- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz
rup1u5 #26344 üzenetére
Azért zuhan be mert az MSI Afterburnerrel lopom a képet és ilyen 2-3megás jpeget varázsol. Lehet valami mással kéne a képet lopnom hogy ne zuhanjon meg az fps.
A procit 3.2-őn hajtom. A ramok ennek megfelelően 900on mennek. Egyébként érdekes mert van hogy beesik 15fps-re de akkor is stabil és folyamatos.
Most igy visszaemlékezve hirtelen láttam meg a betonba fúródott kocsit és hirtelen odarántottam a kamerát miközben rányomtam a képkészitésre. És szerintem ha egyenletesen haladsz 30fps-el és megrántod az egeret másnak is beesik az fps. A második képen szépen körbenéztem az egérrel a kocsit. Ha jól emlékszem 50-60fps volt álló helyben. Nagyjából felezi a képlopásért az fps-t.
Majd kipróbálok valami másikat hátha nem rántja meg ennyire a rendszert. -
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #26288 üzenetére
Ez egy még szomorúbb történet.
Talán a konzol emulátorok, azok aztán teljes mértékben cpu függők.
Nem tudom van-e már pcsx2-ből quad core kompatibilis verzió, vagy még mindig csak két magot használ.
update: nem, még nincs.És akkor ez mentség a gta számára?
Akkor nem is értem, miért törekednek az emberek egy vékony rétege példának okáért jobb munkát kiadni a kezeik közül, hisz mindenki más szart csinál... -
mrhitoshi
veterán
válasz
rup1u5 #26231 üzenetére
Hát akkor én voltam a hülye. Van ilyen.
(#26238) ittakary: Megnéztem a úgy az árnyékot, hogy magas-ra tettem a beállítást, és sokat nem rontott a helyzeten, viszont a VD-t DD-t és a WD-t le kellett vennem ugyebár
25-ös értékekre.
És mi van az Antrisotopic beállítással, arra mit tudsz mondani ? -
válasz
rup1u5 #26241 üzenetére
kivételesen te nézted be: nézd csak meg a mondatom elejét
"mert a HT-el rendelkező i5-ök mind fizikai 2 magosok"
valóban nem vagyok hiperszakértő, mint Abu85, de azért tudom mi lapul a gépemben...
ON:
Fraps-szal bencheltem egy kis saját ökörködést ilyen beállítások mellett, én kicsit rosszabbra számítottam
Min, Max, Average: (kerek 7 percnyi játék)
30, 59, 44.561visszagondolva, hogy honnan indultam a kis E4300ammal... (átlag 15-20 FPS)
+ kipróbáltam, hogy milyen a Vehicle density 100... hááát szvsz kb játszhatatlanná teszi a játékot
Pl ütköztem egyet az egyik hídon, és pár másodperc alatt gyakorlatilag járhatatlan lett a híd annyi autó torlódott össze...
-
válasz
rup1u5 #26225 üzenetére
valamit elfejtesz: ha i5-el csinál HT ON/OFF teszteket, akkor 2 és 4 thread között ugrál (mert a HT-el rendelkező i5-ök mind fizikai 2 magosok és ezt pimpelik fel 4 szálra)
inkább egy i7 HT on-off tesztet lenne jó móka nézegetni...
mrhitoshi: naszóval
az én tanácsom az lenne, hogy az árnyékokat rakd HIGH-ra mert ez az a beállítás szerintem, ami igazán széppé teszi a játékot (és nem a 100as viewdistance, hogy az 55m-re lévő villanyoszloptextúrát éppen betölti-e vagy sem...)
és egy kérdés is: a VSYNC-nek van létjogosultsága stabil 60 fps alatt?? mert szerintem ha egy játék épphogy elfut 30-40-50 FPS-el erre felesleges rádobni még egy vsyncet is, csak ront a helyzeten...
Viszont ha atomreaktorod van és repül egy játék 80-100 fpsel akkor nagyonis megéri, ezt már tapasztaltam több játékkal (pl grid dirt2 cod7 nálam stabil 60 FPS-sel megy és élmény nézni
)
és mrhitoshi az erre a kérdésemre adott válaszok függvényében ajánlanám még a Vsync OFF beállítást is...
-
Skilly
aktív tag
válasz
rup1u5 #26235 üzenetére
Nekem egy GigaP35C-DS3R lapom van , nekem ez tökéletes és nem gondolkodok cserében. Ezért szeretnék egy Q9*** szériás procit venni, de ahogy olvastam most a QX már nagyon nagy túlzás. Akkor gondolom igazán nagy különbséget nem is tudna a sima Q szériától. A Q9650 és a Q9550 között csak a mhz ami ugye mérvadó, de nem tudom hogy megéri-e azt a plusz pénzt! Sry az offért, csak látom hogy ebben a topicban is vannak hozzáértők!
Üdv Skilly -
mrhitoshi
veterán
válasz
rup1u5 #26224 üzenetére
Ez már off viszont, akárhogyan néztem a teszteket, i7-t akkor sem látom jobb választásnak játékok alá mint egy PhII-es rendszert, sokkal drágább, és nem csak a processzor hanem az alaplap is, és szerintem amennyit dob a HT játékok alatt, az nem éri meg 2x annyi pénzt bele ölni. Ez csak az én véleményen a dologról. Tisztában vagyok, hogy ezért egy PhII-t simán odaver egy i7, de szerintem jócskán nem éri meg azt a + pénzt, az a +teljesítmény amennyivel le tudja verni a PhII-t.Szerintem.
-
Skilly
aktív tag
válasz
rup1u5 #26216 üzenetére
Hello megint !
hehe
Na megcsináltam mindent amit kellett, most már működik! Bár most kaptam éppen egy crasht -.-' érdekes ez a steam. Amúgy én is most pályázok egy QX9650 vagy egy Q9650re!Remélem azzal garantáltan megy úgy ahogy én szeretném. Ahogy Rup1u5 kifejtette egy cikkben ez a játék eléggé proci igényes.
Üdv Skilly -
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #26181 üzenetére
És én meg éppen azon gondolkodtam, h kéne vmi mini monitor második képernyőnek, amire ki tudnám rakni ezeket a progikat!
Nem zavaró, h tele van szemetelve a játék képe?Amúgy király ez a night shadow, nem is tudtam, h ez pontosan mit is csinál.
De meglepő kikapcsolt állapot, olyan hiányérzetem támad.Hisz még a legelső verzióknál is (alap gta) volt már ilyen.
Akkor ezek szerint ez csak szimplán kikapcsolhatóvá tették a későbbi pecsekben. -
DeFranco
nagyúr
válasz
rup1u5 #26161 üzenetére
Ez van, ezt kell szeretni. Köszönöm az infókat, erre voltam kíváncsi, a kérdésemre a választ megkaptam,
, de ezért feljeszteni nem fogok, ezt megfogadtam. (Mondom ezt úgy, hogy eddig akkor fejlesztettem gépet, amikor a következő játékok igényelték: Wofenstein 3D - ezért lett PC-m, Quake 3, Vice City, Half - Life 2
)
Minden esetre most már furdal a kíváncsiság, csak felteszem amint lesz rá mód, és közzéteszem az eredményeket. Volna olyan kedves valaki, és megnézné, hogy aktuálisan felpatchelve mennyi helyet foglal a játék, mennyit kell szabaddá tennem?
szerk: találtam egy videót: [link] a konfig nagyságrendileg megegyezik az enyémmel, és ahogy látom (kb 1:00-nál) magas beállítások esetén sem szaggat. Ti mit szóltok hozzá? Fake?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
rup1u5 #26118 üzenetére
Olyanra gondolok mint amit a Maffia 2-nél alkalmaztak, csak jobban optimalizálva, és szépen kidolgozva. Csak ugye ez már azért is vicc, mivel a Physx csak PC-n él, és sajnos nem fektetnek be sok energiát a PC-s játékokba, és szerintem nagyon sok mindent ki lehetne hozni a Physx-ből is, de nem foglalkoznak vele.
-
Kloden
senior tag
válasz
rup1u5 #26116 üzenetére
Ha már az autós hasonlatnál vagyunk: 4db 100 lóerős autóval is el tudod vontatni azt amit 1db 400 lóerőssel. Igenis össze lehet adni prociknál a frekit mert teljesítményben megfelel 4db 4GHz-es processzornak. (leszámítva persze az általad is említett többszálú feladatmegoldást) De pl renderelésnél teljesen egyenértékűek.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #26084 üzenetére
Én említettem már amúgy, hogy egy lassú quad pont ugyanolyan eredményes, mint egy gyors duo? A jelenlegi procim semmivel se tud többet a játék alatt, mint az előző E8500 9*460 Mhz-en. És ezt legalább nem tudom tuningolni se... (remélhetőleg átmeneti megoldás)
Sőt, meg merem kockáztatni, h talán még visszalépés is.
Ezzel is ugyanúgy beesik az fps 20 alá, ha úgy tartja kedve és az avg se több, mint volt.szerk: megjött nekem a steam gift, köszönöm Kommy fórumtársnak!
Most szöszölni fogok vele, de ha 32 gigát kell letölteni, akkor ma már nem hinném, h online leszek. Bár lehet a meglévővel tudnék játszani, de nagy lenne a pingem.brb
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #26017 üzenetére
Őőő semmilyen mod nincs fent, no cd crack, más semmi. Se asi loader, se xliveless, semmi. Kb 2 napja kezdtem el kapni az ilyen üzeneteket, pedig az égvilágon semmi sem változott a játékon.
Nincs ennek köze ahhoz, h állítólag youtube-on megjelentek ilyen útmutatók a multi hackeléshez pár napja? Vmi kontrára gondolok itt, a fejlesztők reakciója talán?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25978 üzenetére
Faszság. Évekig használtam raid 0-át előző konfigomban, sosem omlott nekem össze. Vagyis egyszer igen, vmiért az alaplap raid bios-a meghülyült, de reset után újra működött és felismerte a raid tömböt is. Adat vesztés nem volt.
Az esélye pedig pont kétszer akkora, mintha egy vinyó lenne.
Ajmár gyerekek, ennyi erővel hdd-n ne is tároljatok semmit, mert egyszer úgyis tönkremegy!
Alaplap meg nem árt ha garis, mert ha cserélni kell, akkor jó eséllyel csak azonos típusú raid chip fogja felismerni a tömböt.Hát nézzétek, családi fotókat nem kell rajta tárolni...
-
mrhitoshi
veterán
válasz
rup1u5 #25978 üzenetére
Annyit hallatom erről a dologról, hogy ha például beüt akármi, legyen az mondjuk az egyik vinyó elromlik, akkor elvesztesz minden adatot, mivel az adatokat a 2 vinyó közösen osztja meg, így ha valami rosszul sül el, akkor szinte biztos, hogy elvesznek az adatok. Ennyiből én vagy SSD-t vennék, vagy pedig Raid 1 vagy 5, de én ódzkodok a Raid-tól. Az SSD kevesebbet fogyaszt, nem melegszik stb...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25974 üzenetére
De igen, raid 0 esetén összeadódik és egy vinyónak látja az OS.
CPU tuningra rossz hatással? Nem tudok ilyesmiről.Igen, pontosan erre a cikkre gondoltam.
Ha jól rémlik, akkor itt van játék betöltős teszt is, ahol hdd raid alig, vagy nem is marad le a single ssd-től. De olcsóbb annál. (feltételezve, hogy csak egy extra vinyót kell beszerezni, és nem nulláról építeni raid-et, kártyával, meg stb.)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25972 üzenetére
Ha ki tudtad cserélni a processzort a gépedben, akkor egy bios opció nem fog ki rajtad.
Van egy nagyon jó ssd/vinyó raid0 teszt ph-n, érdemes elolvasni.Manapság meg már olcsó a vinyó is. Én mér 4-5 évvel ezelőtt építettem raid 0-át, mikor az athlon 64 még újdonság volt. Hozott akkora gyorsulást betöltésekben, mint most egy ssd.
-
szepsy
senior tag
válasz
rup1u5 #25960 üzenetére
+ még az is hoz ár fps-t ha a kocsik sürűségét leveszed, én annyira nem szeretem ha sok van.Persze ugy a szép ha 100-on van ,de menni nem lehet
A vsync meg semmit nem számít ugye 60 fps-ig?Mert ugye amennyi hz-en megy a monitorod annyi a max fps-ed, az meg szép lenne ha mindig meg lenne
De a kép meg ne essen szét (néha szokott) -
JetiRulez
őstag
válasz
rup1u5 #25952 üzenetére
Ha jövő héten nem lesz minden napra valami meló, akkor talán. Kevés az esélye, hogy későig fent maradjak. Maximum szilveszterkor, de ott is csak úgy, ha nem hívnak bulizni sehova. Addigra még a HDD cserét is meg kéne oldanom, mert nem a jelenlegi 250GB-ossal adom, hanem 80GB-tal.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25952 üzenetére
Ez neked nincs kimaxolva?
A csúszkákat már nem tudnád rátolni mod nélkül.
Én inkább a látótávra gyúrtam rá, nekem a lod bias határvonala sokkal inkább erotikus látvány, mint mondjuk a víz, vagy árnyék: b@ssza a szemem.És gta-n kívül máshol is ilyen tapasztalataid vannak?
Átlag desktop használat közben pl?
Mert én eddig a 2010 Q2 után kezdtem el megérezni a quad hiányát, kb 2-3 játékban.
Még mindig elégnek mondanám a duo-t a játékok 90%-ban. Persze tuningolva, 4ghz alatt már a fájdalomküszöböt kerülgetné.Live-ban hol lehet rákeresni vkire?
szerk: látom neked is x-fi-d van, említetted, h fülessel játszol. A füles az sztereó és cmss-3d-t használsz, vagy surround fülest? Arra vagyok kíváncsi, ha stereó füles+cmss-3d esetén gta-t mire állítottad? Surround back/side vagy headphone?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25943 üzenetére
Quaddal milyen beállításoknál van stabil fps-ed? Mekkora a gyorsulás két maghoz képest? Pl C2D 4 ghz vs C2Q 4 ghz?
(nálam látótáv 100/100, textúra med és minden más low, így avg 55, húzós jelenetekben 20-30)
Mert nálam a C2D most a leggyengébb láncszem és egy quadot még elbírna a rig.
Nagyon szenvedek, mikor multiban kb ötnél több játékos van egyszerre a képernyőn és mindenki szórja az ihletet, meg robbanás, meg törés, meg debris, meg tököm... olyankor már játszhatatlan.Nem emlékszem ilyen nick-re, bár most takarítottam ki a listámat, aki offline-ként volt megjelölve, azt töröltem. (asszem 30 napig jelzi a live az utolsó csatlakozást, utána offline)
Végre tudok játszani úgy ahogy, szívesen beszállnék a mókába!
szerk: sima gta 4 van nekem csak.Egér+bill rulez, igen, de a játék ettől függetlenül egy konzol átirat, ami nagyon érződik a karakter mozgásán.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25937 üzenetére
Elég nehéz radar nélkül. Véletlenül belefutottam egybe és meg is lepődtem, mert nem tudtam, h ilyen is van. DM volt radar nélkül és nem értettem, h egyeseket miért mutat, míg másokat nem. Leginkább csak vadászat volt belőle, amit nem is lehet jól lereagálni, ha egyszercsak kapod a nyakadba az áldást. Pláne nem ezzel a lassú konzolos irányítással. Volt ám szentségelés.
Amúgy tényleg: hogy lehet megtalálni titeket?
Milyen nevekkel játszotok?
Én pl ugyanezzel. -
Pala
veterán
válasz
rup1u5 #25853 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy ez az 5x0 széria jól sikerült, ahhoz képest, ahogy a Fermik életútja kezdődött tavaly tavasszal. Gyorsak is, GTA-hoz is, Crysis 2-höz is (jó eséllyel) elegendőek lesznek. De csúcskategóriához képest szerintem a fogyasztásuk is elfogadható.. Nekem fogalmam sincs, mikor érkezik a következő generáció, de addig biztosan nem tudok várni.
-
Pala
veterán
válasz
rup1u5 #25846 üzenetére
Köszönöm a válaszod, ez tényleg hasznos volt!
Akárhogy is, mivel sokat játszok GTA-val (és Crysis-szel, valamint a Crysis 2 is várós nálam, ami megintcsak NV által szponzorált játék), valószínűleg nekem inkább a GTX-ek felé kéne hajlanom. Nézegettem még GTX470-et is, de attól a kártyától kicsit félek, hogy meghalna
(nem tudom miért, sok rosszat hallottam az első fermikről, valahogy kicsit bizalmatlan vagyok feléjük nézve, bár a 470-es teljesítménye és ára is rendben van, de zabálja az áramot és melegszik is...nehogy nekem kinyúvadjon néhány hónap után
) Lehet, rászánom magam és beújítok egy 570-re, azzal kapcsolatban nincsenek félelmeim.
"Ráadásúl 4890-el botrányosan alacsony minimum fps-eket produkált a játék." - És bizony, ezt most én is tapasztalom a 4870-el, időnként 20fps közeli értékeket bámulok, főleg az EFLC-ben. Mikroakadást szerencsére nem nagyon vettem észre, bár néha megesik, mikor ráfordulok egy nagyobb nyílt terepre vagy belátható területre.
-
echterion
nagyúr
válasz
rup1u5 #25835 üzenetére
Ez komoly? Akkor küldd már el nekem is légyszi, mert tegnap vettem meg a játékot és nagyon jó lenne, ha lemez nélkül is tudna futni. Még nem raktam fel, majd csak a két ünnep között lesz rá lehetőségem, viszont nagyon érdekel az online része. A virágboltit már kipróbáltam, de annyit toltam vele, hogy most már úgy gondoltam, az a minimum, hogy megveszem.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #25819 üzenetére
Sose értettem miért kapcsolják ki emberek a swapot.
Utána talán jobb? Egyébként nekem gyanus, h így is swapol, csak titokban.
Legalábbis tette ezt az xp. Win7 nem tudom, h tovább sunnyog-e ilyen téren.Nálam most legalább nem fagy, csak szimplán disconnect belépés után egy perccel.
Lobby-ból és ingame egyaránt. Népesebb szobába meg eleve sikertelen csatlakozás.Cseréltem routert, DMZ-t állítottam, tűzfalat kikapcsoltam, cfos figyeli a pinget, nem fut torrent. És mindez ellenére ledobál. Feladom.
Ötletem sem maradt: szimplán szar. -
válasz
rup1u5 #25742 üzenetére
nagyjából én is valami hasonlóra gondoltam kivéve:
texture Q: medium
vehicle density: 30-35 (40felett nekem már nagyon sűrűnem tudok autókázni zavartalanul
)
vsync: offnekem kisebb igényeim vannak mint neked: kevesebbet multi és több single megy, tehát nincs élet-halál harc
eddig 25-35 FPS intervallumban éltem az életemet az E6600al, most hirtelen ez a duplájára nőtt40-50 körül megy most a gém, és szinte ámulatba ejtő, már ennek is nagyon nagyon örülök
-
válasz
rup1u5 #25736 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek
rup1u5, a te ajánlásod talán túl elővigyázatos, shadows szerintem simán mehet HIGH-ra, viszont a a csúszkákkal majd játszadozok
sokat írtátok már hogy nem nagyon éri meg 100ra kitolni, mert nem lehet észrevenni különbséget. Hol van az a határ ami felett, már nem sok különbség van látványügyileg? 40-60?night shadows-szal is rendben vagyunk, sosem akartam bekapcsolni
amúgy 512 vidmem-val nem is engedi texture qualityt medium fölé rakni hack nélkül
köszi srácok
-
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz
rup1u5 #25700 üzenetére
Csak segíteni akartam neki ha nagyon akar a super gt-vel menni!!!Ha nem akarja akkor ezt használni akkor keresgélje!Ennyi...Csak ha free ride-ba autókázni szeret valaki és ha játékból adódóan rengeteg dolgot lehet trainerel szórakozni akkor miért ne??Ez nem call of duty hogy átlátok a falon meg head-shoot!! azt kész.Itt rengeteg mókás dolgot lehet csinálni vele.
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
rup1u5 #25681 üzenetére
Azért mert ráfizetés nélkül tudom megoldani, hogy teljesen új garanciális alkatrészeim legyenek teljesítmény visszaesés nélkül. Emellett pedig a későbbi fejleszthetőség fejleszthetőség is benne van a dologban ami a 775-nél már egyáltalán nem játszik. Ha most quadot vennék az a legjobb esetben is 15k+ ráfizetés. A platformváltás pedig egyáltalán nem kerül pénzembe.
Ja és félre ne értsetek. Nem a játék miatt lesz a platformváltás. Azt már csak megkérdeztem, hogy esetlegesen majd mire számíthatok.
-
JetiRulez
őstag
válasz
rup1u5 #25585 üzenetére
Engem akkor szoktak kirakni az összes szobából véglegesen. Marhára nem csípik, ha mesterlövészkedem, pedig jó volna. Jövő szombat?
És akkor már egy pár tippet elfogadnék, hogyan lehetne a beállításokon kívül még jobban butítani a játékot, mert multiban gyakran nincs meg a 30 FPS sem, így meg nagy a ping.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...