- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
molb
csendes tag
-
Pete55555
addikt
válasz
bandi94 #43135 üzenetére
U alakra hajlítom. Fejjel lefelé fog állni. Felül keresztben össze lesz kötve L profillal. Úgy akartam, hogy közé menjen az ssd, de mivel sin is lesz rajta, az ssd nem fer oda, igy kicsit távolabb lesz a két L alu mint az ssd szélessége, és alulról csavarozom majd meg az ssd-t.
A sin másik része meg felülről lelógó L profilon lesz, úgy csúsznak össze.
Remélem érthető, nézd a kepet.(#43137) Submarine Nem is hűtés szempontjából kérdeztem, bár nem hátrány, ha így jobb a hűtés, hanem a műkódését nem-e befolyásolja, hogy fejjel lefele van.
Köszi az infót, valószínű így lesz. -
-
tatabike
őstag
válasz
bandi94 #43052 üzenetére
Szerintem is. Én így csináltam mérőkereket, aminek a kerülete pontosan 1 méter kellett, hogy legyen. Az bútorlapból volt, megrajzoltam, körbevágtam nagyjából, aztán a közepébe tettem egy csavart lazán, hogy el tudjon körülötte forogni, befogtam a csavart satuba, lamellás koronggal kis sarokcsiszolóval elkezdtem az élét csiszolni, ferdén tartottam rá, így a korong nemcsak csiszolta, hanem forgatta is egyben, szép szabályos kör alakú korongot kaptam.
Szerintem Te is fogasd rá egy bútorlapra a cint, amiért nem kár, és úgy csiszold. -
Elvagyok
senior tag
válasz
bandi94 #42947 üzenetére
Szia.Mint esztergályos javaslom a nagyobb átmérőhöz való csigafúrót (egyesek szerint "fúrószár",de még SENKI NEM mutatta meg hogy a fúró szárával amin nincs a forgács számára forgácselvezető horony kettő darab kiképezve hanem hengeres,hogyan lehet furatot fúrni.)Visszatérve az eredeti problémára
em nagyon gondolom hogy Kilencven fokos lenne a csavarfej szöge,inkább 118-120 fokosak.Tehát ha furatod 6mm-es,10-02-es furathoz használt csigafúró jó a fej süllyesztéséhez.
-
Satyricon
addikt
válasz
bandi94 #41306 üzenetére
Ezekkel a rohadék babákkal mindig a baj van! Nálam a dobszerkónál volt vele gond, mindig eltörtek, ha behangoltam a cuccot
Érdekes, hogy az eredeti, dobszerkóhoz kapott babáknak mindig letört a pereme, amiket meg külön vettem hozzá, nagyon jó minőségűek
Am erről van szó: [link]
És hogy mi ebből a tanulság? Hát csak annyi, ha babát akarsz magadnak, a megfelelő donort előtte ki kell választanod. Különben sose lesz jó babád!
Szerk.: Nekem a gibraltar mint márka nagyon bevált. Szerintem gityókhoz is gyártanak alkatrészeket
-
FatalEror
addikt
válasz
bandi94 #33656 üzenetére
Egy sütő,225 fokot tud.Persze a többi is forrasztó anyag is megolvad vagyis csak csepp folyós lesz,de amikor minden kihűl olyan mint a régi,legalább is elméletben.Illetve asszem kondikat le kell takarni ha az ember vid karit sütöget.
De nem vagyok ennek a mesterségnek a mestere,csak az elveket tudom,de a YT-n vannak az igazi gány professzorok a témával kapcsolatban:[link].Azért linkeltem ezt,mert ebből jól látszik maga a művelet,ha ez ember otthon csinálja,illetve szab.tam kézimunkázhat egyet a CPU bordákra,de mostanában mondta,hogy alul motivált,szóval lehet már lankadt az érdeklődési köre....
Spiler125
Ugyan ilyen probléma volt az xbox 360 al is, hogy a proci meg adja magát mivel nem hadják vissza hűlni rendesen, csak kikapcsolják és ott is le vált a panelról a proci vagy megrepedt a burkolat.
Hát igen egy már tulaj erősen ráncolta a szemöldökét,hogy nem elég az,hogy 100k-t fizetett a boxért,még vissza is küldhette japánba,mert akkor még csak ott tudták ezt a hibát orvosolni,fizethette a postaköltséget,és alsó hangon 1 hónapig nem volt komzolja.Persze hiába adta ki a xenon után a falcon V1-V2-t,azok is mind kukások voltak,és még mindig 80k..... -
FatalEror
addikt
válasz
bandi94 #33644 üzenetére
Egy bizonyos hőfok felett a chip leválik a nyákról (részlegesen),és működőképtelen lesz a harvder.Viszont ilyenkor maga chip általában még működőképes,az megint mást tészta,hogy szerintem az chip ami akkor hőt kapott,hogy levált az már nem frankó,és nem lesz hosszú életű.Szóval ilyenkor jön a BGA a visszamelegítés,de ez ha profi módon akarja az ember csinálni akkor elküldi gyárba,ahol erre speciális gépek vannak.de az idő és pénz.És ilyenkor jön az isteni 5let,hogy berakjuk a sütőbe a,hőlégfúvó,gyertya mécses,és visszamelegítik.Általában ez működni is szokott,csak nem hosszú életű a dolog.De itt a chip érintkezői is sérülhetnek,és az összevissza olvasztás/forrasztás sem a legjobb a módja egy központi chip válaszidő csökkentésre.
Persze ez lehet nem agy van,de józan paraszt ésszel így gondolom.Illetve anno az abit is azért rakta a 939- deszkákon a ram foglaltokat minél közelebb CPU tokhoz,mert a CPU-ban volt a memvezérlő,és így próbálták csökkenteni a válaszidőt.
Van egy igényesebb megoldás a reballozás,amikor a chipet kiolvasztják,a nyákot lepucolják,illetve a chipet is,és egy sablon segítségével vadonat új golyókat kap,ergo új lesz a csatoló felüket,és a felújított chipet rakják vissza a gépbe.Ez ugye már nem kivitelezhető házilag,vagyis nem tudok róla,illetve jóval drágább.Értsd amikor a notimban az északi híd levált részlegesen akkor elvittem egy céghez,úgy hogy ott volt az alaplap,tudtam mi a hiba,és áfa nélkül 35 rongy volt ez a mulatság,de legalább pár éve hibátlanul működik a notesz. -
FatalEror
addikt
válasz
bandi94 #31591 üzenetére
Amikor pl nem indul a gép,vagy a VGA csíkoz pöttyöz stb,a lényeg,hogy vannak esetek amikor egy hardverkomponens a hő hatására egy picit elválik,és nem lesz teljesen működő képes.Na ilyenkor a jobb helyeken egy szakszervízben egy forró levegős géppel kimelegítik az adott hardvert,és utána újra golyózzák,egy úgy képzeld el mintha egy proci lábait visszaforrasztanák.És miután megvolt forrasztó ezüst,és szépen megy a helyére.Na most ez így szakszervízben.De a YT-n is látni csomó videót amikor beteszik sütőbe,hőlégfúvót használnak,vagy etanolt tesznek egy tégelybe meggyújtják és azt adott komponensre,és így vissza tudják forrasztani,egy darabig használható,de általában ugyan úgy leolvad pár hónap után,arról már nem is beszélek,hogy egy komponens akkora hőt kapott,hogy leváljon,azt már nem feltétlen kellene visszarakni.
A gyakorlatban
A sütögetés kicsit később lesz azért innen linkelem,hogy szab.tam megtudja csodálni CPU bordát. -
Vigilante
őstag
válasz
bandi94 #29942 üzenetére
Köszi, hát igen ez rám főleg igaz!
Livio: Hátul kell bedugni a tápkábelt a gépbe, ide előre meg egy hosszabbítással jut el a tápkábel.
Persze itt a DVD olvasók helye lett volna, de sajna a lenti eredeti helyén már anno a 9800GX2-től sem fért el a táp!
+ ahogy látni lehet a GTX295-nél is kellet vágni is egy kis lyukat a VGA-nak a ház belsejébe!
Most már ebbe a Plexi csodába legalább elférek!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
bandi94 #29867 üzenetére
légkörinél alacsonyabb. kvázi vákum. hogy alacsonyabb legyen a víz forráspontja, és ne 100 fokon induljon be a hőszállítás.
a pc-s hőcsövek maximális hőszállítási teljesítményét általában 70 fokra lövik be. a jobb 8mm-eseké 55w, a 6-osoké 40 körül van. ez az elvi maximumuk, a gyakorlatban inkább kicsit kevesebb. -
blasko92
őstag
válasz
bandi94 #29873 üzenetére
Én azért szerettem, mert mindig lehetett rajta bütykölni valamit
A mienk vezérműtömbje tökéletes volt. Emelt, tartott.
Aki előttem hajtotta, szart a lyukas hűtőre, és csak ment vele. Szegény motor meg is sült. Akkor lehetett szétkapni, újradugózni, hüvelyezni, stb. Igaz, utána meg is táltosodott.
Ezután jöttek a hidraulika problémák. Hátsó munkahenger eresztett, a homlokrakodó munkahengerei is. Mindent renováltunk, mehetett is a meló. Ekkor elszállt a szivattyú alatt a tömítés. Tömítés cserével egybekötve rádobtuk a vadi új szivattyút is. Vicces, hogy azt a kis szart, hogy körbeépítették a sok fix csővel, meg mindennel. Élvezet volt a csere.
Utána kiment a jobb hátsó kerék csapágyazása
Azt öröm volt kicserélni. Teljesen le kellett bontani mindent hátul.
FatalError egész főtt tojást se melegíts
Az repeszgránátként viselkedik
-
blasko92
őstag
válasz
bandi94 #29869 üzenetére
Hisz 2 perc alatt kikapható a hátsó munkahenger
Azt meg olyanra megcsinálni, hogy csont száraz maradjon lehetetlen. Én is szereltem párszor, új, bontatlan tömítőkészlettel, de akkor is mindig tiszta olaj volt a padlólemez.
A hátsó tengely csapágyait meg még élvezetesebb cserélni.
Ülés, tankot, munkahengert, padlólemezt ki, és utána még a fél hátulján lebontani.
Ejj mennyit szereltem én is 50-est
De imádtam. Főleg, amikor kint bálarakodás közben az olajszivattyú alatti tömítés megadta magát, és ömlött az olaj. Meg amikor az egyik átfolyóba bekerült egy gyufafejnyi kis kosz, és úgy döntött a szerkezet, hogy nem emel többet semmit.
És mindezt a legutolsó bálánál...
-
törölt tag
válasz
bandi94 #29867 üzenetére
Még katonaságnál.... gyíkhús volt a vacsi, aztán már elég volt belőle hidegen, feltettem melegedni a rezsóra.... persze bonttlanul... kicsit felpúposodott....
Mikor lehült, akkor belenyomtam a konzervnyitót... hát még nem volt lehülve rendesen, és mindent telespriccelt jó paprikás zsírral.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
bandi94 #29863 üzenetére
egy tanulságos cikk a hetapipe forrasztgatásról.
a vélemények megoszlanak. van, aki állítja, ha nem közvetlenül a cső van melegítve, haem a hozzá kapcsolódó blokk vagy lemez, akkor leolvasztható. én inkább kihagyom ezeket...
-
FatalEror
addikt
válasz
bandi94 #29627 üzenetére
Eltörik a tárcsa na az "FatalEror" akkor megb@szhatod a szemüvegedet!
szab.tam: Ajánlom figyelmedbe a az acélbetétes bakancsot,anno fater mesélte,hogy eltörött műhelybe egy tárcsa és az ember lábát az acélbetét mentette meg,na meg egyszer majdnem elreszelték a lábamat szerencse,hogy volt rajtam bakancs.Amúgy meg van megoldás a repülő tárcsára is egyik ismerősöm TEK-s és tőle kunyiztam azt az arcra hajtható rendőr vackot amiket viselnek a rendőrök tüntetés oszlatáskor,és az meg repeszálló szóval az megállítja akár a tárcsát is!Már csak egy riotshild kell és teljesen biztonságba vagyok.
Runo:Amikor össze szigszlagoztam 2db ventit én is ezt tapasztaltam!
-
Dani_kp
addikt
válasz
bandi94 #22780 üzenetére
Ha ügyesen, nem kapkodva rakja bele az ember a lemezt, akkor nem esik ki. Csak vigyázni kell rá mint a hímes tojásra, hogy véletlen se lökje meg az ember se az optika tálcáját, se semmi mást.
Tapasztalatból mondom...majd nem minden nap így rakom be a lemezeket az optikákba.A pendrive-ok és külső usb-s HDD-k korában már nem igen használnak lemezt...
-
imibogyo
veterán
válasz
bandi94 #22625 üzenetére
Köszi! Már meg is valósult, csak a színekkel állok most hadi lábon.
Wind-Storm: fekete +1
FatalEror: egyik se
bandi94: mahagóni +1 és fekete +1Eddig a fekete vezet.
Számomra amúgy a mahagóni a fekete és a fehér is bejön.
A calvados minél többet nézem annál jobban nem.FatalEror:
Az a tölgy nem igazán jön be. Akkor marad a színtelen lakk, vagy a fenyő pác. Meg még esetleg a mahagóni.Amúgy nem baj, ha esetleg nem lesz tökéletes, mert amúgy is gondolkodom, hogy valamivel bevonom a gépet, ha nem tetszik a színe. Például előlapnak alumínium lemez, vagy füst színű plexi.
Mindjárt megcsinálom az oldallapot is, hogy mi a tervem.
-
FatalEror
addikt
válasz
bandi94 #22237 üzenetére
Ez fajta függő mert a karbidnak semmi baja nem lesz de ha beszerzel egy egykésest akkor annak kiveszi,de azt simán meglehet élezni a többinek meg nem tudom,én egy 100 évessel csináltam,de annak semmi baja,igaz abból még nem sajnálták ki az anyagot.
[link] ez egy egykéses,ezt lehet élezni meg mivel ezeknek volfram karbid foguk van,nem megy ki olyan könnyen de lehet élezni is a kését,és ha moddingolsz,akkor ezzel még a házba 12 centis venti lyukakat is tudsz csinálni. -
Pista0001
addikt
válasz
bandi94 #15842 üzenetére
Rézhűtőket valóban meg lehet forrasztani, alu hűtőt is meg lehet javítani, de csak akkor ha sérülés éri. Ha elrohad (ami gyakran megesik) akkor azzal már nem lehet mit kezdeni.
Az autó vízpumpájával az a baj hogy csak az autóban használható mert a háza a motorblokkban van kialakítva. Használt pumpákat lehet egész olcsón kapni, nézz körül a hardverapróban..
-
Pista0001
addikt
válasz
bandi94 #15837 üzenetére
Bőven elég, csak egy kis lengedező szellőt kell biztosítani neki. Bontott hűtővel vigyázz, sok közülük porózus, az meg nem jó a gépnek. Amit kiszerelve tárolnak azt nem szabad megvenni mert ha már egyszer fagyálló érte és utána szárazon tárolják akkor hamar tönkremegy. Ha találsz olyat ami még benne van az autóban arra is alkudd ki hogy elviszed hűtőshöz lepróbáltatni és ha nem jó akkor vegye vissza.
-
énvagyokAdam
tag
válasz
bandi94 #15650 üzenetére
Az összes csavar a helyén, egyik sem laza, popszegecseknél is minden stabilan tart, külső hdd tokozást el akartam kerülni, ezért is vettem server házat annak idején. A ház amúgy tele van merevítésekkel, és kopogtatások hatására semmi nem zörög. Az egész ház egyben veszi át a rezgést, azt a padlónak továbbadva amúgy a lakás túloldalán 2 téglafalon át is lehet hallani. Próbáltam alászivacsozni, minimális hatást értem el.
Blabcsi: Eddig ez a legszimpatikusabb megoldás, egyedüli hátránya hogy ha ezek a távtartók gumiból vannak akkor elég necces lenne őket esztergálni, ha pedig keményebb anyagból akkor lehet ugyanúgy átvinnék a rezgést. Más "gyártási" módszer pedig nem jut eszembe.
mmcc02: igen, a gumis módszert én is olvastam itt, csak kicsit félek tőle mert nem tudom hogy az anyag mikor fárad el, mennyit nyúlik, stb. De most talán ez a legesélyesebb megoldás akármennyire gány is.
Vagy lehet az egész gépet kellene gumikra fellógatnom?
-
jeni
félisten
válasz
bandi94 #15639 üzenetére
az oldalsó lemez belső éleit le lehet festeni szépen feketére,de előtte ha van hőlégfúvód illetve hajszárítód akkor azzal felmelegíted persze előtte le kell tisztítani rendesen és mikor a lefújandó lemez elégé meleg akkor rá fújsz festéket többször melegen tartva a lemezt és akkor jobban ráköt a festék.
vissza nézve a képet a házad elejéről,ott úgy tűnik,hogy annak az egyik USB bemeneten mintha le van ragasztva kék szigetelő szalaggal
-
r-chee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest