-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
izomhod #17776 üzenetére
Megmondom őszintén, nem szeretem a magyar bandákat.Eddig sztem nem sok minőségi zene jött ki magyar kéz alól.Talán a dalriada az amire azt mondom relatíve színpadképes produkciót képes nyújtani, de annak a tyúknak meg olyan a hangja hogy elég sokunk fülét erőszakolja.
Tankcsapda az pont olyan hogy elmegy-elmegy de annyi.A régebbi számaik nekem jobban bejöttek.Lehet az új gitáros jól játszik, de valahogy..a mostani tankcsapda már nem az ami régen volt.(még jó..) Bár ez mind egyéni vélemény
. Szóval ne harapjátok le a fejem.
Apropó. Metálra -pedált szeretnék.Max 30-40, mit ajánlotok?
Ha elmegyek Győrbe akkor már legyen egyfajta kiindulási pontom.válaszokat előre is köszi.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
izomhod #17770 üzenetére
Ezer elnézést. aposztrófba kellett volna tennem a [ régi ] szót. 2004-es.
Miután az új gitáros óta nem voltam Tankcsapda koncerten, így nem tudtam milyen számokat játszanak mostanság.
És elég sokan azt csinálják hogy a régebbi számaikat hanyagolják, így megkérdeztem a kollégát.Remélem "balgaságom" elnézhető...
-
toth_janika
őstag
-
válasz
izomhod #17715 üzenetére
Így neked ismeretlenül lehet, hogy tök mindegy. A lényeg az lenne hogy az eredeti banda két gitárosa tesók voltak, és olyan lemezeket csináltak mint a Black Earth meg a Stigmata. Aztán 2001-ben jött az Angela, és a zene is változott némiképp, de technikás és brutális maradt. Most Angela sincs, Cristopher sincs, szólók sincsenek csak fos. Legalább zeneileg lenne olyan, hogy leteszem a hajam. Ezek nem is riffek, ez semmi .Halgass meg egy Bury me an angel -t és megérted.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
izomhod #17656 üzenetére
Szia!
Tavaly nyáron amikor barátnőmék nagyszüleihez küldtük el az isten háta mögé a volt oktató gitárom(sx les paul BK), és az otthoni tartalék erősítőm(marshall mg 30) (az akkori másodgitárom nem is mertem postával, sem futárszolgálattal elküldeni, így azt 35 fokba 9 órán keresztül cipeltem inkábbmagammal
), akkor törékenyre állítottuk a csomag besorolását, és nem tudom milyen plusz védelmet kértünk rá. Az a baj hogy max 50ig érdemes küldeni, mivel asszem addig vállalnak kártérítést. Ezt rá is kell írni a csomagra hogy mennyit ér a termék.
szerk- nekem 3000 +3000 forint volt mindenestül(nem lehetett egybe tenni).
-mivel 10kilóig minden asszem 2000ft +1000 a törékeny+biztosítás+utánvét.futárszolgálat is egészen jó, de azt hiszem az pöppet drágább, ellenben sztem megbízhatóbb és gyorsabb
..
pl.Egy Ibanez s570t ne postázz szerintem sehogy, semmilyen körülmények között
..
-
-
nesa
veterán
válasz
izomhod #17604 üzenetére
Nemlehet megcsinalni, ill ugy gondolom a megoldas nemlenne megfelelo szamodra, tobb lenne a le mint a hus, lekene gyalulni a felso 1-2cm es toppot rakni ra utanna csak a kivant teruletet kimarni(ez dragabb lenne mint egy uj test elkeszitese)
Probalj valami takaro lemezt kitalalni vagy uj testet kell csinalni.
-
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #17476 üzenetére
Nekem is úgy tűnt (rá is mozdulnék azonnal), de az is lehet, hogy a gyerek nagydarab aki játszik rajta. A Telét láttam a Codában, de a Godin gyár akusztikusai olyan jók, hogy fel sem vettem az ölembe, nem jutott rá idő.
...meg má' ha Strat, akkor telibe' jávor nyak. Részemről.
-
nesa
veterán
válasz
izomhod #17466 üzenetére
Ne foglalkozz keszletekkel vegyel egy hozzavalo csokulcsot vagy imbuszkulcsot esetleg titan rudat, masfajta szerintem nemigen letezik es alicsd be megfeleloen, utanna oktav es mehet a moka.
Lenyeg mindig nagyon kicsit tekerj a palcan, plane ha 2 reszes, a sima rud palca spanolhato de a ketreszes igen erzekeny cucc, 2 reszesbol van 2 iranyu is. -
-
Ricsko :D
aktív tag
-
KaraDani
addikt
válasz
izomhod #17205 üzenetére
Én kb 1-1,5 hete rendeltem meg a 2014-et kábellel, akkor nem volt a forgalmazónál sem raktáron, azt ígérték, hogy kb. mostanában lesz, még nem szóltak. Amúgy Bandfuse tűnik még jónak, a tab-os nézete talán könnyebben emészthető lehet annak aki amúgy is gitározik, csak az meg nincs PC-re.
albert8: Ha nem titkos, hol szerezted be a kulcsot és a kábelt?
-
atomeec
senior tag
válasz
izomhod #17178 üzenetére
Köszi szépen. Most már nem nagyon lehet kifogásom, hogy valami nem úgy hangzik (nekem még nincs annyira vájt fülem, hogy kihalljam ha nem tökéletes a hangzás, de azért jobban motivál, hogy teszem azt egy kis visszhangot most majd én is hozzá tudok adni ha olyan az eredeti szám). Igyekszem nem a nyomkodással tökölni, hanem minél többet gyakorolni majd.
@BluEyes:
Nagyon remélem, olvastam róla rosszat is, de aki azt írta nem ilyen árú effekteket használ...
-
nesa
veterán
válasz
izomhod #17046 üzenetére
Hangszintartomanya KB megegyezik a bubinga,wenge, amerikai dioval, nem rossz hangu fa de rendkivul serulekeny puha, ehezkepest meg nemtul konnyu ilyen sulyba lenyegessen kemenyebb fak is vannak.
Az a nyarfa amirol ilyen pihek szalnak tavasszal kora nyaron,vagaskor szinte folyik belole a viz es istalo tragya a szaga van par hetig.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
izomhod #17028 üzenetére
Invasion nem egy Fender, de ha nagyon megszorul az ember és kell valami
bass gitár akkor vállalható. Persze csak nagyon olcsón.
A tok egy igénytelen vékony szar, a húrok rozsdásak, a fogólap koszos, tehát elég
igyénytelen a tulaja. Tisztítás, húrcsere alap. Tehát költeni kel rá nem keveset.
Én 15k-nál nem adnék többet érte.De minek ez neked, van neked ennél sokkal jobb gitárod!
-
hNp88
aktív tag
válasz
izomhod #17024 üzenetére
ez kötelező tőlük , ha még nem lett volna meg
meg ha már itt vagyok, egy kis csemege az Oi!, esetleg streetpunk kedvelőinek:
Booze&Glory - London Skinhead Crew
és szintén tőlük az Only fools get caughtszerintem királyok, én legalábbis sokat hallgatom mostanság
-
Nunder
őstag
válasz
izomhod #17024 üzenetére
Nemá, hogy ez eddig kimaradt
Nem szeretem őket, de azért pár nótát ismerek tőlük.Ricsko: egyet kell értsek nesa-val. Megérdemled, ha egy Marshall helyett Behringer-t veszel. Kinézetre sem ugyanaz a kategória, és tudásban sem említeném őket egy lapon.
Egyébként meg nem bántásból, de ha csak azért jársz ide, hogy mindenről silány vacakról kikérd a véleményét a közösségnek, amit aztán rendre figyelmen kívül hagysz és mész a saját fejed után, akkor nem kellene ide járni. Nem baj az ha az embernek saját ízlése vagy véleménye van, de ne játsszunk már a más idejével.
-
-
Neuler
csendes tag
válasz
izomhod #16908 üzenetére
A gyárakban tudtommal nem állítják be, persze valamiféle minőség ellenőrzésen átesnek. Tudtommal csak 1-2 gyártó csinál egy "előzetes" beállítást, de a szállítássorán úgyis elállítódnak valamennyire. A boltok meg itthon nem állítják be, csak külön ha fizetsz nekik sok pénzt. Nem is feltétlen a beállítással van bajom, mert az "könnyebben" orvosolható.
A belső zörgés, ahhoz esélyem sincs hogy hozzáférjek és ötletem sincs ,hogy mi az mert ilyennel még nem találkoztam.
A rosszul leragasztott híd/húrláb, ez a másik.
A harmadik pedig ,hogy erősítve zajong az akkordoknál, lehet a belső zörgéssel függ össze. Remélem vagy megcsinálják vagy cserélik, de meg lesz oldva ,mert szeretném lassan ezt használni az elektromos helyett a kisebb fellépéseken (eddig elektromos volt pedállal ,hogy akusztikus hangja legyen, de ez jobb lenne hangzásban, lágyabb).
Az elektromoson is lenne mit állítani.... az egy SX Seg1-STD (ez sem tökéletes....jó is meg nem is gitárt ajándékba kapni....... :S)Esetleg Pesten(vagy Budán, tehát Budapesten..
) tud valaki olyan helyet ahol maximális odafigyeléssel és szakértelemmel alacsony áron állítanak be hangszert (licensed floyd hidas... ez van, egyébként annyira nem tragikus, használható a tremolo is)?
Előre is köszönöm + még várom az előző kommentemhez a tippeket ,hogy mire figyeljek feltétlenül amikor visszaviszem, és mi a bevett gyakorlat.. mennyire szokták elismerni ,hogy hibás stb....
-
Aucor
senior tag
-
-
nofi
addikt
válasz
izomhod #16888 üzenetére
Nekem most kifejezetten program oldalról kéne segítség, de köszi a tippet
A gitár csatlakoztatással nincs probléma, van egy USB-s gitárkábelem és az Audacity rec működik is. Na az lenne a jó, ha ha nem csak rec menne, hanem liveban még effektezni is lehetne, mint pl. a Rocksmith játékban (csak az egy kicsit macerás és ott meg felvenni nem lehet...).
iRig HD tervbe van véve, mert mindenki csak dicséri akivel beszéltem, egyedül az ára miatt görgetem azt a projektet -
válasz
izomhod #16684 üzenetére
Ha nagyon bele akarsz mélyedni, ajánlom a könyvet. A film nagyon jól megragadja a szatirikus, társadalom kritikával fűszerezett hangulatot, de koránt sem olyan erőszakos és bizarr mint a könyv. Nekem mindkettő tetszik, és a filmnél még a magyar szinkron sincs elbaszva! -
nesa
veterán
válasz
izomhod #16675 üzenetére
Valoban ez a resz tetszik
(majd csinálok másikat jobbra jobb gitárral ezt csak úgy spontán összebasztam)
-
-
-
-
-
-
sanzik
senior tag
válasz
izomhod #16618 üzenetére
na szórakoztam vele most délután egy kicsit...
Végül is sikerült felvenni csak a sound-ot nem találtam meg amit szerettem volna.
De azt gondolom,hogy ezek a genius hangfalak amik a gépemhez vannak, ezekkel a mini hangszórókkal nem is fogják azt a hangzást adni amit szeretnék.Gitár a pod-ba,a pod usb-n a gépbe és a hangfalak pedig a pod output kimenetére.
Mindenhol kiválasztva drivereknél meg alapértelmezettnek a pod és simán működik,mint hangkártya.Én a Reaper nevű daw szoftverrel próbálkoztam. A gitár úgy szól felvétel alatt ahogy a podot beállítom effektezem,de a program csak clean jelet vesz fel. Így utólag egy csomó erősítő meg láda szimulációval tudok kísérletezni szoftveresen.
Van egy nagyon jó blog erről, én ez alapján indultam el.
[link] -
-
sanzik
senior tag
válasz
izomhod #16614 üzenetére
Ez engem is érdekelne,mert tegnap este kaptam kölcsön egy ilyen pod-ot.
Még nem feküdtem rá a dologra,ha jutsz valamire majd közöld,mi a legjobb ,legegyszerűbb megoldás.
De kb. szerintem is úgy működik ahogy írtad. Mert ez gyakorlatilag egy külső usb-s hangkártyaként is használható. -
-
Dealer95
őstag
válasz
izomhod #16427 üzenetére
De ha itthon nem kapni?
Egyébként nem lett volna vele bajom. Szép hangja volt, bár erősítőn iszonyatosan gerjedt.De legalább tudom, hogy milyen irányban kell keresnem. Lesz viszonyítási alap.
Egy Bp oda-vissza út is 6000 lett volna. Tehát úgy veszem mintha elmentemvolna kipróbálni -
atomeec
senior tag
válasz
izomhod #16420 üzenetére
Zavar, mikor megvettem kicsit el lett kapkodva. Fél évvel előtte néztem ki a típust és kezdtek elfogyni a raktárkészletekből, ekkor elmentem az egyik boltba, ahol még azt írták, hogy van és elhoztam a bemutatódarabot. Így új áron vettem egy használt gitárt...igaz legalább be volt állítva rendesen. Elmaradt az a bizonyos "új" érzés. Persze nem vitrinben szeretném tartogatni és nézegetni. Mivel kezdő vagyok, ezért ad egy kis plusz érzést, meg jobban megismerem a gitár anatómiáját is
Lehet hülyeség, én most így érzem. Meg nem sűrűn fogok másik gitárt venni, azért is lett Ibanez, nem fele annyiért valami. -
izomhod
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Formula-1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magisk
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG V30 - vezércsel
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest