- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
draco31 #89289 üzenetére
Sozd meg a lefejtett olajat, az segit kicsapatni a vizet.
A szuszogora pedig szerintem huzz egy lufit. Azon latod, ha nagyon felfujodik, akkor leengeded kezzel, de ha nem kerul bele extra gaz, akkor egy kvazi zart rendszerkent fog mukodni es csak homerseklettol fuggoen fog felfujodni, leengedni. Kvazi mint egy tagulasi tartaly. Az olajparatol egy ido utan tonkremehet a gumi, de a lufi olcso.
-
Tangerine
senior tag
válasz
draco31 #89287 üzenetére
Ja, értem. Lehet, hogy már a gyárban, vagy tárolás/szállítás közben belekerült a víz, vagy eleve valami szutyok olaj volt benne. Esetleg zsír+olaj keverék is lehet ilyen színű. Szerintem a következő olaj színe lesz a mérvadó. Azon a kis lyukon nem sok víz tud belemenni. Esetleg raknék rá egy akkora kupakot, ami a csavar sarkaira rászorul. Így az eső nem tud felülről beleesni, de szuszogní tud a lapolásoknál.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31 #88890 üzenetére
Nem a csavarral van ott baj, hanem hogy lóg az ablakszárny és kidörzsölte az évek alatt. Az új vasalat is ugyanúgy szét fog menni rövid idő alatt. Vagy minden egyes alkalommal a kilincsnél fogva emeli az ablakszárnyat, vagy beállítja, újra ékeli.
Ezek az alkatrészek ammúgy szimmetrikusak, a jobbos és balos ablakon lévőket megcserélném, így a már elkopott rész a falc felőli nem használt oldalra esne.
-
daninet
veterán
válasz
draco31 #88809 üzenetére
a nagyon olcsó pajzsoktól azért óvakodj. Én parkside-os automata pajzzsal kezdtem, és 99%-ban jó, de sajnos van, hogy késleltetve kapcsolt ha nem tökéletesen az ívbe nézel hanem picit oldalra és belenéztem párszor
pedig érzékenységet mindig tökik csavarom, a sarokcsiszoló szikrájától is bekapcsol olyan érzékeny. Plusz az olcsóknak mindig valami színes filtere van és zölden/pirosan látsz benne mindent.
A jobb pajzsok valós színt adnak vissza.
Egy pár szemem van, ezen nem spóroltam. Ajánlom te se az olcsót keresd hanem a jót. -
do3om
addikt
válasz
draco31 #88801 üzenetére
Én egy pocket power 190et használok, teljesen jól működik.
Otthoni célra amúgy az a 110A elég, de nem árthat ha van benne tartalék. Persze nem úgy hogy megveszed az általában 250Aos szart ami majd talán tudja a felét -se. Szóval normálisat kell venni, régen ismerők dicsérték a talán ukránból hozott stromo vagy milyet, azt mondták erős, jó.
De van a iweld nagyobban is, inkább még tegyél hozzá kocsit. Amit figyelj hogy mekkora a test és a munkakábel hossza, de gyanús hogy a trafón most sokkal hosszabb van, lehet még jobb is. Akkor azt ráteheted, csatlakozó biztos vehető hozzá, ha nem jó.
Ami még hasznos ha nincs egy automata pajzs. -
Top cat
addikt
válasz
draco31 #88465 üzenetére
Az M6-os, a csavar méretet jelöli. Itt van egy táblázat a méretekkel.
-
Qtya123
őstag
válasz
draco31 #88279 üzenetére
Csak ez az egy indiai cég van, amelyik csinál hozzá CPL szűrőt: [link]
Kizárólag Indiába szállít és érdekes módon ali, ebay, stb... oldalakon sem volt elérhető ehhez a kamerához szűrő. Ugyanezen márka másik típusához igen, de ehhez nem.
Ahogy látom az ő megoldásuk olyan, hogy egy műanyag házban van a szűrő és a műanyag ház széle kétoldalú ragasztóval van rögzítve a kamerához.A kamera szemből ilyen: [link]
Még arra gondoltam, hogy arra a nagyon vékony keretre erős kétoldalú ragasztócsíkot vágok és úgy ragasztom fel a szűrőt. -
mephi666
nagyúr
válasz
draco31 #88269 üzenetére
parkside: 2021.05.28-án vettem 3 év garis, akkus felsőmarót, amivel hébe-hóba dolgozgattam, most 1 hete lett volna rá szükség és nem kapcsolt be... írtam lidl ügyfélszolgálatnak, ők továbbították a panaszt az illetékes szerviznek, ahonnan jött az email: kaparjam le a matricát a készülékről, ragasszam egy a4-es lapra, írjam rá hova kérem a cserekészüléket és mellékeljem a vásárláskor kapott blokkot... új gépre 1 év gar lesz, régit megtarthatom alkatrésznek
így is tettem, majd hétvégén besörözve nyektettem a rossz gépet és hopp bekapcsolt... gyors körbemartam vele pár lécet... néhány óra múlva megint üzemképtelen volt (20-30 próbára se kapcsolt)
ilyen marókésekkel mi az általános tapasztalat? ...saját bőrömön azt érzem, hogy a géphez kapott készlet egy kalappal se ér (vékony nútmaró első 20centi után tört, a csapágyas kések meg képesek ledobni a görgőt, hogy utána azzal a lendülettel jól belenyess a munkalapba oldalról
) ...az olcsó "1tucat=4ezer" készletek szintén kukába valók... makita-ból viszont vettem 2db 4mm átmérőjű kést, amivel kb 3 tucat 30centis szakaszt kellett végigmarnom és az első kés olyan szépen végigvitte, hogy az élén észre se lehet venni (csak azért rendeltem 2db-ot, mivel az ócska 1 szakaszt nem bírt ki... féltem, hogy ez is törni fog) ...profilmaróból is makita-t vettem és az is jól vizsgázott
hiába "made in china", itt azért lehet valami jobb minőségellenőrzés (oké, a kés is 2-3-4ezer/db, de ezek tartósnak bizonyultak)
-
-igu-
veterán
válasz
draco31 #82411 üzenetére
Hasonlót használok, de hálózatról. Az autó elején van egy speckó csatlakozó, ott jön be a delej, elágazik a kasztniban, egyik ág motorfűtés, a másik megy az utastérbe, az anyósülés lábterében a konnektor, oda megy a melegítős venti.
Időzítő indulás előtt egy órával bekapcsolja, kellemesre fűtött utastér vár, leolvadt szélvédővel jegeces időben is. -
-
Top cat
addikt
válasz
draco31 #80787 üzenetére
Valami sugárszennyezett környéken laksz te, hogy így néz ki arrafelé az "1-2 éves akác"?
Kifejezetten az ilyenekhez van ez a fajta tartósabb lánc.
-
hotkar
senior tag
válasz
draco31 #80774 üzenetére
Én egy fúrókalapáccsal mennék neki, egy jól megélezett véső kíséretében.
2. megoldás: elvágnám kényelmes derékmagasságban, a többit otthagynám.
3. megoldás: traktorral kihúzni gyökerestől
4. megoldás: csákány plusz kézi erő
5. megoldás: helyben felgyújtani, majd a parázson szalonnát sütniTöbb ötletem nincs.
-
imibogyo
veterán
válasz
draco31 #80447 üzenetére
Nekem pont úgy van megoldva, ahogy leírtad... Régi póló szétvág --> maszk pereme 2-5 centinként kifúr --> dróttal végig rögzíteni az anyagot a maszkhoz. 4 éve hibátlanul szolgál. De most kell majd nekem is újragyártanom a dolgot, mert vettem egy új "true color" pajzsot. A régi pajzsom már az elem-tuning mellett sem működik megbízhatóan és bár nagyon gyatra a szemem, azért még szeretném pár évig használni...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31 #80447 üzenetére
Tépőzár, egyik felét felragasztod a maszk peremére, a másikat az anyaggra varrod. Levehető, mosható.
Cipésszel üttetsz bele pár ringlit, a masz keremét megfúrod és gyorskötöző, vagy cérna.
Ugyanez, patenttel (van Lidl-ös patentezőm).
Ha fém a maszk, akkor pár pici mágnes.
Meleg takony, pillanatragasztó pár pöttyel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31 #78693 üzenetére
Többféle menet van. A sima M10×1,5 mm menet magátmérője 8,5 mm, tehát a 9 mm-es furatban lötyögne.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
draco31 #75017 üzenetére
Simán megy egyedül, kipróbáltam, melegen megpakolva is.
Felemel kicsit, elenged. A felépítésének köszönhetően megfeszül, és pozícióban marad szeg nélkül is.
Szeg kihúz, a kívánt pozícióba elmozdít, majd ismét elenged. Ismét megfeszül, megáll.
Szeg visszadug, biztos ami biztos.
Egyébként a legalsó pozícióban használtam, szerintem úgy is fog maradni. -
cinemazealot
addikt
válasz
draco31 #74866 üzenetére
Én sok-sok éve alu-króm felmosó nyéllel akartam home made Star Wars filmet forgatni, amiben a fehér (könnyen retusálható) és a fa nyélnél jóval könnyebben forgatható, de egyébként az oldalirányú ütődést rendkívül rosszul tűrő nyél reprezentálta a később utómunkát elszenvedő fénykardokat. Gondoltam, kitöltöm purhabbal és majd az jól megerősíti azt.
Nos, a betöltött hab először csak várt, majd összeesett és végül ki sem töltötte a csövet. Később rájöttem, hogy ez valószínűleg azért alakult így, mert nem érintkezett levegővel, illetve a táguláshoz és gyors megkötéshez (térhálósodás?) nem volt elég friss levegője. Szerintem a labdával is ez lenne. Nem mennél vele semmire.
A felvétel egyébként tök jól sikerült, de elég sok felmosó nyelet sikerült leamortizálnunk.
-
lemmy71
őstag
válasz
draco31 #74682 üzenetére
Én is még egy 5 literes békebeli müa kannába keverek amikor a láncossal dolgozok, az XP harapja a benzint rendesen, igaz nem gyufát szoktam vele aprítani
A pille palackba a stihl kaszának keverek, az két ilyen flakonnal elvan az egész szezonban
Nekem a garázs falára van kiakasztva egy békebeli simson klubbos keverék táblázat -
DJGABI
addikt
válasz
draco31 #72443 üzenetére
kocsi takarításnál mire? egy porszívóval tényleg többre megy. a műszerfal portalanítására meg mikroszálas törlőket szoktak használni.
ez a cucc tényleg kb csak gépet kifújatni jó [link], annak aki esetleg nem akar sűrített levegőzni. erre az egy feladatra mondjuk egy kompresszor overkill. meg ennyiért kb csak gagyit kap
-
mephi666
nagyúr
válasz
draco31 #66392 üzenetére
nekünk kalapács van parkside és tökéletesen elégedettek vagyunk...
mondjuk ez a 10nm forgatónyomaték nem kevés? a kis akkus bosch-om 25nm-t tud... a 3év gar viszont itt is becsülendő, mert annyi idő alatt csak kiderül, ha kacat a gép
...ilyen árfekvésben meg ki ad 3 évet?
ui: most ugrott be, hogy egy kis gravírozónk is van, ami parkside: az is tökéletes
-
lemmy71
őstag
válasz
draco31 #65971 üzenetére
Fel is ragaszthatod [hővezetős ragasztóval]
-
Samus
addikt
válasz
draco31 #65731 üzenetére
Ezzel csak annyi a baj, hogy Parkside terméket hivatalosan csak a Lidl forgalmaz, a kolléga, vagyis cég ÁFÁs számlával adja, viszont a Lidl, ha cégként vásárolod, csak egy év garit ad.
Én rád bízom, de tuti nem vennék ilyen hiénáktól semmit. A bolti ára ennek kb. ennyi, mint amennyiért hirdeti. Nekem nagyon gyanús, hogy a sümegi akcióból húzta be, vette meg más elől, hogy haszonnal tovább adja.
-
emre
veterán
válasz
draco31 #65382 üzenetére
Van olyan fajta üreges cső amit homokkal megtöltve és / vagy melegítve sem lehet hajlítani, mert megtörik a fala. Szóval ez kicsit bonyolultabb annál hogy tegyél bele homokot és jólesz.
A homokot általában olyanba szoktak tölteni amit nem lehet melegíteni, mert szétolvadna a gecibe.
Mondjuk ez a legtöbb anyagnál csak hőmérséklet függvénye, ami nem áll egyenes arányban a megmunkálhatósággal. Szóval a réz csövet tök felesleges hajlításhoz melegíteni.Minden más esetben lehet venni hajlító eszközt.
Rugóból van külső és belső, darabban vagy készletben. Csőhajlítóból kézi karos kivitelű, vagy hidraulikus, a cső méretének megfelelő betétekkel. -
-
Samus
addikt
válasz
draco31 #63663 üzenetére
Nekem is van, de sajnos kiábrándítóan egyszerű. Nincs kézi tuning az FM rádión, az állomásmentés automatikus (és egy véletlen gombnyomással kezdi elölről), az előre hátra gombok alapból az állomásokat léptetik, nem a hangerőt...olcsó, működik a BT, AUX és USB is, de kb. ennyi. Egy értékelésben olvastam, hogy BT esetén nem sztereó a hang.
-
imibogyo
veterán
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
draco31 #59002 üzenetére
Az maga a védelem, azon keresztül kell tölteni vagy terhelni egyaránt. Ezt is volt már, aki félreértette, pedig másképp nem tudja védeni a cellákat.
Az első link CV konverter, a rajta lévő IC rendelkezik 3 A belső túlterhelésvédelemmel, de ez áramgenerátoros módra (CC) nem való, még akkor sem, ha épp 3 A áramra lenne szükség.
A második, vagyis CC/CV áramkör kell, ahol az áramkorlát is igény szerint beállítható az egyik trimmerrel.
1 A például alkalmas általában ezekhez a cellákhoz, ami nem is lassú töltés, nem is melegíti különösebben. De lehet feljebb is menni, a kapacitásnak megfelelő 1C értékig.
-
Kernel
nagyúr
válasz
draco31 #58997 üzenetére
Az utolsó nem rossz, csak kár, hogy nem kapcsolja le a kijelzőjét, így viszont nem maradhat állandóra az akkun, lemerítené. Nem is szükséges, ha van védelem.
Töltéssel kapcsolatban gyakori tévhit (amit nemrég az Aliexpressen is elkövetett valaki), hogy a védőpanelt gondolják töltőáramkörnek.
Csakhogy a töltőáramkör dolga cellánként 4,2 V-ig tölteni, az akkuba integrált védelem pedig 4,25 V-nál kapcsol le, ha a töltő elromlana. A megfelelő töltési karakterisztikát sem biztosítja.
De ez megoldható egy CC/CV modullal, amit 12,6 V végfeszültségre kell beállítani, meg valamennyi áramkorlátot is, amit bír az akku.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31 #58625 üzenetére
A lakásfelújítós topik szerintem jobban tud választ adni, de laikusként szerintem nem tudod megoldani ennyire egyszerűen, hogy mindkét lámpát ugyanarról a két kapcsolóról kapcsold.
A két kapcsolós lámpa esetében a kapcsolókhoz 3-3 szál vezeték megy, egy fázis, egy nulla a kapcsoló és a lámpa közt és egy a másik kapcsolóhoz. Így tudod megcsinálni azt, hogy a lámpát két helyről is fel, illetve le tudod kapcsolni. Ehhez kell az ún. alternatív kapcsoló. Az alternatív kapcsolón mindig, mindkét állásban átmegy az áram, egyik állásban a lámpa felé, másik állásban pedig a másik kapcsoló felé.
Ha a másik, "egy kapcsolós" lámpa nem így van bekábelezve, akkor nem lesz tökéletes, mert a hozzá tartozó két kapcsoló nem lesz összekötve. Ha van béléscső a két kapcsoló közt (akár a lámpán keresztül), akkor csak egy szálat kell behúzni. -
imibogyo
veterán
válasz
draco31 #58356 üzenetére
banyek dupla lett, pedig visszalépve szerkesztettem....
modi nyugodtan összeszerkesztheti a kettőt, ha zavaró...Még az Einhell power X-Change cuccokkal szemezek. Ebből is van láncos, természetesen ezt is szigorúan hobbi célra / ház körüli "mindenesnek" gondolom jónak. De nekem ennyi elég is. A tűzifát úgyis billenőssel, vagy szalaggal vágom. Nem ilyennel ugranék neki a 30 centi átmérőjű akácoknak. És hát lényegében bármi jó alternatíva nekem a keretes fűrész ellenében, szóval ha 5 percig tart 3 helyett a munka, nekem úgyis megfelel.
-
imibogyo
veterán
válasz
draco31 #58356 üzenetére
Makita dupla akksisat és Einhell "simát" próbáltam (lehet be is nevezek egyre majd a jövőben). Ház körüli munkákra tökéletesek. Az ember tűzifát pedig nem ilyennel vág. De arra, hogy egy-két fa útban van és persze fel is darabolja az ember arra tökéletes. Szerintem...
-
Kernel
nagyúr
válasz
draco31 #58281 üzenetére
12 V-os gép működik 3S vagy 4S Li-ion akkuval, utóbbival természetesen gyorsabb, illetve valamivel erősebb is. Töltésről volt szó az előzményben is, 12,6 vagy 16,8 V-ra kell tölteni, hozzávaló áramkörrel.
Ki lehet próbálni először védelem nélkül is, hogy melyik felel meg jobban, lehet párhuzamosítani is a cellákat, kettesével.
A védelem egyik legfontosabb dolga, hogy az egyes cellákat nem engedi 2,5 V alá merülni, a próbák során ez még nem fenyeget. Vagy bekötheted a kijelzős eszközt, ami jó lenne akár védelem helyett is, csak sajnos a kijelző is meríti az akkut, ezért azt külön le kell kapcsolni, használaton kívül.
-
Thorus
aktív tag
válasz
draco31 #57511 üzenetére
Tavaly én is csináltam hasonló szerkezetet csak én műhely tisztítására. Nem annyira praktikus és stílusos mint a tied de legalább hangos
Maradék fából összedobtam egy házat, a szűrőt a munkahelyről egy kärcher szolgáltatta, amit aztán meleg takony segítségével fel is rögzítettem. Súlya miatt nem szívesen cipelem így inkább 3 méter csövet kapott.
A kinézetre is áldoztam egy kicsit mert fater is használja és legalább ezt a ketyerémet nem szólja le, így kapott egy fogantyút és pár jelölést.
A motor egy régi lg porszívóból való, amit egy ali-ról rendelt 200Ft-os fesz szabályzóval vezérelek. A plexivel a levegő mennyiségét tudom szabályozni. Egy kis szilikont toltam a belsejébe mint szigetelés meg a lapok tetejére toltam egy kört.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest