- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MPowerPH #39505 üzenetére
Tapasztalataim alapján 600 rpm körül az eLoop jobban teljesít és az én fülem számára kellemesebb a hangja mint a P14-nek.
Viszont a különbség minimális és egy Mora esetén ez hőfok terén nem fog számottevően jellentkezni.A pénztárcád viszont örülni fog ha a P14-nél maradsz.Eleve az anyaghasználat,kinézet természetesen gyengébb mint az eLoop-nál. -
chopin42
őstag
válasz
MPowerPH #39503 üzenetére
31,5 dba az az alapzaj. Nem delta.
Gondolom látod az ábrán 33 körül, meg 35 körül, is.
De mindegy, lényag az az, hogy a p14 pst a b14 ps-nél nem rosszabb kb semmivel ami gyakorlati dolog, de negyed annyiba kerül. (Majd jól letesztelem őket, ha lesz kis pénzem)
De jó ötlet a teszt is. -
válasz
MPowerPH #39494 üzenetére
Nehogy azt hidd, a MoRa csak 9 FPI-s ,gyakorlatilag egy minimális szellő is átfújja , nem kell oda őrült statikus nyomás .
[Air Flow Restriction Mora420]
Én is csak 600rpmes ventiket használtam ,és szépen lengedezett a pókháló a radi mögötti falon -
szabeska
addikt
válasz
MPowerPH #39494 üzenetére
Upsz, jogos, úgy emlékeztem ez radis tesztet is tartalmaz
Bár kiindulásnak ettől függetlenül jó lehet. Ár/érték alapján úgyis a P14-et fogja mindenki ajánlani
Az Eloopok nagyon drágák
Szerk: én csak egy lelkes amatőr vagyok, mindenképp várd meg a hozzáértőbbek tanácsát!
-
szabeska
addikt
-
chopin42
őstag
válasz
MPowerPH #39233 üzenetére
Hogy javíthatóak-e, nem hiszem, mert a csapágy miatt kerepelnek, amit házilag nem hinném, hogy javítani lehet (bár ha hozzáférsz, néhány csepp olaj lehet segít, valahol láttam). De 2,5 év azért nem kevés, bár az arctic-okra 10 év van (de tökmindegy, ha az ember 2 évente cseréli, hat év alatt kerül 6k-ba és mindig lesz új ventije 2 évente).
Ha rászánod magad a p14 pst-re, akkor arra figyelj, hogy csak push legyen, mert ezek is búghatnak pullban (nem annyira, mint a noiseblockerek, de lényegesen hangosabbak).
Viszont a piros-fekete dizájn kicsit rosszabb ár-értéket képvisel, de az arcticnál van a p szériából bionix, ami dizájnosabb. Van pirosban (képp nem jó, a kiírásoknál ott van, hogy red). Ez is ugyanazt tudja, mint a p14, +200 rpm a teteje. -
chopin42
őstag
válasz
MPowerPH #39229 üzenetére
Szevasz! Kicsit visszaolvasol akkor látod, hogy gyakran ajánlom az arctc p12/p14 pst-t (pwm, y csatival a végén, összeköthető több).
Ennél jobb ár-értékű venti jelenleg nincs, van belőle 3 pines (DC) kiadás (ha olyan kell). Zaj-teljesítményre top liga, tatozékok/dizájnban van jobb, sokkal többért. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #38228 üzenetére
Pl. NF-A14 INDUSTRIALPPC 3000RPM, de ez is PWM -es. Igy ravezettelek arra, hogy valojaban milyen kategoriaban keresek.
Azert lenne jo a nem PWM -es, mert van egy kulso ventivezerlom, ami nem PWM -es ventiket fogad. Arra dugnam oket ra. Lenne mas feladatuk is, igy jo lenne, ha birnak a -25 -ot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MPowerPH #33789 üzenetére
A 0% PWM nem azt jelenti, hogy meg kellene állnia a ventilátornak, hanem azt, hogy az általa támogatott minimális fordulatszámon pörögjön.
A tényleges megállításhoz alaplapi támogatás szükséges, amely egyszerűen nem ad áramot a ventilátornak. Ha panelről el tudod érni, hogy tényleg 0 V menjen a második lábon, akkor az jó megoldás, ha nem, akkor nem kellene erőltetni a ventilátor érdekében.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MPowerPH #33800 üzenetére
Ja, én úgy gondoltam hogy maradna a PWM vezérlés, csak ha kell leállítod őket a fizikai kapcsolóval. PWM-nél meg azt csinálsz amit akarsz szoftveresen.
A kapcsolóval amúgy az a baj hogy néha elfelejted felkapcsolni.
Jó párszor előfordult már velem, ezért is akarok átállni full PWM-re.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MPowerPH #33773 üzenetére
Igen, szabályozható feszültséggel, azonban ettől még ez egy alapvetően PWM-es szabályozásra tervezett ventilátor. Az adatlapján a fordulatszám-tartomány kizárólag PWM-es esetben annyi, amennyi, feszültséggel szabályozva lehet, hogy sokkal magasabban van az alja.
Szóval ha nem átmeneti állapotra kell, mert hamarosan PWM-es szabályozásra váltasz, akkor inkább B14-2.
-
mgabi
senior tag
-
mgabi
senior tag
válasz
MPowerPH #33302 üzenetére
Pwm miatt. Silent gépbe elég az 1200rpm. B14 ventik elsősorban a csendes gépekbe valók, mert 1200-1400 rpm mellett nem tudnak akkora nyomást elérni, hogy a sűrű és vastag radikat "átfúják", csak push-pullban. Ha komoly teljesítmény és nyomás kell, akkora vagy lassabb csendes ventik push-pullban, vagy a 2000-2500rpm körüli tornádó keltők kellenek: EK-Vardar vagy Furious, Noctua Industrial 2000 vagy 3000. De ezek nagyon hangosak...
-
ULPIUS
őstag
válasz
MPowerPH #29947 üzenetére
Gtx 1060nak boven eleg a 120as radi, terheles alatt is csak ~42℃ , olyankor 1000rpm-en porog a venti, ill. En pl nem ismerek kompaktbol 140esnel nagyobb radit vga-hoz. Es mint irtam rohogve beall 28 fokra 23 fokos szobaban filmnezes/netezes kozben ugy, h all a venti. A cirkulalodo viz boven eleg nekik, ehhez nem kell epitett viz meg nagyobb radi. A terheles/oc mar mas teszta persze
-
válasz
MPowerPH #29907 üzenetére
Nekem 3 kulonbozo venti van egy akasa pwm elosztora kotve .
Noctua NF A15 (1500 rpm max )
TY 147A (1300rpm max)
Silverstone 14cm pwm venti (1200rpm max)
Gyonyoruen szabalyozza a 3 kulonbozo ventit az alaplap3pines eloszton is hasznaltam 3kulonbozo ventit (TT Pure 20 / NZXT fz20 / CM Megaflow) minden gond nelkul.
(mondjuk mi gond lenne hisz ha mondjuk adott pillanatban 7,7V ot ad a ventinek akkor mindegyik annyit kap, csak nyilvan nem egyforma fordulatszam tarsul adott volthoz ) -
SecRS
tag
válasz
MPowerPH #29902 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy maximumon pörögnek, hanem azt hogy az egyiknek pl. lehet 1300rpm a felső limit a másiknak pedig 2000rpm. Magyarán ha egy elosztóra vegyesen rak az ember ilyen ventiket, abból lehet-e gond?
De lehet jobban járok a 3pines csatikra rakok egy elosztót. Csak kényelmesebbnek tűnt a PWM-es megoldás, ahol a venti magát szabályozza, lévén 80%-ban irodai munkára használom a gépet, amikor elég ha csak épp nyekereg, ha meg játszom felőlem el is repülhet a ventiken. Meg nem szeretném, hogy az egész ház úgy nézne ki, mint egy pókháló.
Fő szempont a csend, amire a 7V-os leszabályzó is okés, de ha már új ventiket kell vegyek (a mostaniak vegyesen molexesek és 3 pinesek), akkor már inkább a PWM-re gondoltam. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MPowerPH #19137 üzenetére
Nem te vagy az első aki ilyennel találkozik.Sajnos pwm-s ventiknél ha vezérlőre kötöd őket(ami ugye feszültség alapon szabályoz) el ő szokott fordulni ilyen.Lapról azért nem tudod rendesen szabályozni,mert egyedül a cpu_fan valódi pwm-s,a többi aljzatod nem(hiába 4 pin-nézd meg a lap manualjaban,én is ott néztem).
Ez szívás így is-úgy is.Vagy eladod a ventiket és cseréled 3 pin-sekre vagy a laptól válsz meg.Ami ötletem még van,hogy veszel egy Phanteks venti hub-t és az egész brigádot a cpu fanról vezérled,elméletben úgy jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged