-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #63001 üzenetére
Na itt egy neked való Soloist, még az ára is rendben van.
Ajánlottam neki nagyvonalúan 500 eurót, de visszautasította, biztos nincs képe ilyen sok pénzt elfogadni érte.
Viccet félretéve, azóta már biztos átírta, az ajánlat mellé odaírtam, hogy elírta az árat, figyeljen oda. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #63109 üzenetére
Tony Iommi-t kérdezd már meg!
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #63109 üzenetére
Blues-ra
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #63095 üzenetére
Basszus mennyire igazad van! Én meg csodálkoztam 16 évesen, hogy miért nem tudok pick scratch-elni a 0.73mm-es Fender Mediummal.
Hát ezért nem tanultam meg soha.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #63076 üzenetére
Az más...akkor tényleg kaki. Nálam az ernibál nem mállott, csak feketedett meg olyan volt mintha már a vakrozsda is kikezdte volna
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #63073 üzenetére
Nekem nagyon izzadós a kezem, nyirkos, valószínű ez is közrejátszik. De pl elixir jól bírja, nem feketedik, meg úgy kb tartja magát hónapokig. Viszont ha nyár óta nyúzod ne csodálkozz ha mállik le a tekercselés. Elixir is kb 6-8 hónap nálam, aztán az oktávnál már hamis, szőrösödik a pikappoknál meg full fakó a hangja. De minimu 6 hónapot bír, de még többet is általába.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #63071 üzenetére
Meg iszonyat gyorsan feketedig, korrodál az ernibál. A fender húrok valóban úgy sz@rok ahogy vannak.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Blindmouse_ #63042 üzenetére
Ez célzás?
-
egyedülülő
őstag
válasz
Blindmouse_ #63039 üzenetére
Viszont azt néztem, ott minden egy kicsit drágább. Pl az első gitár amit mutattak ott 217.000 míg máshol 187.000 és ez kb. minden gitárra igaz volt amit próbáltunk.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #63030 üzenetére
€679 + €49 szállítás. Volt még €15 Reverb creditem, azt beszámították, mert olyan helyről vettem, ahol lehetett kártyával fizetni. Egyszer panaszkodtam a Reverb ügyfélszolgálatnak, hogy kifizettem egy basszusgitárt, de az eladó írta, hogy már eladta másnak, így visszaküldte a pénzt. Csak emiatt buktam pár ezret a devizaváltáson, erre adták kárpótlásul a creditet. Azt viszont csak olyan eladónál lehet elhasználni, akinél kártyával lehet fizetni, PayPal esetén nem. A pink Jacksont egy hangszerbolt árulta, ott el tudtam végre lőni.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #63026 üzenetére
Elfogyott a rezsicsőkentett tüzelő.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #63026 üzenetére
Nem az enyém szerencsére, loptam a képet egy fb-csoportból.
-
fattyu
veterán
válasz
Blindmouse_ #62992 üzenetére
Képet!!!!
Nekem egy fehér charvel predator az álmom.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #62989 üzenetére
Nem értek egyet, egyszerűen nekem sokkal több idő kell hogy felfedezzek egy gitárt. Mondjuk az is igaz hogy sok tapasztalatom nincs. Vagy az is lehet hogy túlontúl alkalmazkodó vagyok, azaz könnyen hozzászokok, alkalmazkodok adott gitárhoz. Egy bizonyos idő után az extrém eseteket kivéve kb minden gitárhoz hozzá tudok szokni. Fene se tudja.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #62976 üzenetére
Ja igaz, egy barátomnak segítettem kb 15 éve egy fehér RG350-et venni újonnan, az rendben volt.
#62977 dl650
Igen, ez nagyon jó ötlet. Tizenévesen sokszor felmentem hétvégén Pestre, végigjártam az összes hangszerboltot a körúton, megtapogattam mindent, amit csak engedtek.Mikor néha külföldön jártam, ott is ugyanezt csináltam, sőt, csinálom a mai napig. Nagyon tanulságos, egy 5 perces próba alapján simán ki lehet zárni egy korábban évekig vágyott gitárt, és bele lehet szeretni három másikba.
#62979 egyedülülő
A próbálgatás után a hangszedőket illetően is előrébb leszel, kérd meg a hangszerboltos eladót, hogy játsszon neked valamit. A humbuckeres gitárokból több olyan van, aminél felezhető a hangszedő, olyankor hasonlít a single coil hangjára, de nem teljesen olyan.Nekem a HSS kiosztás bizonyult a leghasznosabbnak, a hídi humbuckerrel lehet zúzni, a nyaki és középső single coil pedig hozza a stratos csilingelést.
A November Rain és az RHCP mondjuk kicsit pont üti egymást, előbbihez nyaki humbucker kell, másikhoz leginkább nyaki single coil.Idővel biztosan tényleg több gitárod lesz.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #62974 üzenetére
Én már kicsit szkeptikus vagyok az Ibanezzel, megvettem az RG421-et, mert csodálatos a színe, de a hasonló árkategóriájú Cort KX300 és Harley Benton Fusion II nagyságrendekkel jobb minőségűnek érződik.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #62958 üzenetére
25% lassításnál pont ugyanoda esik az ujjrend, mint 100% tempón E standardben.
#62959 FockeWulf
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #62955 üzenetére
Na jójó, de ujjbegyekkel??? Én ujjheggyel szoktam ilyesmikkel próbálkozni....
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #62955 üzenetére
Az amúgy nem annyira vészes.
Van 13-as húros gitárom B standardben, kb olyan érzés, mintha 9-es lenne. Nyújtani talán még könnyebb is.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #62945 üzenetére
Igen, tényleg Slashesen szól
Nem annyira Gilmour, de ahhoz szerintem is hiányzik a single coil.
-
válasz
Blindmouse_ #62934 üzenetére
Én nem élek ott. Pöcs mobilos automata szövegjavító. Bocs.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Blindmouse_ #62925 üzenetére
Tibizzz alkamasabb lenne a pozíció betöltésére.
-
válasz
Blindmouse_ #62925 üzenetére
Ezt most nem értettem.
Természetesen legitároznám de sajnos nem éltek az országban. -
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #62921 üzenetére
hűű az az ominózus nagycirkuszos akela-buli amikor volt az a bizonyos botrány? Összedőlt a rácsszerkezet vagy mi a fene...
arról én még csak olvastam akkor..vagyis pár évvel később...Akelát a "fű alatt" című búcsú-koncert kazijuk megjelenésekor kezdtem hallgatni, persze aztán visszamenőleg is felfedeztem őket, koncerten már csak csonka felállásban láttam a bandát kb 2003 környékén, asszem még a Főnök mellett ott volt Pávcsi is, de a többiek már nem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #62916 üzenetére
Eleve csak úgy 2003-tól foglalkoztam metállal, klasszikus, pszichedelikus, prog rockkal, a 90-es években még általános iskolás voltam, és akkor inkább az elektronikus zene hozott lázba. Ja és nem gitár, hanem szintetizátor volt az álmom.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #62912 üzenetére
Én a Cacophonyból ismertem meg, nem a Megadethből. MTV-nk nem is volt úgy 2006-ig.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #62912 üzenetére
Anno 1990-91 környékén a "Beograd 3" nevezetű TV-adón minden nap délelőttönként koradélutánig egy az egyben átvették az MTV (music tv, nem a magyar tv
) műsorát és átjátszották, tehát sima antennával is tudtuk nézni az MTV-t, nem kellett hozzá műholdvevő. Ovis kispajtásként tátottam a számat a képernyő előtt, akkor még az MTV tolt bőven rockot is, amik akkor örökre az agyamba vésődtek: Ugly kid joe-Everithing about you, Guns-You could be mine/dont cry, Megadeth-Symphony of destruction, Scorpions-Wind of change, Metallica-Nothing else matters/Enter sandman, Nirvana-Smells like teen spirit. Ezek ahogy te is írtad szinte folytonos rotálásban nyakló nélkül mentek, nem volt olyan nap h ezeket kihagyják
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62852 üzenetére
"Tagadás fázis.. majd idővel kiderül merre lép ebből."
Tagadom hogy tagadási fázisban vagyok.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62849 üzenetére
szerintem masszivan dolgozik benne, a csakazértsem, meg a "kapjátok be gyíkok"
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62825 üzenetére
akkor lenne rajta delaychorusflanger
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62819 üzenetére
Ismerem. Nagyon szeretem.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #62814 üzenetére
pl itt is szépen hallatszik a szóló végén, hogy hogy kezd gerjedni, és vált át teljesen feedback-be, de a hangmagasság megmarad..
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62814 üzenetére
Értem köszi. most nem mert kinyírnak a szomszédok, de holnap nekiugrok és kipróbálom. Lesz ami lesz.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62811 üzenetére
Visszahallja magát a hangszóróból. Értem. Kipróbálom.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62808 üzenetére
Gondoltam én is rá hogy ez gerjesztett hang, de ugye lakótelepen lakok.. De majd valamelyik délelőtt nem kegyelmezek a szomszédoknak és kipróbálom.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62806 üzenetére
Amit játszik az nem egy nagy vasziz, de mutassatok nekem valami hasonlót mert én nem tudom előállítani. Akkor még nem volt sustaineres kütyü mint amit mostanában látok. Amúgy ebből a lemezből lettek gazdagok.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #62760 üzenetére
Te is tanulhatsz valami újat ezek szerint.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #62758 üzenetére
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #62678 üzenetére
Ez már inkább Yellow Kitty lesz
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #62614 üzenetére
Egészen pontosan ezt érzem én is.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #62603 üzenetére
Gyártanak mást is, pl stratohoz fixálható réz blokkot. Múltkor mintha keresett volna valaki ilyet.
Itt egy videó róla. -
nap
addikt
válasz
Blindmouse_ #62528 üzenetére
Bocs, nem volt lelkesedésem másik hátteret választani.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #62493 üzenetére
Ez így van, a profit van mögötte és annak a lehető totális maximalizálása, folytonos emelése. Emiatt alakult ki az esztelen, vég nélküli fogyasztás és az azzal járó környezetszennyezés. Persze most még ráhúzták a nyugati emberekre ezt a jajjdenagyon píszí "legyünkzöldek/latteavokádók/re-poharasok/palackvisszaváltósak/fujjfujjműanyag" stb maszlagokat és elhiszik hogy ettől ők kevésbé környezetszennyezőek. Mint az üdítős palackokon a kupak...nehezebben lehet lepattintani, mert az óceánokba kerül és ott beleakadnak az állatok...mi a megoldás? Még véletlen sem az hogy ügyeljünk, ne kerüljön az óceánokba...hanem tegyünk rá nehezebben letekerhető kupakot. Logikus
Csak hogy maradjunk a gitároknál, a nitrolakk és a festékek előállítása és használata tömény környezetszennyezés, persze előszeretettel veszünk gitárt de azért én már nem rendelek a távolkeletről mert az fujj és környezetszennyező meg a GYEREKMUNKA!...inkább rendelek másik helyről
és megveregetem a vállam hogy most aztán jól megmentettem a Földet....ez ilyen "nem sz@rtam a kútba csak mellé...aztán csak belelöktem" jelenség. Vagy a..."mától diétázok...semmi olaj, szigorúan zsírba sütöm a szalonnát...".
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #62480 üzenetére
Csak görbetükör akart lenni, hogy tudatosan vagy sem, de ez az egész bolygókapitányosdi egy baromi nagy képmutatás. Ha tetszik ha nem, hozzáteszem hogy sajnos, nekem sem tetszik, de egyszerűen így/ ilyenre alakult ki a civilizáció, mármint hogy baromi nagy környezetszennyezéssel jár az egész. Ha áramot használsz, ha csak simán ruhát veszel, ha cipőt veszel, ha fórumra írsz telóról/gépről, ha kajálsz...stb stb...minden minden közvetve vagy közvetlenül de baromi nagy környezetszennyezéssel jár. Na de részemről ennyi a téma, ne erről szóljon a fórum
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62408 üzenetére
Hollandia nem Magyarország, ott szinte mindenki beszél angolul. Szó szerint még az utolsó kukás is. Amikor egyszer nyaraltunk Zakintoszon, ott beszélgettem egy holland sráccal, ő is a családjával volt ott. Teljesen folyékonyan beszélt angolul. Azt mondta, hogy a hulladékgazdálkodásban dolgozik, sima kétkezi melós.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62408 üzenetére
Duncan Designed a gyári szettje ezeknek, de egykutya kommersz pickup mindegyik. A Jackson feliratos pickupok a JS sorozatban vannak, de ott sem egyformák. A JS32-ben egész jó G&B gyártmányok vannak, az kb. Duncan Designed szint. Az az alatti modellekben gagyibbak vannak.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62405 üzenetére
Ennél olcsóbban már nem fogsz kapni Soloistot. Csapj le rá, aztán legfeljebb eladod, szerintem biztos nem buknál rajta. Gyorsan vedd meg, mert a végén rákeresek, és elhappolom előled.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62403 üzenetére
Vedd meg! Mi hiányzik róla? Nekem épp minden van otthon a fiókjaimban, ami kellhet hozzá.
-
válasz
Blindmouse_ #62396 üzenetére
Az óvodában.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62393 üzenetére
A mai világban nagyon kell ám vigyázni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62374 üzenetére
a gyári oldala
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62372 üzenetére
ingyen van, 7MB és jól működik
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62361 üzenetére
multiband dinamikus parametrikus eq/compresszor vst
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62355 üzenetére
Már elkezdett énektanárhoz járni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62355 üzenetére
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62347 üzenetére
Nem lehet, hogy az átlagkábeleddel van valami gond?
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62341 üzenetére
De ez historikus modell újrakiadása, az eredeti modell idején pedig még nem alakult ki teljesen a modellszámozási metodológia. Az RG565 alapból fordított fejes volt, az RG565R nevében az utolsó R betű pedig a rózsafa fogólapra utal.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62338 üzenetére
Olyan nincs. RG565 és RG565R van, vagy esetleg RGR465M. Nekem már van egy RG565-öm, még egy nem kell. Nem is én árulom, mert nem eladó.
Egyébként már tavaly októberben elvették a Marketplace-hozzáférésemet indoklás nélkül, azóta sem kaptam vissza, így azokat a hirdetéseket már nem tudom nézni. Elég sokan így járnak mostanában, ide is írtak páran, de a Redditen is van több topik tele így járt userekkel.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62332 üzenetére
Ha a XX. kerület közelebb van hozzád, nekem is elhozhatod. Valamit én is konyítok a forrasztáshoz. Sőt, általában egész nap itthon vagyok hétköznapokon.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62328 üzenetére
Szétszedhető ? Mert vannak új forraszható jack-ok is. [link]
-
bigrob
őstag
válasz
Blindmouse_ #62328 üzenetére
13 Dózsa metro megálló vagy 15 ker kertváros mennyire van hozzád közel?
Megtaknyolom ha szeretnéd -
bigrob
őstag
válasz
Blindmouse_ #62326 üzenetére
Nem kell szépnek lennie, majd eltakarja a háza.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #62324 üzenetére
Általában tőben szoktak eltörni és az legrosszabb, hogy szétsem lehet szedni öket, csak szétvésni.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #62305 üzenetére
Hát, az tutira drágább lenne
Bár, ha a tezsvírektől tudnék rezet szerezni... De a marás, fúrás, főleg precízen drága.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #62258 üzenetére
Van itt valakinek kagylozott fogolapos gitarja?
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #62256 üzenetére
Na ez pont ott lesz!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #62245 üzenetére
Vagy meg kell tanulni a kezelését.
Próbateremben ott a fejláda de a PA-ra kitolt multit használom mert azt nem csak az hallja jól aki pont szembe áll vele.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Olyan is van, meg ilyen is van.
-
consono
nagyúr
válasz
Lányom most kezdett el gitározni tanulni, nagy élmény lenne így hallani őt
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #62225 üzenetére
Es igazad van, szarul jatszom az elejet... koszi
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #62225 üzenetére
Az biztos hogy jobban ra kell feküdni
megnézem az elejét, melyik része van elcseszve szerinted?
Én nagyon bírom a 2 régi albumot. Tényleg jó az új énekes hangja. -
válasz
Blindmouse_ #62220 üzenetére
Igen, erre mondtam, hogy vannak tendenciák. Vannak sorozatok/időszakok is amik jók nagyon.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #62207 üzenetére
Nekem a CV 50-esTelém kínai volt, tökéletes volt a minősége, bátran vennék máskor is kínai gitárt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #62200 üzenetére
Kínai, koreai és indonéz gitárt is vettem már. A kínai és indiai egyformán nagyon jó, a koreai egy kicsit alatta marad a build quality-nek.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #62009 üzenetére
A hasonlat túlzás.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #62005 üzenetére
De, azért túloztam. A kazetta meg végképp.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #61996 üzenetére
Szerintem egyelőre még a csövest szeretik reprodukálni digitálisan is, így ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy az inkább él, aki felvételről hallgat Beethovent, mint aki elmegy egy hangversenyre.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61987 üzenetére
Meg közben az is kiderül(t), hogy a csövesen túl is van élet.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61987 üzenetére
Erősítő effekt loopjába dugva is jól szól, kíváncsi voltam hangkártyaként h működik, meg milyen felvenni vele. Ha fel akartam volna venni a teljes számot akkor nyilván kigyakoroltam volna előtte, még gyorsabb tempóban is, de nem ez volt a cél. Az baj hogy miközben veszem fel a sávot nincs dedikált potméter amivel lehet állítani külön a gitár hangerejét a track-hez képest, a monitorott hang a sávról meg késik. Hol kell ezt beállítani?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #61923 üzenetére
Pl egy George Lynchet hallgatni annyiban meglepetés, hogy mennyire kurvajó magában is
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61904 üzenetére
Nekem a kedvencem az amikor a fej van bemikrofonozva a láda helyett
Több mikrofont egyszerre meg nem is érdemes használni felvételkor, az már a mikrofonozás magasiskolája -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61887 üzenetére
Egyszer minden mágnes elgyengül, az alnico sem kivétel. Csak azok lassabban gyengülnek.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61866 üzenetére
Ha lesz időm/kedvem megpróbálom majd ezt a láncot emulálni a nux-mg30-al úgy hogy a mikronozott hangot majd végigfuttatom az SSL channel strip/LA2A kompresszor/Brit preamp EQ-plugin-el, persze valami régi Plexit vagy JMP-t modellezve
Értelemszerűen a keverőpult már le fog maradni a végéről a láncnak, pedig ez sem elhanyagolható.
Keresgéltem ingyenes VSTi plugineket, channel stripet/kompresszort/EQ-t a 70-80-as évek (brit)hangzásaihoz, szintetizátorokból is találtam olyanokat mint pl:
-minimoog
-arp2600
-Oberheim OB-X
-Roland Juno 60
-Yamaha DX7
-Nord Lead2
Próbáltam múlt héten Nord Stage 4-et, nem semmi cucc, meg kellene tanulni zongorázni is. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61859 üzenetére
Nem tudom mennyire válik be azért kérdezem
Azért nagyon nem mindegy hogy egy EMG-nél van 2kHz rezonancia frekvencia, SD JB-nél meg 4,8kHz-kiemelés, persze nem kell túlzásokba esni +-8dB, csak a fülünk a közép tartományra elég érzékeny.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61853 üzenetére
Clapton tekergette. Talált ki hozzá hangzást is. Az a baj a magas vágással hogy azt jobb később vágni, már a torzítás után ahogy az erősítőkben van megcsinálva, előtte a mély vágásnak lenne értelme csak azt passzív módon nem igazán lehet jól megcsinálni.
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_ #61846 üzenetére
A stratból èn is kivettem, eltakartam egy pengetővel: [kèp]
-
Smiley
addikt
válasz
Az van, hogy kurvajol neznek ki.
Nekem is lehet kene egy floyd-os jackson.
-
X2N
őstag
válasz
A floyd rose tremolókkal sincs gondod...
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #61841 üzenetére
Nekem pl van olyan hogy túl vékony nyak. Én a lapátnyakú gitárokat szeretem jobban, lehet az hogy viszonylag nagy kezem van és jobban belefekszik a kezembe...vagy franc se tudja, de a vékony sportnyakak a halálom.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61841 üzenetére
Nekem fájt a kezem a túl vékony Ibanez RG550 nyaktól.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61810 üzenetére
RG565 biztos jutott, de RG565R eddig nem. Tényleg nem látod a különbséget?
RG565, ami pár éve jelent meg a Genesis Collectionben, de korábban is nagy szériában gyártották, nekem is van otthon:
RG565R, amiből párszáz darab készült eddig összesen, csak 1989-ben gyártották:
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #61806 üzenetére
A Genesis Collectionben most jelent meg. Amúgy meg spot model volt 1989-ben, szóval sosem volt a széles tömegek számára elérhető. Állítólag annak idején csak párszáz darab készült belőlük.
-
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_ #61727 üzenetére
A B és H hangok keveredése germán találmány, még a reneszánsz időkből. Innen vettük át mi is.
Az összes németajkú országban és skandináviában ugyanúgy van a H hang, ahogy magyarul.
A latin országokban inkább a do re mi stb. használatos. (Vagy akár ut-re-mi)
Angolszász országokban van csak a logikusabb elnevezés.Itt egy hosszú magyarázat erről: [link]
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #61724 üzenetére
Mit varunk... az egyik egyetemen magyarul kellett a szerencsetlen gyakornokunknak windows server-t confolni, es amikor nem ment neki valami megkerdezte tolunk, hogy tudunk-e segiteni benne. A kerdest se ertettuk a gyonyoru magyar forditasnak hala. En a gitarozas elejen kaptam egy allitolag nagyon jo zeneelmeleti konyvet magyarul, a 2 oldalig jutottam.
Ha az egesz vilag B hangot hasznal akkor mi magyarok azert is H-t fogunk. Tokeletes peldaja az egesznek.
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_ #61718 üzenetére
Köszi!
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #61704 üzenetére
Ez mindenkinél így van. Egymagába itthon jól megy, aztán próbán vagy felvételnél meg úgy sz@r az egész ahogy van
benvolio@ pedig nyugodtan megmutathatnád, hiszen sorstársak közt vagy, mint láthatod itt mindannyian botcsinálta de lelkes amatőrök, botladozó kocagitárosok vagyunk, szóval nincs mit restellni... -
dl650
tag
válasz
Blindmouse_ #61704 üzenetére
Pedig ha jól tudom neked van pár év gitáros múltad.
Más : már meg akartam kérdezni itt a fórumon, hogy pl amit most játszottál, a szóló elején is meg később is párszor szinte "sikít" a gitár. Ezt, hogy hívják és, hogyan lehet előcsalogatni? Vagyis hát tudom, hogy működik, de nekem nem megy. Nálam nem jön ki ilyen élesen a hang. Gitár, vagy hangszedő, vagy beállítás kérdése?
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_ #61693 üzenetére
Én nem röhögök! Jó ez! Tetszett!
-
benvolio
őstag
válasz
Én irigykedve nèzem/hallgatom itt bárki gitározását, jó lenne már nekem is valami teljes számot eljátszani az elejètől a vègèig normálisan, de csak bohóckodni szoktam, csak úgy prüntyögni. Nincs időm ès türelmem.
-
FockeWulf
tag
válasz
benvolio, dl650@
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged