-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Azért az Epiphone is csinál jó gitárokat már 100k környékén EMG 81-85-el, vagy Gibson Girty Fingers hangszedőkkel, ezekben nem is kell hangszedőt cserélni. Az Ibanez SAS36FM-ben nekem cserélve lett Seymour Duncan SH6-ra, mert a gyáriban nem volt elég dög a és zajos volt, a nyaki single is cserélve lett egy Cool Rail-re h jobban passzoljon a híd hangerejéhez, na most ha ezt megnézed akkor ennyiből már vehettem volna egy Epiphone Les Paul Prophecy-t Gibson hangszedőkkel, amin Grover kulcsok vannak...
De ezzel akkor érdemes jobban foglalkozni ha már meg is tudod egy jó erősítőn hallgatni, és az a gitár árának többszörösébe is kerül, internetes videókból meg következtetést levonni szvsz nem érdemes, és kerülendő.
Nem biztos h jobban szól az a Vintage V100-as 100K feletti epiknél, pláne egy olyannál amiben gibson vagy emg van. -
Szten Márs
nagyúr
Mondjuk én pont a tisztáit imádom a Les Paulnak, szóval számomra ott a lényeg
Amúgy fura, mert úgy emlékszem, hogy az igazi, mittudomén '60 körüli Les Paulok tömör mahagónik voltak, jávor top nélkül. Az is, amin Knoplfer játszik, és amiből ez jön ki. Bár lehet rosszul emlékszemMindenesetre most is sok Gibsonnál teljesen hiányzik a jávor top. Szóval nem tudom mennyire kell az az autentikus hangzáshoz. Mindenesetre igen, persze, a jávor jót tesz a magasaknak, a papírforma szerint.
-
stepe
csendes tag
Nekem is Szten Márs ajánlotta a cort earth 70-est meg is vettem és csak jót tudok mondani róla szóval inkább gyüjtsön az ember és vegyen 1 hónappal később egy jó gitárt mint hamarabb egy rosszabbat.Ugyanezt műveltem régebben a pecabotjaimmal vettem az olcsót aztán kicsit jobbat aztán még jobbat és igy tovább míg végül temérdek pénz repült mások zsebébe és most is csak 3 bottal pecázok a 24-böl.Asszem kicsit eltértem a tárgytól de arra akartam kilyukadni hogy egy gyengébb olcsóbb doboz gitár után ugyis venni fog mindenki egy jobbat és a lóvé el is szállt.Szegény ember ne spóroljon mert ráfizet
.Amugy már eléggé megszoktam a klasszikus után az akusztikus vékony nyakat,és az ujjaim se fájnak,mint eleinte
-
Szten Márs
nagyúr
Óbasszus, de rövid az agyam... igen, balkezes verzió... ööö, igen, így elég nehéz az ügy. Főleg, hogy ilyesmit soha nem is figyeltem, így a balkezes kínálatot nem is ismerem. Rákerestem a mezzofortéban mit kínálnak balkezeseknek, jóóóval 50 fölött vannak jó kis Cortok...Sőt, még a laminált fedlapú Ibanezek is több, mint 50-be fájnak.
-
Szten Márs
nagyúr
Elixir abszolút etalon akusztikus gitároknál is
Vagy vehetsz D'Addario EXP-t, szintén bevonatos, mint az Ernie Ball, és igen jó. A komolyabb nevű gyártók is ezzel a kettővel szerelik a gitárjaikat, én spec. D'Addario EXP-t használok egy ideje.
Hmmm... 50 ezerből tömör fedlapos cutawayes nehéz ügy... töröm a fejem, de nem nagyon tudok olyat, ami ennek megfelelne. Ráadásul a cutaway igencsak gyakran együtt jár az elektronikával, és sokszor csak CE (cutaway electronic) verzióban lehet kapni a gitárt, elektronika nélküli kivágásosat meg nem.
Kettőt tudok így fejből, ami kijön a keretből, két Ashton modellt, a D-40 SCEQ-t és a D-55 SCEQ-t. Ez utóbbinál, bár itt a bolt honlapján nincs feltüntetve, a tető a szokásos sitka-lucfenyő helyett engelmann fenyőből van, a különbségekről nemrég írtam, leginkább a vastagabb hang említendő. Az engelmann fenyő kb. félúton van a cédrus és a sitka fenyő között ilyen téren.
Ha kicsit továbbereszted a pénztárcát 50-nél, akkor viszont már tudok egy Cortot is ajánlani, ami ráadásul juhar oldal és hátlappal rendelkezik, plusz sitka fedlappal, szerény véleményem szerint ez az egyik legjobb létező párosítás. Na meg nem is dreadnought forma, szóval kicsit ki is tűnik a tömegből. Na meg csak-csak Cort. Cortról eddig kétféle véleményt hallottam: jót és nagyon jót. Ashtonról meg... mikor milyet.
Ja igen, a Cort linkje: Cort JADE-2 NS
Ebben nincs elektronika, tehát az elektronika költsége sem a kidolgozásból jön le. Én maximálisan javaslom, hogy ennyivel emeld a keretet, ha tényleg kategóriát akarsz váltani, akkor ez az, ami már megéri.pc-user:
Bár nem vagyok az elektromos gitárok szakértője, úgy vettem észre, hogy ott a nyakak szélességével kevésbé szoktak variálni, mint akusztikusoknál, ahol létezik kb. 5 féle nyakszélesség. Ha variálnak, az is inkább lefelé, a még keskenyebb irányba történik. De ismétlem: nem én vagyok itt az elektromos gitárok legnagyobb ismerője, szóval majd egy kompetensebb ember lehet jobb hírekkel tud szolgálni, mindenesetre azt áruld el nekünk, hogy kb. milyen hangzású hangszert keresel (vagy ha ezt nehéz szavakba önteni: milyen zenét szeretnél rajta játszani) és mennyit szánsz rá. (Egyébként nagy kézzel is meg lehet tanulni jól játszani vékony nyakú gitárokon, olyan nagyon nem kell ettől félni)
-
knbs
senior tag
Sajna csak gepen van meg, nem lattam meg neten fent, de pontosan arra a reszre gondoltam.
Itt a tabos resze a pengetesi iranyokkal is, hogy o hogy nyomja.
tab Igazabol nem vagom te hogy nyomod, en csak hangokat pengetekde sejtem hogy jatszod.
Megneztem amit linkeltel, kezdek rajonni, majd most gyakorolni fogom, kivancsi vagyok...
-
Eastman
addikt
...(Komplex) játékélményt sajna nem tudtunk összehasonlítani, lévén én balos vagyok ő meg jobbos, meg az enyémen 11es húr van, a másikon meg érzésre 10esnek tűnt, viszont hangban nem éreztünk nagy különbséget, mindkettő szólt mint az ágyú...
Smoke on the water riffet simán el lehet játszani jobbos és balos gitáron is (tükrözve). G-dúrban van, hüvelyk és mutató ujjal pengeted. Íme:
e -----------------------------------------------------------------
H ----------------------------------------------------------------
G --0----3----5----0----3--6-5----0----3----5----3----0----
D --0----3----5----0----3--6-5----0----3----5----3----0----
A -----------------------------------------------------------------
E -----------------------------------------------------------------Játékélményről ugyan nem beszélhetünk, de a hangzás tesztelhető.
-
Eastman
addikt
Két dologra tudok gondolni:
IS (avagy albán) szabvány szerint készült a széria. Így sikerült#2
Többféle nyakparaméterrel kapható a hangszer, a konkrét típus. Egyes gyártóknál több méretben készülnek gitárnyakak az adott összeállításhoz (testhez, elektronikához). Minden ugyan az, csak esetenként a nyaknál vannak apró különbségek (szélessége, vastagsága, rádiusza, keresztmetszet profilja más). Ez pusztán kényelmi szempont a zenész számára. Kinek mi jön be, hogyan kényelmes. Tehát ugyan az a gitár többféle nyakkal megvásárolható.
(Ezért is jó a kereskedőnél kipróbálni.)Pár kép a témában (a méretek hüvelykben):
Akusztikus gitár készítés: [video]
-
MmDorian
őstag
a dobos havernak és a gitáros havernak is egy szkvájer bullet-ja van, nemtudom melyik pontosan, de ugynaz, az egyik sunburst, a másik törtfehér, a törtfehérnek érezhetően vékonyabb a nyaka, pedig ugyanazok a húrok vannak rajta.
tudom, hogy ez az "olcsó" kategória, de akkorse kéne ilyen különbségnek lenni.
-
-
Forceman
tag
Hamarosan betérek egy boltba é s körülnézek akkor pengetők terén, hogy legyen valami jobbfajta is.
Gitár tekintetben pedig olyan metálosabb téma felé szeretnék elmenni, de persze először csak azt játszanám amit le tudok játszani. Esetleg ajánlhatnátok 1-2 olyan gitáron jól szóló számot amit jól hangzik elektromoson, de nem olyan gyors.
-
törölt tag
Köszi, félreérthetően írtam, én arra a Planet Waves pengetőre gondoltam, hogy olyan felületkezelt, ami miatt nem csúszik.
Az a smirglis még próbára sem kellene, valahogy annyira hozzászoktam a vékony fogására, hogy nem tudnám megszokni.
De most kerestem az interneten azt a bizonyos (piros) Fendert és láttam más márkában valami hasonlókat. Hamarosan körbenézek egy-két boltban.
Mégegyszer köszi, Eastmannak is. -
törölt tag
Hali, Daweee
Ez a csúszásgátlós pengető engem is érdekelne, mert nemrég vesztettem el a sok éven át használt és nagyon megszeretett Fender pengetőmet. A Fender felirat kidomborodott a felszínből, ezért jól megragadt az ujjaim között. A keménysége közepes volt.
Ezt, amit javasoltál, hol lehet kapni? Még emiatt nem néztem körbe.
Köszi. -
X2N
őstag
-Ibanez SAS36FM (Seymour Duncan Distortion,Cool Rails)
-9-es Elixír
-Planet Waves Heavy 1,5mm
-Line 6 Spider II 150 kombó, Bugera V55HD (Sovtek 6L6WXT+)
-Planet Waves gitárkábelTöbbi cuccom amiket már nem használok:
-Ibanez GRX 170
-Marshall MS-4
-Digitech RP-80
-Electro Harmonix Pocket Metal Muff -
Eastman
addikt
- Strat
- 10-es Ernie Ball
- "smirglis" Ibanez pengető
- Roland Cube 15x kis kombó +
- egy 40W-os csöves fej pihen a polcon. Veszek majd hozzá egy ládát, ha megtanulok gitározni. -
Psychonaut
veterán
-
Szten Márs
nagyúr
Bár nem vagyok az elektromos gitárok nagymestere, de valóban én is úgy érzem, hogy a hangot erősen befolyásolhatja a test rezgése, illetve befolyásolja is, az elektromosoknál is. A Les Pauloknak sem hiába van akkora dög nagy mahagóni teste, sok mahagónitestű gitárra sem véletlen tesznek jávor fedlapot - legalábbis én így gondolnám...
-
Szten Márs
nagyúr
Valóban, sőt, már olyan elvetemült ajánlást is hallottam a klasszikus kontra fémhúros akusztikus kontra elektromos gitárral kezdjünk témában, hogy ha a lehető legkisebb összegből akar valaki használható (tehát nem tüzifának való) gitárt venni, akkor vegyen elektromosat, egy Squiert akár, vagy Cortot, erősítő nélkül. Ugyanis a klasszikus nyaka baromira más, mint az elektromosé, így ha az lesz valamikor a cél, nem célszerű azt megszokni, plusz olcsón elég gagyik, a fémhúrosok olcsón szintén gyakorta félelmetesen gagyik, plusz a húrok is sokszor az égben vannak (ezt tudom tanusítani). Ha elektromossal kezd az ember, akkor az ujját sem kezdi ki annyira, mint a fémhúros akusztikus, kellően alacsonyan vannak a húrok is, a húrtávolság, nyakszélesség terén is azt szokja meg a delikvens, ami majd neki kell, és az elektromos gitároknak is van azért akusztikus hangja, magunknak gyakorolgatni ideális, sőt, legalább más nem hallja mennyire rosszul csináljuk az elején
Érdekes ajánlat volt, akkor nagyon elcsodálkoztam rajta, de van benne ráció.
-
Eastman
addikt
Goto gyógyszertár, Biomedes Árnika krém a nyerő az ínhúzódásra. Masszírozgasd vele az ujjad egy nap 2x, 3x, hogy ne maradjon érzéketlen. Mozgasd át az ujjaid gyakran, mint a zsebtolvajok, bűvészek, zenészek, masszőrök...
Szatri János imád gitározni. Alig akart lemenni a színpadról.
-
Psychonaut
veterán
Amiket X2N mondott, plusz szerintem Mezzofortemusic, Jászai környékén, itt van külön hangszigetelt szoba, Marshallok vannak, Bugerát konkrétan nem tudom. Ott van még tőle 5-10 percre az Oroszlánbarlang és a Vintage 52 is, annyira nem nagy egyik sem, és erősítőből sincs sok, de benézni attól be lehet.
Ja, és akkor már a Westend sincs messze, ott is van egy kis hangszerbolt, de ott nem igazán lehet hangoskodni. Röviden ennyi.
Keletitől eljutni: 76-os trolival.
-
X2N
őstag
Keletinél betudsz menni a gitárcentrumba és a medgyesibe, mindkét helyen elég sok minden van, Bugerát nem tudom melyik boltban lehet kipróbálni, lehet h nincs forgalmazója itthon. Az enyémet kitudod próbálni ha érdekel csak nem tudom belefér-e az idődbe h legyere Halásztelekre.
-
Eastman
addikt
Daweee, ez kötelező!
...csak, hogy a Fender zongorával kapcsolatban is képbe kerülj...
Mindent elkövetek, hogy én is Miskolcon legyek azon az estén. Sajnos a pesti koncertekről lemaradtam.
Élő legendákat láthatsz a színpadon, ha elmész (eljössz
).
-
X2N
őstag
Tudok segíteni ha kell, az a legbiztosabb módszer ha a minimumról kezded. Kösd be az összes földvezetéket, de ne alakuljon ki hurok, menjen az összes földvezeték 1 pontra, a potméter házára, aztán kösd be a hangerő poti középső lábát a jack csatlakozóra, utána mehet a jelvezeték a potiról az 5 állású kapcsolóra, 5 állású kapcsoló az trükkös, de ha van multimétered akkor szakadásvizsgálóval megtudod nézni hogy kapcsol és akkor már gyerekjáték lesz bekötni, egyszerre max 2 hangszedőt köss be és utána nézd meg h fázisban vannak-e egymással, ha nem, akkor halkan és furán fog szólni mert a 2 hangszedőről érkező jelek kioltják egymást, ilyenkor meg kell cserélni az egyik hangszedő kábelét. Ha akarsz bele tenni hangszedő felezést vagy fázisfordítást, akkor azt is meglehet oldani.
-
Eastman
addikt
Volt Regentem anno 10-15 éve, baj nem volt vele. Most is egy német csöves fejem van KLEMT Echolette BS 40. Hibátlan.
Ki kell próbálni egy olyan gitárossal aki játszott már csövesen sokat. Nyilván nem 45-ért kell elhozni. Tudnod kell, hogy ha valamiért még sem felel meg neked, nem lesz könnyű eladni.
-
X2N
őstag
Most h így szóba jött egy moddolt erősítő, ha összejön egy kis pénz, nekiállok moddolni én is a Bugera V55-öt, megtoldom még 2db csővel, mert kellene egy kis plusz torzítás a szólókhoz, és zavar h közös EQ van minkét csatornára, ezen még gondolkozok h lehetne legjobban megoldani, múltkor lecseréltem egy kék ledet a lábkapcsolón mert nagyon vakítóan világított, a fejen is lefogom cserélni a lámpát egy izzós változatra úgy autentikusabb, megfordult a fejemben h veszek aranyszínű csirkefej potikat, és a Bugera logó helyett felteszek egy arany Marshall logót
, érdekesen mutatna. Átlehetne építeni h a csövek ne fejjel lefelé nézzenek, csak akkor át kellene feliratoznom az előlapot de ez túl nagy munka lenne egyelőre. Csináltam most a hétvégén egy A/B pedált, ha lefújtam teszek fel képeket.
-
X2N
őstag
Tényleg megéri a pénzét az a kombó, később tehetsz bele jobb hangszórót, meg csövet és akkor úgy fog szólni h csak na.
Olvastam külföldi fórumokon h ennek a szériának van egy kis hibája, túlmelegszik benne egy feszültségstabilizáló ic emiatt nem lehet csatornát váltani, ez kb. fél év után jöhet elő. Én az enyémet már szétkaptam, tettem rá egy kis hűtőbordát, így már biztos nem fog túlmelegedni, de ha mégis nincs gond pár száz forintos alkatrész belehet szerezni bármelyik elektronikai üzletben. A zengetőjét is csak dicsérni tudom nem hallottam még ilyen jó digitális zengetőt.
-
X2N
őstag
Személyes tapasztalatom nincs, velük de szeretnék egyszer én is meghallgatni egyet, az inspiráció innen van:[link] Ezt érdemes meghallgatni:[link]
Azt kell tudni a wattokról hogy nem mérvadóakTud szólni egy 1W-os csöves erősítő is mint a veszedelem, ott van pl. az Orange Tiny Terror a maga 15W-jával viszik mint a cukrot, elég hangos tud lenni ha kikötik egy 4x12-es ládára. Ha nagy hangerőt akarsz elérni akkor jófajta 30W-os érzékeny hangszórók kellenek,ezek képesek 1W teljesítményre akár 100dB-t is kiadni.
-
Psychonaut
veterán
-
X2N
őstag
Ezért mutattam kombót, hogy láda ne kelljen. Én úgy csináltam anno hogy vettem egy 2x12-es kombót, pont kapóra jött mert így tudom használni a 2 hangszórót külön-külön erősítőre. Jobb erősítőt én nem nagyon találtam ennyiért pláne ami teljesen csöves 15W, 12"-es hangszóróval, meg tudod használni 1W-os módban is,(persze még úgy is hangos lehet) én láttam Laney Cub 10,8-at a westend-nek a gitárüzletében, ott ki is lehet próbálni.
-
Tv
senior tag
Hát a fát már nemtudom megmondani, mert jóval korábban megvettem, mint mielőtt elkezdtem a készítést. Annyit tudok róla biztosan, hogy a praktikerben lépcsőlapnak árulták
Nem, a nyak egy régi gitárról került át némi átalakítással/javítgatással. A hangszedőt egy gitárépítéssel foglalkozó fickótól vásároltam pár éve, de úgy tudom az sem gyári, de igen nagy jelet ad le
-
Psychonaut
veterán
Elvitte a nyári fizetésem, meg a spórolt pénzem a szemét, hát hogy írnék már a pofátlan fajtájáról?
50W fullcső (17 kg), ennek megfelelően szól, ha kell bluesos, ha kell hard rockos, eszméletlen. Minél jobban felhúzom, annál jobban kijön a csövek ereje, tényleg nem hittem volna.
Mikor kipróbáltam Nyíregyházán, csodálkoztam, hogy "csak ennyi a torzítás?", aztán kiderült, hogy 1-esen volt a Master, feltoltam 2-esre, máris bömbölt.
Nagy szerencse, hogy kertesházban lakunk, így nincs szomszéd, ha hazajövök nem kell foglalkoznom annyira a hangerővel.A torzítás nekem kicsit furcsán volt megoldva, ugyanis nincs rajta külön torzított csatorna, sem pedig torzító poti, hanem egy kapcsolóval a Volume gomb (ami ugye alapesetben a hangerőért felelős) lesz a torzító poti, a Master pedig a hangerő-állító. Megszokást igényel, de ha egyszer megszokom, nem lesz gond. Van benne beépített reverb is, ami kifejezetten jó, illetve van Boost funkciója, ami +10dB-t ad hozzá a hangerőhöz, szólózáshoz ideális. Van potija, de jobb lenne a gyári lábkapcsolóval használni, de az sajnos nem tartozék (+6000 Ft, megvagyok nélküle).
A vásárlásról egy kicsit: Nyíregyházán vettem egy sráctól, 90 000 Forint volt, de egy hónapos, doboz, leírás, minden megvan, még a nejlonja is, meg a kis hungarocell védősarkok. Garancia, számla megvan, Hangszerdiszkontba garis (ez jó, mindent ott vettem eddig), még ugye 11 hónapig. Listaára 117 000, akciósan 113 000, szóval 25 000-ret nyertem kb. az üzleten.
Na, röviden ennyi. Ha van még kérdés, igyekszem válaszolni rá.
-
Sish
tag
Szépek
Csak én is úgy vagyok vele, hogy nem akarok még egy csomó pénzt beleölni egy gitárba, mert lehet hogy nem is fog majd egy idő után tetszeni és akkor csak ott porosodik a sarokba a fasza drága gitár. Elsőnek egy olyant keresnék ami olcsó, nem egy csúcsminőség, de nem utáltatja meg velem a gitározást (pl: hogy már pár perc után nem érzem az ujjamat, stb.)
-
X2N
őstag
Sajnos ezzel is megtörténhetett ami anno az én gitárommal hogy 6 fémhúrt tettek rá, és így már se a nyak, se a ragasztás nem bírta a terhelést.
Más:Most találtam ezt az orosz oldalt ahol csodaszép képek vannak:[link]
+1:nem tudja valaki hogy hol lehet szerezni koptatólapot 2 humbucker-es ibanezre? -
Sish
tag
A húrokat éppen ma szedtem le mert tisztítottam a belsejét is minden
Egy picit am görbe a nyak, próbáltam róla csinálni neked egy képet: [link]
X2N: Nem hiszem hogy 30 éve nem lett volna használva
De am igazad van végülis
Mindenesetre 10ezer Ft-nál többet nem szánok rá ha úgy alakul, meg a nyakával is az a gáz hogy ez nem ilyen modern állítható merevítős valamivel lett csinálva
-
Itome
tag
Ugyan mi baja lenne?
És itt pedig egy HSS koptató terv.
-
Itome
tag
-
X2N
őstag
-
Eastman
addikt
A legáltalánosabb az, hogy nagyon lement szinte minden használtnak az ára. Az újaknak persze fel, hiszen romlik a ft.
Ha újat veszel annak is hamar lemehet az ára. Nagyon tudnod, kell, hogy mit akarsz, mert nyilván akkor nem akarod egy év múlva eladni és tök mindegy, hogy merre mozdul az ár. "Próbálkozni", keresni a hangzásod, tapasztalatokat szerezni használttal, szerintem. Ezt pörgesd át.40k-ért 30W-os Marshall, pl...
-
Itome
tag
Igen az e-bayen, postával együtt 3750Ft volt az 50db pengető, darabra így 75Ft. Ami nem rossz ár szerintem, bár akkor könnyebben kiszórtam rá a pénzt, mert még dolgoztam, mostmár kicsit neccesebb a dolog. Nem rossz amúgy, ez a vékonyka dolog és akárhiszed akár nem, elég sokáig bírja. Nem szeretem a vastagabbakat, bár utána nem sokkal hasonló áron rendeltem 30db .61mm planet wavest, azt sokkal jobban bejön, a .45 is néha jó, hangulat függő a dolog
De van még belőle bőven, szóval tudok adni, ha kipróbálnád.A Ré-fó meg a Sportcsarnoktól kicsit feljebb, az ITC székházzal szemben egy kapualjban található.
-
Demonata
csendes tag
Hogyne lehetne, nem csak csomagban árulnak, de én akárhányszor külön kértem húrt nekem kapásból ernie ball húrt adtak, persze ha direkt úgy kéred és van is akkor adnak külön. A másik pedíg a Daddario amit nekem külön szoktak. És Miskolcon csak az olaszba menj, mert a többi boltnak olyan felszereltsége van hogy ihaj..., konkrétan semmijen húr nem volt na mind1
-
M@trixfan
addikt
Helló Daweee! Voltam én is hasonló cipőben gitárral, hogy az volt az összevont ajándék saját pénzemmel együtt. Bizony akkor jól jött volna nekem is ha valaki javasolja a fix húrlábat tremolo helyett. Az akkori keretből sokkal jobb gitárom lehetett volna elsőre.
Hmm...nem szereted a multit, Satriani-t játszol és 80 000 Ft az MG50fx...
A Marshall hangzást ezekben még nem fogod megtalálni, csak a logót az elején. Amit mindenki keres azok JTM, Plexi, JCM800, Bluesbreaker hangzások jó nagy hangerőn. Ezektől nagyon-nagyon messze van az MG. Sőt, mára már oda jutottunk, hogy a legendás "Marshall Sound"-ot sokkal jobban megvalósítják más márkák. Neked most a Reinhardt 18, Fargen Mini Plex mkII, Reinhardt SHG valamelyike kellene. Mostani Marshall felhozatalból pedig egy JVM. Azért ezek mert autentikus hangzásuk van és bármilyen hangerőn használhatóak. Már bocs, hogy így megmondom
Visszatérve a Föld bolygóra csak annyit mondok, hogy Blackstar HT-5, Egnater Tweaker, Jet City Picovalve, Jet City 20h. Egyiken sincs Marshall logó de sokkal Marshall-abb hangokat kapsz és valódi torzítást. Jet City-ben pedig Mike Soldano keze van. Ezek mind jók felvételre, 4x12-re kötve, stb... Egyszóval valódi erősítők. Megmondom őszintén én inkább ezkre gyűjtenék
-
Itome
tag
Akkor megerősítetted a hitem az ME-50-esemben
Viszont valami jó erőlködőt egyszer én is veszek, most egy noname 60W kombóm van. Gyakorolni, meg kisebb helyekre fellépni jó lesz, de egy Marshall nagy vágyam nekem is.A Sing Sing meg már beugrott így leírás alapján. Az utca házszám csak megzavart volna amúgy is
-
Itome
tag
Az a kis Korg effekt milyen szolgálatot tett? Így összességében kérdezném, mert én is multieffektet használok, bár (úgy gondolom) kicsit komolyabb modellt. Egy Boss ME-50-et zúzok, és azzal meg vagyok elégedve, egész jó hangzást biztosít. Bár sokat változott a hangzás pozitív irányba a Seymour Duncan miatt.
(Igazából nem vásárlás miatt érdeklődöm, csak a véleményedre vagyok kíváncsi)És még valami. Ez a Sing Sing hol van? Nem rémlik a neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest