Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz
Gaborkik #6991 üzenetére
Ha már akkuk, akkor milyet és hol érdemes venni 8-asba? Nekem kettő van, az egyik olya 8-10 perces, a másik tovább bírja de ugyanolyan utángyártott, szóval nem jósolok sokat neki. Láttam van 950mAh, 1220, 1400, és 1800, és 2150mAh is. Ezt csak ráírják vagy tényleg eltérő kapacitású és valós értékek?
-
Tuninger
addikt
válasz
Gaborkik #6959 üzenetére
Hát gyerekek, ebből megint kisregény lesz.
Gaborkik:
Hero 8 2.7K 60fps és a 4K 60 fps minősége szinte megegyezik. a 2.7Kn van kis zajszűrés, a 4Kn nincs.
Így néz ki 400%-os nagyításban:A Hero 10 a 1080p 60 és 2.7K 60 módokban pixel-biningel 4 pixel átlagolással olvassa a szenzort, ezért lágyabb képet ad mint fent a Hero 8, ami 4K-ban olvassa 2.7K használata esetén is a szenzort, így úgymond "oversamplingel"
Viszont a Hero 10 pl 1080p 24-30 fps esetén lineskippel is a binning mellé ,vagyis 4 pixeles átlagolás mellé kihagy sorokat, tovább rontva a minőséget.Viszont, MÁS élesítést rak a felvételre felbontástól függően mindegyik gopro ha nem LOW-on használod, ezért egy medium sharpnesses 1080 máshogy fog kinézni mint egy 2.7K medium, részlet nem lesz több.
Vyndree:
Én csak beltéri lámpa villogás miatt használnék 25/50 képkockát, egyébként a 30/60fps sokkal folytonosabb hatást ad. Minden módot stabilizálással értek. Ha nem a kamera végzi a stabilizálást hanem te utólag akkor 4K4:3 az isten.A méret különbségek: a fileméret attól függ milyen bitratet használ a videókhoz a gopro. Ez legtöbb esetben 72Mbps tájéka normal bitrate és 120Mbps tájéka high bitrate esetén.
Mint látod neked a kamera 2.7K-hoz h264-ben (AVC) 4K-hoz h265-ben (HEVC) rögzített. Ha bírja a számítógéped érdemes mindig h265-ben rögzíteni, jobb minőség kisebb méretben, állítsd át a menüben hogy a 2.7K-hoz is HEVC-ben menjen.Ha megnézed a fenti példa képet, szinte nincs különbség = érdemes 2.7K-ban használni a Hero 8-cat, hiszen könnyebben szerkeszthető, azonos minőségben.
-
Vyndree
őstag
válasz
Gaborkik #6959 üzenetére
GoPro Hero 8-nál ezt látom én is. A 2,7 és a 4k között azt látom, hogy a kisebb jobb. Amit az előbb leírtam, hogy a 4k videó méretben kisebb mint a 2.7k, talán ebben rejlik valami.
4k-ban nálam más codec-et használ, ami szerintem ront a képminőségen. Ezek szerint "High Efficiency Video Coding" rosszabb minőséget generál mint az "Advanced Video Codec", többet tömörít ami rontja a minőséget.
Az eddigi tapasztalatom alapján a legszebb képet 2.7k 60fps adja 19:6 arányban.
(Hero 8-as) -
-
blaca83
őstag
válasz
Gaborkik #5007 üzenetére
Köszi, sajnos az a baj, hogy kb: 3 emberrel beszéltünk már és az egyik nem találja a hivatkozási számot, amit a másik kolléga indított az ügyben....stb....stb
Azért gondoltam, hátha lehet valami épkézláb emberrel beszélni és a helyére tenni a dolgokat de MO-i képviseletet nem találtam.
-
olivera88
veterán
válasz
Gaborkik #4474 üzenetére
Ja arra igen. Gondoltam h megcserelém a két akkut, de akkor se változott, akkor meg másik oldalon mutatta nincs feltöltve. Kivártam 3óra hosszát végül, aztán mondom inkább kihúzom. Majd ha berakom a kamerába akkor kiderül h mennyire lett feltöltve, de valszeg akkor fullra lett az is.
Milyen töltő adaptert használsz hozzá? Látom GoPro superchargert nem igen találni, legalábbis itt Szerbiában, de a GoPro storeban sincs jelenleg. -
KrAt
veterán
válasz
Gaborkik #4453 üzenetére
Valami ilyesmire, mint te
Ha felrakom a motorra, akkor halljam ahogy üvölt a blokk, ha elrúgom neki, lássam, hogy suhan a táj kanyargás közben, ha nyaralni megyünk, bevihessem vízbe, erdőbe, bringára, stbstb. Szal nem youtube sztár babérokra török, csak vissza tudjam nézni majd évekkel később
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest