- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Tesztpadon a One UI 8.5
- Anker Soundcore Liberty 5 és AeroClip duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1622 üzenetére
Elhiszem, hogy nem egyszerű
Próbálom másképp leírni mi az ami nem tiszta. Elindul a keverőből a 0 dBu jelszint amiből a crossover csinál a középmagas sávon +1 dBu-t, a mélysávon +4 dBu-t. Ezekkel a szintekkel meg tudom vezérelni a végfokaimat, hogy rendesen szóljanak a hangfalaim, de ne égesse le a tekercseit.
Ez a két szint megy a dbx limiter moduljába. Sajnos nem lehet beavatkozási időt állítani csak treshold, és lágy limitálás értéket. Sávonként lehet thresholdot állítani. Tehát ha a limiter értéket 0-n hagynám akkor a lágy limit már óvatosan levenne a szintből a mélysávon már a 4dBu szint elérése előtt. Ha +2 dBu-ra állítom akkor kb teljesen kiengedi a 4dBu-t, és ha gond van, gerjedés, túlvezérlés akkor 6 dBu-nál többet sehogy sem fog a mély végfokomra engedni. 4+2 az 6.
Jól gondolkozok? Tudom hogy a szubom a beavatkozás idejéig károsodás mentesen elviseli ezt a szintet is.
Ugyanez vonatkozik a középmagas sávra is.
Valószínű, hogy ilyen bemenő jellel a végfokaim clipjelzője és limiterje egyáltalán nem is fog dolgozni, mert csak félig vezérelem meg őket.Ott voltam eltévedve, hogy olyan szintet akartam állítani a limiter thresholdján mint amit a cross kiad. De ez butaság volt részemről. A limiter kap egy jelet, neki teljesen mindegy mennyi és ahhoz a jelhez képest tudom variálni a threshold értékkel, hogy mikor avatkozzon be.
Az nem volt tiszta, hogy ha pl 4dBu-val vezérelek egy végfokot ami így gond nélkül tisztán, dinamikusan megszólaltatja a hangfalam, akkor mennyire állítsam a limitert.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Mobilinternet
- Vicces képek
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest