- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Netfone
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
-
kory24
őstag
válasz
korcsi #28952 üzenetére
Értem, köszi!
Vízszintesen 2 lyuk között ~9 cm van, a belsőbb lyukak között pedig ~8 cm.
Azért van így, hogy jó legyen a 92mm és a 80mm venti is?Másik kérdésem, az hogy ez egy Acer Aspire 3641 ház.
Hátulra, előre és oldalra is lehet ventit tenni.
Elöl látszólag nem is tud beszívni levegőt, csak alul vannak rések, de nemtudom hogy ott mennyi levegő menne be, hiszen a földön van a gép.
Érdemes előre is tenni ventit?
Oldalra pedig, milyen ventit lehet tenni és hogyan, ha egyáltalán fontos.
Azokon a lyukakon át megy a rögzítő csavar is?
Vízszintesen 2 legtávolabbi lyuk 130mm-re van.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
korcsi #28946 üzenetére
Teszt alapján 4 V a ventilátor induló feszültsége és 5 V-on 550 rpm-mel pörög, szóval ezt DC szabályozással 600 rpm alá tudod vinni, ha valamiért az a fő vágyad, hogy 600 rpm-nél kevesebbet pörögjön a ventilátor.
Ha még nincsen meg az a Scythe, és csak az a lényeg, hogy halk legyen, akkor valószínűleg akadna annál jobb megoldás is.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
korcsi #28903 üzenetére
Kinéztem a Be Quiet Pure wings 2-t de abból ki lehet fogni problémás darabot ami aggaszt mert sok kellene és úgy alá lehet szaladni.
Hónapokkal ezelőtt (vagy volt az talán egy év is már?) többen panaszkodtak problémás PW2-re (a 3 pines változatra). Előtte ajánlottuk, és volt, aki azóta vásárolt és elégedetten nyilatkozott a topikban, szóval valószínűleg egy rossz szállítmány volt csak. Én nem vetném el az opciók közül.Versenyzők lehetnek még a Alpenföhn Wing Boost 2 (szines belső) illetve Nanoxia Deep Silence, a keret a projektre körülbelül 20KHUf és mivel vidéki vagyok előnyös lenne egy helyről beszerezni (Bluechipről mi a vélemény)
CPU_FAN1: PWM
CPU_FAN2: 3 pines (és a CPU_FAN1-gyel egyszerre szabályozható csak, szóval lényegében kiesett)
CHA_FAN1: PWM
CHA_FAN2: 3 pines
CHA_FAN3: 3 pinesVagyis van egy szabad PWM-es és két szabad 3 pines csatlakozód. A WB2 PWM-es, alacsony a maximális áramfelvétele, szóval négyet ráköthetsz CHA_FAN1-re kihasználva a beépített elosztóját, azonban ekkor legyenek egyforma méretűek (eléggé eltér a 120 és a 140 mm-es specifikációja).
PWM-es Nanoxia DS-ekre is áll az egyforma méret feltétel, ha erre esik a döntésed, akkor kell egy ilyen kábel.
PWM-es PW2 esetében a lehet eltérő a méret (hasonló a két modell specifikációja és fordulatszám-görbéje), és az előbb linkelt kábelre szükséged lesz.
Ha 3 pines irányban mész el, akkor az eltérő méret miatt 3+1 felállásban érdemes a CHA_FAN2/3-ra kötni a ventilátorokat, ehhez 3×3 pines elosztóra lesz szükséged. Ajánlott típusok: Pure Wings 2, Aerocool DS, Nanoxia DS.
Telepítsd fel az alaplapodhoz járó ventilátorvezérlő szoftvert (nem jut eszembe, hogy az ASRocknál milyen néven fut), és nézd meg, hogy melyik csatlakozónál mennyi a minimum beállítható szabályozási érték, mert ha például 50%, akkor lehet, hogy érdemes alacsonyabb maximális fordulatszám felé elmenni, hogy idle-ben ne legyen hangos a gép, azonban ha 20%, akkor erre nem kell odafigyelni.
Ha többféle ventilátor van a gépben az előny vagy hátrány? Megkülönböztetve mondjuk hogy porszűrőre dolgozik, vagy csak kifele a szabadba?
Általában nem, csak azonos feladatra érdemes azonos ventilátorokat használni, azaz például a két beszívó elöl legyen egyforma. Ha változik a konfigurációd (alaplap, ház), akkor tud a többféle ventilátor problémát jelenteni, mert nem biztos, hogy rendelkezésre áll megfelelő számú és típusú csatlakozó.Olyankor szoktak többféle ventilátort használni, ha eltérő feladatra kellenek, így például bordára magas statikus nyomás kell, házhűtésre magas légszállítás. Ettől akkor szokás eltérni, ha rosszul szellőzik a ház, és előre magas statikus nyomási ventilátort kell tenni, hogy megfelelő mennyiségű levegő jusson be a házba.
Ahogyan a többiek is írták: előre kettő, hátulra egy (mert hiába a csökkentett feszültség, egy 4970K és egy 290X van a házban), felülre egy (a hátsó helyre), ebből induljál ki.
Felülre azért nem ajánlott tenni két ventilátort, mert az első csak a CPU hűtő elől szívná el a levegőt, és ha oda szerelsz ventilátort, akkor az könnyen a CPU hőmérséklet-emelkedésével járhat. Felül az egynél több ventilátorhelyet csak vízhűtés bordájával lehet kihasználni.
Ha összeállítottad a hűtés a fenti elvek alapján, és játék közben sokallod a VGA hőmérsékletét, akkor lehet, hogy érdemes alulra egy ventilátort szerelni, de az is könnyen lehet, hogy ezzel tönkre vágod a belső légáramlást. A gyári ventilátor ennek a kiderítésére tökéletesen alkalmas lehet.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
juliensorel
őstag
válasz
korcsi #28903 üzenetére
Ar-ertek aranyban en az alpen wing boost 2-t ajanlom, nekem az bevalt, nagyon minosegi es halk szeria. Van belole 12 es 14 cm is ugyebar. Sztem tok mind1 hany fele venti van a gepedben ha nem zavar, h a kinezet nem egyseges, nekem is ket fele a 4 db ventim (2db wing boost, 2 db lepa bol.quiet)
A beszivo ventiknek altalaban nagyobb a szelzaja a racson/szuron athalado levego miatt, de muszaj sajnos beszivo is. Felulre folosleges 2db venti mert csak elszivja a proci huto elol a levegot. -
orion1025
őstag
válasz
korcsi #13957 üzenetére
Nyilván eltérő azonos típusú kártyán belül is a hűtés.Az előző 8800Gt-m például csak egy helyre tudott hőt vezetni, gépházon kívülre.A mostanimár két irányba szórja a meleget, ergo kicsit át kellett gondolni a hűtést.De mivel a legtöbb hőt nálam a VGA termeli, mert a CPU melege szinte egy az egyben kimegy a házból.Általában ezt kell még pluszba belekalkulálni hűtésnél, de nem értem így is miért keringetné a saját melegét, ez hülyeség.Persze az sem segít, ha nincs elrendezve a kábelköteg a gépben, az is bele tud szólni a hűtésbe.
Henk:
Merlinékre én sosem adtam, sokszor volt már, hogy ami raktáron van a weboldal szerint, az a valóságban nem úgy volt.Rengeteget rendelek tőlük, vagy egyik ismerősömmel együtt, rendszerint ebbe a problémáma ütközünk.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
eszakas
senior tag
válasz
korcsi #13666 üzenetére
Bocsi 5V-os ága van
. Azt hiszem a vinyók miatt nem ajánlott.
Bacusuz: honnan rendelted?
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Bacusuz
őstag
válasz
korcsi #13647 üzenetére
Az rendben hogy 2 biztonságos,a kérdés hogy a 4 is az-e ?
Az nem fontos hogy hány ampert vesz fel egy venti,és mennyit tud egy csati?
Nem lehet kimérni valahogy?A pwm.-ről csatikról azt olvastam hogy egyszerre 4 venti köthetö rá.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
eszakas
senior tag
válasz
korcsi #13645 üzenetére
Úgy hogy gondolom a nyákban/alaplapban a rétegek között nem minden réz vagy nem elég vastag réz.....
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz
korcsi #13641 üzenetére
Szerintem alaplap függő, minél olcsóbb annál kevesebb anyagot tesznek bele. Ha réz szál vezetne a venti csatlakozókhoz akkor elbírna többet is. És igen venti függő is de 4db azért már sok egy csatlakozón. Ha meg nem is egyforma akkor meg még nagyobb a katyvasz.
-
eszakas
senior tag
válasz
korcsi #13418 üzenetére
Sokaknak ez jó de nekem hangosnak tűnt, légszállításilag dicsérik sokan.
Ja meg amit linkeltem fentebb azt is használtam H100i-re
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz
korcsi #13282 üzenetére
Ez azért nem olyan egyszerű.
Maximális fordulatszám: 3450 rpm
Légszállítás: 93,94 cfm
Statikus nyomás:5,24 mmH2OHa a kiemelt rész nem azonos, minimum a gyárival akkor esetleg gondok lehetnek. A memória túlmelegszik a VRM túlmelegszik stb... /A statikus nyomás fontos mivel a bordán át kell nyomni a levegőt./
Ezek rontják a kártya teljesítményét és csökkentik az élettartamát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest