- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Toth_Jani #30252 üzenetére
Na jó, akkor nincs más, külön Export/Import a Könyvjelzőket és Jelszavakat, aztán a többit újra beállítom/telepítem manuálisan.
(Egy ilyen "gép csere" hercehurca, amit most csinálok nem kis feladat, legalábbis nem 5 perc és akkor a Chrome még mindig csak 1 a sok program közül.)
-
tylerddd
veterán
válasz
Toth_Jani #30175 üzenetére
Ez megvan. Mit takar konkrétan az előzmények? Csak a megnyitott weboldalakat vagy pl. mobilos keresési előzményeket is?
Az a bajom egyébként, hogy amikor törlöm az előzményeket, akkor PC-n és mobilon is kidob oldalakról, pl. PH-ról is és lehet újra bejelentkezni. Vagy pl. icloud.com ilyenkor mindig hitelesítést is kér. A törléskor csak ez van bejelölve.
-
FunPro
őstag
válasz
Toth_Jani #30130 üzenetére
Összességében ezen nem kell csodálkozni.
Maga a pdf egy licenszelt formátum, így ingyenes szerkesztőt a boha életbe nem fog csinálni senki.
A különféle "ingyenes" szerkesztők (mégha a 100 ezres officecsomagról is beszélünk) annyit tudnak csinálni, hogy megpróbálják reprodukálni a pdf file-t a saját formátumukra. Amivel pedig nem boldogulnak, azt kivágják az eredeti pdf-ből és képként beillesztik a "megfelelő" helyre.
-
csudri
őstag
válasz
Toth_Jani #30095 üzenetére
Ma másik gépen ugyan ez történt, egér kiránt, restart itt is megoldotta. Nem értem mitől lehet ez. Az tény, hogy tegnap gond volt az első gép billentyűzetével, ma pedig ráejtettem valamit a másikra, úgyhogy mindkét esetben lehet olyan billentyűkombi, ami elbúrhat bármit.
-
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Toth_Jani #30010 üzenetére
CSAK a Windows 10 már 1 MILLIÁRD gépen fut, tény, hogy a Defender bázisa a legnagyobb. Még a több száz millió gépen fenn lévő kínai védelmek sem versenyezhetnek vele.
Windows 8 és 8.1-en is valami hasonló Defender megoldás csücsül. (erre bevallom már nem emlékszem pontosan szinte nem is használtam Windows 7-ről váltottam 10-re)
SP4C3
Comdo-t bugos, egy beváltatlan ígéret, az elmúlt kb. 12 évben próbálgattam a termékeiket de inkább felejtős mindig ott van, hogy van ami jobb, egyszerűbb bugmentesebb.Tűzfalnak ott a Windows Firewall Control is ami kellőképp felokosítja a Windows tűzfalát.
Vagy akár az Evorim Free Firewall - kb. másfél évig semmit sem fejlesztettek rajta 2016 vége és 2018 eleje között de most megint belevágtak lassan már két éve.
Vagy esetleg új versenyző a Sophos tűzfala: [link] Zoli ajánlotta a vírusirtó topikból.
Esetleg a TinyWall bár ott úgy emlékszem magas RAM fogyasztás és nulla tanulási képesség, de fontos, a fentiek mindegyike AKTÍVAN fejlesztett tehát pár hónapja jött ki a legutóbbi verziója.
-
SP4C3
veterán
válasz
Toth_Jani #30010 üzenetére
#30010 Az év hozzászólása hölgyeim és uraim.
Kicsit visszaolvastam, van minden. Nem defender mellé szoktunk telepíteni harmadik féltől származó AV-t, hanem helyette!
IgendefenderWin10 bányássza az adatokat, csak nem értem, akkor miért mindig rosszabb lesz, nem pedig jobb. Statisztikán nem látszik, hogy mennyire "fogja" a lemezt? Az megint más dolog, hogy avast és avg elqrvult de durván. Ezért használunk helyette Comodo IS-t...
Defender jó, bőven elégséges, különféle crack-ekre szépen beriaszt és karanténba teszi őket (no pun intended), az meg más történet manapság, hogy a valós vírusok száma igencsak megcsappant, alig veszek észre "támadást", ha az ember megbízható forrásokból tölt le/böngészik, akkor egyszerűen értelmetlen bármiféle víruskergető, mivel olyan alacsony a kockázat, hogy nem éri meg erőforrást pazarolni rá. Comodo tűzfala is csak azért kell, mert olyan szinten jön a malware a "hiteles" software-gyártó cégektől (lásd Microsoft, Google, Rakuten (viber), Valve (steam), winrar, örökzöld mcaffe, wargaming, sőt még avast is vírusnak mondható kártékony hatásai miatt (kémkedés és reklámok).Lemaradt Chrome is bűnös.
-
FunPro
őstag
válasz
Toth_Jani #29996 üzenetére
Annyira nem másztam bele a dologba, de több helyen is ezt írták.
De hogy ne menjünk sokkal messzebb, amit Sonja linkelt tényleg minden oda van írva.
Ha jól értelmezem valami olyasmiről van szó, hogy a chromium böngészők minden fület külön dobozként kezelnek. A google nem engedi, hogy ezekbe a dobozokba 3. fél által készült kód bekerüljön, a windows 10 viszont nem enged olyan cuccot használni, amiben nincs Microsoft aláírás. Így a chrome nem tudja használni a saját létszükségletű dll-jeit, nem működik a böngésző.
Szóval ha más böngészők is ilyen szogrúan tiltanák a belepiszkálást harmadik fél által, akkor a windows 10 azoknál is eredményezné ugyanezt a hibát. Edget leszámítva, mert az amúgy is Microsoft termék, így ott minden rendelkezik hitelesítéssel.
Amúgy én ennek az elmagyarázásához kevés vagyok, mert én magam sem értem teljesen. Hátha valaki jobban fel tudja fogni a dolgokat, jobban le tudja fordítani, és értelmesebben le tudja írni. Azt pedig, hogy ez kinél mitől jelentkezhet, éshogy egy szimpla exe átnevezés ezt miért oldja meg, végképp nem tudom.
-
niof
veterán
válasz
Toth_Jani #29765 üzenetére
Ezt én értem, de a másik 2 gépen nulla probléma van vele. Ha valamelyik weboldal szarakodik a blockerek miatt, ha nagyon fontos az infó, ami rajta van, na bumm, addig kikapcsolom őket. A BD meg még sosem panaszkodott, a saját reklámja egy diszkrét buborékban szokott feljönni, mondjuk évente max kétszer.
-
FunPro
őstag
válasz
Toth_Jani #29695 üzenetére
Ismétlem, én még a jövő hetet is töröltem. Uninstalláltam a chrome-ot, töröltem azt a mappát amit írtál (meg a többi másikat is), kilőttem a vírusírtót, mindent.
Viszont a #29694 leírt módszerek működnek. Én maradtam a chrome átnevezése chrom-ra opciónál.
Amúgy ahol a megoldást találtam, ott pont azt írták, hogy a windows 10 összetud akadni a chromium böngészőkkel.
-
Orionk
senior tag
válasz
Toth_Jani #29654 üzenetére
Rájöttem, hogy mi volt a hiba, hogy mi miatt vesztek el:
Megvolt nyitva mind a 20 tabom, interneteztem és semmit nem sejtettem. Majd megnyitottam inkognitó módot, hogy másik GMAIL fiókomba is beléphessek 1 böngészőben. Közben internetezés közben megjelent egy harmadik felugró ablak, ami csak 1 képet tartalmazott. Így három ablak megnyitva:
- egyik amiben a fontos kb. 20 tabom van benne.
- az inkognitó mód, ahol 1 tabon a másik gmail-re vagyok belépve.
- harmadik ablak, amiben az 1 fotó volt, mert a 20 tabos böngészőben olyan képre kattintottam, ami külön felugró ablakban nyitotta meg magát.Rossz sorrendben zártam be őket:
1. bezártam a 20 tabosat.
2. inkognitó módban kiléptem a másik gmail fiókomból és azt is bezártam.
3. majd megmaradt egyedül az 1 tabot tartalmazó, az 1 fotót megnyitó ablak és azt zártam be utoljára. Azaz mindig az utolsó ablakban megnyitott tabok mentődnek és ott nem volt semmi.Ez lehet? Ezek után hogyan lehetne visszahozni? köszönöm.
-
tknof1871
őstag
válasz
Toth_Jani #29494 üzenetére
Két ilyen profil van:
c:\Users\"felhasználónév"\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Guest Profile\
c:\Users\"felhasználónév"\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\System Profile\Ha bekapcsoltam volna a szinkronizálást akkor ez nem történik meg vagy vissza lehetne keresni mik voltak, milyen oldalak, az elveszett Chrome-ban? Mert nekem jó volt így, fut 2 Chrome és mindegyikben félszáz oldal megnyitva.
-
tknof1871
őstag
válasz
Toth_Jani #29490 üzenetére
Esetleg ha megtalálod a 2 Profil könyvtárat
Ezt nem értem. A profil az a gmail account? 1 gmail accountot használok ezen a Windows fiókon de már ilyen 100 oldalánál jártam és nem láttam a füleken milyen oldal van megnyitva. Ezért kellett 2 Chrome-ot futtatni. kb 50 fület még fellehet ismerni. De tényleg.
Így is meglehet találni? Hogyan kell? Meg akarom próbálni.De azért jól megbonyolítottad.
-
Geller72
veterán
válasz
Toth_Jani #29449 üzenetére
"Valami egyszer megkérdezte akarod-e telepíteni és te kérted."
-Biztos, hogy nem. Egyébként sejtheted, hogy mennyire kérdezett, ha egyszer a pluginek közt sem látszik, pedig az... Soha nem nyomok rá reflexből semmire, annál sokkal komolyabban veszek bármi ilyesmit, akármilyen biztonságtechnikai kérdést.. Ne hari, de nem azt akarom tudni, hogy milyen 3. fél általi akármilyen blocker jó rá, hanem hogy vajon hogyan települt, és hol találom, és hogy találkozott e valaki vele... Azt hittem, hogy van itt valaki a szakmai fórumban, aki kicsit mélyebben benne van a Chrome-ban.
Lassan inkább gyanakszom arra, hogy ez egy fizetett google reklám, amit az Alza fizet elő.. -
válasz
Toth_Jani #29306 üzenetére
Rendben, akkor legközelebb belépek. Nagyon köszönöm!
De még nem tiszta minden: Ha belépek a laptopon és szinkronizál, akkor a laptopon lévő elmentett weblapok el fognak tűnni? Tehát a belépés után minden olyan lesz, mint a fő gépen, vagy "összefűzi" a két gép adatait, és a fő gépen is megjelennek a laptopon érvényes kedvencek? Honnan tudja automatikusan, hogy melyiket akarom szinkronizálni melyikkel, tehát hogy számomra melyik a "fő" gép?
-
válasz
Toth_Jani #29304 üzenetére
Tegyük fel, hogy nem törlök semmit, csak épp belépek a laptopon a google fiókba. Azt nem érzékelheti úgy a szinkronizáció, hogy ahhoz a géphez kell alkalmazkodnia? Akkor teszi csak meg, ha én elindítom a szinkronizációt? Féltem a nagy gépen lévő chromban lévő sok és fontos elmentett kedvenceimet, viszont be szeretnék lépni a laptopon is a fiókba, hogy azon is már a megszokott chrome legyen, de bizonytalan vagyok.
-
kristof123
őstag
válasz
Toth_Jani #29037 üzenetére
Többi böngészővel minden rendben van (Pl.: Edge, Mozilla). Már próbáltam állítgatni a Chrome-ot, újratelepíteni, de semmi nem használt.
"Mivel csak bizonyos oldalakon csinálja, nem lehet hogy a monitor van elállítva?"
Ha a monitor lenne elállítva, akkor minden oldal rossz lenne. -
Fishor
senior tag
válasz
Toth_Jani #29011 üzenetére
Szia!
Telepítés közben a icrosoft fiókba kéri a bejelntkezést, nekem nem volt még, mindig kihagytam ezt a lépést, de most nincs ilyen, csak új fiók, bejelntkezés, illetve alul valami offline bejelentkezés. Melyikre kell menni? Igazából azt nem akarom, hogy után mindig jelszót kérjen indításkor.
Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
Toth_Jani #28995 üzenetére
Szia, azt csináltam. Utána lett jó. Utána az frissítette magát, ami után újra elromlott. Ezért a helyreállításnál visszaállítottam a frissítés előtti állapotot. Ami teljesen formázott allapotból készült. Ja és a programok, driverek telepítése és beállítása több mint fél óra sokkal.
-
Fishor
senior tag
válasz
Toth_Jani #28989 üzenetére
Sziasztok!
Lefrissítette a windows magát a frissre, és ezután megint vacakol a chrome. Most még betölti az oldalakat, de már van hogy megint írja ezeket az err_time_out meg err... Hibákat. Meg van hogy egy év mire betölt. Ez elég gaz, mert emiatt most tiltsak le minden frissítést... Bem a legjobb megoldás. Hogy lehetne valahogy működővé tenni ezt a chrome-ot? Az asztali gépemen nem okozott gondot a frissítés, igaz az nem wifin megy.
Üdv: Fishor
-
junior11
veterán
válasz
Toth_Jani #28935 üzenetére
Azért az Adguard VPN-nel is elég jól szűr és nem kell root, vagy vannak egyéb böngészők is. Szintén chromium alapon ott van pl. az Opera, vagy még jobb a Brave, reklám- és nyomkövető blokkolás, https mindenhol, ujjlenyomat blokkolás, privát szférára kihegyezve, az egyik böngésző, azon kevesek közül, aki a Chrome után a leghamarabb kapja meg a legfrissebb chromium verziót. Nekem egyedül a Google safe browsing és a fordítója hiányzik belőle, amúgy piszok gyors és stabil.
-
RAiN91
őstag
-
trialboj
őstag
válasz
Toth_Jani #28760 üzenetére
És mikor bejelentkezel, akkor felinstallálja a kiegészítőket, könyvjelzőket meglesznek a jelszavak minden?
Nekem pont fordítva csinálta, miután kijelentkeztem kézzel töröltem mindent, aztán itthon vettem észre hogy az addig ott használ google fiók könyvjelzőit is megkaptam a SAJÁT itthoni gépemre.
-
-
Paxker315
veterán
válasz
Toth_Jani #28739 üzenetére
ugy csinalnam, de azt dobja ki, hogy "rendszervisszaallitas nem sikerult", es ugyanugy visszajuttat a winbe.
mas: ha a vezerlopultban megnezem az oprendszert (termekkulcs miatt kellene) hol talalom a jelenleg hasznalt oprendszer kulcsot? ha esetleg teljesenfriss, usb-s telepitesre lesz szuksegem...
-
Cs1csó
titán
válasz
Toth_Jani #28657 üzenetére
Melyik oldalon találkoztál ezzel a problémával?
Nem tudom milyen reklámblokkolót használsz de kapcsold ki - időlegesen - és telepítsd a Nano Adblocker-t és a Nano Defender-t. Lehet ez a két kiegészítő megoldja a fenti problémát, ha igen akkor a korábbi blokkolódat törölheted is.
-
Simi37
őstag
válasz
Toth_Jani #28631 üzenetére
SSD-re volt rakva ezzel néztem, hogy a chrome volt (,illetve enélkül is tapasztaltam) . Nálam 2 HDD van és csak az egyiket pörgette de mindig ugyanazt. De csak chrome inditáskor/ böngészéskor. Nem töltöttem le belőle semmit sem. Üresjáratban semmi sem pörgette a chrome sem csak futáskor. De mindegy megoldottam másik másodlagos böngészővel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Toth_Jani #28545 üzenetére
Sokan ezt nem értik, A Windows 10-nek kiváló a memóriakezelése tehát ha van 32GB akkor az azért van, hogy használjuk. Ha a böngészőn kívül kvázi semmi sem fut akkor miért ne használja a böngésző??
Ha elindít az ember egy játékot egyből látható, hogy ha szükséges akkor a Windows átcsoportosít oda ahova kell.
-
akos_ur
aktív tag
válasz
Toth_Jani #28494 üzenetére
igazad van, lehet inkább én is megbarátkozom vele...
más: valami úton módon elő lehet varázsolni a tálcán a megnyitott lapok előnézeteit, ha ráviszem a chrome ikonra az egeret? a firefox és az explorer is tud ilyet, "taskbar preview" vagy valami hasonlóan hívják angolul
-
Jony2420
tag
válasz
Toth_Jani #28486 üzenetére
Köszönöm a segitséget, már kipróbáltam minden lehetőséget de nincs javulás, nemtudom elhinni, hogy pont a chrome ennyire komplikát lenne az Opera vagy a Firefoxhoz képest,....
beinstaláltam az eversync kiegészitőt talán ezzel sikerrel járok majd, de mégegyszer hálás köszönet.
-
SP4C3
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest