-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Eastman #23672 üzenetére
628mm-s strat az nagy komolyság. A tök egyszerű húrlábat is nagyra értékelem. Semmi fölös plusz alkatrész.
Am jó tudni hogy a fender is csinált Gibsonra hajazó dolgokat. Az ellentéte mintha gyakrabban előfordulna. Enyhén szólva. Pl ott a Gibson Hendrix strat copy. Az nagy poén volt.
-
MATEO6600
őstag
válasz
Eastman #23651 üzenetére
Nekik azért nem ennyire komoly a helyzet, hogy sérv miatt szorultak volna műtétre. A sok headbangelés miatt került sor. Most már cserébe nem tudják rázni a fejüket, viszont Mustaine-nek az énekhangja is megváltozott a torkához közel került fém miatt. (mélyült)
(#23652) Gyick
Nekem Jackson JS32T-m van, igaz King V de szerintem nagy különbség nincs hangzásra! Nekem kezdő metál gitárnak teljesen megfelel -
MATEO6600
őstag
válasz
Eastman #23649 üzenetére
Ez '11 szeptemberéig volt így, akkor meg is műttette a nyakát. (csak úgy mint Tom Araya is)
Én már lassan 2 éve használom a flying V-met és annyit mondok, hogy meg lehet szokni!
Igaz eddig még csak ülve játszottam, mert szobagitáros vagyok, de simán ráültetem a jobb combomra a 2 villa között, és kész. -
válasz
Eastman #23561 üzenetére
Hát a keverés (is) még mindig szar. Nem megy ez már nekik
Nembaj ettől még kedves kis családi vállalkozás marad ez nekik, mi meg hallgatjuk a régi nótákat. Jelzem, az én szememben fekete album óta halottak. Egy jó kis pszichológiai elemzést lehetne írni róluk, hogy lesz az egyik leg brutálisabb thrash zenekarból az ami...
-
-
-
törölt tag
-
oAcido
aktív tag
válasz
Eastman #23256 üzenetére
Ami tegnap lemaradt: ezt a D'Addario húrt cseréltem erre az ingyen Fender készletre.
A Fender-t kicsit nehezebb volt hangolni a vastag húroknál (E A D). Olyan nehéz volt tekerni a hangoló kulcsot, hogy azt hittem elszakadnak a húrok.A régi húrokat pár napig mindig megőrzöm, úgyhogy megvannak még.
(#23257) FockeWulf:
Korábbi beállításnál kaptam kölcsön cuccokat, de most nincs nálam semmi ( már úton van a saját). Viszont van itthon 2,5-es lemezem, az simán bement a húr alá. 3-3,25mm lehet a távolság.Éjszaka fent voltak a húrok, ma munkából hazajövet ránéztem és kicsit lazák voltak. Újra behangoltam, most egész jól szól. A mély E-húr még mindig mintha kicsit zörögne, de a többivel már nincs baj.
Nem tudom mi lelhette a drágát. Korábbi húrozásoknál nem volt soha semmi probléma (és ezt ugyanúgy csináltam). -
madgie
titán
válasz
Eastman #23253 üzenetére
Wow, nem semmi a kisasszony
Ha már ez a téma, Mark Zonder játékát nagyon-nagyon csípem.
-
-
kemotox
addikt
válasz
Eastman #23233 üzenetére
Láttam egy videót ahol fellépett valahol, és utána beszélt is kicsit magáról, mesélte, hogy tök jó hogy abból élhet, amit szeret csinálni. De tök normálisan, egyáltalán nem beképzelt a fazon vagy ilyesmi. Már csak azért jár a hatalmas maxi respekt.
Amúgy meg a videóiból is látszik, hogy ebből él. Elég gyakran jönnek az elég igényes tartalmak. Meló melletti hobbinak max akkor tudnám elképzelni a videózást nála, ha nem alszik és egy nap 30 órából áll
Sok yt-ból meggazdagodott ember mondta már a videóiban, hogy azért ez elég kemény meló. A 8 órás műszak lazán meg van, sokszor még több is. Mondjuk ennek a fazonnak van elég sok segítsége, pl a keverést meg ilyesmiket a pufi barátja csinálja. (nem jut eszembe a csávó neve, ilyen szakállas kis gömbölyű fazon
) Gondolom van kameramen is meg minden.
A lényeg, hogy sokan úgy vannak vele, hogy a sok kis köcsög meggazdagodott néhány hülye videóból, pedig eszméletlen munka van ezek mögött. Na de ez már nagyon más téma, kicsit elkalandoztam
-
-
-
bigrob
őstag
válasz
Eastman #22913 üzenetére
Köszi
10-re értem haza, 1 órája keltem
Igazából amúgy is az Amon Amarth-ért és az Airbourne-ért mentem, de ha adnak valami kedvezményt a jövőbeli Megadeth-re lövök egy képet a szalagról
A magyar Metallica cover band (Scary Guyz) eszméletlen nagyot szólt, pacsi nekik ha olvassák ezt a fórumot
Illetve szerintem az Airbourne szólt az egész fesztiválon a legjobban, igaz azzal a 6 db Marshal Stack-el mindkét oldalon nem volt nehéz -
brickm
őstag
válasz
Eastman #22860 üzenetére
Sikerült beindítani a gépet?
Moleman
Dunlop fehér, kék teknőssel. 10éve vettem kettőt. még mind a kettő megvan és jó, bár az egyiknek már odébbkopott a hegye, de jónak mondanám. Illetve az elmúlt 1 évben plexi lapból kivágott pengetőt használok. Se nem kemény, se nem puha, olyan pont jó, ha jó szöget sikerül vágni a hegyének. Eddig a másodikat nyövöm(mert az elsőt elhagytam) -
Moleman
addikt
válasz
Eastman #22860 üzenetére
Házi módszerekhez képest szép lett, az a lepattogott tailpiece tényleg csúnya, de az elég könnyen áthidalható gyári fekete vásárlásával.
(#22856) csadi0011
Zseniális üzleti modell, a pengető elkopik, vehetsz másikat 50 dollárért.Nem sajnálom azt, aki megveszi. Szerintem minden 200 ft fölötti pengető túl drága, hacsak nem kopik sokkal lassabban. Még a 4 fontos Gravity sem mindenható, 3 hónap után már látszik rajta a kopás, és az érdesített él is eltűnt róla. Ennek ellenére nagyon szeretem, de egyben örülök, hogy nem csábultam el és vettem Hawk pengetőt is 14 fontért, az se lenne örök életű.
Ha már drága pengető, van valakinek tapasztalata a Dunlop Primetone pengetőkkel? Most vettem egy vagon olcsó Dunlopot több méretben, nylon, tortex, ultex, gatorgrip, nem mondanám univerzálisnak egyiket sem, de valamire mind jó lesz. Viszont a Primetone-ra sajnáltam így első körben a 790 ft-ot, főleg, hogy a vastagságban sem voltam biztos, hogy milyet szeretnék.
Ja, és nem tudja valaki véletlenül, hogy mi az a fehér pengető, amit Tátrai használ? Még nem sikerült megtalálnom, csak annyit tudok, hogy könnyen kopik, mert mindig látszik a fehér porréteg a gitárján, ahol penget.
-
haxiboy
veterán
válasz
Eastman #22813 üzenetére
Így van, mikor megvettük, akkor az egyik hangszerboltban Veszprémben rendbe lett kicsit tetetve, ott mondta az úr, hogy dolgozott a fa, blabla, messze lesznek húrok.. Szemmel nem is látható egyébként, de amikor fel volt húrozva akkor látszott hogy tényleg lehet benne valami, de egy tapasztaltabb hangszerész biztosan meg tudná csinálni.
A hangoló kulcsok közül az egyik eltér a többitől, egyébként forog mindegyik, meg van zsírozva, végig tokban volt tartva mióta megvan, festék lepattogás sincs, sem nagyobb karcok.(véletlen bekerült az új gitár is a képek közé azt hagyjátok figyelmen kívül).
A műanyag maradékot kipattintottam a helyéről.
Régen ezen tanulgattam de nem értem át rendesen a kezemmel, na meg lefogni is nehéz volt ugyebár a nyak miatt. -
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Eastman #22787 üzenetére
Ez így tökéletesen igaz. Az a nem mindegy, hogy minek van álcázva.
Egyébként ha kicsit visszavennének az árazásból még nem válnának jótékonysági egyletté.
Más nagy gyártók is képesek növekedni és komoly profitra szert tenni, pedig nem fog ilyen vastagon a ceruzájuk az árazásnál."minden annyit ér, amennyiért el lehet adni"
Tökéletesen igazad van. Nekik szerintem egyébként azért is sikerült ennyire elhatárolódniuk a többi piaci szereplőtől, mert ott voltak mindennek a legelején. Amit letettek az asztalra, azt senki sem veheti el tőlük.
De ez a beszélgetés ugye onnan indult és arról szól, hogy ár/érték arányban melyik gitár ajánlható.Most olvasom a hírt Kirk vásárlásáról. Nem ESP persze, de nem is az Árkádiában vette a gitárt 900000 forintért, hanem egy olyan gitárról van szó ami korábban Gary Moore-é és a Fleetwood Mac gitátosáé is volt, ergo nem vagyok benne biztos, hogy ez jelent bármit is.
-
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #22684 üzenetére
"...knock off the headstock, soak it in water and we're all good!"Ez a Peter Green gitár bennem is megmozgat valamit. A modern custom shop változata is, nemrég volt pont egy Andertons videóban, brutális cucc. Pedig semmi szükségem rá, LP téren valószínűleg életem végéig kiszolgál a Studio.
-
-
-
Moleman
addikt
-
-
-
csadi0011
őstag
-
-
brickm
őstag
válasz
Eastman #22315 üzenetére
Én inkább az erősítő és láda közé ajánlanám a nagy belső keresztmetszet és a nagyon jó árnyékolás miatt...
Pedálok közé meg az erősítő felé nem jó, nehezen kezelhető, hurcolászásnál hamar törik, nagy ívben kell feltekerni, szarul néz ki...a jackdugót se túl jól kezeli...merev is mint a lónak a f rka. -
cucka
addikt
válasz
Eastman #22289 üzenetére
Azt nem vágom amúgy, hogy miért ennyire népszerűtlenek a PRS basszusgitárok. Ezek a régebbi, 90-es évek eleji modellek 1500 dollárért mennek, ez PRS szinten kb. aprópénz.
De nagyon az új modelleket sem látom, hogy bárki is használná. Én a Kestrelt nagyon nézegettem, amikor hangszer kellett, de a csillogós lakkozott nyak miatt elvetettem a gondolatot. (A másik modell, a Kingfisher is jól néz ki, de youtube demókon nagyon pocsék a hangja, meg annak is ugyanolyan ragadós nyaka van) -
atomeec
senior tag
válasz
Eastman #22254 üzenetére
Köszönöm
A poti sapkák a potméter tengelyére nem merőlegesek, ha nem gond fényképem arról nincs, de nem zavaró. A gitár gyönyörű, egy álom. Bitang nehéz, persze ülve nem gond. A hangja miatt nem vagyok kibékülve és emiatt kezdtem el mégiscsak valami kombón gondolkodni. Szinte ugyanúgy szól a POD2.0 -> számítógép hangszórón keresztül, mint az Ibanez...valami nem stimmel. A nyakon picit állítottam, meg feljebb vittem a húrokat, érdekes módon az A húr a problémás végig az összes bundon, erős pengetésnél érinti a bundot (hangszórón nem hallani). Még az intonációt kéne állítani, de azt majd, annyira nem vészes. Nagyon kényelmes úgy hangolni a gitárt, hogy nem kell a híddal pepecselni
Fel sem tűnt a boltban, csak már otthon, hogy az erősítő, amit ajánlgatott a "srác" valami új cucc. Vox VT40X. Sajnos választékuk nem nagyon van, illetve mivel most láttam élőben a Peavey 60 wattos csöves kombóját...nem épp szobába való. Képeket nézegetve nehéz lesz tudatosítani, ha valami nem épp otthonra tervezett. De lehet megtartom a POD-ot és veszek mellé egy 40GX-et vagy XL-t, amire anno vágytam, csak végül elmaradt. Mindenképp még nézelődöm, nem akarok kapkodásból úgy járni, hogy veszek valamit és megbánom; nem lesz pénz, hogy évente másikat vegyek próbaképp.
Ami a boltban volt az a Vox, talán majd később lesz Vypyr VIP 2, de sajnos kb ennyi a kisebb erősítőkből. Esetleg online tudok rendelni Mustang II-t vagy III-t vagy Yamaha THR10-et azokat nagyon dícsérik mindenhol. A HD500X-ben elbizonytalanodtam, hogy értelmes kimenet híján fájni fog az eredmény - csak fejhallgatóval nem használnám
-
brickm
őstag
-
Saccco
nagyúr
válasz
Eastman #22083 üzenetére
Elektronyos gitárt kellett volna vennem...
Jól gondolom, hogy elektromos gitáron lehet "csendben" játszani? Úgy értem, hogy a környezetemet nem zavarom vele. (Láttam, hogy létezik fejhallgató erősítő.)Azért neked írom válasznak, mert innen jutottam a linkelt videóhoz. (Gibson Les Paul Studio 2015 Sound test)
Amikor Clean-ben játszik nagyon szépen szól. -
-
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #22008 üzenetére
Ismerős, a Stratomban és a superstratomban is 4-4 új rugó van most, a Strat fekszik, a floyd pedig meg van támasztva belül, hogy síkban álljon, így az is csak bukni tud. A lebegéshez viszonyítva főleg durva erő kell a megindításához.
De legalább könnyen hangolható és brutálisan stabil.
De egy faragott bükkfám is van, ami régen a Stratban volt.Ezennel befejeztem a spammelést.
(A toldás és a csomó fel sem tűnt, ugyanilyen a Cort basszusom nyaka is.
)
-
atomeec
senior tag
válasz
Eastman #21962 üzenetére
Nem volt még kezemben, de reményeim szerint a rövidebb nyak kényelmes lesz. Ezt most így meg tudom engedni magamnak, azért nem egy sima Standardot veszek. Nagyon tetszik az 57-es hangszedők teltsége, hangzása. Olcsóbban max úgy jöhetne ki, ha külön vennék valamibe ilyen hangszedőket és forrasztgatnék...
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #21938 üzenetére
Máris van LP Studio HP, modern nyakkal, igaz az még kicsivel fél millió fölött van.
(#21935) kemotox
Mikor vettem az enyém, nekem is szempont volt, hogy tradicionális legyen, ezért (is) lett Studio T. Nem is csalódtam benne, de ha megengedhetnék magamnak egy drágább Gibsont, az új irányvonalat követném, nekem kétségtelenül hasznos feature a szélesebb fogólap, az állítható titán nulladik bund, az új nyak és a hangoló. És főleg szimpatikus, hogy van választási lehetőség minden szérián belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest