- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
-
villifog
tag
válasz
Nixon18 #77190 üzenetére
Amennyiben erősítős antennád van, akkor kell ez a tápegység.
Amennyiben meg nem erősítős antennád van, akkor meg csak sima koax dugó kell, de ez esetben célszerű teljesen árnyékoltat használni.
Teszel egy csavaros F csatlakozót, ezt Te is rá tudod tenni, és csavarsz rá egy átalakítót.
A két általad linkelt megoldás nem kompatibilis, vagy ez kell, vagy a másik, attól függ milyen az antennád. -
villifog
tag
válasz
Nixon18 #77187 üzenetére
Milyen antennád van?
Pl: Az ilyen lepke antennából két féle változat is van. Az egyikben csak egy balun trafó van, a szimmetrikus jelet aszimmetrikussá alakítja, és nem kell táplálás hozzá. A másik változatban egy erősítő is van, ennek a működéséhez táplálás (feszültség) is kell.
Én jobban szeretem azt a megoldást amelyiket nem kell táplálni, tehát az erősítő nélküli változatot.
A táplált (erősítős) antennák általában 12V-os táplálásról működnek, viszont van olyan DVB T2 tuner ami csak 5V-ot tud kiadni, ez már eleve nem jó, nem kompatibilis.
Én használok a beltéri esetében a bemeneten egy galvanikus leválasztót. Ez azért jó mert akkor, ha véletlenül be van kapcsolva a tápfeladás a box-on akkor se megy fel a táp. Amennyiben meg szükségeltetik tápfeladás abban az esetben jobb, ha az antenna hozzá való tápfeladóját használjuk. Ebben az esetben még akkor sincs gond. ha a box tápfeladása nincs kikapcsolva (véletlenül bekapcsolva maradt a menüben). Nem okoz gondot, nem fog a két helyről való táplálás gondot okozni.Múltkor egy sima bot antennával is próbálkoztam a padláson, úgy is teljesen jó volt a vétel. pedig elosztások is voltak a kábelen.
-
Inhouse
őstag
válasz
Nixon18 #77190 üzenetére
Az gond, mert az erősítő táplálás nélkül rosszabb, mint ha nem lenne ott.
Ennyi infó kevés a megoldáshoz. Mikor lett levágva? Ki vágta le? Mást is csinált?
Ha fent egy erősítős antenna van és várja a tápot, akkor azt meg kell neki adni. Ha kivette az illető, azért vágta ezt le, akkor meg más baj van, meg kell nézni. Lehet, hogy elállítódott az antenna, vagy sérült az antenna, vagy a vezeték.
Elég szűk keretek között van hang úgy, hogy nincs kép, vagy zöld, de mindenképpen kevés, vagy zavart a jel. -
cinemazealot
addikt
válasz
Nixon18 #74860 üzenetére
Érdemes lehet önálló chassis pwm fan controllert keresned (most hirtelen nem tudom, itthon milyen néven árulják a számtech boltok), azzal beállítasz egy fordulatszámot, oszt jóccakát.
-
Sándor -P20-
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
Nixon18 #57434 üzenetére
ÁFA és kezelési költség lehet még kellemetlen 22 € felett.
Ilyen krimpelő fogókat egyébként én sem tudok kihasználni. Amikor néha szökőévben ilyen feladat áll elő, ráforrasztom, ráhajtom valahogy.
Amikor telefont szereltem a lakásban, azt is megoldottam kézi eszközökkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Gombászkönyvek egyben
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest