- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Harrylles #2479 üzenetére
Az árbecslés kb reális képet fest.
Nekem a nagyszerűt 160 misiért vitték el tegnap. Szezon elején ugyanilyet csak 3 évvel idősebbet 200-ért. Ha nem akarsz most vásárolni belőle új plaját, hanem mondjuk stadiont fejlesztenél belőle, akkor nagyon nem éri meg eladni.
Bár nem tom idén mennek-e fel a stadionárak. -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2261 üzenetére
De legalább április végén egy jócskán megerősödött csapattal, temérdek szurkolóval a hátad mögögtt vághatsz neki az ötödosztálynak. Aztán uccu neki. Jövő karácsonyra meg jöhet a negyedik
Legalábbis egy év alatt rengeteget lehet fejlődni. Itt egy meccsID a tavaly karácsony napi bajnokimról #26038558. Most én is meglepődtem milyen gyenge volt a csapat
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2221 üzenetére
Nos igen, egy kapustól ritkán fogsz gólt látni
Amúgy az sem teljesen egyértelmű, hogy csatár több gólt lő, mert a góllövő személye tudomásom szerint random valamelyest. Node a kérdésre válaszolva. Az biztos, hogy a kapusedzésből származó bevételnél jóval nagyobb hasznot is lehet elérni más edzéssel. Viszont ugye megvan az az előnye, hogy kevés odafigyelést és határtalan taktikai szabadságot biztosít. Én középpályást edzek, és akkor vagyok elégedett, ha átlagosan számolva egy játékosnál egy edzés 15+ milliónyi hasznot hoz. Én egészen eddig nagyon elégedett voltama középpályaedzéssel, most kezdek olyan gondokkal találkozni, hogy az edzett ifiknél jobbakra lenne szükség, ez a probléma a többi csapatrészen nem ütközik ki ennyire. Ezzel tehát heti 2*3+4*0,5(=8) edzés lehetséges maximum, ami ~120 milkó. ezt 50el szorozva(a könnyebbség érdekében) évi(naptári) 6 milliárd hasznot hoz. Kapusról X-Comot kérdezd részletesebb infoért, bár azt láttam, hogy most adta el a lengyel u-20 válogatott kapusát, és 9 hónap alatt 1,2 milliárdot zsebelt be. Természetesen ezeket az adatokat sokminden befolyásolja, főként negatív irányba, pl. a sérülések, és a taktikai okok miatti edzéshely-vesztések. Kapusnál ugye ez utóbbi probléma nem áll fenn...
Végezetül a többiről is érintőlegesen: csatáredzésnél sztem 15-20 milkó körül ér egy edzés, hátránya a 3 csatárból adódó gyengébb középpálya. A védők edzése szinte teljesen azonos a középpályásokkal, előnye hogy 2vel több edzéshely nyerhető, hátránya az 5 védős felállás. A szélsőknél viszonylag magas profit realizálható egy-egy játékoson, de elég kevés edzéshely érhető el(6). -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2200 üzenetére
Ki sajna. Énviszont behúztam a bronzérmet, második 4. osztálybeli szezonomban. Jó látni ahogy fejlődik a csapat, csak mostmár kezd nagyon magasan lenni a mérce
Az ellenfelek már 2-300 tsi-s középpályásokkal rohangálnak, de legalább annyit eszik az az egy pacák, mint az én csapatom együtt kétszer
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2160 üzenetére
A te kérdésedre: A csillag másodlagos dolog. Több oka is lehet annak, hogy mi miatt hoz ugyanannyit a te játékosod annál, akit kinéztél. Lehet a formakülönbség miatt, lehet amiatt, hogy a te játékosodnak van átadás, vagy védekezés képessége, ami beleszámít a csillagokba, de nem számít bele a középpálya-értékelésbe. ám legvalószínűbb, hogy amiatt van ez, hogy pl. a te játékosod 2,89-re kapja meg a 3 csillagot, a kiszemelted pedig 3,47re, ami igen nagy különbség, de a csillagokban nem jelentkezik, lévén túl ritka az eloszlás...
-
-
válasz
Harrylles #2127 üzenetére
Bocsi, de én nem mondtam, hogy középen támadást kéne nyomnod, csak annyit, hogy középre irányított szélsővel erősödik a középpályád. A kettő nem ugyanaz.
A hétvégi ellenfeled ( ha jót néztem) kb. azonos középpályát tudott az utolsó meccsén mint te, viszont a védelme, és a támadása is erősebb valamivel. Ennek ellenére nem lehet valami vérprofi, mert nem játszik barátságos meccseket......hmmm...... -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2129 üzenetére
Viszonylag erős védelem, nagyon gyenge középpálya, bár a tied sem épp überbrutál. Szerintem nem muszáj a towmid szélső... Amúgy (no offense) ez így szép dolog, hogy megkérdezed hogy mit ajánlanánk, csak így azért elvész az egész értelme, mert nem te irányítod a csapatot. Szívesen segítünk, csakhát ugye a menedzser te volnál
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2127 üzenetére
A kérdés komolyan arra vonatkozik, hogy ha van pénzed erősíts-e?
Komolyra fordítva: ha van pénzed, persze, vegyél jobb középpályásokat. És nem feltétlenül kell középre irányítani a támadásokat, ha például az ellenfeled védelme középen nagyon erős, a széleken gyengébb, akkor maradhat az alap taktika, vagy a széleken támadás. Mindig az adott meccs és a te játékosaid döntsenek. A szélsőid nem olyan gyengék egyébiránt, viszont ha középre irányítod valamelyiket, akkor bár megerősödik a középpályád, meggynegül a szélsővédelmed. Valamit valamiért... Ezért ha egy olyan csapat elen lépsz pályára, akinek erős a középpályája, akkor ajánlatos meghúzni ezt a lépést, míg ha egy gyenge középpályával rendelkező csapat ellen nyomulsz, akkor maradhatnaka támadó szélsők. -
válasz
Harrylles #2125 üzenetére
Szevasz Harrylles!
Bocsi, hogy belekotnyeleskedek, de megnéztem az utolsó meccseidet, és nem igazán értem a csodálkozásodat! A legfontosabb gond (szerintem) hogy nagyon gyenge a középpályád. Emellé a szélső támadást erőlteted, ami legyengíti a középső védelmedet is. A támadásaid pedig szintén nem túl acélosak. Ha nem tudsz új igazolásokkal nyomulni, akkor én elfelejteném a szélső támadást, és az egyik szélsőt középre irányítanám erősitve a kp. értékelésemet. Valahogy erősíteni kell a középpályádat, mert ahhoz az 1-2 támadáshoz amit kapsz ahoz karcsúak a csatáraid. Több támadásból már be tudnának paszírozni ők is pár gólt.....első blikkre ennyi.... -
einstein
senior tag
válasz
Harrylles #2045 üzenetére
Pénzt csak úgy fölösbe nem érdemes tartani, hacsak nem nyered így is simán a csoportod. Szerintem nyugodtan vásárold el azt a 300 millát, erősítsd a csapatod. Gondolom a kétheti mérleged pozitív, így nem kell félni, hogy csődbemész. Viszont ha jobb lesz a csapatod, akkor több lesz a néző, és a szponzorpénz. (Mondjuk ez utóbbihoz nem árt a 10 szóvivő sem
)
Csak abban az esetben érdemes a bankban tartani a pénzt, ha már az adott csoportban nem igazán tusz tovább fejlődni, és nem akarod kidobni a pénzt a jobb játékosok magasabb fizujára. Én hál Istennek ez utóbbi helyzetben vagyok és amostani csapattal is elvárom, hogy nyerjem a csoportot, ezért nem költekezek. Lassan egymillliárdom lesz
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Harrylles #2008 üzenetére
én eladnám mindkettőt, mert a 19éves kapusom sem fejlődik már valami jó tempóban.
vegyél 18éves jó/remek kapust, meg monnyuk egy megfelelőt, ha mákod van talán húzni is tudsz egy jobbat a hétvégén.
védelembe veszel egy jobb középső védőt, hogy a védelem annyira ne essen vissza.
Mert én is rotálva edzem, szal nem mindig tök friss plájjákkal, de ezeket már nem nagyon éri meg pénzügyileg tovább edzeni, aztán nemtom milyen a csapatod, hogy tényleg ennyire hiányozna é. -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #2002 üzenetére
Én kapusedzésből nem vagyok otthon, ezt X-Com míveli magasfokon. Viszont az minden edzéstípushoz csak ahsznál, hogy végignézed a piacot, hogy milyen életkornál és skillnél, mennyit adnak egy-egy játékosért. Majd ezután kielemzed és rá fogsz jönni, hogy melyik intervallumban a legjövedelmezőbb az edzés.
-
mkbla
senior tag
válasz
Harrylles #1873 üzenetére
én 4-5-re laza játékkal.... hosszabításban a frissen szerzett szélsőm volt eredményes
de sajna csak 2,5 csillagot hozott... ez azért gyenge.... de mind1... az a lényeg h gólt lőtt
még1 kérdés, a jövő héten változtassam meg az edzés formáját? mármint a holnapi edzés után már teljes edzést kapnak nem?
ja, és még 1 kérdés: akkor nem lesz phattrick kupa? -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1873 üzenetére
grat.
kérdés: érdemes úgy CA-t próbálni, hogy valószínsíthetően eltudom veszteni épphogy a birtoklást, de a védőim átadása csak 2es, illetve 1 5-s van, a im-eknek rendre 5, a szélsőnek 6, a csatiknak 4 és 7. Halva született dolog ez az átadások miatt, vagy bejöhet a dolog? -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1866 üzenetére
Hameg nem akarod edzeni, akkor pláne nem éri meg. A srác még túl fiatal, ezért magasabb az ára egyrész, és gyengébb a teljesítménye, mert nincs tapasztalata. Szerintem nem edzett posztra 20 fiatalabb játékost nem célszerű venni az említett okok miatt. Amúgy egy ilyen játékos ára olyan 20 milkó krörül van ha kicsit idősebb.
ps.: Lehet a többiek nem értenek velem egyet, akkor le lehet hurrogni. Viszont sztem ha ilyesmi kérdésetek van, hogy ő vagy ő megér-e ennyit és ennyit. Akkor jobb lenne ha PlayerID-t írnátok be. Egyrészt aki gép előtt ül és hattrickbe is be tud lépni, annak egy pillanat megnézni, teljesítményeit is stb. Másrészt pedig jóval kevesebb helyet foglal a fórumon, ezáltal átláthatóbb lesz... -
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1794 üzenetére
Bővebben: link - csak neked, külön bejáratú érem
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1759 üzenetére
Nincs kieg. skillje, így azért nem a legjobb vétel, de használható. Inkább vegyél 6os játékszervezésű és 5-6-os átadású/védekezésű középpályást. Bár ő is tud 3 csillagot, de korántsem olyan biztosan. Nekem pl. két szezonnal ezelőtt volt egy kirobbanthatatlan idős játékosom, mindig 3 csillagot hozott, 5-8 formában. volt neki középszerű átadása meg talán gyenge védekezése.
-
X-COM
nagyúr
válasz
Harrylles #1752 üzenetére
hát nem nagyon, mire játszhat addigra valszeg a formája szépen esik.
amúgy kétségtelen, hogy rövidtávon jó egy öreg, tapasztalt plaja, mert viszonylag olcsón be lehet őket szerezni, de aztán, ha összeszed egy komolyabb sérülést, akkor majdhogynem ki lehet dobni, meg lehet parázni, hogy mikor esik a játékostudása.
Nagyon ritkán veszek mostanság 24-25évesnél idősebb játékost, ezeket ha úgy van még tovább tudom adni, persze ha nincs pézed akkor sok választási lehetőséged nincsen. -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1744 üzenetére
xp = experience = tapasztalat. Én azt vallom, hogy a védelembe elég sokáig elegendőek ilyesmi játékosok: jó védekezés, 4+ tapasztalat. A tapasztalat miatt nyilván ezek nem fiatal játékosok, és jano már pl. kifejtette a véleményét arról, hogy a sérülésveszély miatt nem feltétlenül éri meg ilyen játéksookat alkalmazni, én mégis úgy gondolom, ez egy egyszerű, gyors, és oclsó módja a csapaterősítésnek. Hasonlóépp lehet eljárni a többi csapatrészben is, de persze azért kellenek fiatalabb játékosok is. Nem lehet 30 éves átlagéletkorú csapatot játszatni... pl. egy 3 csillagos im-et lehet kapni 5-10 millióért, ugyanennyi pénzért gyak. bármely posztra tudsz venni 3-3,5 csilalgos játékosokat. Aztán ha majd eladod az egyik kapusokd, abból tudsz mégjobbakat venni...
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1731 üzenetére
Két dolgot érdemes mérlegelni.
1: az átállással gyengül-e annyira a csapatod, hogy messze elmaradnál idei teljesíményedtől.(az új ifik ugye gyengébbek...)
A kapusedzés nagy taktikai szabadságot ad, de ritkán tudsz nagyobb beruházást végrehajtani, míg mást edzve egyszerre kisebb haszonra teszel szert, de sűrűbben. További infókat X-Com-tól, ő kapusedző.
2: kifizetődőbb-e mást edzeni, ehhez hasonlítgasd össze, hogy mennyit ér egy heti edzés, ha kapust rtrenírozol, meg mennyit érne, ha mást. Én nagyjából úgy tapasztaltam középpályásoknál, hogy excellent(remek) szint alatt elkezdeni az edzést nem éri meg. Sokkal jobban jársz, ha e felett veszel játékost, mert többet ér az edzés.(Aki még kp-t edz az megerősíthetné ezt, pl. Jano)
-
JanoXP
aktív tag
válasz
Harrylles #1721 üzenetére
Jó nagyokat!
Ismét II. osztályú csapatom lett, ugyanis feljutottam simán. Viszont negatívum, hogy ugyanoda jutottam, ahonnan 2 szezonnal ezelőtt kiestem, a II.2-be. Sebaj, valahogy megoldom. Az elején belehúzok, a Kupában PIC-elek, majd a bajnokikon PIC-elek és a Kupában normal-ozok... -
Tomcat13
senior tag
válasz
Harrylles #1707 üzenetére
egyébként mindíg hozni kell fel ifit az esély mindíg benne van, az hogy gyenge vagy remek az ificsapatod annyit jelent, hogy elvileg a remeknél nagyobb az esélyed hogy jobbat hozol fel, de hülyeség kihagyni és nem felhozni játékost, szóval minden héten hozzál fel ifit akármilyen is a szintje.
-
-
válasz
Harrylles #1596 üzenetére
Hasonló cipőben jártam az előző szezonban, mint Te.
A VI. osztályos csoportom olyan gyenge volt, hogy veretlenül nyertem a bajnokságot, és felmentem V-be, bár volt bennem bizonytalanság.....
Most utólag azt mondom megérte.Sokkal többet tanulok egy meccsből itt a nehéz ellenfelek ellen, mint VI ban, ahol szinte csak a gólarány volt kérdéses, a szurkolók sem pártoltak el tőlem, és úgy néz ki, megvan az egyik osztályozós hely.Jövőre, a szezonvégi erősítések után, szeretnék stabil csoporttag lenni.
Nekem az V. osztály sokkal izgalmasabb, színesebb, és egy pillanatig sem bántam meg, hogy feljöttem. Persze lehet, hogy szerencsém is volt...... -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1593 üzenetére
Még van hátra 3 forduló, nem biztos, hogy oda jutsz fel, sőt szinte bizts, hogy nem oda. Én továbbra is azt mondom, hogy vi.ban lentmaradni felesleges, neked mostmár pláne, mert a hátrelevő meccsid mindegyikét elkéne buknod ahhoz, hogy lent amradhass, azmeg nagyon nem éri meg szvsz. Ám ha mégis a maradás meleltt döntesz, akkor úgy tudod elérni, hogy egy nagyon összekuszált cspaatot küldezs a pályára. Védőnekk csatárt, csatárnak védőt állítasz be, stb. az edzett poszton azért ne változtass
-
Tomcat13
senior tag
válasz
Harrylles #1587 üzenetére
Na ja nekem is az elveim ellen szólnának, ha direkt visszakéne fogni a csapatot, de ez egy észjáték is, szal van amikor érdemesebb így taktikázni
Ajánlom neked ezt az oldalt: Bővebben: link
Itt megtudod nézni, hogy hova kerülnél fel, melyik csoportba ott nézd meg a középcsapatok értékelését, ha közelít a tied azokhoz, akkor juss fel, ha nagyon több csillag elmarad akkor érdemes megfontolni. -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1583 üzenetére
Van úgy, hogy megéri lent maradni, dez ez inkább feljebb szokás 6->5 arra nem jellemző. 5->4 azt már megkell gondolni, mert megéri egy évet pluszban eltölteni lent és gazdagodni, fejlődni, mint fentlenni ugyan, de kiesni. Nemjönnek majd a szurkolók, kevés lesza szponzori pénz, emg a jegybevétel. De mondom, 6. osztályból feljutni, mindenképpe érdemes.
-
törölt tag
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1557 üzenetére
Ha minden belső középpályásod csak 3 csillagot hoz, akkor már nagy gondok nem lesznek. Ilyet meg kapsz pár millióért, idősebbet. Bár fáj, hogy ilyet mondok, de a román im-ed még maradhat is
Ahogy elnéztem a csapatod, szerintem egy közepes ötödosztályban simán bentmaradnál.
-
Tomcat13
senior tag
válasz
Harrylles #1548 üzenetére
Ötöd osztály, hüm amikor én feljutottam akkor kb. az volt az elfogadott tétel, hogy megfelelőnél roszabb játékosaid ne legyenek, persze ezekből is csak 1-2 mert ha eredményt akarsz akkor inkább minden játékosnak jó-nak kell lenni.
A középpálya itt is fontos, ajánlott vagy 2 remek IM, 1-2 jó szélső, 1-2 jó és 1-2 megfelelő védő, 2 jó csatár, de 1 remek se ártana idővel.
Nagyjából ennyi, sztem egy ilyen csapattal nem lesz gondod a bentmaradással.
Ami még fontos lehet, hogy jól válaszd meg az életkorokat, ne nagyon legyen 30 év körüli vagy idősebb playad, vagy csak 1-2.
Sok sikert a feljutáshoz! -
Tomcat13
senior tag
válasz
Harrylles #1536 üzenetére
az biztos, hogy nehezebb, mert sokan úgy akarnak játékost venni, hogy akár már a következő meccsen játszon, mondjuk ez logikus is, viszont ha annyira jó akkor spekulálhat valaki úgy is, hogy most olcsóbban megveheti és majd beépíti a csapatba ha felépül, de nehezebb, mert ezt csak az engedheti meg akinek jó csapata van és belefér neki, hogy ne játszon a játékos egy ideig ill. naon jó játékos esetében ugyanúgy el lehet adni, de ahoz nagyon jónak kell lennie.
-
JanoXP
aktív tag
válasz
Harrylles #1501 üzenetére
''Nemzetközi barátságoson szoktak 10-20000en lenni, ugyremlik.''
10-20 ezren? Milyen barátságos meccs az? Én 6000-nél több szurkolót még nem nagyon láttam nemzetközi barátságoson. Még a svédeknél sem...
''Hogy lehetnek ilyen szemetek a hattricknél??? Licitáltam egy játékosra és már fél perccel túlléptük a lejárati időt, és még valakit engedett licitálni!!!''
Ilyet szívtam már meg én is. Általában 20-30 másodperccel a xx:yy időpont után mág engedik a licitet és csak utána zárják le. Ráadásul ebben az a cumi, hogy ha valaki az utolsó 3 percben licitál, akkor onnan indul egy újabb 3 perces időtartam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Dell notebook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 4K-s üzleti monitor érkezik az EIZO gondozásában
- Óvodások homokozója
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest