-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz
Mukucs #164227 üzenetére
Szénhidrátnak ott a pufi rizs. Fehérjének túró. Ez kifejezetten hidegen jó. Ennek a kiváltóját keresem én is. A tejcukor miatt nem eszem már tejterméket.
Esetleg szardínia/makréla/tonhal konzerv? Ezeken gondolkodtál?
Azt írtad építőiparban mozogsz. Oda viszont kell az energia (kalória).
Szóval kéne valami kiadós kaja, hogy egyáltalán a melót végig tudd csinálni. -
aelod
veterán
válasz
Mukucs #164188 üzenetére
Más: Rozskenyér, búzakenyér, ilyen kenyér/olyan kenyér... szabad enni mindent, ami barnább, mint a fehér társa? Annyi féle van, hogy csak nézek sokszor.. ma pl Aldiban vettem ilyen kisebb zsemle formát, nagyon adta! 80Ft volt asszem darabja, de a nevére nem emlékszem. Mit mondtok?!
Legtöbb helyen malátával vagy egyéb dologgal színezik a fehér kenyeret/lisztet és eladják mint rozs kenyér. Az igazi rozs kenyér fullasztó, kemény .
Ja! Mozarella! Nektek is totál íztelen? Vagy csak kifogtam egy olyan zacsit, amiből kifelejtették az ízt?
Akinek íztelen a mozzarella az nem tudja, hogy kell enni. Bazsalikomot kell rámorzsolni #thatsmagic -
gyuri860213
tag
válasz
Mukucs #164191 üzenetére
"Viccel félretéve, kenyér/zsemle témában képben vagy? Helyre tudsz igazítani?"
Diétában nem túl előnyös a kenyér. A glutén nehezen emészthető és lassítja az emésztést, anyagcserét. A bolti pékárút felejtsd el, kb az összeset. Tele van adalékanyagokkal, nézd meg a címkét akár adli, akár lidl pékáruknál. kb 30 összetevője van a 3 helyett...
Vegyél valami normális kenyeret ha már nem tudod elengedni. Pl Jókenyér német rozskenyér, kapható a Lidlben. de van több fajtája, ezek jónak mondhatók. Nem egy puha ropogós zsemle de normálisat úgysem fogsz találni és jobban jársz ha a boltit nem eszed főleg ha diétázni akarsz. -
goodboy007
senior tag
válasz
Mukucs #164188 üzenetére
"Mozarella! Nektek is totál íztelen?"
Inkább vegyél gomolyasajtot. Ez a Lidl-ben kapható iszonyú finom, az ára is jó és a tápértéke sem rossz.
-
Ļantos
aktív tag
válasz
Mukucs #163991 üzenetére
Nem.
Decából vennék ferdepadot, egykezes-kétkezes súlyzókat, kevesebb mint a feléből megvagy. Nekem most van itthon két egykezesem variálható tárcsákkal, egy haspadom meg két fekvőtámaszkeretem, kint felfogatva húzódzkodó keretem, egy lábazós zsákom és egy evezőpadom. Maradtak a régi időkből, párezreket kaptam volna érte, inkább félretettem, hátha kell oszt most pont jól jön. Heti 5 nap edzek, hétfőn volt a nemzetközi mellnap, kedden kar, ma váll, holnap hát, pénteken meg montit izzítom a hegyekbe, semmivel se szarabb mint a terem. Vagyis de, a társaság már most hiányzik, a marhulás, a specifikus gépek, a feeling. Nyitva van még itt a Cutler de mivel a gyerekek asztmásak voltak kisebb korukban így nem kockáztatok, hiába nem beteg errefele senki. A haspadon nyomtam negatívba, sima fekpadként meg scottpadnak is kiváló, hátsóvállat is megedzettem vele, meg amit csak akarsz.
Én nem venném meg ezeket 250-be de ha már annyit rádobálsz akkor a lentebb linkelt dekás komplett gépet meg kéziket vennék és több mint elég.
Ám elárulom a titkot, az otthoni edzés nem a megvett eszközök milyenségétől lesz eredményes hanem az akarattól. Sokkal nehezebb otthon intenzíven edzeni, a nagy edzős haverok is panaszkodnak, hogy hajlamosak ellógni. Oda kell baszni és azt mondom ha van pár súlyzód meg kellően kreatív vagy akkor beszarsz úgy meg tudod edzeni magad
-
aelod
veterán
válasz
Mukucs #163609 üzenetére
68 kiló vagy 80 a cél. Minőségi tömegnövelés kell nem kinderbuenóval.
Rizs, durum tészta, zab (ha bírja az emésztésed), cs.mell, pulykamell, tojás, hal (ha szereted) olajos magvak, zöldségek (ott is ki tudja mire, hogy reagálsz puffadás stb.) legyenek az alapok. De ez nem így megy, nem ismerjük az életviteled, a korod, az edzésed, anyagcsere típusod. Leírtál egy "étrendet" ami nagyon vázlatos és egyoldalú.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mukucs #163591 üzenetére
1 hónap alatt hiányoktól nem lezs bajod, az hosszabb távon jön elő. Már azt leszámítva, h baromi szar leszez nagyon hamar s nem tudod tartani majd, variáld meg. Vagy legalább a 200g rízs helyett legyen 100g s elég csak 50g mogyoróvaj, a maradék makrókra meg keress mást (gyümölcsök, akármit)... de inkább legalább 3-4 variációd legyen
-
paye
tag
válasz
Mukucs #154793 üzenetére
Szarul! Mint ha indiai outsourcing lenne a reklamáció: mindíg más válaszol a reklamációra, nem értik hogy mit reklamálsz és hiába küldöd el bizonyítékaidat hogy ők miben hibáztak még csak annyi reakciót sem kapsz "I'm sorry..." Én le is iratkoztam a hírlevelükről és soha többet nem rendelek tőlük...
-
-
Zola007
veterán
válasz
Mukucs #153037 üzenetére
a progresszió arról szól, hogy mikor legközelebb jársz a teremben, akkor valamiből többet vagy jobban csinálj
a terhelési változók közül csak az egyik a súly növelése, azon kívül van még legalább 10-12 módja a terhelésnövelésnektegyük fel most 70 kilóval guggolsz, mennyire tartod sima ügynek, hogy havonta 1 kilóval legyél erősebb?
-
Woodslave
félisten
válasz
Mukucs #153035 üzenetére
én két segédeszközt használok guggoláshoz. Az egyik a bandázs másik az öv. Az övnél úgy érzem biztonságot ad és jobban tudom terhelni a lábamat nagyobb súllyal, több ismétléssel. 130-140-es munkasorozatnál. Bandázs megint más tészta de most azzal fogok guggolni munkasorozatokban. Meg szoktam guggolni minden nélkül mittomén 10-12-ket 120-al ott nem használom de xarabbul is érzem magam
-
Zola007
veterán
válasz
Mukucs #153035 üzenetére
Attól függ mi a cél és a választott fő sportág. Fitness szinten nem indokolt
A gyúrás nem sportág.
Csak az amatőr/profi testépítőknek, powerliftereknek és a súlyemelőknek.Továbbra sem rendeznek magyar/világkupát csigás letolásból és a közeljövőben sem várható, hogy a lábtoló olimpiai versenyszám lesz
A terembe járó emberek 90%-ának kiegészítő vagy korrekciós edzésként lenne haszna, nem pedig egy adott gyakorlatra vagy súlyra koncentrálni, mert a kutyát nem érdekli egy év múlva, hány kilóba rokkantál bele.
De ezt nem itt kezdeném el fejtegetni -
Ijk
nagyúr
válasz
Mukucs #152031 üzenetére
Tomegeles 10% körüli testzsirrol történik legalább, szalkasitasrol meg kb 15%-ról szoktak, felette fogyokuranak hívják mert dagadt az illető. Na jó 25%-ig fedett kifejezesre szelidult nehogy sértő legyen.
Te jó eséllyel mar tomegeles előtt "fedett" voltál, úgy hívják skinnyfat. -
válasz
Mukucs #152031 üzenetére
Ha nem úgy "tömegelsz", hogy zabálsz mindent, mint az állat és nem zsírosodsz be, akkor nem kell nagyon szálkásítani sem. Szálkásítani akkor kell, amikor úgy látod a tükörben, hogy nem tetszik a forma, mert zsíros. Leszálkásított formát fent lehet tartani, kérdés, hogy mit értesz alatta. Van, aki már szálkásnak mondja azt is, hogy ha megjelenik néhány halvány izomtónus, de van aki csak a színpadi formát tartja annak. Az utóbbit leszámítva fent lehet tartani hosszútávon is mindent, csak akarat és elhatározás kérdése.
Ez a szálkásítás-tömegelés egyébként naturáloknál sztem elég nagy lyukra futás. Nagy, kokszos testépítőknél a szálkásítás azt jelenti, hogy belőnek egy olyan étrendet, amivel masszívan kalóriadefeicitben vannak, szóval ha azt tartanák, akkor attól tényleg elfogynának. Vagyis, egészségügyi problémáik lennének. A tömegelés náluk azt jelenti, hogy akkor is szálkásabbak maradnak, mint az egyszeri gyúrós, mikor le van szálkásítva. Naturál szinten baromság az egész.
Nálam a tömegelés max annyit jelent, hogy elegem van az étrend tartásából és szarok bele, zabálok mindent. Igazából nem csak nálam, hanem másoknál is, csak ők költenek köré egy álomvilágot, hogy ők most izomtömeget növelnek, mert jobban hangzik, mint azt mondani, hogy felhízlalják magukat, mint egy disznót.
-
Zola007
veterán
válasz
Mukucs #152033 üzenetére
Ez egy ilyen topik. Ha valaki nem bírja, akkor tudjuk ajánlani a másik topikot: [link]
Egy jó fizikum összehozásához való ismeretek már legalább 50 éve rendelkezésre állnak
Csak az embereknek büdös a munka és nem szeretnek olvasni, mert az agymunkát igényel
Sokkal egyszerűbbnek tűnik fórumozni, YT, FB, instagram, tápkiegezni.
Fogd meg az Arnold / Rippetoe / Delavier könyvét és minden héten olvass el belőle 20 oldalt, majd jegyzeteld ki és próbáld betartani. -
Woodslave
félisten
válasz
Mukucs #151949 üzenetére
mondjuk azért kiváncsi vagyok milyen indíttatásból jutottál el az egyik programtól a másikig. Vagy miben látod a második programot jobbnak mint amit eddig csináltál, mert elég ha megnézed csak a nagyobb izomcsoportok esetében a volument már jóval kisebbnek mondható, az egyes testrészek gyakorisága ugye nem is kérdés... A megmozgagott súly megint fényévekre van (figyelembe véve az intenzitást mint az egy ismétléses max %-át)
-
Jim-X
őstag
válasz
Mukucs #151946 üzenetére
Ha rendesen csinalod akkor eleg. Amugy valtoztathatsz barmit ami neked a legjobban bejon, de az alapgyakorlatokat en nem hagynam ki.
Pl.: Azt mondtad ket gyakorlat mindenre, ebbol legyen egy alapgyakorlat mindig, a masikat meg tudod valtogatni. Legyen mondjuk a mell, met azt mindenki szereti
Mindig csinalsz valami alap mellgyakorlatot (fekvenyomas ruddal, egykezesekkel, dontott padon stb.) meg melle valtogatsz mondjuk egyik heten tarogatsz, a masikon tolodzkodsz, athuzol stb.
-
Zola007
veterán
válasz
Mukucs #151932 üzenetére
Túl sokat agyalsz
- "De nem jön a tömeg, vettem már tömegnövelőt, másik mérleget, 3000+ kcalt eszek, "Akkor csináld tovább.
" Pedig myfitnesspalba írom a kaját, de a hasam ugyanolyan girnyó és még nem vagyok 80 kiló szárazon, pedig legalább 3 hónapja edzek"
Mondtam, hogy túl sokat agyalsz.
Miután ezt ilyen egyhangúan megdiskuráltuk, egyél rendesen és csináld az eddigi alap edzéstervet folyamatos terhelés progresszióval további 3 hónapig.
-
goodboy007
senior tag
-
Deck
titán
válasz
Mukucs #151619 üzenetére
"De kurva idegesítő, hogy egyszer mérek 68 at, majd ugyanazon a mérlegen 66.5 .-öt mondjuk. Közben semmi nem változott az étrenden."
Felejtsd el a mérleget. Nagyon sok mindentől függ ez azért kapsz más eredményeket. Mennyit ittál, voltál-e wc-n, mennyit ettél.. Stb. De ha utána olvasol ennek akkor tudni fogod.
Havi 1-2kg legyen a reális cél maximum, ha minden rendben van minden nap. -
Radnix
senior tag
válasz
Mukucs #151601 üzenetére
ökölszabály: magasság - 100 kilóban jó szálkásan (10% alatt) az "natúr határ" a nagy átlagnak.
(#151602) marked one94: az a naturál akit Angel annak nyilvánít
(#151603) aelod: jó ha komolyan versenyszerűen csinálja valaki, megközelíti, meghaladja néha ezt, de most nem a te fegyelmezettségedet vettem átlagosnak
lehet off, de am hozzá tartozik: A hölgyek tojnak rá, hogy mekkora izomtömeg van rajtad, legyél atletikus, legyen alacsony a testzsírod és nyerő vagy. Ilyen szempontból tényleg nem érdemes megfeszülni + fél kg izomért, mert nem számít. (Magamból indulok ki, lehet másnak ez nem szempont)
-
válasz
Mukucs #151534 üzenetére
Dobozban még nem kaptam, csak zacsiban, de viccen kívül a "kilós" rizsáááánál teszek egy nagyon kevéske olajat egy edénybe. Az átöblített rizst beledobom, a felmelegedett edényben 1-2 percig kavargatom, hogy zörgős/opálos legyen, majd rámegy 1.5x-ös víz, kevés só(hacsak nem vagy hardcore), egy gerezd fokhagyma félbevágva beledob, majd lefeded. Kb 15 perc alatt elkészül. Amúgy lehet beletenni vöröshagymát is(persze egyben vagy félbevágva, mennyiségtől függően), az kicsit édesít rajta vagy üresen is csinálhatod.
A 1.5x-es mennyiség kb. bármely fehér rizsre igaz, barnára kell 1.7-2x, személy szerint utálom, ha ragad a rizs. A mennyiség űrtartalmat jelöl, azaz 1 bögre rizshez 1.5 bögre víz kell.
Ha már rizs: Lidl-ben mostanában szokott lenni 4.5kg-os basmati rizs elég pengés áron FYI.
-
marked one94
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest