Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itome
tag
válasz
Demonata
üzenetére
Vedd figyelembe, hogy a válság kihat rájuk is ilyen téren, gondolom inkább rendelésre beszereznek cuccokat, minthogy ott rohadjon rájuk. Plusz azt se lehet olcsó fenn tartani, ennek ellenére jó áraik vannak és értenek is hozzá, szal én szeretem

És nem csak TALÁN jobb, mint az Olasz, hanem JOBB, mint az Olasz

-
Daweee
őstag
válasz
Demonata
üzenetére
Ahogy Itome is mondta, nem épp a legolcsóbb, meg csak a Cortot meg a Johnsont nyomatják, de persze ennek is meg van az oka, mégsem szeretem ezt a csőlátást

Ja, amúgy ma vettem náluk egy hangoló/ metronóm kombót, Johnson (mi más
) kemény 4 ezer forintért, kicsit egyszerű, a metronóm ezen a kínai hangszínen csipog, de megszokható, a hangoló pedig a mikrofon mellett egyedi (nekem új) módon is működik, mégpedig van hozzá egy zsinór, a végén csiptető (a képen látszik is) és ezt rá kell csiptetni a gitárra, bárhová, mondjuk a fejére, és a test rezgéséből kalkulálja a hangszínt. Ötletes
jó kis gép az áráért. (és épp időszerű, mivel úgy tűnik a multit már viszik is
)Itome: Köszi, de csak jobb ha ugyanolyan húrok vannak, majd beugrok valamelyik nap earnie-ért, nem lehet drága. Meg most amúgy is sikerült nagyjából megfogatni, a helyén van, bár erősen hangolódik lefele folyamatosan. egy napot még kibír

Pengetőt hol vetted? E-bay? Mennyi volt kb és milyen nagy tétel?
És amúgy nem kopik el 2 nap alatt az a .45ös pengető?
Nálam 1-2mm-nél kezdődik a dolog 
A Ré-fót nem ismerem
Hol van pontosan?Amúgy lassan át lehetne nevezni a topicot "miskolci Gitáros-topic"-ra

-
Itome
tag
válasz
Demonata
üzenetére
Gondolom az árak miatt
Plazaba a bérleti díjat keményen meg kell fizetni és ezt rajtunk keresztül tudják megvalósítani. Én se szeretek náluk vásárolni amúgy. Pengetőt is amcsiból nagy tételbe beszereztem szóval jóság van. (Itt jegyezném meg, ha valakinek kell ultra light .45mm Planet Waves adok szívesen) Amúgy ami még jó hangszerbolt a Mindszent téren a Ré-fó. Én náluk szoktam vásárolni, és a szervizük is jó. A gitárom náluk rakattam össze.Daweee: Ha nem ódzkodsz a D'Addario-tól, akkor 10-es E húrt tudok neked adni.
-
Daweee
őstag
válasz
Demonata
üzenetére
kb fél óra múlva megyek hozzájuk - a tanáromtól veszem
de azt mondja jövő héten már jönnie kell, meglátjuk
Kösz a bíztatást 
Amúgy meg valamiért belőlem hiányzik ez az első elektromos gitár kincset ér feeling, igazából én már akkor sunburst affinityt akartam csak nem volt pénz, így sosem szerettem igazán
Nembaj, majd a Vintage 
-
M@trixfan
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére
Ömm, ezek nem a thumbnailek véletlenül, amiket linkeltél?
Szerintem de. Vagy ekkorában is csináltad a képeket?Amúgy nem azt vitattam, hogy nem lennének jól kidolgozva a berakások, csak azt említettem, hogy élőben még komolytalanabb hatást sugároztak nekem, mint ami képekről lejött
Ettől függetlenül nyílván van, akinek bejön, örülök, hogy neked élőben is tetszik 
Hangja milyen a mostani erősítőddel?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére

A képek linkjét kellene betenned ide... amikor feltöltessz egy képet, alul megjelenik a linkje, sőt a thumbnailje linkje is. Na, az kell nekünk. De tudod mit? Simán nyisd meg a nagy képeket, úgy, hogy látod, hogy ott van, megjelent a böngésződben, és másold ki a címsávból az elérési utat. Ehhez persze meg kell most nyitnod a képeket - a korábban feltöltött képeim listájára katt (ha írsz egy hsz-t, akkor megjelenik egy ilyen sor) -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére
Még ez EVL Z4-ben is passzív EMG-k vannak, 92 ezer környékén, és azt is baromi olcsón adják, szóval ez a 77 ezerért aktív EMG-s gitár igen furcsán hangzik. És a gyártó szereli be ráfizetéssel? Wtf? Gondolom úgy kell érteni, hogy gyárilag aktívval érkezik, de ennyivel drágábban lehet így beszerezni. Na, mindenesetre kíváncsi leszek én erre a gitárra

Ha minden így van, ahogy mondják, akkor igencsak jó lesz. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére
Azt, hogy kevésbé erősek azok a hmm... darkosnak tűnő jegyek, mint képeken. A selyemfényű fekete élőben nem annyira adta azt a kemény zúzós, fekete érzést, mint ami egy fekete testtől esetleg várhatunk, és a berakások... hogy is fogalmazzak... még komolytalanabbnak tűntek, mint képeken. Igen, nekem képről is azok kissé, de élőben még erősebben.
-
cucka
addikt
válasz
Demonata
üzenetére
Izé, tényleg nem szeretnélek lelombozni, de olyan nincs, hogy saját fejlesztésű Cort pickup, ilyen szövegeket szerintem csak egy hangszerboltos tud kitalálni
.
Az olcsó gitárokba általában valamilyen márkajelzés nélküli kínai pickupot szerelnek. Ez nem azt jelenti, hogy szarok lennének, az én gitáromban is hasonló hangszedők vannak és teljesen használhatók, de azért túlzás egyenlőségjelet tenni ezek és egy Seymour Duncan szett közé. (Az egész gitár bolti ára 65 ezer forint, egy SD szett bolti ára pedig 50 ezer, szóval érted..)Amúgy nekem nagyon gyanús, hogy a kinézetet leszámítva ez az EVL Z2 gyakorlatilag ugyanaz, mint a Z42-es modell, ha van rá lehetőséged, akkor próbáld ki azt is. (Ha nem ragaszkodsz az EVL dizájnjához, akkor lehet spórolni pár ezrest a Z42-vel)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére
Cort EVL Z4: Két HZ H4-es EMG hangszedő, szerintem baromira ott van a szeren, ha van elég pénz rá (mert azért nem a 60-65 ezres kategóriába tartozik), vagy ha találsz a használtpiacon, akkor hajrá, ez kell neked. Itt (a hsz végén) linkeltem két youtube videót, ahol meghallgathatod a gitárt: [link]
Olcsóbban meg Cort KX5. Érdemes olvasni róla (is) felhasználói véleményeket, teszteket pl: [link], [link]
-
M@trixfan
addikt
válasz
Demonata
üzenetére
A kis teljesítmény önmagában még nem garancia. Szobahangerőn azok az erősítők használhatók atennuátor nélkül amik modernebb kapcsolású, "master volume" tervezésűek. Ezeknél a végfok sok esetben állandó teljesítményen megy és a "master" azt szabályozza, hogy mennyi jel menjen ki rá az előfokból. Tehát a végfok legnagyobb mértékben a puszta hangerő biztosítására szolgál míg pl. egy régi Marshall hangzásában a szaturálódása adja a jellegzetes karaktert. Sajnos az emberi hallás is különbözőképpen ítéli meg a hangzást a hangerő függvényében.
Csak érdekességként említem (mert ezek nagyon drága csöves erősítők) a Peavey JSX és a Marshall JVM kivállóan használható szobában. A JSX-en például beszédhangerőn lehet metált, sőt AC/DC-t játszani.
Elsőre, később felvételre is jó megoldások a szoftveres modellezők amiket kiköthetsz az otthoni hifire. Ez a legolcsóbb megoldás ha van géped és minőségben profi szintet is elérhetsz.
Ugyan 30 ezer Ft a Line 6 Spider IV 15, de nagyon komplett kis cucc, ez kell neked most.
Ebben a kategóriában a Line 6-nak nincs szerintem ellenfele. Később megmaradhat gyakorolni vagy vendég erősítőnek ha átugrik valaki.Rengeteg megoldás van még, de azok mind drágábbak és nagyon messze esnek a 20 ezer Ft-os kerettől:
1.Csöves Blackstar HT-5 kombó
2.Az új Vox Tonelab ST, Digitech RP, Pod X3, Boss GT, stb vonalból.
3.Multik kombó végfokába kötve.
4.ENGL E530 csöves előfok beépített 1W végfokkal gyakorláshoz.
5.Tech 21 Trademark sorozatból valamelyik.
6.Kisedálok egy erősítő tiszta csatornáján halkan, vagy végfokba bekötve.
.
.
. -
X2N
őstag
válasz
Demonata
üzenetére
Egy 30W-os erősítőben nagyobb hangszóró van, jobban szól egy 12"-es hangszóróval mint egy kis 8"-as hangszóróval, teljesítményben nem kell sok, már 5W-al is őrületbe lehet kergetni a szomszédokat. (Halottam egy sztorit h valaki eladta az Orange Tiny Terror fejét mert túl hangos volt a szomszédoknak) Lehet venni pár wattos csöves erősítőket érdemes kipróbálni valami jobb torzítópedállal, metál hangja lesz. A csövesek amúgy is jobban szólnak mind tiszta, mind torzított hangszínen, nekem volt 10wattos ibanez gyakorlóerősítőm, a tiszta hangja elmegy de csöveshez képest nem az igazi, a torzítója elmegy, de jellegtelen, utána Line 6 Spider II-n játszottam, ennek az az előnye hogy modellezős és nagyon sokféle hangzás van rajta, most egy csöves Bugera-m van és nagyon elégedett vagyok vele, egyetlen hátránya hogy nagy torzításnál van zaja, ezért csínján kell bánni a gain-el, nem úgy mint a Spider-nél ahol beépített zajzár van és nem hallani a susmust

-
nap
addikt
válasz
Demonata
üzenetére
Panelba miaf.nak erősítő?
Csak kínlódni fogsz vele, mert halkan csak prüntyög, ha meg kivezérled, a szomszédok vitetnek el a rendőrökkel.
Szerintem vegyél valami kisebb multieffektet (Line6 pod, Zoom G1), azzal már össze lehet hozni egy szobába megfelelő hangzást. Ki lehet tenni a jelet a 10wattosra, hifire, fejhallgatóra, igény szerint. -
X2N
őstag
válasz
Demonata
üzenetére
Ha metálra szeretnéd használni mindenképp érdemes jobb erősítőt venned, mert ezek a 10W-os gyakorlóerősítőknek elég vacak hangjuk van. Ezek a gitárok még mindig nem az a kategória amiket normálisan lehet használni színpadon mert nagyon könnyen begerjed, vagy sípol a hangszedőjük. Nekem egy Ibanezem van, drágább mégis cseréltem benne hangszedőt.
-
X2N
őstag
válasz
Demonata
üzenetére
A humbucker nem torzít, hanem a gitárerősítőd előfoka torzít. A humbucker nagyobb jelet ad le mint a single coil azért a gitárerősítőd előfokozata jobban torzít tőle. Minden erősítőnek van bizonyos torzítása. Torzítópedálok is teljesen univerzálisok minden gitárhoz tudod őket használni, csak humbuckerrel jobban fognak szólni adott esetben.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére
A 72 ezres verziót nézted, gondolom? Azért ez már nem az annyira nagyon olcsó kategória, és a használtpiacon ennyiért már remek gitárokat árulnak - akár egy EVL Z4-est vagy K4-est is kifoghatsz, ha az EVL design tetszik, de sok más jó gitárt is, így lehet meggondolandó szétnézni a használtak között.
Milyen erősítőd van? Nem hiszem, hogy baj lesz vele, de ezt majd más megmondja, aki okosabb
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Demonata
üzenetére
Gyári hangszedő van minden gitárban, kérdés, hogy milyen gyárból

Ez a Z2-nél spec. remek kérdés, még gyártót sem sikerült találni, nemhogy típust. 2 Humbucker, és ennyi. Amúgy is érdekes gitár, a Cort hivatalos honlapján az ELV sorozatnál nincs is ott a Z2: [link] ezen kívül az ismertebb gitárértékelős oldalakon sincs róla egy szó sem: [link] [link]
Mindenesetre youtubeon találhatsz pár felvételt, amit ezzel a gitárral ejtettek meg, azokat érdemes lehet megnézni esetleg: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ingatlanos topic!
- Linux kezdőknek
- Nyaralás topik
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- 6TB HDD 100/100 - Több darab!
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- HomeAssistant, szerver, böngészés: 3,4 GHz Pentium 6500Y, 8 / 128 GB és egyéb konfigurációk
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Coral Green 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Oké... 

jó kis gép az áráért. (és épp időszerű, mivel úgy tűnik a multit már viszik is
)
Hol van pontosan?
Plazaba a bérleti díjat keményen meg kell fizetni és ezt rajtunk keresztül tudják megvalósítani. Én se szeretek náluk vásárolni amúgy. Pengetőt is amcsiból nagy tételbe beszereztem szóval jóság van. (Itt jegyezném meg, ha valakinek kell ultra light .45mm Planet Waves adok szívesen) Amúgy ami még jó hangszerbolt a Mindszent téren a Ré-fó. Én náluk szoktam vásárolni, és a szervizük is jó. A gitárom náluk rakattam össze.

), de plusz 2 rugóval "fix" lett.
Ez azért durva, hogy +10k-ért EMG X pu-kat raknak a gityóba!
Nincs még ilyen a boltban? Tervezek egy fix hidast gitárt második gitárnak és lehet egy ilyen megfelelne.

Bár ennek a modellnek a minőségéről fogalmam sincs. Amúgy miért teszed offba a kérdéseidet? Abszolút ontopic, ide vágó téma.