- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
corm
senior tag
válasz
einstein #2248 üzenetére
Naja, de akkoris, ez egy fix plusz egy specnek. A többi meg marad esetleges. Amúgy elég vicces, hogy az újonan létrejött Bahríyn jelenlegi egyetlen felhazsnálója minő véletlen az első héten egy 18 éves, megfelelő kapust húzott. Ezzel kb ott tart már most, mint mi fél évnyi játék után. (playerid: 88821098 X-Com téged esetleg még érdekelhet is) Ez a csapat is kb 10 évre bebiztosította magának a banoki címet. Nem túl sok értelmét látom én az ilyen ligáknak, na de mind1.
-
-
corm
senior tag
válasz
einstein #2228 üzenetére
Ezért mondtam, hogy kb. Én személy szerint nem szeretek világklasszi ffölé menni, de most muszáj, mert nem tudom eladni a wc srácot, így már 23 lesz, és még mindig edzeni fogom
Viszont idén 22 évesként azért egész tűrhetően fejlődött, 9 edzéstől lépett, amit nem hiszek énse, de mégis ezt mutatják a statisztikák
-
corm
senior tag
-
corm
senior tag
válasz
einstein #2065 üzenetére
Nem vezetek róla statisztikát, de:
Most 20 milkó körül jár(1900 supp), nemtom mennyi volt ötödben, de sztem 15 körül lehetett.
a hangulat általában mámoros-fellegjáró, köszönhetően a 4 szóvivőnek, meg annak, hogy ebben a szezonban azért nem megy olyan rosszul.
Most 146 ezerrel emelkedett, előőtte nemtom... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1939 üzenetére
Na húztam egy giga ifit!
17 éves solid (jó) kapus 3120-as TSI-vel!
Az edzésről: én természetesen a saját szintemről beszéltem. III.-II-I. osztályban szinte SENKI nem vesz már titáni alatti embereket, mert gyengíti a csapatot. Nem edzett posztokra legendás feletti emberkéket vesznek, edzett posztokra pedig kiemelkedő körülieket (vagy 1-2 válogatottesélyes, esetleg válogatott ifit). Ezért mondtam én, hogy brilliantról titáni-legendás szintre történő edzés az ideális magasabb osztályokban. Alacsonyabb osztályoknál még nézik az edzéslecsó/hét arányt, feljebb már nem nagyon tehetik meg, mert az eredményesség rovására megy... -
corm
senior tag
válasz
einstein #1936 üzenetére
Igen messze, és sztem lehet az ember úgy iv. bajnok, hogy a közéépályán ifik játszanak(még...). Márpedig sztem én még 3-4 szezont tuti hogy a iv-ben töltök. Amúgy ez a szélső dolog érdekes. Bár sztem nincs rájuk akora kereslet. Viszont azt mondd meg, hogy a két szélsőhátvéd posztján tétmeccsen mit raksz? Mert az oké, hogy a barin 4 st-s vagy normálban edzett srác focizhat, de a bajnokin a védőkhöz nem rakhatsz szélsőket mer bukta lesz. vagy egy brutál kapussal úgyis tökmind?
-
corm
senior tag
válasz
einstein #1934 üzenetére
Úgyvan, 708at kaptam, 4/25-9/17 ig edzettem ez ~20 hét, tehát 15k, szerintem ennyi a minimum, amit ki kell hozni egy IM ifiből. Igaz most az a nagy dilemmám, hogy a supnat skillig edzeni talán még megéri, utána viszont már tuti nem. Viszont ha a csapatban mindig csak outstanding-world class IM-ek vannak, akkor a iv.-ben még talán nem lesz nagy gond belőle, de feljebb tutibiztos birtoklásvesztés a 3-4-3-akkal szemben is. Úgyhogy egyre inkább gondolkodom a csatiedzésen, csak két 3 dolog van ami kicsit visszatart. ad1: az ifik szintlépése ugye nem ugyanarra az időre esik, ad2: a 3-4-2 sokkal kisebb szabadságot ad, ad3: áron alul kéne gyorsan kitennem kb 15 srác szűrét
(ez utóbbi speciális probléma...).
Viszont ugyanez a probléma a csatáredzéssel is meglenne, csak ott a támadás lenne harmatgyenge, a birtoklás meg nemsokkal jobb. Jaés a 3-5-2nek van mégegy nagy hátránya, amit most tapasztalok először. Kupában 4-5. forduló a határ max. Úgyhogy gyorsan rákell jönni a tutira -
-
corm
senior tag
válasz
einstein #1717 üzenetére
olyan 350 milkót, de akkor nem jut pénz a fiatalokra
Úgyhogy a jelenlegi állás szerint nemköltök semmit. Elvileg elégnek kell lennie, a birtoklást biztosan viszem 10-20%al sztem. Azt sem hiszem, hogy ő valami nagyon extra dolgot tudna csinálni, max egy pressinget.Bár mondjuk elnéze a csoportomban a pressing használatát, abból adódhatnak gondok. A harmadik megtverte 4-1e a biztos csoportelsőt, aki kimagaslika csoportból, 30al kevesebb értékeléssel...
-
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1588 üzenetére
XP-t nem pumpálsz a játékosba, az jön magától...
Nekem azt senki ne mondja, hogy egy kiemelkedő tapasztalatú ragyogó ember, vagy egy gyenge tapasztalatú legendás ember ugyanazt tudja, mert beszarok...
Ilyen nem létezhet...
Ez IRL lefordítva: Lipcsei, vagy Illés béla (HT-nyelven az előbbiek), míg Ronaldhino az utóbbi. Van különbség? -
corm
senior tag
válasz
einstein #1589 üzenetére
RGK-ról már énis hallotttam. Egyébként csak azért érdekel ennyire, mert a legutóbbi meccsemen az 5ből 4 gólt egy solid/solid/solid(score, pass, sp) csati rúgta weak xpvel, az 5.et egy védő. Viszont a másik csatár 8/6/5 egyet sem rúgott solid xpvel, tehát a xp alapú dolog asszem kizárható
Mindamellett a 4 gólt szerző csatár ''felejthető produkciót nyújtott''
(az ilyenek engem annyira idegesítenek) Jaés 13 gólnál tart a bajnokságban...
-
einstein
senior tag
válasz
einstein #1588 üzenetére
Meg is van, hogy fogom kikéserletezni... van egy tapsztalt de gyengébb védőm , meg van egy jobb tapsztalatlan. Szélsőhátvédet fogok játszatni velük, és egyik héten ez 1ik oldalról rakom fel az extra kp-t, másik héten a másik oldalról . Megnézem melyik oldal hoz jobb értékeléseket. Én nem hiszem, hogy szignifikáns lesz a különbség. De meglátjuk.
Már korábban is voltak hasonló meccseim, esetleg elég ha megnézem azokat... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1479 üzenetére
''Ha belegondoltok, így bárkivel ki lehet szúrni. Tudom a felhasználónevét, direkt elrontom 10* a jelszavát, és máris lockolva lett egy ideig....''
Ez így igaz! Csakhogy a GM-ek az IP cím alapján rájönnek arra, hogy melyik csapat az, amelyik szórakozásból letiltott téged, őt pedig véglegesen lockolják... -
törölt tag
válasz
einstein #1472 üzenetére
Nem, nem bünti volt.
A GM azt írta, hogy 10x el lett rontva a jelszó, ezért lockolva lett az acc.
Én arra tudok gondolni, hogy a tűzfalas cucc után újratelepítettem a HCP, ezért a jelszó beállításom ugrott.. minden valószínűség szerint félre lett magyarítva a progi (nekem ez jött le), mert a felhasználónevet és a jelszót kéri a progi. Én meg írtam neki a jelszavamat többször is egy nap, alkalmanként 2-3x, mert még mindig a tűzfalas cuccra gyanakodtam...
Miután írt a GM, hogy mi volt a problem (sokszor rossz jelszó), akkor gondoltam a HCP-re.
Unlockolták az acc.-om, kipróbáltam a biztonsági kódom (''a másik jelszó'') és láss csodát, működött a HCP...
Hát ennyi röviden a történet.. -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1359 üzenetére
Uhh! Szólhattál volna egy picit hamarabb is, akkor gyűjtök rá lecsót gyorsan...
Miből tartom fenn magam? Hát elsősorban a jegybevételekből (hazai derbiken 120-130 milla jegybevétel)...
A szponzori lecsó olyan 37 milla, de a fizetések ennek a duplája, plusz a segédek és a stadion... De kb. ez az a fizetés-szint, amit még ki tudok gazdálkodni...
Tehát így kétheti sacc/kb. nullszaldós vagyok. Mostanában azért egy picit jobban fog menni, mert a Kupában is sok néző előtt játszunk (1/3-a a bevételnek az enyém) és ha továbbjutok, akkor lassan én is hazai pályán fogok játszani. Na akkor lesz még menetelés (divine+5-6 középpálya)...
Már alig várom, hacsak a Random ki nem ejt, mint tavaly... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1290 üzenetére
aztán belegondoltam a dolgokba és elvileg lehetséges lehet ez a 10-15%...
Ha azt nézed, hogy egy 17 éves IM 7 hét alatt lép szintet (vagyis ez kb. 15% ezdés hetente), akkor ugyanez töredékedzésnél heti 1,5-2,25% edzés. Ami azt jelenti, hogy egy 17 éves gyerek a szint elejéről indulva 44-67 hét alatt lépi meg a teljes szintet, ami 2,8-4,2 szezon. Vagyis ez tovább tolódik, mivel ezalatt 2-4 évet öregszik a spíler...
Viszont a szintet szerintem csak a fizetésből lehet megállapítani, azt viszont - mivel a szezon során nem változik - csak a szezon első 2-3 hetében lehet tökéletesen belőni...
A TSI nem jó a szint meghatározására, mert nem tudod, hogy egy-egy olyan skill, ami nem szükséges az edzéshez (pl. egy csatár esetében a védekezés), vagy az aktuális forma jelentősen befolyásolja azt...
Egyszóval DT-hez óriási tapasztalat és rettentően sok idő kell, bújni a transfereket, összeírni egy fizetési listát és így vásárolni, aztán imádkozni... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1238 üzenetére
Hát ahhoz elég sok kezdő tőke kell és sok-sok türelem...
Viszont az, hogy 10-15%-os töredékedzés legyen játék nélkül, az kicsit sok, nem? Akkor milyen játékszervezésűnek kellene lennie az összes játékosomnak? Ugyanis 8 szezonon keresztül, szünet nélkül játékszervezést gyúrtam!
Szurkolói Klub: 2819 tag
Összes TSI: 617.380
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1209 üzenetére
Ez így igaz, viszont ezt az 1-2%-os edzést elhanyagolhatónak vesszük. Senkinél nincs olyan sokáig egy játékos, hogy arra menjen rá, hogy védőként játsszva a gólszerzésének emelkedését várja...
Tehát gyakorlatilag úgy vesszük, hogy NEM KAP EDZÉST!. Egyébként is, a játékos képessége nem lesz jobb attól, ha 6.99 (ami még passable (megfelelő)), vagy 7.00, illetve 7.01 szintet (ami már solid (jó)) hoz valamelyik főskilljéből... Észre sem lehet venni...
Amire lehet gyúrni, az az 50%-os edzés...
A DT-k pedig nem az 1%-os edzésre mennek rá, hanem a 100%-osra! Ha megfigyeled egy-egy DT úgy vesz játékost, hogy az lehetőleg az előző csapatában az adott poszton MÁR JÁTSZOTT... Vagyis nála már nem kell játszania ahhoz, hogy 100%-os edzést kapjon. Figyelve a játékosok fizetését (ami a szezon elején egész jól beközelíti az adott szintnek megfelelő értéket), lehet következtetni arra, hogy low-mid, vagy high-e a gyerek. Ha nagyon szinlépés előtt áll, akkor megveszik és náluk játék nélkül lép szintet, majd dobják is vissza a transferre...
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1153 üzenetére
Az edzéshez:
Ha valaki a héten az adott poszton játszott és nem sérült le komolyabban, akkor teljesen mindegy a csapat, TELJES edzést kap!
Ha nem játszott a gyerek a héten, vagy nem a megfelelő poszton, akkor - mivel a töredékedzés mértéke elhanyagolható - úgy vesszük, hogy NEM KAP edzést.
A töredékedzést inkább arra értjük, amikor pl. játékszervezés edzésnél valaki a szélsőposzton játszik, így kap 50% játékszervezést.
Vagy szélsőedzésnél a szélső hátvéd poszton játszó emberke ugyanígy 50%-ot kap. -
corm
senior tag
-
Zsu_
senior tag
válasz
einstein #827 üzenetére
Akkor szerinted érdemesebb egy jobb edzőt venni?
És milyen szintű edző az, aki már ér is valamit? mert néztem és hát jó drágák...
max egy megfelelő, megfelelő edzőt tudnék venni... (104 000e)
Az mennyit dobna a csapaton teljesítményben?
Akkor gondolom játékszervezést kéne edzenem, mert a középpályát szeretném erősíteni.
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #753 üzenetére
védőedzés terén csak annyit, hogy beszélgetek nagy védőedzőkkel és mind azt mondják, hogy titáni szint fölé nem érdemes védőt gyúrni, mert a kutyának sem kell. Hacsak nem remek passing-os, mert akkor jó lesz CA-zni...
A védők árai nem nagyon vannak az égben (bár mostanában senkié sincs ott). Egyre többen vagyunk, egyre olcsóbbért fogunk eladni és venni... Telítődik a piac...
5 szezonnal ezelőtt a varázslatos magyar IM-em még 3 mrd-ért is eladhattam volna, ma 1.3 mrd-ot kínálnak érte... -
X-COM
nagyúr
válasz
einstein #505 üzenetére
köszi, angolul még tudok, azzal a mondattal nincs is probléma, viszont számomra olyan csengése van a szabálynak, mintha azt mondaná, hogyha mindketten CA-znak, akkor élvezi az alacsonyabb középpályával rendelkező részesül az előnyeiben.
én máshogy gondolom, mint Te, ennyi, de nem CA-zok eleget ahhoz, hogy komolyabb mintával is rendelkezzek e kérdésben. -
X-COM
nagyúr
válasz
einstein #502 üzenetére
igen,tom mit ír a szabályzat, de arról mindig mindenhol sokat vitatkoznak...
a szabályzat amúgy ezt írja:
With Counter Attacks, when your opponents fails to score on an attack, you get a chance to make a counter-attack. Only one of the teams can use this benefit, namely the team that is not dominating the midfield. If you dominate the midfield, then you will just suffer the disadvantage (see below) of this tactic.
ami ráadásul nem is egészen egyértelmű szerintem...
Persze a logikus ez volna, hogy mindenképp el kell veszíteni a középpályát, hogy CA esetén kapjál eventet, mert hogy nézne ki, hogy birtoklásból kifolyólag kaphatsz normál eventet is, meg még mellé CA-t is, de szerintem nem egészen így van. -
X-COM
nagyúr
válasz
einstein #293 üzenetére
nem szoktam különösebben variálni, utolsó forduló után eladom a kapusom, (most marha jól jött ki, mert pont az utolsó forduló előtt lépett szintet) aztán a ''maradékba'' tolom a szezonközi edzéseket.
Amúgy elég jól áll ez az ifikapusom, héten lett brilliant 17évesen, tán még u20 esélyes is lehet a végén.
Amúgy igen, pontrúgást is sokan edzenek ilyenkor, ill. biztos népszerűek az új edzések is ekkor, (through passes-defensive positions) -
corm
senior tag
válasz
einstein #322 üzenetére
Jó, de miért? Nézegettem, Magyarországon kb 30% edz csatárt, északiaknál meg 30-40% középpályát. Én csatárral kezdtem anno, de csak szar ifiket edzettem-> nem profitált szinte semmit. De a legnagyobb hátránya, hogy felkell ugye adni a 3-5-2t. Azért kérdezgetek ilyeneket, mert jelenleg kb olyan státsuzban vagyok mint Sumaker a forma1ben, ha a saját tempomat autozom jovagyok, de amint elottem forgalom van nemtom mitevo legyek. Eddig két könnyű szezonnal feljöttem IV-be, de most aztán elkell kezdeni taktikázni A csoprotomban is pedig szinte mindneki csatáredző.. De miéért profitál jobban a csatáredzés mint a középpálya mondjuk?
-
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #221 üzenetére
Már nem lesz válogatott! Anno Keynes nem vette be, helyette betette a 2 héttel kevesebb edzéssel bíró saját játékosát...
Egyik nagy játékosom sem lesz válogatott, de a csatáredzéshez mindegyik tökéletes lesz! A középpályán jövőre már szeretném mámoros TS-el elérni az isteni szintet, ha az meglesz, akkor a csatáredzés mellett nem lesz olyan III. osztályú csapat, aki megállít a feljutásban (a jövő szezon végére szeretném elérni középső és egyik szélső támadásban a varázslatos, vagy csodás szintet)...
Nagy álmok, de talán kivitelezhetőek... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #114 üzenetére
annyi köze van egymáshoz, hogy a bohóc segíti a TS szintentartását egy szerényebb vezetői képességű edző esetén....
Tehát, ha van egy pocsék vezetői képességű edződ, de van egy bohócod, akkor hetente kb. 1-1,5 szintet esik a TS magas szintről. Ha nem lenne bohócod, akkor 2-3 szintet esne... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #104 üzenetére
hát az nem tudom, 9. szezonja nyomom...
Az sztem helytelen elmélet! Egy PIC kerek 2 szinttel emeli a TS-t, ami azután már csak az edző vezetői képességén és a csapatban lévő, TS-t meghatározó játékosoktól függ, hogy mennyire marad ott, ahol...
Az tény, hogy a TS mindig a középérték felé igyekszik mozdulni, vagyis minél magassabb, annál hamarabb esik egy szintet.
A TS befolyásoló emberkék pedig a bohócok, félbohócok, illetve az útált csapattagok. Ezeknek mind, mind a vezetői képessége és a személyisége a döntő:
1. bohóc: népszerű gyerek, jó vezetői képességgel
2. félbohóc: szimpatikus gyerek, jó vezetői képességgel ( a közhiedelemmel ellentétben a népszerű gyerek megfelelő vezetői képességgel nem félbohóc - bár ezzel sokan vitatkoznak)
3. útált ember: öntörvényű, vagy bajkeverő ember, jó vezetői képességgel...
A lényeg, hogy az edzőnek minél magasabb legyen a vezetői képessége (ez viszont nagyon drága beszerezni, a legjobb kinevelni egy tapasztalt öreg rókából)...
Utána jön a legmagasabb vezetői képességű ember a csapatban. Ha az ő személyisége pozitív, akkor a TS könnyebben marad magas szinten. Ha útálatos ember, akkor gyakran 1 hét alatt is esik 2 szintet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest