kezdő hang-gurmé témába, hátha valaki látott már ilyet. Szóval a konverterre nem kell potméter, mert tv távirányítóval állítaná a hangerőt. Tv-ből csak optikai kimenet van, és kell rá rca és jack kimenet. Rca a "házimozi", jack a fejhallgató miatt kell.(#46409) Gombinyó
DAC kifejezést már sűrűbben olvastam, a márkával is találkoztam már ismerős apukája miatt, mert rendelni kellett neki valami hangkütyüt. Ez kép alapján tökéletesnek tűnik, és nem csak 1-2 helyen kapható.Köszönöm nektek is
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #46252 üzenetére
szivinfraktustszívinfarktust
...stb. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #46251 üzenetére
Kiegészítés (mivel már nem tudtam tovább szerkeszteni):
1. Ez már egy igen stabil alap.Ez már stabil alap.
2. Bár az is igaz, hogy nem túl nagy tapasztalódás van mögöttem és a rendszerem sem az a kategória, ahol pl. a szálszerkezet különbözőségeiből (itt olyanokra gondolok, hogy hány eres, milyen keresztmetszetű szálakból és milyen "sodrási" eljárásokkal készülnek; miylen csillapító anyagok vannak közöttük ...stb.) adódó eltérések is kihallhatóak lennének.
3. És persze bizonyára az anyagminőség mellett fontos az is hogy a külső borítás (szigetelés) minnél kevésbé szóljon bele az elektronok áramlásával generálódott mágnesen térbe (ic. illetve hangfalkábelnél). De általában a gyártók erre azért már odafigyelnek.De amúgy nem kell szivinfraktust kapnod: javasolnak neked megfizethető és elmegy kategóriájú kábeleket annak ellenére, hogy nem felelnek meg ezeknek a magasabb szintű anyagminőségi követelményeknek.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #46178 üzenetére
Pontos tipusok?
Hogy tanuljunk belőle.
Én az enyémmel nagyon meg vagyok elégedve(hangra), csak ne sz@rna be 1 év alatt 2 szer. -
válasz
fehér_ember #45866 üzenetére
Bizony ki lehet fogni nagyon jókat jó áron...
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #45749 üzenetére
Személy szerint nem nagyon szoktam foglalkozni az ajánlásokkal.
Szeretek mindent kipróbálni, megtapasztalni..Amiket írok, azok 90%-ban a saját tapasztalataim.
Annó a nagy szubhisztéria közepette kipróbáltam milyen mélynyomó nélkűl a hangzás!!A frekivágásoknál is eltérek a THX ajánlástól, 60hz-en vágom a frontot, és a centert, nekem így tetszik legjobban.
Az általad most használt felállással is próbálkoztam....
A lényeg, hogy ha neked így tetszik akkor használd így, ez egy hobbi!
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #45746 üzenetére
Tény, hogy rendkívűl nehéz 6, darabonként 10-20kg-os hangfalat elrendezni, ezért sajnos sok esetben kényszerül kompromisszumra az ember.
Nálam a szub nincs jó helyen, de nem tudom máshová rakni.Ami viszont komoly probléma (szerintem), hogy így három különböző fajta hangsugárzó van a rendszeredben, ami tapasztalatom szerint rendkívűl negatív hatással van a hangképre, az eltérő érzékenység, hangváltók, szintén eltérő hangkarakterek miatt.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #45743 üzenetére
Értem, és örülök, hogy tetszik a kapott hangzás!
Remélem nem veszel sértésnek egy kis észrevételt?!
Elöször is nem nagy történet állványos hangsugárzót falra szerelni, akár egy kissebb polccal, vagy egy tiplis csavar is megoldás lehet.
Utóbbinál, ha nincs akasztója a hangfalnak, 15 perc alatt lehet rá tenni.A surround-ok magasságával sokat próbálkoztam, hosszú ideig használtam fül magasságban, utánna magasabbra tettem, legvégül úgy is kipróbáltam, hogy majd 1 méter magasan volt a fejemtől..
A legjobb hangzást egyértelműen a fül magasság fölött 75cm-re (magassugárzó) elhelyezés hozta.A másik dolog, hogy a képen látható frontok nem azonos családból valók, de még lehet, hogy eltérő márka is (ezt nem látom a képből), ami szintén kizárja a jó térhangzást.
Ezt mind tapasztalatból írom, és kérlek, hogy ne vedd kötekedésnek, ha neked tetszik így akkor jó mozizást, ez csak egy vélemény volt!
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #45743 üzenetére
És természetesen sima "lcr+surround" felállásról beszéltem.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #45741 üzenetére
Mármint álló frontokat használsz surround-nak??
-
válasz
fehér_ember #44792 üzenetére
Visszatérve, ha vennék egy tv okosítót, azzal ki tudnám iktatni a rendszerből a kábellel összedugosgatott laptopot és abba menne a pendrive? A tv sajnos nem tudja kezelni a filmeket a pendriveről.
-
válasz
fehér_ember #44793 üzenetére
Köszönöm az infókat!
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #44792 üzenetére
És még annyi hogy természetesen az erősítőn is ki kell olyankor választani a bemenetet (használatid, 33. oldalnak számozott lapján jobb oldalt 1-es pont).
-
jézusom
addikt
válasz
fehér_ember #44693 üzenetére
Igen egyszerre kell szolniuk. A hifibe bedugom, akkor az nem szól.HA fejhallgató erősítő kell, akkor inkább vezeték nélküli fejest veszek. Bár mondjuk az előző is direkt tévéhez volt hosszú kábellel, az tuti olcsóbb.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #44532 üzenetére
Cambridge Audio Azur 551R V2
Iká ezt próbálom meg. Bár ez 11 magas, de az még belefér. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #44532 üzenetére
Valami újabb típusra gondoltam. Régebbi,jó az van....
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #44497 üzenetére
545,705,835 a best
-
Nyugis
senior tag
válasz
fehér_ember #44495 üzenetére
szia szeretnék kéredzeni valamit:
mi az a "monitor doboz"?
van ilyen funkcio az erősítőn is hogy "monitor" de sajnos én nem tudom hogy mi az.
gondolom a kettő esetleg össze függ? -
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #44495 üzenetére
50eFt körül már ki lehet fogni Pascal 835ed-t ami egy kisebb szobába elég jó mozit csinál.
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #44472 üzenetére
Helló!
Köszönöm! Körülnézek itt is
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #37427 üzenetére
(#37428) zsoika
No az szép. Lehet igazad van, és tényleg nem gyári. Nem néztem meg alaposan. -
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #37427 üzenetére
Nekem gyanús ez a "Canton". Vagy a láda, vagy a hangszórók, esetleg az erősítő része nem típus azonos.
A canton másfajta gumiperemet használ a hangszóróinál. Ez olyan mintha Mordaunt Short hangszóró lenne. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #37266 üzenetére
Vagy ez a Canton.
-
Flowtation
őstag
válasz
fehér_ember #35597 üzenetére
Köszi a tippet, megkeresem őt. A szervízt már kérdeztem, nem mostani, 2015, ha jól értettem az egyik trafóval volt gond, de rendben megcsinálták.
Csak érdekességképp: Ma áramtalanítottam mindent, más okból kifolyólag, és gondoltam teszek még egy próbát, az eddig ismert módon. Nem hiszitek el, de olyan ragyogóan működött, mint az álom. Legalább 4-5x kipróbáltam a ki/bekapcsolást, mindenféle sorrendben és tökéletesen működött minden alkalommal. Csak az áramtalanítás rovására tudom írni. Viszont egyszer átváltott a tv a saját hdmi1-re (semmi nem volt rajta, az arc miatt), na onnantól kezdve megint elment minden. Mint kiderült a gyerkőc próbált volna csatornát váltani a stb távval, de állítása szerint a tv on/off gombját nyomta meg, szóval junkpod kollégának jó tippje volt ezzel. Esetleg a cec kapcsolta át, de azt nem tudom, hogyan. Mindezektől függetlenül visszaviszem, megbeszéltük és elmegy a szervízbe.
-
junkpod
veterán
válasz
fehér_ember #35597 üzenetére
A kérdés jogos, de talán 2015 az ...
-
Flowtation
őstag
válasz
fehér_ember #35573 üzenetére
Hello!
Én nem mondtam, hogy az avr arc képes. Azt írtam, hogy a tv arc portjára van kötve. Azt is csak kérdeztem, hogy tudja-e esetleg a passtrough-t. Egyébként meg már próbáltam a tv másik portján is természetesen, de azon sem jó. A video modes mindig is ki volt kapcsolva, bypass pedig nincs is - legalábbis ebben az erősítőben. Hdmi audio to tv menüpont van, semmi más. Amúgy másik két media playerrel is kipróbáltam (zotac nd02, ariva 110) és egyikkel sem jó (hosszabb kikapcs után először jó, de aztán ugyanúgy nincs kép), tehát szinte 100%, hogy valami baja van. Megy vissza vagy szervízbe. -
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #35581 üzenetére
Már válaszoltam és nem a fórumtárshoz szóltunk ....csak dumálunk a szettről. A volt sony pascal-om ...mi a bajod vele?
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #35537 üzenetére
Nem rossz a ProAc Response, de messze van a legjobbaktól.
A YG Carmel szintén akkora méretű mélyközép sugárzóval rendelkezik és olyan a szubbasszusa, hogy nem akartam elhinni. Döbbenetes! Három helyszínen, négy különböző erősítővel hallgattam, tényleg elképesztő a (nem csak a mély)hangja, ami elvárható 20000 euróért.
De mindenképpen kell hozzá szubláda, ha házimozi felállásban szerepel! -
hcs57
addikt
válasz
fehér_ember #35537 üzenetére
-
hbnov17
csendes tag
válasz
fehér_ember #35545 üzenetére
Uhh tényleg az összefoglaló...😅 köszi meglesem
-
dewil666
őstag
válasz
fehér_ember #35545 üzenetére
Igen! Sőt még olcsóbban!
Az elmúlt 6 évben be sem volt kapcsolva az erősítőm
Úgyhogy ritkán lenne használva. -
dewil666
őstag
válasz
fehér_ember #35531 üzenetére
Kb 16nm a szoba de nem nagyon lehet dübögtetni hiszen panelről beszélünk! Az erölködő egy Denon AVR-1306
-
Morris
veterán
válasz
fehér_ember #35531 üzenetére
Hát annyiból felejtős valóban.
-
Morris
veterán
válasz
fehér_ember #35529 üzenetére
Nekem 17cm-es mély van a frontokban és nagyon jól szólnak! Ezért is nem vettem még külön subot.
-
dewil666
őstag
válasz
fehér_ember #35527 üzenetére
A házimozi erősítőn be tudom állítani hogy van e külön sub vagy nincs. Ha úgy állítom hogy nincs akkor a frontokra küldi ki a mély hangokat.
Akkor ez is járható lenne számomra? -
dewil666
őstag
válasz
fehér_ember #35521 üzenetére
Amúgy teljesen igazad van!
Nézek külön hozzá valami aktív mélyet hiszen szebb hangja van úgy mintha a frontra terhelném. -
dewil666
őstag
válasz
fehér_ember #35521 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A dupla kimenetes hangszórókat lehet egy helyre kötni?
Vagy azoknak miért van külön 2 kimenete? -
MasterMark
titán
válasz
fehér_ember #35194 üzenetére
Nem biztos hogy hibás, csak nem úgy működik ahogy akarja.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #35027 üzenetére
Én kérek elnézést, ismét elfelejtettem, hogy az ember ne fórumozzon éjjel, miközben luftballon méretü a feje a munkahelyi szívások miatt.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #35019 üzenetére
Tessék,ez a vertex:
Amúgy nem kell semmit a képzelő erőmre bíznod, mint mondtam, gyártottam pár panelt és nem porzik ki. De ha nem hiszel nekem, senki sem fog visszatartani, nyugodtan te is kipróbáldhatod.
-
bayarena
aktív tag
válasz
fehér_ember #35023 üzenetére
Elhiszem. Csak laikuskent veszelyesebbnek erzem a hasznaltat.
-
bayarena
aktív tag
válasz
fehér_ember #35021 üzenetére
Aki nem engedhet meg egy uj premium auto az hasznaltan se vegyen, mert tipikusan mikor 3 honap mulva elfossa vmi magat az autoban es a szervizes kozli h a vetelarat kell a szervizelesre kolteni...na akkor szokott baj lenni.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #35017 üzenetére
HA lezárod a hátulját, akkor pont az ellen dolgozol, amiért az egész panelt összerakod. A panelek működésének lényege hogy a kőzetgyapot és a visszaverő felület között légrés van.. amit a fix hálap 0-ra redukálna.
Kicsit olyannak érzem az aggódásotokat, mint az több gyermekes szülők amikor leesik a cumi.Első gyereknél még kifőzik a leeset cumit, a másodiknál megtörlik, a harmadiknál már az sem számít,ha a kutya hozza vissza...
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #34743 üzenetére
Ez lett volna következő kérdésem.
Arra gondoltam én is, hogy kicsit rászorítok.migabi24: igen azzal kezdtem,de egyformának tűnt a 2 vége.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #34718 üzenetére
Nem tettem szóvá, megkérdeztem, hogy miért kellene árnyékolni a hangfalkábelt. Még csak neki sem álltam googlizni, hogy miért kellene vagy nem kellene.
Az interkonnekt jellegü kábelek esetén egyértelmű az árnyékolás szüksége, 1-2v jel már elég a maximális kivezérléshez, ott töredék volt is hallható anomáliát okozhat erősítés után.
A tápkábelhez annyit, hogy az USA-ban nem szeretik az árnyékoltat, mert tűzvédelmi problémákat okozhat, ha rosszul csinálják meg, és mindenkinek tanácsolják, hogy csak a megfelelő állami szerv által minősített kábelt használja.
-
Cris Andrea
kezdő
válasz
fehér_ember #34582 üzenetére
Nagyon szêpen köszönöm a segitséged.szép estét neked.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #34582 üzenetére
Linkeltem neki 2-t is! Azok miért össze-vissza szettek? Jó a canton centerét én cserélném de akkor is jó.
-
Cris Andrea
kezdő
válasz
fehér_ember #34579 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.végül is valójában az erősítőre 4 ohm tól 8 ig bármit kőthetek? A subwofer részhez 3 ohm van írva hogy olyan mélynyomót kössek rá. Subnak most akkor hány óhm osat kőthetek?
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #34515 üzenetére
Bocsi, igazad van, korabbi valaszodban elkerulte a figyelmemet a kettos szigetelesu link! Koszonom!!
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #34501 üzenetére
Hello!
Egyebkent miert van az, hogy, sok erositonel, aktiv ladanal csak A C van az aljzatba(tehat csak a ket szelso tu van az aljzatba), B a vedofold meg hianyzik, miert hagyjak ezt ki belole?
Erre gondolok:
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #34490 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gratula hozzájuk...
Szerintem biztosan hozni fog a rendszereden, nekem is Isotek az erősitőben lévő kábel, és a magas frekvenciákon sokat javított...
Mindenképp írd majd le a tapasztalataidat.. -
migabi24
nagyúr
válasz
Na kíváncsi leszek mit mondasz, nálam az isotek nagyon rendberakta a hangot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Egyedi ékszerdobozka
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest