- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
DeathAdder #2436 üzenetére
Irtam PU!
-
Necronom
senior tag
válasz
tylerddd #2437 üzenetére
Biztosan nem vennek ilyet! Fokepp nem ebbol a tipusbol meg semmit sem
Ha mar vezetek nelkuli akkor inkabb egy USB stickes WIFI-s holmit
cca megbizhato 100m-es hatotav (keves lag), semmi zaj, es ezeknek van egy vonalkimenete is, ha esetleg a keveron nincs USB(1 mikisem van eladoban, keress privat!)
-
Necronom
senior tag
Ezt nagyon nehez igy beloni...Nagy hianyossagok vannak a kerdesekben
Szvsz amennyit szantok ra...
Zene tud rola ..Te tud szolni egy BT hangszoron is, akar egy copy cuccrol is, ami mond 20-30 ezer, mikrofonnak meg zeneforrasnak hasznalod a mobilod
A csak ettol kicsit jobb, de meretesebb (majdnem) PA holmi az mar olyan 100 ezer
Es ami szerintem mar hasznalhatobb cuccos rendes akkus PA, ami kb 6-8 uzemoraval bir, a kb 300 eFt-tol folfele..Nagy teljesitmevnyt ettol se varj...
En nem tudom mennyire vagy tisztaban az IGAZI teljesitmeny adatokkal, szamokkal de az 50W sinus mar ezekbol kikereckedik, persze a hangero erzet ettol joval magasabb
pl egy EV8 Everese 8 renszer (egyetlen dobozba pakolva) kb mar jo egy 50-60 fos rendezvenyre
SZVSZ egyik SEM ERI MEG AZ ARAT!!!
Vasarolnek valami 2kW-os analog invertert vagy inkabb egy hasonlo teljesitmenyu aggregatort es hasznalam azt
Ezek mind parasztvalakitasok, kiveve az elso, mert az mondjuk ilyen turista vezetoknek jo cucc.. de akkor inkabb 300-ert egy tolcser
------------------------------------------------------------------------------------
20 Eft (meret kb 6cm hagszoro)
100 eFt (LD system 18cm hangszoro es valami magas, RMS 25W)
EV8 (2 utas 20 cm mely, 400W irnak ra..na ez ami kb sinus 50W)
380 eFt
-
Necronom
senior tag
Haho!
T Urak, tudtok nekem valami topikot olyan ugyben, hogy hangtechnika javitas vagy valami effeleve foglalkozot?
Ugyanis elegge fura dolog tortent
Van egy aktiv hangfalparom radugtam egy szamgep alaplapi line out-jara
2-3 hetig mukodott is (mert miert is ne), aztan egyik nap megadta magat oly modon, mintha a tap doglott volna meg az az aktiv hangfalon - egyszeruen meg a bekapcs led sem vilagit...
ok, felretettem, na ez eddig birta cimszoval, majd elovettem egy Denon AVR 1804, itthon volt tarcsiba
Szinten oszedug szuperul muxik vagy 2 hetet, aztan egyszer csak Denon reset, ugye jol hallani ezt, amikor rakapcsolja a hangszoro kimenetet, majd innentol nem semmi bugas van a hangszorokon...minden csatornan minden kimeneten...olyan, mintha tapfesz kerulne ki a hangfalakraMit csinalt a szamgepem ezekkel a cuccokal?
-
Necronom
senior tag
Tenyleg koszonom a segiteni akarast, azt tudom, hogy mi kell hozza, nem az a gond
A gondom tovabbra is a "tudas" amit szeretnek magameva tenni
Szoval ha bedugom a mikrofon bemenetbe akkor a Skype, de foleg a Discord miert mukodik vele normalisan, amig semmi mas nem....miert nem tudom elerni, hogy a tobbi program is mukodjon vele, mert ugye elmeletben nincsen bajom a jelszintekkel, hiszen van 2 progi ami mukodik, amig mas nem -
Necronom
senior tag
Skacok!
Helpeljetek mar nekem, mert addig is ugy erzem tokre hulye vagyok
Gondoltam lecserelem a szamgepes mikimet (gagyi 800 ft-os kis talpas ize) egy kozepkategorias valamire
mert erre fussa es hat kellene is
Vettem egy AKG P5i egyszeru mikit
Dugom ra a masinara kussol...nezem ezt meg azt, gondoltam esetleg XLR>jack bekotese nem stimmt....
de jol van csinalva, egyebkent onnan vettem, ahol a mikit, direkte rakerdezve, hogy jo lesz-e nekem szamgephez
Ettol fuggetlen kussol.....barmint is probalok....igen, megvoltak a winfosos lehetosegek, az mikrofon erosites a maxon, de feleslehes, mert csak a zajt hozza....
Erdekessegkepp a Skype es a Discord jol mukodik vele, de a Zoom mar nem....pedig persze, hogy pont ahhoz kellene...persze simag a google-hoz dumalva sem tesz semmit sem, Audacityben meg sem nyekken
Mi a fene kulonbseg van miki es miki kozott? Mitol szolt a regi es mitol nem szol ez?
MIndketto egyszeru dinamikus miki...hat de naaa
Termeszetesen egy keverovel es az aktiv ladakkal tokeletes, sot tokre jol szol vegre..
De a szamgephez vettem -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2260 üzenetére
a szintezes lenne a legfontosabb, a tobbit vegul is az audacity megoldja, ha igy is meg ugy is kell utomunka
a minoseg meg olyan amilyen, mindenkinek az otthoni technikajan mulik,ugysem kerhetem, hogy vegyel mar egy mikrofont, ugysem fog
altalaban telefonrol jonnek a sracok podcastelni -
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Arra lenne valakinek otlete, hogyan tudnam megoldani azt, hogy a pl a skypon BEJOVO hanggal csinaljak valamit, anelkul, hogy a sajatommal is csinalnam ugyanazt egy szamgepen?
Mondjuk azt, hogy a bejovo hang nagyon gyartra, mind hangeroben, mind minosegben es ezen szeretnek javitani, mielott rogzitem.. (podcast)
Utofeldolgozas okes, az megvan, de sokkal frappansabb lenne mar kozbeavatkozni a rogzites elott, ha lehetseges es ha lenne mivel... -
Necronom
senior tag
Szia , persze
Eddig 2 alkalommal hasznaltam, kulteren es mult szombaton teremben
Papir szerint teljesit, azaz kb 15-18m a hatosugar - ami sajnos nem mindig elegseges nekem
Viszont a kapcsolat atomstabil, nem romlik a minoseg, nem kezd el dadogni, kihagyni...vagy szol vagy nem
Minosegre nalunk tokeletesen megfelel, egy samson mikivel van hasznalva csak beszedre
A mukodesi ideje is papir szerinti - egyelore, bar nalunk nem kunszt akksit cserelni, senki nem marad le semmirol.....
Majd jon hozza egy masodik miki is, a hatotav kivetelvel nalunk tokeletes, szoval mindenkepp ezt fogjuk hasznalni, amugy semmi kulonbseget nem lehet hallani amikor a samson miki droton van, vagy ezen a holminUdv: Necro
-
Necronom
senior tag
sziasztok,
Vezetek nelkuli mikrofon ugyben vegul is ez lett a valasztas: https://www.hangszerdiszkont.hu/alesis-miclink-wireless-digitalis-vezetek-nelkuli-mikrofon-adapter
-
Necronom
senior tag
valami kinai csoda..se neve se semmilye, de mar a linket sem tudom megmutatni sajna, mert sehol sem talalom
eyg USB stickje volt nekijje....azon meg raadasul egy line in es out is volt, igy meg hasznosabb is tudott lenni egy egyszeru notebookkal, raadaskent +funkciok is voltak rajta, mint pl visszhangositas, a zene lehalkitasa ha belebeszelsz...
sajna maganak a mikinek a minosege olyan tre volt (a hangja meg az also hataron volt, amit el lehetett viselni, de nem volt bilihangja), hogy mindene megbakkant, meg a kapcsolo is rajta, az akksijat meg mar nem lehetett feltolteni...egy evet huzott ki
a stick megvan, a miki maga szetesett szo szerintugye a valtas azert is tortent, mert ez megbakkant, de amugy is 2 miki kellene mindenkepp, hiszen van egy idomero ember es egy palyabiro, mindkettonek kellne valamit a kezebe adni
-
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2220 üzenetére
sajna az nem jarhato ut...
de ez van....
ennek elotte egyebkent volt egy bluetooth-os valamim, ami ettol sokkal jobb volt, de sajna mar nem lehet kapni...erdekes mod az siman hozta a 100 metert...es bosegesen megfelelt beszedre
az ara raadasul ennek a meglevonek a toredeke volt... -
Necronom
senior tag
Sziasztok ismet!
Vezetek nelkuli miki(ket) keresgelek, de nem igazan tudom mi is kellene nekem...
Vezetekes van, az pipa, teszi a dolgat, van vezetek nelkuli is, de mar tele a hocipom vele, nincs kello hatotav, piszok hamar megeszi az elemet (akksit), raadasul nehol helyen erosen zajos, nehol helyen meg bug is
Ilyenem van, azt irjak hogy " Stabil hatótávolság: 15-20 m"
Van amikor meg ez se nincs meg sajna
Ez egy VHF szett es igazan csak beszdre kellEsetleg van valakinek valami kiprobalt dolga ez ugyben max 40k hatarig?
-
Necronom
senior tag
válasz
PapaMaci #2147 üzenetére
Nos vegre siker!
Meg orom es bodottaaa, a cucc remelkul viselte magat a mai napon
es igen....mikrofon bemenet volt neki a jo, ugyan az ATT 0db-n picit tuljajtotta, de alapvetoen ugysem volt torx picit sem, de tulvezerletnek tunt, viszont -20db-s allason teljesne remek volt a dobozka
Ugyhogy koszi skacok megegyszer, ilyen az, amikor az ember a legegyszerubb dolgokra is elfelejt gondolni a bosszankodasok kozepette -
Necronom
senior tag
válasz
MineFox54 #2167 üzenetére
Teljesen publikus rendezveny, raadaskent mi amugy is eljarunk modellauto versenyeket rendezni sokfele az orszgban
Voltunk mar Bekescsaban, mondjuk ez volt a legtavolababb a keleti regi iranyba
Aztan persze BP, es visszafele a dunantulon sokfele, Szekesfehervar, Balaton, ugye most Felcsut, elotte Szar, Tatabanya es Gyor
Megkoszonom, ha megkerded -
Necronom
senior tag
igen, eddigis igy volt elhelyezve, de elegge visszahangos volt
raadasul a kisebb terembe ami kb 650nm
a nagyobbik terem az teljes terjedelmeben jocskan tobb mint 1200nm
(1200 a felhasznalhato terulet)
allvanyom az van, igenja es enis amator vagyok
nem kicsit
de jol erzem magam, amikor jol szol a cuccos -
Necronom
senior tag
válasz
MineFox54 #2161 üzenetére
igen igen, ez mar a kisebb teremnel is gond volt, mar a visszhangosodas
erre fel vettuk a ket db aktiv lada, hogy hatha...
mit kellne meg hozza szerezni, hogy jo legyen?
fekreertes ne essek, nem a maximumra torekszem, hiszen a rendezvany maga is csupan egy r/c automodell verseny, ami nem igenyel kulonosebb hangcuccot, a jol ertheto beszedra mondom, hogy aranylag fontos
az emberek a altalaban a terem 2 szelen (rovidebb oldalon) szoktak elhelyezkedni
a pupitust meg nagyjabol oda tesszuk ahol eppen kozelebb vagyunk ahhoz a kapuhoz, ahol merjuk az autok idejet
ez nagyjabol igy nez ki -
Necronom
senior tag
Kozben meg kivancsi lennek az elmeletekre skacok
Szoval adott egy 40x30m terem, amit be kene szolni - beszed az eldodleges, azaz nem artana ha ertheto lenne
Amim van hozza
2x aktiv lada
2x passziv lada
1x vegfok
1x cuki keveroKellhet ehhez meg valami? Vagy esetleg jo tanacs az elhelyezesre?
Barmilyen jo tanacsot, epito kritikat szivesen meghallgatok, de ezek a holmik adottak, nem kivanom oket eladni es masikat vasarolni -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2150 üzenetére
Nem, nem en vagyok a Meszaros meg az Orban sem
Mi csak bereljuk a csarnokot es nem, nem az uj csarnokot, hanem a regit
Amugy vennek szivesen, de mi tenyleg egy nagyon kis koltsegvetesu rendezveny vagyunk...raadasul hobby szinten
De szinte gondoltam, hogyha leirom, hogy Felcsut, akkor valaki beszol -
Necronom
senior tag
válasz
PapaMaci #2147 üzenetére
fapaci & PapaMaci
Koszi mindekettotoknek
jovo heten tudom csak kiprobalni, akkor lesz versenyunk, remelem, hogy jo lesz, mert ujabb es nagyobb terembe koltozunk, es nagyon kellene mindket lada oda mar, sot lehet egy 3. es egy 4. sem artana...
Fentebb irtam mar, hogy adott meg az a kis keverom, egy Alesis RA150 vegfok es 2 db passziv lada az olcsobbikbolLewitz PA 215B
szoval a kovi naaaagy kerdesem, hogyan lehetne ezekkel beszolni kb 1200 nm-es csarnokot
azon kivul, hogy sehogyde legfokepp beszed az erdekes
Raadaskepp a meccs kozvetitese es a helyszini szamgep iranyitasa a netrol menne
Mokasan hangzik tudom, de ez van....
A tavoli kozvetietesre mar kaptam megoldast, azt megegyszer koszi fapacinak!MineFox54
es ez mennyivel lesz jobb nekem, mintha a meglevo mukodne a fentebb leirtak szerint?ps: am, ha kozel laktok, szeretettel latok barkit a helyszinen, aki esetleg kivancsi arra, hogy mi sul ki ebbol
Felcsut, sportcsarnok -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2140 üzenetére
Nem rosszak, a box nelkul mindeket kabel tokeletes
Power Dynamics Connex premium kabeleket hasznalok mindenhova, eddig bevaltak
Azert van ra szukseg a boxra, mert bizonyos helyszineken rettento bugas van, amikor osszekotom a 20 meteres kabelekkel a ket db ladat
Nalunk nem jellemzo a belepo szint
Egy olyan rendezvenyen hasznalom, amire nincs szukseg tobbre ....r/c modell verseny kommentalasa, ahol tukepp csak beszed van, ebedidoben meg zene szol, szoval ez csak ennyi...
De azert jo lenne, ha nem bosszantanaPapaMaci
Akkor mi a teendo? dugjam a lada mikrofon bemenetere?
Oda nem lesz tul nagy a jelszint? -
Necronom
senior tag
Viszont en is kerdeznek
Hol talalhatok valami olcso holmit arra, ha kicsi a jelerossegem a dibox utan
Valami olyan holmit, ami ismet vonalszintu jelet ad az aktiv ladaknakszerk:
Persze tudom, hogy jobb lett volna aktiv diboxot vegyek, de passzivot vettem es megszivtam....
De nem szeretnem kidobni, hatha van egy megfizetheto megoldas -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2124 üzenetére
Nagyon koszi, igy mar teljesen velagos
akkor ez megoldvaLenne itt meg egy kerdesem
Van 2db aktiv ladam, szeretnem ugy hasznalni, hogy egymastol legyenek messze
van egy 20 meteres XLR kabel a ket aktiv lada oszekotesere
Amint ezt megteszem, elkezdenek bugni, de nem kicsit
Ami mokas, csak bizonyos helyszineken, van ahol semmi brumm se nincs
Probaltam mar masik konnektorba, probaltam mar forditva bedugni, arebb vinni a kozelebbit, de semmi eredmeny
Aztan szereztem egy diboxot
ezt
Ez eleg sokat javitott a bugason, viszont a dibox kimeneten a tavoli lada joszerivel egyharmad teljesitmenyt ad
Itt lehetseges meg valami javitas? -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2122 üzenetére
Koszonom szepen
Ennyi az egesz? Bonyisabbnak gondoltam...helyszinen van tobb mikrofon is, vezetekes is meg nelkuli is, ugy az nem gondJelen kabelezes kb ugy nez ki, hogy van egy 2.4GHz USB-s vevo a vezetek nelkuli mikrofonoknak, ebbe jon a notebook vonalkimenete, majd az eszkozt magat dugtam a kevero egyik csatornajara, igy szol a laptop maga es a mikrofonok is
Akkor a vezetekest pedig dugom a kevero miki bemetere, onnan meg jovok vissza AUX-on a laptop linein-jebe ha jol ertettemA kamerazast egyelore mobiltelefnok hada latja el, de majd meg azon finomitani kell
Csak erre is nehezkes segitsegre lelni, hogyan lenne idealis, milyen programok vannak erre stb stb... -
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Nagyon bonyis kerdesem lenne
Igazbol annyira, hogy leirni is nehez szamomra ertelmesen
De megprobalom ....Adott egy kis PA rendszer, rendezveny hangositasra, igazabol csak mikrofon a forras, ill egy laptop dolgozik, mint idomero rendszer, es az csipog, ennyi az egesz
van egy keverom, nem pont ez a tipus, de epp ennyit tud, meg kinezetre isA naaagy kerdes pedig az, hogyha en mindezt tavolrol szeretnem iranyitani, vezerelni, akkor hogyan tudnam megoldani azt, hogy ketiranyu legyen a beszelgetes
Tehat: en tavolrol beszolhassak a PA rendszerbe (ez akar skype), viszont akik helyben vannak, azok ne a PA-be szoljnak (csak) bele, hanem mondjuk hozzam tavolra (skype-ra)
Milyen kevero kellene ehhez, ill. egytalan mi kellene hozza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest