-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
lyukat mindig lehet csinálni
mikor az Asrock ION 330 Mini PC-m hűtését alakítottam át, vágtam egy 12*12-es nyílást a fedlapjára dremellel és lefedtem egy ilyennel.
(#23701) Speeedfire: pont most ment erről a diskurzus, mert ugyenebben a cipőben vagyok én is (nekem mondjuk csak 1 sysfan csatim van), a lényeg, hogy egy elosztón csak egyféle venti legyen és akkor mehet.
-
Grózi
Topikgazda
Tudom ezt a listát,elég ha rákeresel itt topicban hogy hány ember vette ez alapján akiknek hűtési problémáik akadtak.Komoly konfighoz sajnos alkalmatlan.
(#23418) RazoR8402
Tehát 10 db venti(mire,mihez,minek?) és 5 db aljzat.Azt leellenörizted,hogy az új lapon valódi pwm-s aljzatok vannak?
Ha igen,akkor sima ügy.Vennék egy olyan 5-s elosztókábelt amit linkeltem,arra 5 db Lepa+egy 3-s elsotót a maradék háromnak+egy Y kábelen a két Akasa.Így csak 3 db pwm-s aljzatra van szükséged. -
Grózi
Topikgazda
Gyári és nem minőségi ventiket használ egy orbitálisan nagy házban és ráadásul elöl bent hagyja a hdd racket-nem csoda hogy nincs is szinte különbség.Ha előre tett volna 2 db nagyobb statikus nyomású ventit+kikapja a hdd tartót akkor már más lett volna mindjárt az eredmény.
-
Grózi
Topikgazda
Nincs mit!
Viszont amit írtál azzal nem értek egyet-persze egy alap konfig esetén elég lehet,de egy komolyabb gamer gépnél kevés a 3 venti.Ha előre 2 db-t raksz,már azt is nagyon észrevenni a vga hőfokán az esetek 85-90%-ában.Én azért a 2 befúvó és 1 kifújó ventit alapnak nevezném. -
Grózi
Topikgazda
Röviden:meg.Jól rögzülnek és a vibrációt is jelentősen csökkentik.
(#23387) Karmko
Ha a sys_fan-ról vezérelnéd akkor neked 3 pin-s kell.A Be Quiet Pure Wings 2 ár/érték bajnok- leszabályozva csendes,de kellő légszállítással bír.
(#23388) vtomi2
Hátra és felülre is tehetsz PW2-t,a következő lépcsőfok az Aerocool Dead Silence.
Bordára 4 vagy 3 pin? -
dqdb
nagyúr
3.2V: SY1225SL12L
8.5V: SY1212SL12L
4.1V: SY1212SL12L
3.5V: SY1225SL12LMint látható, kétféle típust kevertél össze. A 1212 kétféle mért értéke eléggé érthetetlen, de a 1225 konzisztensnek tűnik nekem.
Most nézem, hogy 12 volton 800 rpm-es a ventilátor, szóval ha kell egyáltalán csökkenteni a fordulatszámot, akkor az Akasa -20%-a tényleg elég lehet 640 rpm-es végeredménnyel.
-
dqdb
nagyúr
egyik oldalon 3V-os indulási feszültséget adnak meg, másikon meg 6,5V-ost. Hihetetlen, hogy mi a tökömet nem lehet normálisan megmérni ezen az egyszerű dolgon
Biztosan ugyanazt a ventilátort nézték? Pontosan milyen típusról van szó?Egyébként maradok az Akasa kábelesnél
20%-ot tud csökkenteni, azaz a te esetedben ez a 12 voltos bement miatt 9,6 voltot jelent, ami még így is rengeteg lehet. Például egy 120 mm-es Be Quiet Pure Wings 2 ekkor már 1300 rpm környékén jár a maximális 1500 rpm-ből (azért ez a gyártó a példa, mert ők legalább feltesznek teljesítménygörbét az oldalukra).Volt ajánlás nemrég a topikban előlapi szabályozóra nem túl drágán, keress vissza, emlékeim szerint az utolsó 300-350 hozzászólásban lesz.
-
dqdb
nagyúr
CPUFAN: PWM
SYSFAN1: PWM
SYSFAN2: nem szabályozható és fordulatszám-visszajelzés sincsen.jó pár MSI alaplapon nem vezérelhető, mert csak 2 pin van bekötve a 3-ból (Ground, +12V)
Nem ettől nem vezérelhető, hanem attól, hogy a második lábra fixen 12 volt van kötve.és semmi visszajelzés nincs róla a BIOS-ban
Ez a következménye a hiányzó harmadik lábnak.Szóval ha PWM ventilátorokat vettél volna, akkor lenne automatikus szabályozás (az mondjuk jó kérdés, hogy mennyire paraméterezhető az alaplap ventilátorok terén fapados jellege és kora miatt). De mivel nem azt vettél, így marad vagy a tekerős szabályzó, vagy ennek szép előlapi változata több extrával, vagy beépített ellenállással rendelkező kábel, vagy olyan kábel, ami molexről 7 voltot ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged