- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLYM
veterán
felesleges az ificsapat.
a csapatszellem pedig majd visszaáll valamikor mostanában.
az erőnlétedzés %-a pedig így néz ki: pl. 90%-on van az edzésintenzitás. abból ha 20%-on van, akkor 20% az erőnlét, 70% a mondjuk védekezés (attól függ mit edzesz)
ide tartozik még, hogy most csökken mindig az erőnlét ezért szinten kell tartani(tehát folyamatosan kell mondjuk 15-20%-on tartani az arányát) és függ a playák teljesítménye az erőnléttől. még a kapusé is!!!! szóval már nem csak az IM-eknek kellcélkitűzés az egy új dolog. olvass utána. asszem a meccs látogatottságával van kapcsolatban
már amikor én irogattam ide kb 2 éve akkor se volt
-
mkbla
senior tag
-
JanoXP
aktív tag
Edzést akkor érdemes váltani, ha a kapusaid meglépték azt a szintet, amin eladod őket, vagy csak az egyiket és a másikat megtartod alapembernek. Én szezon végén váltottam edzést, mert Dénes akkor lépte meg a varázslatos szintet (én. ehhez kötöttem).
Én a védőedzést nem javaslom. Sokan mondják, hogy 10 ember edzhető, de ekkor 5-4-1, vagy 5-3-2 felállásod lehet csak, ami mindkettő bukta taktika, nyerni gyakolatilag alig lehet vele (hacsak nincs 3 brutális középpályásod és csatáraid) -
SLYM
veterán
5. osztályban simán megfizethető a nagyszerű-kiemelkedő játékos! na ha van 10 védőd akiket remekről 1 szezon alatt föledzesz kiemelkedőre, akkor abból a pénzből a többi posztra is lehet nagyszerűeket venni! 5 nagyszerű végő ára=5 nagyszerű középpályás v. csatár! És még marad 5 védő akiket lehet ragyogó-világklasszisig edzeni! .........és így tovább Ja a remek 19 éves ifi (védő) kb 60-80k 700:70=10 fiatal védő
-
corm
senior tag
Hali! Kapusról relatíve könnyű átállni bármi másra. Két lehetőséged van. Vagy eladod szintlépés után mindkettőt, vagy csak az egyiket. Ha messze van egymástól a szintlépésük, akkor amint eladtad az egyiket, vehetsz egy high skilles másodikat, hogy kb egyszerre lépjenek a megmaradtal. Viszont ha anyagilag okéban vagy, akkor a másikat érdemes sztem emgtartani, mert egy jó kapus mindig jól jön. Aztán igen irány a piac és bevásárolni. Attól függően mennyi pénzed van, de kp-ból nem érdemes sztem nagyon fiatalokaat venni, inkább kicsit idősebbeket (20-21) 1-2 szinttel jobbbakat... Csatárról nem tudok nyilatkozni, de sztem ott akár nagyon ifiket is vehetsz. Én a helyedben most inkább csatárt kezdenék el edzeni, mert ha betudsz vásárolni pár olyan im-et akik hozzák a középpályát akkor nem lesz gondod, a csatik meg majd beérnek, viszont ha fiatal imeket veszel, akkor nagyon nehéz lesz az elejéna birtoklás sorozatos elvesztése miatt. Persze ha könnyű a csoportod akkor megengedheted magadnak... Viszont mindenképp érdemes szerintem egy kevés kutatást végezned, hogy melyik éri meg jobban. Védőt azért nem mondtam, mert bár anyagilag jól fizet, de nagyon rossz eredményeid leszenek az 5 védős felállás miatt. Persze ha hosszútávú célok a fontosak, a rövidtávú kudarcok ellenére, akkor ez is bejátszhat. Na ennyi, kifulladtam
-
corm
senior tag
3 edződ van. főedző, ez felel az edzésért, segédedző, ez segít a főedzőnek, ifiedző, ez fejleszti az ifiket. Az ifiket hetente kapod, annyit, amennyi helyed vana számukra, egy ifi helye 200 ezerbe kerül, és max 30 helyet tudsz fenntartani. Aztán maguktól edződnek, ha van ifiedződ...
-
X-COM
nagyúr
hát figyu szerintem ez a srác nagyjából ugyanaz, mint az előzőek, de tényleg nem tudom nagyon a védőket, ahogy elnéztem most gyorsan a transzfert 60-100 között mennek, a remek védők különböző közepes kiegészítőkkel, én 100 millert nem adnék érte.
ez a srác jól fejel, ami egy védőnél előny is, meg hátrány is lehet adott esetben. -
X-COM
nagyúr
ha elolvasod kicsit is a szabályzatot számodra is kiderül, hogy kp-nál az erőnlét+játékszervezés a legfontosabb.
védőnél szinte csak a védekezés, ha nem játszol kontrát, pressinget
ill mindkettőnél számítanak a kiegskillek, ha támadóként, védekezőként, stb... játszatod, de ezügyben ugyancsak szabályzat. de gondolom nem nagyon tudod megfizetni az értékelhető kiegskillt.
annyira nemtom a védőárakat, de szerintem a 80miller a teteje ennek a faszinak, edzőnek jó lenne, de még sokat kell gyúrni a tapasztalatára.
a 2. meg semmivel nem tud többet, mint az 1. ha nem támadó védőként játszatod, ami ugye jó sokat elvesz a védekezéséből. -
corm
senior tag
Jah, Tomcat, Wolverine, te, én III.13 rulz
Amúgy nekem a legnagyobb bajom ezzel is meg pl. a freekick.org-al is, meg istentudja hány klón van még, hogy meg sem közelítik a hattricket felhasználószámban. 650k vs ~10k az nagyon nagy különbség. Nem hiszem hogy a ht árnyékában ki tud fejlődni bármelyik is ugyanakkorára. -
Wolverine
félisten
Nézd, én az V.254-ben vagyok, és idén csak az utolsó meccs elbaltázott (utolsó pillanatban támadt egy hülye ötletem...
) taktikája miatt nem lettem zsinórban harmadszor harmadik. A kapusom 2350-es, a legjobb játékosom 3110-es TSI-jű - és ez utóbbit is most érte el az utolsó edzés után a srác...
Szal szerintem számíthat az is, mennyire összeszokott a csapatod, mennyire cserélgeted a játékosokat... (ha nem lenne ez igaz, akkor sanszom sem lenne az osztályozós helynél előbbre végezni...) -
X-COM
nagyúr
a pontrúgás, (meg lövésnél pontrúgásból kap egy töredéket mindenki) de a szabályzatban frankón benne van
viszonylag normális, habár 2 legjobb csatárom formája gyengére esett így az osztályozó előtt, viszont az év elejére könnyen előfordulhat, hogy formaesésbe kezdenek, nálam mindig így van, hiába játszatom a kezdőt is a holtszezonban meg az 1.kupameccsen.
mér furcsálod? mots-nál felére esik -
corm
senior tag
Neked már egy döntetlen is biztosan elég a biztos feljutáshoz. Ám ha mégis kikapnál és ne adj isten, nem lennél benne az első 512 csoportgyőztes között, akkor egy V. osztálybeli 5. vagy 6. (valószínűleg 6.) ellen játszod az osztályozót, az ő stadionjában. Ha nyersz -> helycsere, ha vesztesz, minden marad a régiben. Bővebben: link <- itt tudod megnézni majd, hogy kivel... valószínű a hétvégén, vagy a jövő hét elején
-
JanoXP
aktív tag
persze, hogy változik, méghozzá az utolsó forduló eredményeitől függően... Akár jelentősen is változhat, főleg ott, ahol egy osztályon belül sok-sok csapat van (IV.-től lefelé)... Ha 36 pontod van, akkor még nem biztos, hogy egyenes ágon jutsz fel, lehet, hogy osztályoznod kell. Általában az alacsonyabb osztályok 1. helyezettjeinek most 39 pontja van...
-
corm
senior tag
Bővebben: link - 5. osztálytól felfelé
Bővebben: link - 6. osztály -
X-COM
nagyúr
azért jó picelni, mert nő a TS (ha kikapsz is)
(mert ugye mindig a középérték felé halad a TS, szal ha most picelsz 2-t, az edződ vezetői képességétől függően idővel visszaesik)
én inkább a folyamatosan magasabb TS híve vagyok, mint egy MOTS-nak szezon közben.
Persze, ha rossz az edződ vezetői képessége, akkor nem biztos, hogy megéri a pic.
bocs, tunerekhez nem szagolok, max. annyit, hogy sajnos elég fos a szoftver/driver támogatásuk -
JanoXP
aktív tag
Benne vagy a magyar kupában! Miért baj ez? Neked mindegy, hogy egy nemzetközi barimeccsen a bevételed 1000 eFt, itt meg, ha teltházad van otthon, akkor a teljes bevétel 2/3-a?
Ezért éri meg alacsonyabb osztályú csapatoknak minél tovább pörgetni a Kupát, mert rengeteg bevételhez jutnak... -
einstein
senior tag
Igazából ez a cseh magyar bari kezdeményezés szerintem alapból csak a mostani szerdára vonatkozik. Jövő héten már mindenhol, még a cseheknél is kupaforduló van. Mindenkinek.
Na jó nem mindenkinek, mert kb 8 ezer valahányszáz csapat indul a kupában, igy a leg-legutolsók már nem indulnak. -
JanoXP
aktív tag
''már most is olyan TSI-je van, ami kiemelkedik az outstanding IM-ek közül), de még a szezon végéig pm-et edzek
én is tudok úgy beszélni h egy kukkot se érts meg belőle... az IM vmi középpályás.. ennyit tudok...''
Bocsesz: az IM = inner midfielder = belső középpályás
outstanding = kiemelkedő = 10. szint (ha számokkal helyettesíted)
pm = playmaking = játékszervezés -
JanoXP
aktív tag
A +5 az azt jelenti, hogy 5 edzés lesz benne a szintlépés után...
Azért nem akkor adtam el, amikor szintet lépett, mert akkor valóban nem kerestem volna vele sokat, de eredetileg szintlépésre vettem. A plusz-edzést egy olyan emberke, aki hosszabb ideje benne van, az a TSI-ből azonnal látja (már most is olyan TSI-je van, ami kiemelkedik az outstanding IM-ek közül), de még a szezon végéig pm-et edzek, így tolok bele néhány edzést. Utána átállok csatáredzésre, és a helyére már nem veszek IM-et. -
JanoXP
aktív tag
Küldd el a játékosaid statját a j.bartus@chello.hu címre és kitalálunk valami okosat (sokaknak segítettünk már így egy-két foci.hu-s emberkével, hogy elküldték a csapatlistát és megmondtuk, hogy kit és hogyan javaslunk szerepeltetni). Ezalapján rá lehet jönni, hogy a későbbiekben milyen embereket kell venni, nevelni és használni...
-
corm
senior tag
A csapatvezetőt a kettővel ezelőtti hszemben eléggé kiveséztem
Ez az edző jó, nekemis ilyen van, meg nagyon sokaknak még...
TSI az csak egy irányadó szám, hogy összességében milyen értékes a játékosod, de a legfontosabb, játékost meghatározó tényezők az addot posztra kellő fő/mellék skillek. Arról megint lehetne írni két oldalt, hogy melyik posztra mi fontos, de egyszerűbb, ha megnézed valamelyik segédprogramnál, hogy miket vesz figyelembe.
Erőnlét pedig alaptvetően a középpályásoknál fontos, a többieknél elhanyagolható a befolyása, de persze azért nem teljesen indifferens... -
corm
senior tag
#1: a csapatvezető nem azonos a csapatkapitánnyal. A bohócnak nem kell jó játékosnak lennie, nemis szokott az lenni. A csapatkapitányt úgy érdemes amúgy választani, hogy az amúgy is játszatott játékosok közül kiválasztod azt, amelyiknek a tapasztalat+vez. képesség értéke a legmagasabb. (én 50-50%ba gondolkodom, de lehet ez nem teljesen helytálló...)
#2: edzés típusát csütörtök 17.45 előtt érdemes megváltoztatni, addig tökind1, hogy a héten mi van beállítva. A lényeg az, hogy amikor az edzés megtörténik(csütörtök 17.45) akkor mi van beállítva. (itt rémlik valami, hogy az edzés előtt biz. idővel már nem lehet változtatni, de ebben nemvagyok biztos) -
JanoXP
aktív tag
54 éves, csapnivaló forma, egészséges
középszerű edző, aki támadó szellemű
Öntörvényű ember, aki higgadt és sunyi.
Tapasztalata kiemelkedő, és megfelelő vezetői képessége van.
Hát ez egy baromira gyenge edző... Ugyan megfelelő vezetői képessége van, de csak középszerű. Ez azt jelenti, hogy egy adott játékos 1 szinttel történő feledzetése nálad 2 héttel tovább tart, mint annál, akinek solid (jó) edzője van...
53 milláért lehet igazolni külső JÓ edzőt, csapnivaló vezetői képességgel! Javaslom, ezt a lépést minél hamarabb húzd meg... -
corm
senior tag
És hogy a másik témára is válaszoljunk: A bohóc/félbohóc abban segít, hogy a csapatszellem(TS) magas legyen. Ez azért jó, mert ha magas, akkor a középpályád értékelése magasabb lesz->nagyobb %-ú labdabirtoklást tudhatsz majd magadénak. Márpedig a labdabirtoklás a mai hattrickben a legfontosabb dolog... A csapatszellemet az egész csapatodból mindössze 2 játékos befolyásolja. Az egyik az edző, de itt pénzhiány miatt vszínűleg ha jó edzőt veszel akkor csapnivaló vez. képessége lesz, de nagyon sokaknak van ilyen edzőjük.. A másik játékos a csapatvezető. A csapatvezető kiléte a játékosok vezetői képességétől függ. A csapatban levő legmagasabb vez. képességű játékos lesz a csapatvezető. És ennek az embernek az együttműködőkészsége(pl. kedves fickó...) befolyásolja a csapatszellemet jó/rossz irányba. (Ha ''jó együttműködő'' a csapatvezető, akkor jó, ha rossz, akkor rossz irányba...) Bohócnak pedig a legideálisabb csapatvezetőt nevezik, aki ''népszerű'' és jó a vezetői képessége. Félbohóc ennek a butított változata, aki szimpatikus/jó comboval rendelkezik
.(A six által említett devil/semi-devil pedig a legkevésbé ideális csapatvezető, tehát a bajkeverő/jó és az öntörvényű/jó) Érdemes tehát beruházni egy bohócra, melynek átlagos ára 10-15 millió körül mozog, mert akkora szerencséd(és időd...) ugysem lesz mostanában, mint anno Janonak volt.
Kiegészítés: Ha a csapatban két játékos is van, amelyiknek a csapaton belül legmagasabb a vez. képessége, akkor elvileg nem eldönthető, hogy melyikük a csapatvezető. A valóságban persze csak az egyik az, de mivel te csak egész értékeket látsz, a vez. képesség is(mint minden más) törtszám, ezért számodra ez titok marad. (nopersze idővel kitapasztalhatod, hogy melyik az, de egyszerűbb úgy vásárolni, hogy egy biztos csapatvezető legyen) No, hudenagyonrohadtsokatirtam -
einstein
senior tag
Sajnálom, hogy nem értetted, de egy páran már leirták.
Gondolom mindenki jó edzőt javasolt. Nos ez a jó jelző az edzői képességre vonatkozik. Ha lenézel az edződ tulajdonságára, akkor láthatod, ő csak középszerű edző. Ez az a tulajdonság ami az edzés hatékonyságában jut szerephez, ergo jó lenne edzőt cserélned.
A másik fontos edzői képesség a vezetői képesség. Ez segit a csapatszellemet (ez a TS) magasan tartani. A te edződ megfelelő vezetői képességű, ez jó, de sokkal fontosabb, hogy jó edzői képessge legyen, mert mint mondtam, az kell ahhoz, hogy sikeresen edzél játékosokat. Márpedig ha edzőcserére szánod el magad, akkor látni fogod, a megfelelő vezetői képességű jó edző igencsak drága... Ezért javasol mindenki jó edzőt csapnivaló vezetői képességgel, az még megfizethető. Aztán esetleg később egy játékosodból csinálhatsz majd sokkal olcsóbban edzőt, de ez még neked odébb van szvsz.... -
JanoXP
aktív tag
mkbla: Te szélsőt edzel?
Javaslom V-VI. osztályú csapatoknak a kapusedzést! Ugyan csak 2 kapus edzhető egy héten, de a jó kapusok ára mindig is nagyon magas lesz (pillanatok alatt ki lehet nevelni egy supernatural (természetfeletti) kapust, amit netto 1 milliárd környékén simán el lehet adni. Ez 2 kapus esetében 2 mrd Ft. Ebből véve 1 brilliant és egy formid. tarcsikapust, a még mindig marad 1,0-1,3 mrd. lecsó. Abból lehet venni 6-8 ifit (600 milla) másra edzeni (pl. játékszervezés, vagy csatár, vagy védő), meg néhány kiegészítő embert a gyengébb, nem edzett posztokra és máris repül a csapat!
Egyébként nem rossz az összeállításod! Szünetben gyúrj erőnlétet, ha a középpályásaidnak nem remek! 1-2 szintet dob majd a középpályádon...
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
Akkor menjünk sorba:
1. a játékos nem kap 2x akkora edzést ha mindkét meccsen játszik. Teljesen mindegy, hogy barátságos, vagy tétmeccsen lép pályára, ha megfelelő (edzett) poszton játszik. Természetesen vannak féledzett posztok (pl. játékszervezésnél a szélső poszt 50%-os, ugyanúgy, mint szélsőedzésnél a szélső védő)...
2. TS: minél magasabb, annál jobb (rengeteget dob a középpálya értékelésén)
Példa: calm TS-el az én csapatom supernatural (természetfeletti)-titanic körüli középpályát hoz össze, delirious TS-el pedig divine-t (isteni)... Nem mindegy. Aminek hatása lehet, az az ÖNBIZALOM! Ez ha sokáig magas és esetleg párosul egy jó TS-el, akkor pl. ha te 1-2. helyen vagy és játszol egy 7-8. helyezettel, akkor jöhet az overconf veszélye (ez túlzott magabiztosság, a játékosok félvállról veszik a meccset és soxor bukta a vége, még egy sereghajtó ellen is)... -
JanoXP
aktív tag
A MOTS az utolsó fordulóban szinte kötelező (már azoknál, akik bennmaradnak, vagy tuti kiesnek). Akik osztályozós helyen vannak, azoknak érdemes az osztályozóra meghagyni ezt az adut. A MOTS felezi a TS-t (csapatszellem), amit csak PIC-elésekkel lehet feltámasztani (1 PIC 2 szint TS). Viszont a szezon végi MOTS azért jó, mert a szezon legelső tétmeccse előtt (vagyis a következő szezon első Kupameccse) resetelődik a TS (beáll calm - középértékre)...
-
Harrylles
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged