- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
válasz
gaborbol #43977 üzenetére
Nekem is ilyenem van, a CD szerintem egy jó széria volt!
Az FDD gombot ne felejtsd el benyomni (Frequency Dependent Dampening) és úgy is maradhat örökre. Csöves erősítőt hivatott szimulálni. Nyilván ebben az árkategben nem kell sokat várni tőle, de az tuti, hogy mérföldkövekkel jobb mint az alap kuka MG hangzás. -
GoTReX
őstag
válasz
gaborbol #43151 üzenetére
Én nem éreztem rossz ütemezésűnek a leckéit
Bár először nem tudom hogy, de a furcsa oldalelrendezés miatt átugrottam pár leckét ami miatt később újra átvettem mindent.
Most a 1.Grade/3 lesson végefelé járok. Ez kb 5 akkord, a The Blues Brothers - Peter Gunn Theme, Seven Nation Army Riff és néhány kiegészítő fogalom tudását foglalja magában. Ezzel már elketyeg az ember a maga szórakoztatására.
Mint minden önfejlesztésnél itt is magát a tanulást is tanuljuk és jó látni hogy napról napra a kéz megtanulja azt ami előtte elképzelhetetlen volt. Csakúgy mint pl az edzésen.
Én most azt próbálom hogy miként lehet a RockSmith kábellel használni egy PC-s gitártorzítást mint pl a Guitar Rig.
-
Alexios
veterán
válasz
gaborbol #43151 üzenetére
Én nem néztem bele a videoba, de szerintem az alap akkordok gyakorlása egy teljesen megszokott dolog egy kezdő gitárosnak, gyakorlással viszonylag hamar rá tud állni az ember keze.
Főleg hogy ha megtanulsz 4-5 akkordot elég sok dalt el lehet már játszani vele, míg valami egyszerűbb dallamok gyakorlása(ami szintén hasznos persze) után nem nyílik meg ennyire a világ
-
Moleman
addikt
válasz
gaborbol #43088 üzenetére
Gratula hozzá, jó vétel volt!
Valóban nagyon korrektek voltak, örömteli, hogy nem a lehúzás volt a fő szándékuk. Most elképzeltem, hogy ha Magyarországon ilyen tervekkel besétálnék egy hangszerboltba, valószínűleg megpróbálnának rámmelegíteni valami lepukkant nagyonmárkás vagy vintage gitárt.
Mint mikor 5 éve új Les Pault kerestem, de az egyik boltban mindenáron el akarták nekem adni a régóta porosodó használt SG Juniort, ami ráadásul szörnyű is volt.
-
Smiley
addikt
válasz
gaborbol #43088 üzenetére
En is nullarol kezdtem 32 eves fejjel, nekem azota is a 20e ft hasznalt squier strat van. Jo en egy evvel kesobb raktam bele aliexpress-es fake EMG elektronikat (valamennyire metalkodni is lehessen vele) ami volt vagy $40. Minden csak attol fugg mennyi idot tudsz raszanni, es mennyire fogod folytatni az elso kudarcok utan is.
Aztan ha megis sikerul folytatni es erdekel a tema, akkor utana tudni fogod mire is lesz majd szukseged. Szerintem egy a lenyeg, nem szabad feladni akkor se ha teljesen kilatastalannak tunik az elejen, mert baromi jo moka tud lenni.
-
Eastman
addikt
-
robi-k
őstag
válasz
gaborbol #43076 üzenetére
Amennyiben van lehetőséged, rendelés előtt menj be egy zenész boltba, és kézbe véve próbáld ki a gitárokat, megkérve az eladót, hogy játsszon egy kicsit a kiszemelt 1-2 nyerő típuson.
Élőben teljesen más benyomást adnak, mint képeken, én is örülök, hogy a lányommal elmentünk élőben megnézni a kiszemelt típust, végül nem is az lett a győztes (amit azóta meg is vettünk), mint amit a neten néztünk ki. -
Zsolt7981
tag
válasz
gaborbol #43066 üzenetére
Ezek helyett inkább valami ilyesmit vennék: Korg Pandora mini. Ugyanúgy kicsi/hordozható, de hangminőségben teljesen más szint+van benne hangoló, ami kezdetben sokat segít. Tudsz zenei alapokra is játszani vele.
De ha ez nem tetszik, itt egy másik, majdnem ugyanez: Mooer Pe100
-
Moleman
addikt
válasz
gaborbol #43053 üzenetére
Az sem rossz ötlet, én is sokszor gyakoroltam elektromos gitárral anélkül, hogy bedugtam volna.
Az LP Specialt én is inkább mellőzném, a Standard/Plustop már kellemes tud lenni, ha már Epi, de ahogy elnézem, az már 600 dollár, annyit nem ér, mikor olyat akartam venni, azt átszámítva 400 dollár körül néztem.
Első körben érdemes lenne becélozni, hogy milyen stílusú/hangú elektromos gitárt szeretnél, sokat számít, hogy milyen hangszedők vannak benne, de a forma is eléggé meghatározó lehet, akár kényelem szempontjából is. Félig-meddig country irányból indultunk, így alapértelmezettnek tűnhet egy Telecaster, 400 dollárért van Squier Classic Vibe, de hiába, ha az Neked éppen kényelmetlen, vagy nem is szereted a hangját.
Mindenképpen javaslom, hogy sétálj be egy boltba, kérdezd meg, hogy mit ajánlanak, régen szkeptikus voltam, hogy rám akarják sózni a sokat hozó gitárokat, de néhány angliai látogatás után már máshogyan látom, tényleg jó ötleteket tudnak adni, a jó értékesítő rá tud érezni, hogy mire van szükséged. Félig-meddig akusztikus-elektromos átmenetnek lehet, hogy egy semi-hollow elektromos lesz az ideális, ahogy nap fórumtárs is említette korábban.Ha stílusban is még kicsit útkeresés a cél, nekem titkos tippem a HSS Stratocaster vagy superstrat, nagyon sokféle hangot tudnak, a többségnek kényelmes is, mint pl a Yamaha Pacifica 212 (vagy akár 112), vagy nagyon kövér lúdnak a Fender Player Stratocaster HSS, de egy PRS SE Standard is nagyon jó allrounder lehet. Ha Les Paul vagy SG a cél, akkor maradnak az Epik, az SG mondjuk nem is annyira drága.
A használt gitár is járható út, ha van kit megkérned, hogy segítsen kipróbálni, előfordulhat 100-150 dollárért akad egy gyöngyszem (találkoztam már olyannal), de lehet 500-ért is rossz, van benne kockázat.
#43055 nap
Squier Bulletet vagy Affinity-t nem mernék venni, nem tudom pontosan, hogy most milyenek, de a régiek (15+ éve) kifejezetten rosszak voltak, akkoriban a Squier Standard volt nekem a megbízható belépőszint. -
nap
addikt
válasz
gaborbol #43053 üzenetére
Squier Bullet, Affinity, Jackson Dinky, Yamaha Pacifica, ezek megfelelőek lehetnek kezdésnek.
Lehet jobban jársz, ha használtan veszel valami komolyabbat.
Ha nagyon ragaszkodsz a 120$-hoz, akkor egy Kramer Focus, de semmiképpen nem epiphone.
Néhány ötlet, ha nem ragaszkodsz ahhoz a bolthoz: [link] [link] [link] [link] -
Moleman
addikt
válasz
gaborbol #43047 üzenetére
Szia, üdv a klubban!
Első olvasásra és a videók után az első gondolatom egy rezonátor volt, de az minden, csak nem halk.
A gumilap a hanglukba valóban komolyan csökkenti a hangerőt, de csak a kiáramló hangot (ami többnyire mély), a test rezgései úgy is jóval hangosabbak, mint bármilyen elektromos gitáré. Ami kicsit segíthet, hogy a kisebb méretű akusztikusok (mint pl a negyedik videóban a lánynál) halkabbak.
200 dollárért már tényleg jó belépő akusztikok vannak, 3-400-ért már igazán komoly gitárokat is lehet kapni (pl solid top, sokat dob a hangminőségen, de kicsit hangosabb is). Ha már lesznek kiszemelt darabok, nyugodtan linkeld be őket ide, hátha van velük személyes tapasztalatunk.Az elektromos vonal is teljesen jó, de a 150 dolláros gitárt én keveslem, a 250 dolláros erősítőt viszont sokallom, főleg ha csak fejhallgatóval használnád.
Ha komolyan gondolod a próbálkozást, és nem fáj a kiadás, akkor nem ördögtől való egy 4-500 dolláros gitár, és hozzá egy kb 150-200 dolláros multieffekt (tele effekttel és erősítőmodellekkel), abba tudsz fejhallgatót dugni és teljes az élmény, de ha később vennél erősítőt, azzal is tudod használni.
Halványan B terv, ha geekebb beállítottságúnak érzed magad, akkor elég egy USB audio interface (100 dollár körül), és a számítógépen futtathatsz valami effektprogramot, vannak ingyenesek is.
A hangerő miatt én az elektromost javasolnám fejhallgatóval, arra biztosan nem ébred fel senki. Most én is olyan helyen lakom, hogy papírnak érződik a fal a szomszéd felé, akusztikus gitárt nem is nagyon merek elővenni, ahogy erősítőt sem, a szekrényben várják a szebb jövőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest