- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Forceman #6121 üzenetére
Line 6 Spider IV 15, Ha szerzel hozzá egy legalább 2x12-es ládát V30-al akár próbára is jó. [link] De ha rám hallgatsz, akkor inkább használt 30W-os változatát szerezd be a hangmester.hu fórum adok-veszek-nél van egy, abban nem 8"-as hangszóró van hanem 12"-es, sokkal jobb.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Forceman #5293 üzenetére
Igazából nem nagyon szoktunk ilyet mondani, én meg főleg nem, de nagy megbánások közepette mégis azt mondom: rendeld meg.
Ha semmiképp nem akarod megrendelni, akkor meg a kinézett erősítővel próbálgasd végig a szóbajövő gitárokat. Ha nincs elég tudásod ehhez, akkor az eladóval pengettess bele - ez egy teljesen szokványos kérés, szóval nyugodtan megteheted. Próbáld ki tiszta és torzított csatornán is, mindenféle hangszedő-felállásban, ez fontos.
Még akkor is, ha az eladóval pengetteted meg a gitárt, és őt kéred meg, hogy játszon rajta kicsit, próbáld te is kézbe, mert érezni fogod a súlyát, a nyak kényelmét (vastagságát, formáját), a forma általános kényelmét minden tekintetben stb stb...
Nyilván ilyen alapdolgokat érdemes megnézni, hogy mennyire egyenes a nyak, van-e rajta bármi esztétikai hiba, stb...
Biztos van még kismillió más, de most hulla vagyok, ennyi jut eszembe egyelőre... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Forceman #5206 üzenetére
Kezdésnek, ennyi pénzből a tremoló mentes javára. Egyrészt kevesebbe kerül, azt valami jóféle tokba, vagy akármilyen egyéb felszerelésbe be lehet forgatni, másrészt kevesebb szívás van vele. Használni egy "floyd rose" (nem véletlen az idézőjel) tremolót ilyen árkategóriájú gitáron... hát elég esélytelennek tartom... hiába ügyelnek a minőségre Cortéknál, csodát tenni ott sem tudnak.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Forceman #5203 üzenetére
Guitar Rig
AmplitubePróbálgattam mindkettőt, nekem az Amplitube jobban tetszett. Igaz, a Guitar Rig-ben picit talán többféle állítgatási lehetőség van amiben el lehet veszni.
Amplitube-ban pofonegyszerűen tudsz rögzíteni is zene mellé, másikat nem próbáltam erre.
Azóta leszoktam róluk, a kis Zoom pedálomat kötöm rá a gépre azt kész.Ingyenes progit nem tudok...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Forceman #5187 üzenetére
60 ezerig felejtsd el a tremolót. Komolyan. Abban az árkategóriában használhatót nem kapsz, és csak szívnál vele.
Ha esetleg használtban is gondolkozol, akkor egy Cort G280 lenne a te gitárod, és azzal még valamennyire már használhatónak mondható tremolót is kapnál - újonnan ez azért keményen 100 körül volt, sőt úgy rémlik, hogy felette. Két link: [link] és [link]
Sokat nem írnék róla, Seymour Duncan hangszedők, két single coil, egy humbucker Wilkinson tremoló. Ez szerintem mindent elmond, főleg a Seymour ugye. Baromi jó gitár.Újonnan meg egyértelműen Cort KX-5. Párszor ajánlottam már, eddig nem bánta meg, aki vette, és általában ezt a cikket szoktam linkelni kedvcsinálónak: [link]
-
Daweee
őstag
válasz
Forceman #4898 üzenetére
Mondom, ki kell próbálni többfélét, amelyik neked fekszik. az ilyen vastagabb milli feletti pengetők az ideálisabb szólózáshoz, főleg a gyorsabb tekerés esetén, nem hajlik össze vissza, pontosabb, jobban kezelhető, de van aki a vékonyabbat veszi ilyen célra is, mert neki az kényelmesebb. A vékonyabbal én maximum akkordozni szeretek, de azt is meg lehet oldani a vastaggal is. Továbbá tanárom javaslatára hegyezem is a pengetőt, így néz ki a beavatkozás után, ezzel is pontosabbá, konkrétabbá tehető a hang. Márkát tekintve nekem a Platet waves-et vannak jó tapasztalataim, ilyet használok mostanában, jó az anyaga, nem csúszik, ellentétben az ilyen csúszásgátlóval ellátott darabbal, ilyet ne vegyél, pár hét után jobban csúszik mint a sima. Emellett sokan dicsérik a Dunlop pengetőket, ők is jók, és sok egyedi formájú pengetőt árulnak, velük is lehet kísérletezni.
gitár tekintetében pedig 50-ből lehet már jókat kapni, kérdés hogy milyet szeretnél, milyen stílusra kell, pl Squier Affinity, vagy Cortok, M200, Z42, X2, stb, használtan kis szerencsével ki lehet fogni jobb dolgokat, akár Vintage V100at is, stb. kéne egy iránymutató, hogy milyen stílusban gondolkodsz.
-
Daweee
őstag
válasz
Forceman #4894 üzenetére
milyen formájú gitárt szeretnél? (ha bodom akkor gondolom valami flying V vagy superstrat) és főleg mennyi lenne a keret?
Azt vedd még hozzá, hogy nem ártanak egy elektromos gitár mellé ilyen apróságok mint erősítő (kis alapmodellek vannak 10-20K-tól), kábel (1,5-2K) esetleg pánt nyakba akasztani (1-2k) ha van akusztikusod, akkor gondolom hangolód is, ha esetleg nincs, az sem árthat(4-5K) egy metronóm is hasznos lehet (egyes hangolókba is építenek, külön 4-5K) meg persze pengető (100-300ft) egyéni preferencia szerint, egy hangszerboltban sokféle van, fogj kézbe sokat, én pl az 1.5 millis hegyezett pengetőt szeretem (planet waves/dunlop) de barátomnak pl 0.7 fölött már túl vastag.apropó, körkérdés, úgyis alig pörög a topic: kinek milyen cucca van, milyen húrt, pengetőt preferál? kezdek:
- Vintage LV100
- 11es Ernie Ball húrok
- 1,5-ös hegyezett pengető
- Hughes & Kettner Edition blue 60R kombó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged