- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Alexios #55915 üzenetére
Amiatt gondolom hogy a line6 is csinált már hasonló kombót FRFR hangszóróval, de igazad lehet ha nincs mellette tweeter lehet csak valami egyedi gitárhangszóró. Ezt
Ctrl+Alt~Del tudná megmondani hogy szól jobban, bekapcsolt láda+mikrofon szimuációval vagy anélkül. Mondtam neki múltkor hogy van nálam egy fölös 1x12-es gitárláda elviheti kipróbálni egy pár hónapra.cucka-Első körben én azt tanácsoltam neki hogy inkább menjen le boltba és próbáljon ki amit tud. Felesleges addig rendelgetni meg visszaküldözgetni dolgokat, főleg kezdőként.
-
X2N
őstag
válasz
Alexios #55911 üzenetére
120e az 1x8"-es aktív láda.
Ha nagyobbat vesz az már 160-180e.
125e egy Hotone Ampero. Abból ~300eFt-ből már én veszek egy 2x12-es ládát, 1 normális Jet city fullcső fejet, meg egy ampreo kaliberű multieffektet amit tudok majd 4 kábeles megoldással használni az erősítővel. Szóval van egy csöves erősítőm, amit tudom magában is használni, meg multieffektel is csak lekapcsolt láda+mikrofon szimulációval.
Vagy veszek egy monitor pa hangfalat horror árba amiben van valami filléres D osztályú végfok kétes teljesítménnyel (2000W) műanyag fröccsöntött dobozba, valami kapcsolóüzemű táppal(ezt onnan tudom hogy nincs 10 kilós 2000W-os erősítő).
-
válasz
Alexios #55820 üzenetére
Lazán kapcsolódik:
Most már ilyen appos / touchscreenes cuccot se kell venni, mert van pedál formátumban (tudom, volt már több is, de nem ilyen árszinten), nem is akármilyen gyártótól: Boss IR-2 review.
Leo továbbra is egy megelevenedett rajzfilm-karakter, de extra jó a review, mert abszolút részletesen megmutatja, hogy hogyan használta a cuccot a demó dal egyes részeiben - elmegy songwriting / mixing crash course-nak is. Amire én használom a Nux mg 30-at, azt kb. ez a Boss is tudja. Meg hát full live-ready setup 4 pedállal (IR-2 + drive / chorus / delay) sztereóban elég sirály. Szerintem nagyon jól szól... -
X2N
őstag
válasz
Alexios #55820 üzenetére
Nekem már itt vannak az analóg cuccok felsorakoztatva, nincs igény már újabb cuccokra mert a jelenlegi is lefedek vele mindent amire nekem van szükségem... Többek közt ezért nem próbáltam még FRFR-t. Ha valakit érdekel ilyen összehasonlítgatós buli én benne vagyok, hozza le a dolgot, meghallgathatjuk, érdekkel egyébként engem is hogy szól egy mostani multieffekt(csak ezért most nem akarok feleslegesen venni egyet) mert nekem a Vetta II ami van itthon ahhoz tudom hasonlítgatni a cuccaimat és hát az még az 1. generációs modellezés volt, még a jobbik fajtából, ennek még vannak hibái.. Meg az én szemszögemből felesleges is kipróbálni mert minek a 90% ha lehet 100% is?? Ezt én nem mondtam soha hogy vájtfülű lennék meg hogy kihallom a kábel közti különbséget. (sőt hallássérüléssel születtem eleve (15kHz felett kb nem hallok semmit) úgyhogy még rosszabbul hallok mint az átlag de még így is észre veszem ha valamelyik húr picit el van hangolva, hallás alapján utána tudok állítani, youtubos videók alapján megtudom mondani elég sokszor hogy az igazi erősítő van felvéve, vagy a modellezett, mert tudom mire kell figyelni, meg építettem már pár elektroncsöves erősítőt, tisztában vagyok az elektronikai oldalával a dolgoknak.)
Ezért irritáló nekem amikor sokan azt mondják hogy nem tudják megkülönböztetni, a hangját, pedig a hallásukkal alapvetően nincs gond. Mondjuk én már lassan 20 éve gitározom, annyi idő alatt kialakulnak ilyen dolgok mint a zenei hallás, vagy aki ilyen torzítás mániás mint én az állandóan azt hallgatja hogy melyik erősítő milyen módon torzít...Azért ahhoz hogy jól szóljon egy ilyen dolog kell a nagy felület amivel mozgatod a levegőt, ezért szeretem a 4X12-t még itthonra is, egyszerűen a hangzás miatt, nem azért mert ne lenne elég az 1X12-es doboz hangerőben, meg a hangszóró mint alkatrész is hozzátesz nem keveset a hanghoz, amit szerintem a mai napig nem tudnak a modellezéssel imitálni...pláne nem 4X12-es ládát ahol 4db hangszóró szól egyszerre külön karakterisztikával egymás mellett..
-
X2N
őstag
válasz
Alexios #55808 üzenetére
Van Diezel VH2 is az ugyanaz mint a "nagy" VH4 csak fele annyi csatornával, olcsóbban. Mesa-t nem fogsz látni áttértek a direct to consumer értékesítésre ahogy a Gibson felvásárolta őket, gondolom mindkét cégből ilyen lifestyle brand-et akarnak csinálni a gazdagoknak, szegény zenészeknek már nem lesz opció a márka...szép új világ
De mi van ha nem elég az a "90-95%"??? Ezt ki döntötte el? Mert én élőben szerintem megmondom hogy az általam épített csöves erősítőt hallom vagy annak a modellezett változatát szimplán abból ahogy reagál az erősítő a játékra...
A modellezőknek a legnagyobb hátránya hogy nem úgy szól mint az igazi. Tartalmazhat 100+erősítőt, 50+ gitárládát,20+mikrofont, az itthoni csöves cuccomat csak bekapcsolom és jól szól, a modellezőst meg tekergethetem 2 napig ha jó hangokat akarok belőle és mégsem fog úgy szólni, fizikailag lehetetlen, az egyik full analóg cucc elektroncsövekkel a másik meg full digitális félvezetőkkel, nagyon nem ugyanaz. A nagy többségnek mindegy, amúgy is botfüle van hozzá, elég nekik ha 90%-ban úgy szól, jó neki az oszcilláló D osztályú végfok, a zajos kapcsolóüzemű táppal, örül neki hogy nem 15-20 kiló a a cucc, ami ha bedöglik akkor kevesen lesznek akik megjavítják, mehet a kukába, a csöves cuccban meg kell 25 évente egy újra kondizás és kész. Modellezős cuccok gyorsan veszítik az értéküket ahogy jönnek az újabb "trendi cuccok", azért jellemzően 5 évente lecserélődik a paletta. Sokáig tart beállítani egy modellezős cuccot, ez kezdőnek megitn csak hátrány lehet ha nem olvas utána. Ha nem értesz hozzá, nem akarsz utánaolvasni, akkor nem érdemes elektroncsöves dolgokban gondolkodni, nagyok, drágák, nehezek. Nem véletlenül vannak 100W-os elektroncsöves fejek, lehet hogy a laikusnak soknak tűnik a 100W otthonra, de nem az, főleg ha arra gondolunk hogy tiszta hangot akarunk megszólaltatni nagy hangerőn torzítás nélkül egy fellépésen, a 100W-os fejeket egyébként lehet 50W-osként is használni kihúzott 2 végfokcsővel, lehet pentóda/trióda módban használni a végfokcsöveket és akkor már csak 50/25W teljesítményünk van,(ami otthonra még mindig rengeteg) lehet már kapni loadboxokat is. Vannak kisebb lunchbox fejek amik csak 15-20W-ot adnak le és van bennük műterhelés és 1W alá be lehet vinni a teljesítményüket, már nem az 1960-as években vagyunk hogy nincs master volume a 100W-os erősítőkön hogy ne lehessen otthonra használni.
-
X2N
őstag
válasz
Alexios #55805 üzenetére
Hogy szól? Hát teljesen máshogy mint egy hagyományos gitár erősítő. FRFR-t élőben még nem hallottam úgyhogy teljesen mindegy mit írok. Én csöves erősítőkön játszom évek óta.
Lehet venni Reverben Mesa Triaxis-t meg Diezel VH4-et és nem kell érte ott hagyni egy lakás árát se, nem kellene túlozni. Nem kerül többi mint egy AXE FX3. Ez nem egy dumble/trainwreck limitált szériás erősítő. A Mesa Boogie Mark 2C+- hangzást meg az újabb Mark sorozatú erősítők tudják csípőből nem kell a régit megvenni horror összegekért.Egyszer ki kellene próbálnom ezeket az újabb modellezős cuccokat hogy bekötöm végfokba kikapcsolt láda szimulációval, biztos jól szólna, de most csak ezért nincs kedvem beruházni egy ilyen cuccra, meg minek is. Több csöves erősítő mellett már nincs szükségem még egy ilyen dologra is pluszban.
-
X2N
őstag
válasz
Alexios #55795 üzenetére
Igazad van, csak mi ugye nem ezen nőttünk fel, mi nem fizettünk a modellekért/pluginekért, mi megvettük az igazi vasat, azt hallgatjuk már 15-20 éve és megszoktuk azt a hangzást..
mivel jobb azóta se lett(full analóg, végig elektroncső az egész erősítő lánc, nincs félvezető, modellezés, stb.)maradt ez.
Én ezt az FRFR mániát nem tudom hova tennni. Line 6 anno a Spider V sorozatban hozta be ezt, és emlékszem anno ordas nagyobb bukott az a sorozat, minden gitáros panaszkodott arra a cuccra. Minek van benne Tweeter, miért szól ilyen furán stb. Most meg minden kezdő gitáros FRFR monitor ládát akar maga elé, mi meg fogjuk a fejünket ahogy ez a cucc szól, mert még a ládát meg a mikrofonozást is szimulálja(szerintem nem lehet leszimulálni úgy ahogy egy igazi erősítő szól a szobában). -
cucka
addikt
válasz
Alexios #55793 üzenetére
az elmúlt pár komment nekem kicsit ilyen bezzeg az én időmben minden jobb volt
Hát nem tehetünk róla, tényleg jobb volt.
#55794X2N
Mondjuk az, hogy a gyakorlásra való kiskombó gyakorlásra való, az nem túl meglepő. Az alapvetően úgy van megcsinálva, mint egy általános célú bluetooth hangszóró, amihez hozzárakták a gitáros-modellezős fícsöröket. -
Moleman
addikt
válasz
Alexios #55662 üzenetére
Én amúgy kifejezetten szerettem az Andertons csatornát, 8-9 éve minden egyes videójukat megnéztem. Nyilván promó az egész, de eléggé ismeretterjesztő is, rengeteget tanultam belőlük. Mielőtt elkezdtem volna nézni őket, azt sem tudtam, hogy van tranzisztoros meg csöves erősítő...
Rabea meg Pete nyilván virtuóz, ahogy a That Pedal Show srácok is, de én sokszor kifejezetten élvezem Lee játékát is, látszik rajta a fejlődés.
A bolt meg simán csak jó, bármikor Angliában voltam, beugrottam pár órára, brutális kínálat, végtelenül kedvesek, mindent kérdés nélkül kipróbálhatsz, az 5000 fontos PRS-t is. És néha még olcsó is, volt hogy féláron vettem Dáridó húrokat, jól szét is szedtek hazafelé a reptéren, hogy miért van ennyi vas a hátizsákomban.
-
cucka
addikt
válasz
Alexios #55660 üzenetére
Hát pont nem rá gondoltam, amikor írtam. Danish Pete is baromi jól gitározik, de hát ő is előbb volt profi gitáros, és csak utána lett youtube bohóc.
Na de a know your gear csávó, a 60 cycle hum csávó, ez a kdh autista csávó, vagy a kiabálós hangmérnök csávó, hát ha őket nézed, akkor az jön át, mind minden más szakmánál. Van, aki csinálja, és van, aki csak beszél róla - ők az utóbbiak.
De ott az az ütnivaló fejű music is win csávó, akit valamiért millióan néznek. Ő legalább technikailag jól nyomja, de valahogy mégis annyi marad meg belőle, hogy minden héten vesz egy 5000 dolláros gitárt, amin soha semmit nem játszik semmit, amit visszatekernél, hogy még egyszer meghallgasd.
-
válasz
Alexios #55645 üzenetére
Szintúgy. Ellenben a chapmannel nagyon is igaza volt, azután a chapmenből kijött a féreg. Amúgy nem sok jutuber van amit még tudom nézni. Lee anderton, danish pete, know your gear, tk guitar aztán kb ennybien ki is fújt. A beato is tud idegesítő lenni. De annak azért néztem az interjúit.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
válasz
Alexios #55291 üzenetére
Ott hallottam a különbséget.
Amúgy csináltam ABX tesztet mikor megvettem az USA sztratot és el találtam azt is. Feljátszottam valamit egyiken másikon, majd normalizáltam és oda vissza keverte a foobar.
De ez is egy olyan dolog, hogy ha érzésre jobb akkor tök mindegy, hogy mennyivel szól jobban. Hiszen jobb fogni, jobb ránézni, jobb kapcsolni stb. Pl a prs-en kapcsolót cseréltem és vettem egy nagyon faszát, amit top gitárokon használnak és imádom kapcsolni, feldobja a hangulatomat mikor átkattan a cucc.Bund kopás: én már úgy vettem a CV-t hogy hullámos volt. A PRS lekopott nálam (de arra máshonnan is volt panasz, külföldről is), az USA sztrat meg ugyanolyan hullámos mint volt, semmit nem változott mióta megvan és az a fő gitár. Ettől függetlenül tényleg gond, hogy erősen fogom le a húrokat, most fogom a PRS-en elhasználni az utolsó 10-es szettet és utána arra is megy a 9es mert nem bírok vele. A 9esekkel sokkal óvatosabban tudok játszani. Szóval igaz, tényleg gond, de nem annyira mint gondolnád, lásd USA sztrat nem kopott alattam. Szerintem a bullet nem kopott annyira el 9 év alatt mint a prs egy-két év alatt, pedig ott még tanárnál se voltam, hogy megtanítson lazán játszani.
Az a monty az nem fender-re van, squier-en más a húrtávolság, nem? Vagy hidat is cseréltél, ha egyáltalán bele megy-e szélesebb híd?
-
válasz
Alexios #55289 üzenetére
Szerintem egy bundozás is benne lesz 5 éven belül.
Annó egy használt CV-t vettem, azon is ott voltak a szokásos gondok. Recsegő kapcsoló/potik. Elszíneződések, hullámos bundok, fa illesztéseknél (ugye 3-4 anyagból van összeillesztve egy test) hullámos festés. DE! De ha az ember megteszi amit mondasz egy telibe fújt gitárral, és nem sunburst-öt vesz, akkor szerintem sincs gond. Feltéve ha maga a tuning nem okoz gondot az embernek, ha nem idegenkedik az ilyesmitől. Sunburstből vagy bármilyen átlátszó/áttetsző fényezést/festést kizárólag MIM, MIJ és USA amit vennék.
Amúgy tényleg meglepően jó hangszerek ezt nem vitatom, kezdőnek tényleg jó és ajánlott szerintem is, itt a kérdés az volt hogy érdemes-e feljebb lépni rá egy már meglévő gityóról. De szerintem semmiképp sem érdemes úgy megközelíteni a dolgot, hogy nem hallod a különbséget egy CV és egy 4x annyiba kerülő usa sztrat között, mert ennél rétegeltebb és mélyebb a történet.
Azt azért érdemes fejben tartani, hogy az ár az nem a minőséggel emelkedik. Nem azért fizetsz felárat mert jobb a termék. Hanem pl olyan luxus dolgokért is, minthogy a munkaerő jobban van tartva (magasabb fizu, szakszerv, több pihenő, több pihenő és lehetőség magában a gyáregységben pl ingyen kávé/ital stb), keményebbek a környezet védelmi előírások, majd ezen felül az a pár százalékkal jobb maga hangszer dolog, amit vagy érzel vagy sem, de hosszútávon az anyag minőség be fog játszani.
Itt meg a régi CV-m, (még kínai gyártás, 2014-es azaz a kép készítésekor volt 4 éves) az USA strat (2013-as modell) társaságában.
Gyönyörűen nézett ki a CV, mai napig nagyon szépnek tartom ezeket a limitált kiadásokat/színeket, pl a mostani 40edik szülinapos kiadások annyira megtetszettek, hogy egy B-stock-ot jól be is húztam a Thomann-tól. Most vagy azt teszem amit te is mondtál és ráköltök még, aztán örülök hogy mekkora cucc és imádom, vagy elteszem a vitrinbe (ami nincs, de melóban tudom tárolgatni) és eladom 10 év múlva patika állapotban, remélve hogy addigra felmegy az ára. De nem tudom még mi legyen, perpill el van téve. A vékony bundok nem az én asztalom, szeretem a vastagabbakat. Amúgy szerintem ez jobban is össze van rakva mint a '14-es kínai. De lehet csak akkorát szór a QC, hogy ilyen és olyan is van nekem meg jött egy jobban össze rakott. Az tény, hogy az egész elektronika kuka ahogy van.
Képek a 40th Anniversary Squier-emről:
[link] -
Goose-T
veterán
válasz
Alexios #55231 üzenetére
Mondjuk az RG565 már nem kapható, viszont RG550 még van pár helyen, az árarányok pedig nem nagyon változtak. Még mindig sokkal drágább az LTD.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #54793 üzenetére
Összeállt. Most G-mollban felszántottam a teljes nyakat, az öt doboz között szlalomozva, improzva. Ugyanezt szoktam dúrban is (mollban még nem gyakoroltam sokat), és az valamiért jobban tetszik, még akkor is, ha csak két hang az eltérés. :-D
Mondjuk feltűnhetett volna enélkül is, hogy bármit is fogok le a különböző dobozokban, nem hangzik szarul, és pont azért nem, mert ugyanaz a hangnem mind.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #54788 üzenetére
Az 5 egymás utáni hangról indított doboz van egy hangnemen belül. Ezeket akkor tologatod csak ha más hangnemet játszol.
Azt hiszem most értettem meg. Tehát az 5 doboz, ha egymás mellé pakolom, és végig pötyögöm a hangjait, az mind egy hangnemben van, csak más fekvésben, attól függően, hogy az első doboz alaphangja honnan indul. Tehát az öt doboz az nem öt különféle hangnemet jelöl, hanem ugyanazt, és mindent az határoz meg, hogy az első shape milyen hangról indul.
Right?
igen, ez lesz a helyes válasz! Köszi Kroki, most világosodtam meg.
-
válasz
Alexios #54711 üzenetére
Ez a húr vastagság pl lehet, hogy így van egyeseknél, de mióta tudjuk, hogy BBKing 8-asssal tolta... nem eszik ilyen forrón a kását na. Legendának pl vicces, de nem szabad ezeket komolyan venni. Nem feltétlenül kell vastag húr. Attól is függ mit játszol.
Meg ugye van az ínhüvely gyulladás is, amiről nem szokás beszélni és idős korban kisebb az esélye szétbarmolt ízületekre ha az ember vékonyon tolta le az életét -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #53007 üzenetére
Nahh, megtanultam az A7, B7, C7, D7, E7 és G7 akkordokat. Furán szól mindegyik, érdekes a hangzása.
Gyorsan le is mértem, mennyi váltást tudok belőle egy perc alatt csinálni, miután megtanultam.
E7-B7: 32 (Slash) - 39 (PRS)
B7-A7: 26 (Slash) - - 35 (PRS)
G7-C7: 23 (Slash) - 34 (PRS)Az jól látszik, hogy a vastagabb nyakú LP-n lassabban megy.
És akkor most játszhatok bluest?
Valahogy nem látom, hogy jön el a nap, amikor azt mondom majd, hogy óóóó, egy jó kis számot játszanék, amiben B7 és C7 akkordok vannak, olyan állat lenne.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #52723 üzenetére
Gondolom azért tekeri olyan gyorsan, mert kevés ideje van rá. Azért próbálja nagy frekvenciával nyújtani a húrt.
Bár én ehhez nem értek.
Nem azt mondtam, hogy azok rosszak, csak hogy ha a mozdulat furcsasága a probléma itt, de akkor ezek szerint nem az, hanem a hangzása.
-
Csupati69
csendes újonc
válasz
Alexios #52668 üzenetére
Megnéztem neten és van olyan hangszer, ami 3 húros és szivardoboz-gitár a neve. Ezt például sokszor hangolják G D G'-re, szóval ezt mindenképpen kipróbálom, mivel van egy új húrkészletem és ki fogom cserélni a régi húrokat újakra (ezt YT-ról már lelestem, nem egy nagy kaland... ) Közben pedig próbálgatom, hangolgatom, mit merre.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #52526 üzenetére
Igen, az brutal hamis volt 😀 De benne hagytam, hisz azt is én csináltam. a 18 mp-es dupla nyújtás totál fals, a többi nagyjából rendben van szerintem.
Igazabol ülve akartam játszani, állva totál más nyújtani, de hat nincs benne gyakorlatom, mindenképp ki fogom tisztázni. Hol így sikerül, hol úgy.
-
doc
nagyúr
válasz
Alexios #52274 üzenetére
Koszi, probalkoztam ezzel is mar, meg a palm mute tanulgatasnal, es tenyleg sokkal konnyebb, "siklik" a pengeto a hurokon, viszont nagyon elrontja a hangzast (ami persze megintcsak lehet attol hogy mast rosszul csinalok
). Mondjuk igy belegondolva lehet hogy a pengeto mozgatasanak iranya viszont nem (volt) jo, az ha jol tudom lenyegeben a pengeto sikjara meroleges kene legyen, megprobalok figyelni erre is
Az teny hogy nem regota, olyan 7 honapja ha jol szamolom. Nagyon nem gorcsolok ra, csak ugy vagyok vele ha valamit koncepcionalisan rosszul csinalok, akkor inkabb deruljon ki most mint hogy rosszul tanuljam/gyakoroljam. -
FockeWulf
tag
válasz
Alexios #52203 üzenetére
Senki sem írt vagy állított itt olyanokat amiket írtál. Senki sem írt olyanokat hogy a sz@r kezdőgitár jobb lenne mint a drága. Senki sem mondott olyanokat hogy szenvednie kéne bárkinek is, vagy ki kéne érdemelnie bármit is. Nem állítottam azt sem hogy 65 ezres gitárt kéne venni akárkinek is. Csak annyit fűztem hozzá hogy egy alsóbb kategóriás, pl 200 ezres gitár is megfelelhet kezdőnek, nem csak az 5-600 ezres, vagy a millás...vagy az a fölötti....és hogy az olcsóbb gitár is sokszor lehet jó...a drága se mindig garancia a legjobb minőségre...de már unalmas sokadjára is leírni ugyanazokat.
Nem hiszem hogy bárkivel is személyeskedtem volna, vagy akár kötekedő hangnemet ütöttem volna meg, b@sztatást meg főleg nem láttam senki részéről. Hisz nem címeztem direkt senkinek, általánosságban írtam amit írtam, véleményt meg szerintem mindenki írhat, ha normális hangnemben, kultúráltan teszi.
Videókat is többen töltöttünk már ide fel, többször is, ami szerintem egy tök jó dolog, mindenki olyan szinten gitározik ahogy. Szerintem abban mindenki egyetért velem hogy itt messze NEM profi egyikőnk se, de ettől függetlenül aki felvállalta itt magát (Smiley, Goose-T, Ctr alt del, Arnyekxxx, DrDoktor, jómagam) mindenképpen elismerésre méltó. -
doc
nagyúr
válasz
Alexios #52203 üzenetére
"mert ugye akusztikuson kell kezdeni" - azt hittem ezen a hulyesegen mar tulvagyunk
legalabbis minimalisan is hozzaertoktol mar mindenhol azt latni hogy ez baromsag, csak azok sulykoljak akik 40 eve a leggagyibb akusztikusokon kezdtek, aztan ugy gondoljak hogy mashogy nem is lehet. Egy kezdonek sokkal konnyebb egy elektromos (foleg kis hurnyomassal) mint mondjuk egy jo kemeny femhuros akusztikus.
-
btraven
őstag
válasz
Alexios #52173 üzenetére
Én most kezdésnek zongorázok a pécén. Van (online) program rá.
Az a bajom hogy azt se tudom hogy van-e kedvem meg affinitásom hangszeren játszani. Mielőtt vennék egy 65 ezres gitárt.
Attól tartok hogy pár hétig bohóckodnék vele, aztán beállítanám a sarokba.
Rosszabb mint a szobabicikli mert a szobabiciklit később legalább fogasnak lehet használni. Nőismerősöm szerint. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #52166 üzenetére
Na nekem ez teljesen hiányzik sajnos. Nagyjából 10-12 órát gyakorlok egy héten, teljesen rendszertelenül. Legutóbb 3,5 órát egy ültő helyemben a Puppets-riffet gyakoroltam, egymás után, ha nem játszottam el egymás után 2 ezerszer, egyszer se (három futam belőle kb. 20 másodpercig tart).
Jellemzően örömzenélek, számokat, riffeket tanulok, néha kicsit skálázok metronómmal, de nincs benne módszeres építkezés.
Valahogy még nem tudtam megtalálni azt, hogy pontosan mit is kéne, meg mennyit. Hiába Justin, meg a többi. Pont a napokban fogadtam meg, hogy ezen változtatok, és a gitárra fordított idő felét módszeres gyakorlásra fogom használni.
-
chaosmonger
tag
válasz
Alexios #51935 üzenetére
Majd kiderül, manapság már egészen kis BT hangszórók tudnak meglepően jól szólni, csodát persze nem kell várni, de biztos vagyok benne hogy jobban fog szólni mint pl. a Marshall régebbi 5 wattos kis játék kombója, és ez a marketing szöveg lehet hogy pont azoknak üzenet akik a méret miatt arra asszociálnak.
Én biztos veszek a 40 mellé egyet, már a Mininél is majdnem elcsábultam, de most örülök hogy abba nem ugrottam bele mert ott is a mobilitás lett volna a lényeg nekem, most enném a kefét.
Majd beszámolok róla, hogy melyik szobámat tölti be a hangja -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #51865 üzenetére
Az a ritmika rohadtul nem könnyű, biztos nem kezdőknek kell vele baszakodni. Én is megpróbáltam, fel is adtam anno, szerintem sokkal könnyebb a Sandman ritmusát megtanulni, mint azt. Persze, nekem is nagy álom, nagyon szeretném egyszer eljátszani, de még nem állok ott.
-
doc
nagyúr
válasz
Alexios #51865 üzenetére
Igen, pont az utobbi 1-2 napban gondoltam ra hogy lehet megprobalom alternate pickinggel
Erdekes hogy eleinte az volt a gondom hogy nem tudtam idoben adott helyekre erni a bal kezemmel, aztan egyszer csak rajottem hogy a jobb kezem a lassu, a bal mar "temponal van"Foleg ilyen pattogos palm mute/tiszta valtogatasoknal nagyon elszakad a ket kezem ritmusa egymastol aztan szetesik az egesz.
Megprobalom valtott pengetessel is, thx -
doc
nagyúr
válasz
Alexios #51863 üzenetére
Igen, a szandek megvan, egy-ketto mar megy is (pl. a Basket Case amit emlitettem, de mondjuk egy Micimackot vagy egy Borton Ablakabant is barmikor lejatszok, csak azokat nem tekintem 'vegigjatszasnak'
), meg van kivansaglista amit szeretnek a kozeljovoben megtanulni, csak gyakran belefutok abba hogy az en fel eves 'tapasztalatom' sokmindenhez eleg keves meg, nagyon szoknom kell a ritmust, a pontos ujjmozgasokat, stb. Riffeket szoktam kulon gyakorolni hogy szoktassam az ujjaimat, de meg mindig nem tudok meg csak "alakul" szinten sem letolni mondjuk egy Master of Puppets introt.
Mostanaban a looperrel szorakozok sokat, az elkepesztoen sokat segitett hogy tudjak tajekozodni a gitar nyakan, most mar gyakorlatilag a gitaron barhol tudok barmilyen moll hangnemben improzni (durt ritkan szoktam, azert neha azzal is probalkozok, de nem tetszik annyira az a hangzasvilag). Kozben figyelek arra hogy tisztan szoljanak a hangok, ebben is nagyon sokat fejlodtem mostanaban.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #51860 üzenetére
Amit doki mondott, végül jó lett: Katana - USB és veszi.
Hát pironkodva, de itt tartok. Ez az első felvételem erről így.
A vége felé már nem tudom mit játszom, ott még nem vagyok képben, az elején sose tudok rendesen belépni, most az nem clean, hanem distortion, hogy ne kelljen pedállal variálni.
Olyan, amilyen, de én szeretem.
Ha ezt valaki lejátszaná nekem, nem mondanám meg, hogy olyan valaki gitározik rajta, aki alig egy éve kezdte.
Szóval nincs mit szégyellni.
Amúgy sose szerettem ezt a számot igazán, amióta viszont tanulom játszani, imádom.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #51857 üzenetére
Óóó, köszi, you are the man, Kroki.
Mondjuk pont a Sparkot akartam használni hozzá, de akkor a Katana lesz, persze, van line out rajta.
Na, ezt megpróbálom összehozni.
Az a helyzet, hogy ha a REC OUT kimenetet összekötöm az interfésszel, azt meg USB-n a gépbe tolom, akkor az erősítőből semmi hang nem jön.
-
válasz
Alexios #51802 üzenetére
Squiernél sem pont az a baj hanem az hogy nagy a szórás.
Amúgy csak mondtam valamit, nem pont konkrét dologra gondoltam. Pl az se prs nél jobban gond a hullám, de ez is lehet hogy csak egy adott évre vagy időszakban volt gond. A squiernél szerintem a kapcsoló rgy fos, úgy hajlik hogy öröm nézni. De pl a 2009es bulletemen a kapcsoló fém rudja merev vilt, újjal nem tudtam úgy hajlitani mint a '22es cvt. -
válasz
Alexios #51740 üzenetére
Nemrég linkeltem a metál vs jazz videót TK guitar-tól. Nagyon érdekes volt. Itt pl van egy picit ide vágó anyag, David Bowie-ról ahol azt boncolgatja a jazz gitáros, hogy lehet, hogy az elején Bowie csak összedobált hangokat mert neki úgy tetszett, de karrierje végén már tudatosan használt bizonyos eszközöket, amiket az elején még nem biztos, hogy bármilyen zeneelméleti tudással használt. Érdekes nagyon. Itt kezdődik ez a rész.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
válasz
Alexios #51578 üzenetére
Nátedd mán offbá! Gitár áz guitárrá.
Annyira okádék, hogy az csak na.Mélységes elnézést azoktól akiknek ez tetszik. Amúgy teljesen jogos a felvetés én is agyaltam rajta, de egyszerűen nem tudnám rávenni magam, hogy ezt vegyem meg, kivéve persze ha fizetnének érte
Bár, most azon agyalok, hogy ha egy gyerek méretűt vennék, egy 3/4edes Jacksont vagy valami olyasmit, akkor meg a gyáröknek vóna hángszer 2-3 éves korátólUgyanis nem lehet elég korán elkezdeni. Igaz nem északkóreában lakom, de azért megpróbáljuk ezt az életpálya modellt belőni, ha nekik begyött akkor nekünk is begyöhet. Persze ott vannak a sakkék is ugye, a Polgárék, má nem a Jenő úr a hivatalba, hanem a másikék. Igaz, lehet ahhoz kéne tudni a zeneelméletet, meg a hangszert is kezelni, de evvan, majd megtanul jútúbró.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #51568 üzenetére
Ja, így már értem, köszi. Mert azt a nyolcadot én nem pengetem, gondolom hallatszik is. :-D Hogy szól tovább az E kvint az a baj....'szomat de nehéz ez a gitározás. Engem amúgy nem zavart, hogy szól, utána úgyis az jön. :-D
A tabon láttam a szünetjeleket én is, csak azt gondoltam, hogy az pengetési szünet, nem hangszünet. :-D Újszülöttnek...
Így viszont ki fogok billenni a ritmusból.
Menni fog ez, kipróbáltam, csak ki kell gyakorolni. Tényleg másképp szól. Sokkal darabosabb lesz a két E-kvint tőle.
-
válasz
Alexios #51531 üzenetére
Ez is tök oké. Mindenki úgy szivatja magát ahogy akarja
Csak az a baj mikor ezek a ragasszuk le legendák lejönnek ide. És egyesek attól várják a megoldást hogy ha ezt vagy azt teszik/veszik akkor majd a Hold is újra mosolyogni fog.re: Goose-T
koszi, ez jó volt.re: doktor
a legenga készítés zavar.
Meg sokszor elvész a zene a technikai szarok mögött.
Amúgy vicces is mert szeretem a Beatlest és leginkább az zavaró hogy sokszor túl sok benne a hang. A másik nagy kedvencem a Queen akiknél pont megint csak az a felállás hogy szarrá van stúdiózva.
Persze Hendrix is csinált ezt azt ami stúdió nélkül nem megy. Értem és elfogadom, de mikor olyanokat csinálnak hogy élőben ne lehessen eljátszani az már baklövés. Pl Queen rapszódia, élőben sehogyan sem szól, de leginkább szarul. -
cucka
addikt
válasz
Alexios #51525 üzenetére
Hát a preiphery a másik véglet, ott kis túlzással az összes pengetést és dobverést egyesével igazítják ki. Nem véletlen, hogy nem szólnak sehogy élőben.
Régen a rocksztárok felszívták a drogot, megkúrták a groupiet majd kidobták a tévét az ablakon.
Most a rocksztárok egy számítógép előtt ülnek és a pluginjeiket kattintgatják.
Lelombozó az egész. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #51459 üzenetére
Én azért nem fizettem elő a patreonjára, mert a YT-ja is tele van videókkal, sokszor tabokkal beleégetve.
Én most ezt tanulom (9-40. ütem).
Na, a 16-23. ütem nagyon nem megy tempóban. :-D Mit kell tennem, hogy menjen? Előbb lassan, hibátlanul, egyre gyorsítva? Vagy erőltessem eredeti tempóban, amíg nem sikerül?
-
doc
nagyúr
válasz
Alexios #51459 üzenetére
Igen, azert mondom hogy a Patreon UX is nagyon rossz. A letoltheto TABok hatarozott pozitivum, eleg sz@r youtube video alapjan megprobalni ellesni hogy mit is kell csinalni, plane Bernth 5000 BPM-es varazslatainal
Nincs gondom az unalmas gyakorlatokkal erdekes modon (pedig amugy nagyon ruhellem a monotonitast, itt nem zavar), szoval ha van olyan amit csak csinalgatni kell mondjuk napi fel orat, siman vallalom (most is van tobb ilyen amiket idonkent eloveszek). -
doc
nagyúr
válasz
Alexios #51456 üzenetére
Rengeteget nezek youtube-ot, kb egesz nap az megy munka mellett (ezert is van premiumom) de strukturalt tanulasra nem tul jo. Mondjuk a Patreon UX-e is katasztrofa. De kiprobalom, maximum ha nem jon be, egy honap utan lemondom. Egyebkent ahogy mondod, az is szempont hogy tamogassam.
Ctrl+Alt~Del:
Ezert is mondtam, hogy majd 1-2 honap mulva. Azert az nem igaz hogy tobb eves tapasztalat kene hozza, peldaul a zeneelmeleti videoibol rengeteget tanultam mar a legelejen is. A gyakorlatai tobbnyire tenyleg haladobbaknak vannak, de majd kiderul mennyire tudom tartani a lepest. Most csinalom pl. a Jason Stallworth-fele Metal Mastermind Apprentice-t, az sem konnyu az en szintemen, de igy legalabb megvan benne a kihivas, es egesz jo milestone-okat ad, amikor meg tudom csinalni valamelyik riffet amit korabban nem, az mindig jo kis onbizalom-loket -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged