- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
NvidiaRTX #41756 üzenetére
Már nem azért de én tudom hogy a CPU mellé jó lenne egy erőseb VGA, de én inkább ha volt valamennyi keretem akkor először a alapokat fejlesztem, nem a VGA-at hogy erős CPU limitem legyen, mert i5 6600-ról váltottam. És azért vn még az 1060 mert egy erősebb VGA annyiba fájna mint a CPU upgrade alaplapappal, RAM-al és CPU hűtővel együtt. Majd idővel tuti le lesz az is váltva. De a 6600 előtti gépemben is lesőször ugyan így tettem, mert akkor Core2Quad Q9550-esem volt és GTX660-al, és egy darabig a 660-as volt a 6600 mellett is.
Amúgy nekem meg a harmadik Gigabyte lapom és semmi bajom velük, igaz ahogy a mostani sem, az elődök sem fapados lapok voltak.( Gygabyte GA-EP45-UD3LR amiben a q9550 volt húzva 3,5-GHz-re benne a CPU gond nélkül. Az i5 6600 alatt pedig egy Gigabyte Z170-D3H deszka volt.)
-
jokeph
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #41756 üzenetére
Már a H170-es Giga lapon is úgy állogattam a ventiket ahogy akartam, akár BIOS, akár a Giga szoftveréből.
Az RTX 4080-ra nem lehet direktbe rákötni a ventiket ? (mint pl. az Asus GTX 1070-nél?)
Milyen lapod is van ?
Asus lapoknál majd minden esetben előszőr BIOS-ban kalibrálást le kell a ventikre futtatni, addig minimálisat lehet velük játszani/vagy semmit. -
Viktor77
titán
válasz
NvidiaRTX #41750 üzenetére
Fentebb már írtam (sztem mások is). Fan Control. Aztán akármelyik ventit akármelyik eszköz hőfokához rendelheted.
-
abdulka1
őstag
válasz
NvidiaRTX #41745 üzenetére
Ha szoftveresen nem megoldható, és az előttem leírt lehetőségek sem felelnek meg, akkor marad a hardveres szabályozás egy olyan egységgel, ami saját hőérzékelők alapján vezérli a ventilátorokat. Sajnos ezek leginkább 3 pines ventilátorokhoz készülnek, de elérhető olyan is ami képes a PWM-re, mondjuk nem ezek a legolcsóbbak.
LINK
LINK -
Vigneau
félisten
válasz
NvidiaRTX #41689 üzenetére
Látod, látod... Az utolsó mondatodra értettem, amit írtam eggyel fentebb...
Azt a videót én is ismerem. Viszont épp a konkrét értékekre lettem volna kíváncsi. Mint ahogy szaki tapasztalatokból tudtam meg azt is, hogy a kék piktogram hány fokos víznél alszik ki a kocsim műszerfalán. Nem pedig a gépjármű kézikönyvéből.
-
Piftuka
veterán
válasz
NvidiaRTX #41668 üzenetére
Alapvetően én is a gyári adtalapról tájékozódtam, illetve itt a topic-ból két rendes fórumtárs segített a javaslataival.
Mivel nem akartam sokat költeni, én az "Arctic P14"-et vásároltam meg. Mivel egy merevlemez kereten (és abba helyezett HDD-n) kell keresztül mozgatnia a levegőt, a légnyomás fontosabb volt. (Nem "aranyszabály", hogy csak vízhűtéshez használhatsz ilyen típusú ventit.)
Ezt a feladatot egyelőre jól el is látja, és a hangerőre sincsen komolyabb panaszom.
Egyelőre még a megfelelő "sebesség-görbét" nem sikerült a BIOS-ban beállítanom. Még azt sem tudtam eldönteni, hogy a CPU-hoz, rendszerhez, vagy MOS-hoz hangoljam...
A két gyári Phanteks venti mindig is a MOS-t figyelte.
Amikor indítom a gépet, és amíg nem futtatok CPU-t és VGA-t alaposabban terhelő programot, addig a ~600 RPM körüli fordulaton üzemel a három venti, és így szinte hangtalan a rendszer.
Most, amikor ezt írom, a háttérben fut egy erőforrásigényes játékprogram, és természetesen már magasabb fordulatszámon üzemelnek a ventik, amelynek köszönhetően "zajos" lett a gép. De nem a rezgés, nem a ventik motorjának vibrációját hallom, hanem "csak" a szélzajt.
Tehát az eddigi (~szűk 1 hetes) használat alapján korrekt darab ez a "P14".
(Csak jöjjek rá, hogyan állítsam be úgy a ventiket, hogy mindig ~600 RPM körül üzemeljenek...!? Ugyanis sem a CPU-m, sem a VGA-m, sem a HDD-k nem melegednek túlzottan a gépemben. Nem kell 600 RPM felett üzemelnie egyik ventinek sem. Talán majd a nyári 40 fokban... de ilyenkor felesleges.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged