- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_ #61669 üzenetére
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #61633 üzenetére
Én is kikapcsoltam a Sparkon, nagyon bután működik. Tettem inkább egy a/b pedált elé killswitchnek, hogy csendben legyen, ha nem játszom...
arnyekxxx: Az M-Wave-nek van már capture cucca, valamelyik firmware frissítéssel megkapta a Tank G az ANN-t. Nem olvastam utána, pedig fent van a white paper az oldalukon, de lehet használni hozzá a Tonex capture-öket némi gyurmázással.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #61630 üzenetére
Tudom, nem is szokásom maxra tekerni.
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_ #61550 üzenetére
Mik azok? Charvel-t olvastam hasonlónak, így 500 alatt ilyet próbálnák ki: [link]
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_ #61541 üzenetére
Igen az a nyak hiányzik a legjobban, olyan jó karcsú volt, amit azóta sem fogtam. Nekem a kèt potin és kapcsolón kívül volt egy zöld led mellettük ès egy másik kis kapcsoló amivel az aktív pickup-ot lehetett ki-be kapcsolni. A potiknál volt a 9voltos elem szivaccsal bèlelve berakva ès volt egy kis elektronika aminek a nyákjára Jackson volt írva, a pickupra meg Dimarziót mondtak. A kulcsok azt hiszem gotoh volt, a tremolóra Floyd Rose II volt írva. Ezekre emlèkszem de akkoriban nem èrdekeltek ezek a dolgok, örültem, hogy van végre egy jó gitárom a Musima után. Megbántam, hogy eladtam. Ha valaki találkozna vele szóljon.
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_ #61539 üzenetére
Azóta sem találtam jobbat tőle, egyedileg volt összerakva, állítólag Medgyesi csinálta, de ez nekem akkoriban semmit sem jelentet, egy Trabant árába került.
-
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_ #61466 üzenetére
James és Lars halkították le annyira a basszusgitárt, hogy ne halld egyáltalán. De amúgy Metallicára jellemző, Cliff bassline-jai is alig hallhatóak. A Call of Ktulhu-ban van egy egész űr-effektes wah pedálos basszusgitár szóló, amit nem hallasz. Trujillo-t meg hagyjuk, ő a példa arra, hogy miért nem akarod nullára letekerni a középtartományt az erősítőn.
A bass track-ek akkor láttak napvilágot, amikor kijött a Guitar Hero Metallica játék, ott ugye a játékban meg kell legyen a zene sávonként. Abból készült a justice for jason is.
Amúgy itt egy eredeti sáv, ezt játszotta fel Jason: [link] (kb. 1 perctől kezdődik)Ha meg érdekel, hogy hogyan került egyáltalán be Jason az akkor már sztárzenekarnak számító Metallicába, ezt érdemes megfülelni - [link] . Szóval a csávó ilyenekt tudott játszani a Metallica előtt.
Am szerintem nem utálták Jasont, egyszerűen csak f*szfejek voltak. Huszonéves suhancok, akik nem voltak elég érettek ahhoz, hogy jól kezeljék a helyzetet, amiben voltak. -
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #61468 üzenetére
Így lett lemezre véve a többi történelem.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #61466 üzenetére
A bassz le van halkítva, hogy ne gyomja el a gitárokat. Ez példádul a Manovárnál majdnem fordítva van. Az ironéknál is a basszeros a fönök., ki is van emelve a basszus.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #61394 üzenetére
Igen rákerestem én is.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #61378 üzenetére
Fuuu, ez mocskosul kene, ebben a szinben.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61378 üzenetére
Egykutya nekem, belefér mindkettő az Explorer tokba, és egyiket sem lehet rendesen letámasztani. Nekem is volt régen egy Harley Benton explorerem, de eladtam, mert a hülye alakja miatt nem tudtam letenni rendesen sose, mindig el kellett csomagolnom.
Van itt még neked Soloist a Reverben, egy szép babakék meg egy sunburst.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61374 üzenetére
Jó, nem teljesen Kelly formája van, de eléggé hasonlít. Az Explorer skatulyába belefér. Amúgy meg átmenő nyakas a hivatalos oldal szerint, szóval pont neked való.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #59959 üzenetére
Megvan, te kerestél Kellyt. Nem mondom, hogy jóárasított, de gs-en 260-ért hirdetnek egy sima KEXMG-t, ez a Reverben viszont kicsivel olcsóbb és menőbb is, ráadásul jár még hozzá egy tok is. Ajánlatokat is elfogad az eladó, simán be lehet nála próbálkozni -50 euróval, annyit biztos engedne.
Ha már Reverb, nemrég ezt húztam be onnan 500 euró + szállításért:
A tok is járt hozzá, bridge pozícióban pedig egy DiMarzio Blaze fogadott a gyári helyett, ami viszont közvetlenül rá volt kötve a hangerőpotira. Szerencsére pont volt egy bontott, alig használt, jó minőségű ehhez való teljes elektronikám, belepászintottam gyorsan. A bundokat felpolíroztam, és veszett jó gityó lett belőle, nagyon keveset volt használva amúgy. Alig van kopás rajta. A bandánk másik gitárosának szereztem, már el is vitte, szerelmes lett belé. Ilyen gityó amúgy, enyhén hosszított menzúrás, nagyon feszes.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #61322 üzenetére
ha Joey DeMaio mondja azt, hogy túl hangosak vagytok, az jelent valamit
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_ #61283 üzenetére
"mondjuk ha a jutúb felismeri mit játszom akkor talán nem vagyok annyira durván béna
"
Akkor én nyugodtan rakhatnék fel bármit amit játszok, nem kellene ettől tartanom. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61230 üzenetére
Találtam most egy topikot 7strings fórumon ahol egy srác lecsiszolt fáig egy 2008-as made in Korea LTD MH1000-est(Ezek ma ilyen 600+eFt körül mennek). Kiderült hogy a gitár hátulja 4 darab fából lett összerakva, és a domborított fedlap is legalább 2 fából
Úgy nézzétek ezeket a fa hangzás összehasonlítós videókat.
-
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_ #61226 üzenetére
Ez a beérett fa mi a tökömet jelent? Jobban hallod a terroir jellegzetességeit? Megképződik tőle a gitár savgerince?
Ne vedd személyeskedésnek, csak kb ezer helyen keringenek ezek a bullshitek, mint ha senki se venné észre, hogy heló, az elektromos gitár az nem akusztikus gitár. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61223 üzenetére
Teljesen másról beszélsz, szándékosan ferdítesz. Nyilván, ha valaki egy ötvenes évekbeli vázát keres, vagy séfkést, akkor azt vélhetően nem boltban fogja megvenni újonnan.
-
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_ #61223 üzenetére
Itt most Gibson Les Paul standardokról volt szó, nem ritkaság vagy gyűjteménybe való dolgokról. Talán még ma is kapni. Ha valaki szerint ugyanannyit(vagy többet) ér egy 95ös LP mint egy új a boltból, hát hajrá, a magyar használtpiac nekik van kitalálva
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61220 üzenetére
De kapsz, csak küldöd is vissza azzal a lendülettel.
De ne kezdjük el megint, parttalan vita. Mindenki olyat vesz bármiből, amit akar, oszt jó napot.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61218 üzenetére
Engem meg érdekelt. Nem vagyunk egyformák.
Ahogy
is mondta, miért vegyen közel új áron valami használtat, ami karcos, vagy kifakult, vagy más sérüléssel.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61204 üzenetére
Senki nem inná meg azt a 30 éves bort, ha egy asztaltársaság már körbe kóstolta, és jól visszaköpte az üvegbe 2 hónapja.
A 30 éves bor attól még origi, mert 30 éves. Örömmel kézbe vennék egy olyan Jacksont mondjuk, amit 30 éve gyártottak, de azóta áll az eredeti csomagolásban, érintetlenül. Max kéne neki fél liter citromolaj meg egy alapos beállítás.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #61213 üzenetére
Kit érdekel a víz! A poliurethán finish alól úgy sem tud kijönni
-
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_ #61206 üzenetére
Nem tudom miért akadt be ennyire a boros példád, illetve megint csak senki nem mondta hogy ne vegyenek használtat, én magam is azért néztem meg mert érdekelhet akár, vettem már használt gitárt is, nem tudom most direkt forgatjátok ki a szavaim vagy szövegértelmezési problémák vannak.
Lehet venni 30 éves suzukit is persze 10 millióért, 5+ éves okostelefont félmillióért ha akarsz, csak miért tennél ilyet.
Egy sima Gibson LP standard egy tömeggyártott cucc, nem valami ritka különlegesség, ha szerintetek ez ugyan olyan mint egy bor(mondjuk nem tudom ki szokott _használt_ bort inni), hát hajrá, szerintem lehet még felfelé is alkudni az árból, nehogy túl olcsón sikerüljön elvinni! -
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_ #61204 üzenetére
Nyugodtan vegyetek 30 éves autót is új árban akkor ennyi erővel
Az legalább biztosan működik, hiszen már 30 éve megy!
Semmi baj a használttal, én is azért néztem meg mert érdekelne, de nem új árban.
-
válasz
Blindmouse_ #61167 üzenetére
Azért szezonálisan lehet érezni évente kétszer, hogy már lehetne állítani, de pl én szarok rá. Tudomásul veszem, hogy volt már jobban beállítva is azt annyi.
Attól is függ milyen környezet van, panel lakás, vagy dohos pince. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61161 üzenetére
Az első képet számoltam, 41 gitár, mondjuk háromhavonta egy Elixir mindegyikre 5 ezerért, az szép summa egy évben csak húrozásra.
Meg belegondolok, hogy garantáltan munkanélküli a csávó, mert ennyi gitárt rendszeresen takarítani, nyakat állítani időjárás változáskor és társai, az full time job.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #61161 üzenetére
Elég egysíkú az ízlése...
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61148 üzenetére
Kár, hogy rövidskálás.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #61146 üzenetére
Jenna Coleman meg Karn Gillan is cuki volt
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61133 üzenetére
Sajnos nem mindig adottak a lehetőségek a hely miatt, ha nekem lenne zenekarom azt mindenképpen kipróbálnám élőben ha meg lehet csinálni hogy a nagy 4x10/4x15-ös basszus ládákra lenne 1-1 fullstack felpakolva, persze nem kellene feltétlen fullstack, elég lehet 1-1 döntött 4x12 két oldalra a nagy basszus ládára, külföldi fórumokon ahol koncert hangosításról diskuráltak azt mondták hogy ők anno így koncerteztek és mindig brutálisan nagyot szólt a cucc, még a nézők szerint is, a PA-n csak az ének ment. Voltunk a múltkori Dream Theater koncerten, az feltűnt hogy most nem voltak mennyezetre lógatott PA-hangfalak a közönség feje felett mint Tool-nál:
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61122 üzenetére
Ez lenne a második balta amire te gondolsz, floydos metálgitár 1 hangszedővel, ki is vettem múltkor az LTD-ből a nyaki hangszedőt
Tényleg csak egy jó nyakat kellene szerválni hozzá, aztán legyártani a testet valami jóféle fából, minimál finish-el.Ba cy lus-Biztos ér valamennyit csak az a kérdés mennyit, dobosoknál van DIY teniszlabdás verzió. Egyébként is érdemes lenne a ládát megemelni mondjuk fél méterre a földtől hogy csökkentsd a padlóról visszaverődő hanghullámokat. Az ideális az lenne ha az állvány ami megemeli meg is van töltve mondjuk homokkal hogy az állvány se rezonáljon, és az alja meg vékony lábakon áll hogy ne továbbítsa a rezgéseket.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61104 üzenetére
Nem is mondtam ilyet, sőt.
Na mindegy, ma ezzel állítottam haza. Valahogy keveset használtam a JP60-at, pedig veszett jó gitár az is. Lett helyette ez a floydos JP160, persze a JP60 is megvan még, de azt lehet eladom.
Ehhez jobban vonzódom. Ja meg van benne valami boost elektronika is, és roasted maple a nyakat, amit igencsak komálok.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61101 üzenetére
Pedig ezt leütötték.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61101 üzenetére
Az egész szett került annyiba, és szerintem egyáltalán nem volt drága. Sőt, manapság a legprosztóbb Seymour Duncan szett is több pénzbe kerül.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61095 üzenetére
Maricela tekeri a pickupockat a sztároknak Seymour Duncan-nél? Jó tudni hogy nem valami kiskerből rendelik be.
Annyira amúgy nem drága egy pickup tőle, de értem miért kérik meg inkább őt hogy tekerjen olyat amilyet az adott előadó elképzel, egyszerűbb mint cserélgetni állandóan pickupot.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Blindmouse_ #61072 üzenetére
Az a gitár!
Nem semmi amúgy ő sem
! Neki van amúgy jó kis piros signature ENGL feje.
Van egy John Huldt nevű fazon, akinek a KSR Juno bemutatója nagyon megfogott. Már magamtól is törekedtem a minimális mozgás elvére régóta, de ő valami eszméletlen jó ebben. Én ilyen irányba szeretnék fejlődni, erőfeszítéseket tenni. Az ő pengetése áll hozzám legközelebb. -
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_ #61072 üzenetére
Nem gitár, de hülye kéztartásban ő mindent visz: [link]
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61051 üzenetére
Én se tudom hova tenni, de értem miért ez a reakció
. Gibson tulajok biztos elszörnyedtek.
Ctrl+Alt~Del- Igen tudom, de kérdeztem a véleményedet? Szerinted érdekel? Ez egy fórum. Fejezd be a személyeskedést. Nem a gitározásáról volt szó. Azért mert ő jobban tud gitározni még nem lesz releváns a véleménye hangszedő/elektronikai kérdésekben
.
Eleve az a hangszedő szett amit belerakatott a gitárba legalább "közepes" jelű így biztos nem lesz dinamikusabb a hangja mint a gyári szettnek. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #61035 üzenetére
szvsz simán csak hardcore troll, ki van zárva, hogy amiket belinkel azt komolyan gondolja.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #61021 üzenetére
Persze a psziho agyadban
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #61016 üzenetére
Aha, minden hang hamis ? Igen ? Ugye ilyen nincs. Akkor utálsz és innentől nem számít a véleményed. és mosoly
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61010 üzenetére
Nem érted te a művészetet...
Ezt a fajtát mondjuk én sem
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #61010 üzenetére
Nem vagyok neked szimpi, ennyi az egész.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61006 üzenetére
Tehetség.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #61006 üzenetére
Nem kell irigykedni.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #60976 üzenetére
Én is mindig játszom az ötlettel, hogy legalább egy "kit"-et összerakok itthon, de sem helyem, sem eszközeim nincsenek hozzá...
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60964 üzenetére
Olyan gitárokat meg nem nagyon árulnak aprón se. Én is vennék szívesen egy ~2007 körüli LTD MH1000-est fixhúrlábbal.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60947 üzenetére
Ne is mondd, en 18 evesen vettem $1400-ert 2004-ben a iBook G4-et az mostani aron $2300 korul van ami kb 900k lenne most forintban. Nem voltam normalis az biztos.
Jobb ezeket a dolgokat inkabb nem piszkalni. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #60948 üzenetére
Na feltúrtam mindent.. Metallica koncertjegy 1993-ból.. 1600 Forint.. csak az akkori árakhoz viszonyításképpen.
Megtaláltam az 1996-áprilisi Jackson/Charvel árlistát forintban.. (4 oldal amúgy) -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #60944 üzenetére
Minden év inflációját meg kell szorozni egymással 1994 óta, úgy kapod meg a kumulált inflációt. Természetesen nem a százalékos értékeket kell megszorozni, hanem az árindexet, ami 5%-nál 1,05. Egyébként kb. 850%-ra jön ki az infláció, ami 9 és félszeres árakat jelent. Az egyszerűség kedvéért lehet 10-szeres is, mivel csak 2023-ig vannak inflációs adatok a KSH adatbázisában.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60944 üzenetére
Nagyjabol szamolva kb 550k folott van mai arfolyamon az "egy megfizetheto de jo minosegu rock gitar 67000ft-ert". Persze, ezert komolyabb minoseget kaptal akkor is mint most 87000ft-ert.
szerk: amugy fasza az ujsag.
-
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_ #60937 üzenetére
Anno 1994-ben mondjuk 65 ezer forintért meg tudtál venni
Inflációval felszorozva az most kb. fél millió forintnak felel meg. Szerintem annyiért most is tudsz minőségi hangszert venni. -
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #60939 üzenetére
Durva számítás csak, az akkori átlag és minimálbéreket néztem meg. Pl 93'-ban az akkori minimálbér 9000 ft volt, kicsivel nagyobb reálértékkel mint a mai minimálbér. Ugyanez 94-ben 10500 ft.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #60937 üzenetére
Hm, akkor az nagyon drága volt, 1994-ben 65 ezer forint kb (akkori/mai árfolyamon durván számolva) 1,1 millió ft mai árfolyamon. 93'-ban 25 ezer ft is elég húzós ár volt egy gitárért, kb mai pénzben az durván 500+ ezer ft. Szóval anno igencsak drágák voltak az alsóbb kategóriások.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60929 üzenetére
Én is ezt mondom, hogy milyen minőséget képviselhet vajon az a gitár, ami kereskedelmi forgalomba kerülve, haszonkulccsal és 27 százalékos áfával együtt 50 ezer forint (HB)? Azaz, két tank benzin.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60908 üzenetére
Engem se győzött meg a JS. De az olcsóbb Ibanezek sem. A Squier Classic Vibe sokkal jobb ezektől. Classic Vibe alattiak megint nem.
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_ #60904 üzenetére
Ezt most nem értem. Akkor most Jackson Js32-m is csirkefarhát? Persze tudom, hogy ez is csak a Jacksonok alja, de akkor ekérkeztünk oda, hogy a pl. HB drágább gitárjai jobbak mint a Jackson Js 32. Akkor mit vegyek? Drágább HB vagy olcsóbb Jackson? Tudom. Jackson Soloist! Biztos, hogy nektek van igazatok és biztos, hogy oda fogok jutni, hogy magasabb árfekfésű gitárt fogok venni,de még nem régóta űzöm az ipart és most elég ez is. Ha jól emlékszem Ctrl is valami névtelent vett elsőre(most meg hangszerboltot nyit
) , én meg Cortot, most meg Jackson van. Érzem már én is a fertőzést és biztos, hogy nem állok meg itt, lesz még másik gityó.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60908 üzenetére
Csak azon a 400-450eFt-os Jacksonon is 1000-es Floyd van mint a HB Fusion III-ason 130eFt-ért ami szintén Indonéz.
Értem én hogy a nevet meg kell fizetni, de a HB-nél még kicsit többért Roasted nyakast is kapsz!acél bundozással. Persze ez nem compound radis nyakú mint a Jacksonok, csak fix 12"-es így nem kell utólag még aláhézagolni a tremolónak se. Ezen a gitáron csak a kulcsok gyengék de az amúgy sem számít a tremoló miatt, teljesen érthető ez a spórolás, akinek meg nem kell FT tremoló van belőle fix húrlábas/vintage tremolós változat is.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60883 üzenetére
Akkor is igénytelenül van megcsinálva. Az egész gitár úgy néz ki mint egy új. Csak a hangszedő meg a keret baromi használt kinézetű.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60879 üzenetére
"Modern" metál
Ez a Jackson is nagyon menő, tiszta 80-as évek ahogy kell, Floyd, HSS. neon/élénk szín
Nem tudtam hogy John Mayer ilyen magas(1.9m), úgy néz ki a kezében az a gitár mintha valami gyerek/játék gitár lenneMért nem csináltat magának egy kicsit nagyobb testű gitárt ahogy Buckethead is? Biztos sokkal kényelmesebb lenne neki egy 27" skálahosszú gitár.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60874 üzenetére
Hm...lássuk csak:
-fekete
-2humbucker
-superstratp/vagy valami extrémebb forma
-24-bund
-fix húrlábHa összehasonlítod ezzel a HB Amarok-szériát mondhatjuk hogy vannak hasonlóságok?
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60864 üzenetére
Az összes lebegős tremolónál ajánlott betartani ha sokáig szeretnénk használni.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60861 üzenetére
Az biztos hogy nem ugyanaz már a lakkozás/lakkozási eljárás egy ilyen kaliberű gitárnál mint az olcsóbb típusoknál. Gibsonnál sem egyezik meg egy Murphy Lab és egy széria Gibson standard nitro lakkozás. Ezeknek utána lehet nézni ha valakit érdekel. Hangszerész megmondja. Ezek ugyanolyan dolgok mint az hogy elektronikánál sem mindegy hogy fonott fémsodronyos árnyékolása van egy pickupnak, ki van-e öntve viasszal, a potméter az CTS/kínai, a vezetékezés 50-es vagy modern...ahogy az sem hogy a hangerő potméter 500K/250K/300K.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60818 üzenetére
Úgy tűnik, hogy nem kevesett fogyott.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #60801 üzenetére
Ja, ez is ilyen kétkomponensű cucc, én is ilyesmire gondoltam. Tesóm az autóiparban dolgozik, vannak ilyen ipari ragasztói, lehet vele fogom megcsináltatni.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60795 üzenetére
Igen ezeket nagyon messzirol kerulni kell...
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60791 üzenetére
Az még izgalmasabb kihívás... Azok bőven 40+ éves erősítők. Főleg olyat találni amit valami önjelölt műszerész nem taknyolt össze.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60789 üzenetére
Szerintem is... a boltba bemenni es levenni a polcrol, abban nincs kihivas.
De akkor zenehez kapcsolodoan peldakent, a "szerintem utolso igazi" yamaha vas meg a sporolas elotti idokbol. Vadasztam eleg sokaig egy szep peldanyra es par eve mosonmagyarovarig autoztam el erte egy teli vasarnap. Ha jol emlekszem talan egy 100-as volt... cserebe ez minden nap olyan elmenyt ad, amire mindig is vagytam. -
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60780 üzenetére
Ez igy van, en csak nagyon keves dologbol vagyok hajlando ujat venni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60771 üzenetére
A románra. Az áfakülit ki kell fizetned.
Többe kerül a benzinköltség mint az árkülönbözet.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60769 üzenetére
Akkor még nyomj rá kb. 18 ezer áfát meg egy szállítási költséget.
-
válasz
Blindmouse_ #60738 üzenetére
Ha már új hamisítvány: itt nem számítanak a pickupok. Még specifikáció sincs...
Szerintem azon túl, hogy nettó agyrém, valószínűleg kamu is, nincs valódi kontakt, privacy policy stb...
#kimintvoteugyarat
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #60741 üzenetére
Nagyon gyengucok a Duncan Designed pickupok, meg sem közelítik az igazi Seymour Duncaneket.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60678 üzenetére
Ola Englund. Egy ripacs az is, önjelölt YT rockstar, van amúgy zenekara is. A gear related videói jók, már amikor nem fingik vagy épp böfög közben. Szeretnék úgy gitározni, ahogy ő. Nem mellesleg a Solar Guitars az övé(?), ő alapította.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60675 üzenetére
Mondjuk Ola is egy jó nagy suttyó. Múltkor néztem egy videóját, akkorát belebüfögött, mint az állat, és mintha mi se történt volna, dumál tovább. Vadparaszt.
Azért vannak olyan gitárosok is, akik meg se szólalnak egy videóban sem, férfi(ak), a fejüket se látod, és milliós feliratkozójuk van.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60658 üzenetére
Szándékos vagy nem, irritáló. Semennyire nem tudom értékelni az ilyen kontentet. Még akkor sem, ha valakinek ilyen esetben releváns a mondanivalója. Kapcsolom el azonnal.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60658 üzenetére
Egyesek nem értik a poént.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60654 üzenetére
Fuuu ezt a ripacs f*szt mennyire nem bírom.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #60654 üzenetére
Ez jó
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60646 üzenetére
Szerintem nem a sound van a kézben, hanem a zene. Amit az adott sound-ra alapozol. Ha a kézben lenne a sound, akkor ugyanaz az Ibanez unplugged és bedugva is ugyanúgy szólna Steve Vai kezében, és nem úgy szól.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60641 üzenetére
És akkor majdhogynem visszaértünk oda, hogy akár youtube-os hallgatással is meg lehet oldani.
Amúgy nagyon változó. Pl. az új Alnico 100 hangszóróról csinált tesztet a Zillacabs: nem volt annyira egyértelmű a difi a Blue-hoz képest. A Barefaced Audio tesztje viszont eléggé markáns különbséget mutatott.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60636 üzenetére
Ha különböző pu-kat teszel ilyenekbe, a különbséget 99.99%-ban a pu fogja adni.
Egy átszerelés ezzel szemben annyi idő a két teszthallgatás között, hogy az kis különbséget a pickupok között elhalványít, csak hosszabb távú tapasztalattal világlik ki a difi. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60634 üzenetére
Akkor nincs azonosra állítva a húr-pickup távolság. Vagy a húr más. Ennél jobban nem misztifikálnám túl, hogy két azonos gitár azonos hangszedővel miért szólhat másképp. Ha mégis, akkor nem azonos vagy a gitár, vagy a hangszedő, túl nagy a gyártási szórás.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60626 üzenetére
Lexikon MPX-1-et vagy G Major 2-t kipróbálnák, ezeknél az Alesis MiIdiverb 4 lényegesen rosszabb(lehet hogy régebb is?) persze fele/harmad árban is van.
Goose-T-Akkor mégis csak inkább az Ampero Mini-t fogom kipróbálni.
Vagy az is lehet hogy inkább veszek egy olcsóbb régebbi Line6 multieffektet ami tud 4 kábeles megoldást, a lényeg amúgy is a modulációs effekt a loopbe amiben a Line 6 elég jó, a torzítások amúgy sem számítanak. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #60622 üzenetére
Kicsinyíteni kell a riget nincs mese, olyan dolog kell amivel mindent is meglehet oldani a csöves fej+láda mellett, a rackes riget elengedtem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60607 üzenetére
Hát én ezzel nem tudok azonosulni. Csak aztán érdekes, mikor ilyen mentalitással a fogyasztói társadalom visszásságairól panaszkodtok (túl nagy választék, sok szemetet gyártanak).
Egyébként szerintem aki igazi gyűjtő, az nem csak újban gondolkodik, sőt főként nem abban. Nem lehet ráfogni, hogy ő egy gyűjtő.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60605 üzenetére
Ha 10-20 gitárja van az embernek, attól jobban gitározik? Mesélj még, hátha megértem.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60571 üzenetére
Jó de milyen célt szolgál?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60582 üzenetére
Brutál sokminden van, elég nehéz eligazodni közte, pláne, aki mögött nincsenek évtizedek. Ez okozza a minőségromlást is, a lényeg, hogy minél gyorsabban minél többet adj el, minél nagyobb haszonnal. és ez mindenre rányomja a bélyegét.
Ezért van az, hogy a Gibson szerint oké, ha úgy jön ki a piacra a gitár, hogy le van törve belőle egy darab fa. Mert úgyse veszi észre.a paraszt. Nem is vette, másfél hónapig.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #60574 üzenetére
Ez meg a másik, amiért visszasírom a régi időket: túl sokféle termék van. Elég megnézni egy mostani Ibanez katalógust, összevetni egy 80-as, 90-es évekbelivel. (Persze ez nem csak hangszereknél van így, kb. minden területen ebbe az irányba változtak a dolgok.)
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #60561 üzenetére
Miert kell a rozsaszin szigszalag a hangszedokhoz?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60565 üzenetére
Állítólag még a Vatikán is vett párat a bíborosoknak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60561 üzenetére
A kép szinte sose adja vissza. Elég jó színe van ennek még képről is.
Az SG-k közül az első, a Thomann-os volt a legszebb. Ez a fotó viszonylag színhelyes.
De hát nincs két egyforma gitár, még típuson belül sem, ebből is látszik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60558 üzenetére
Akkor valaha tudtál?
Én beérném ilyen rendes gitározással bármikor.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #60550 üzenetére
Használt gitárral sincs általában baj.. volt hogy utaztam 3 órát gitárért, kipróbáltam, tetszett, nem volt vele semmi baj, az eladó is tök normális volt, de nem vettem meg, kézbevéve, játszogatva rajta...egyszerűen nem volt meg az a bizonyos érzés. Akár használt gitár,akár új, egyszerűen próba nélkül nem szabad venni. Utána csak macera a visszaküldözgetés, emailezés, küldenek másikat, az se jó...stb stb..idő és ideg....
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #60548 üzenetére
Az sem pont ugyanaz. Hidd el egy Gibson LP 1959 és egy Gibson LP 1959 közt is van különbség, ha kifogsz egy jót, kifogtál egy brutál jó gitárt, ha meg egy szar darabot fogtál ki akkor meg van egy szar gitárod...már ha megveszed...nyilván akkor nem veszed meg.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #60539 üzenetére
Számomra felfoghatatlan hogy hogy lehet venni látatlanból (online) gitárt. Egyszerűen muszáj kézbefogni, játszani rajta, megszimatolni.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Blindmouse_ #60497 üzenetére
Jó neked, hogy ilyen vagy, viszont nem mindenki ilyen. Goose-T-nek úgy tűnik nem esett jól, ezt viszont tiszteletben lehet tartani és ettől nem a szivárvány lesz a s**gébe dugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Wii U
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest