Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DjKoxi

senior tag

válasz rootkiller #1622 üzenetére

Elhiszem, hogy nem egyszerű:)
    Próbálom másképp leírni mi az ami nem tiszta. Elindul a keverőből a 0 dBu jelszint amiből a crossover csinál a középmagas sávon +1 dBu-t, a mélysávon +4 dBu-t. Ezekkel a szintekkel meg tudom vezérelni a végfokaimat, hogy rendesen szóljanak a hangfalaim, de ne égesse le a tekercseit.
    Ez a két szint megy a dbx limiter moduljába. Sajnos nem lehet beavatkozási időt állítani csak treshold, és lágy limitálás értéket. Sávonként lehet thresholdot állítani. Tehát ha a limiter értéket 0-n hagynám akkor a lágy limit már óvatosan levenne a szintből a mélysávon már a 4dBu szint elérése előtt. Ha +2 dBu-ra állítom akkor kb teljesen kiengedi a 4dBu-t, és ha gond van, gerjedés, túlvezérlés akkor 6 dBu-nál többet sehogy sem fog a mély végfokomra engedni. 4+2 az 6.
    Jól gondolkozok? Tudom hogy a szubom a beavatkozás idejéig károsodás mentesen elviseli ezt a szintet is.
    Ugyanez vonatkozik a középmagas sávra is.
    Valószínű, hogy ilyen bemenő jellel a végfokaim clipjelzője és limiterje egyáltalán nem is fog dolgozni, mert csak félig vezérelem meg őket.

Ott voltam eltévedve, hogy olyan szintet akartam állítani a limiter thresholdján mint amit a cross kiad. De ez butaság volt részemről. A limiter kap egy jelet, neki teljesen mindegy mennyi és ahhoz a jelhez képest tudom variálni a threshold értékkel, hogy mikor avatkozzon be.

Az nem volt tiszta, hogy ha pl 4dBu-val vezérelek egy végfokot ami így gond nélkül tisztán, dinamikusan megszólaltatja a hangfalam, akkor mennyire állítsam a limitert.

Új hozzászólás Aktív témák