- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsoci0914 #593 üzenetére
Ez Newsprint, csak be van rendesen állítva ill.ha szükséges, akkor a kép alá kell dolgozni, akkor kb. olyan lesz a végeredmény, amit mutattál. Itt egy videó mire gondolok: Halftone Pattern in Gimp
-
zsoci0914
csendes tag
Tulajdonképpen valami ilyet szeretne. Pontok adnák ki a képet így. Teszem azt ha kilyukasztgatnánk egy kartont a megadott pontokkal akkor látszódjon a kiadja a képet.
Dot drawing talán, nem tudom lehet e ilyet alkotni képből photoshoppal vagy corallal. [kép] -
-
zsoci0914
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudok e olyat csinálni a szerkesztővel, hogy egy adott képből, ilyen pontszínező szerű pöttyös képet generáljon nekem a szoftver?
AI szerint az újság szűrő képes lenne rá de az nem az igazi.
Köszi. -
coco2
őstag
válasz
DrojDtroll #588 üzenetére
Köszönöm. Azzal és a Fuzzy tool-lal már elértem, hogy megmaradt az aláírás a transzparens háttér fölött, viszont vannak mellette szanaszét elszórva apró foltban csilliónyi pontok.
Az erase tool-al kb egy életen át tart letisztítani a képet, mert a transzparens kockázás fölött alig látom azt a kicsit halvány fehérebb valamit, ami az egykori képből megmaradt. Csupán a fuzzy tool jelzi nekem, amikor félre kattintok, hogy milyen temérdek sok objektumom van a háttér fölött. Ami megfigyelésem van róla, hogy az aláírással ellentétben azok nem összefüggő valami, hanem szétszórt apróságok.
Azon gondolkodok, hogy van-e rá mód a transzparens háttér fölött egybefüggő objektumot (az aláírás képet) kijelölni, és átrakni azt egy külön plane-re, hogy azokon kívül minden vicik-vacakot egyben jelölhessek ki és törölhessek? Egyéb iránt az aláírás kép is ékezetekkel együtt 6 külön objektum, amiket egymáshoz képest pozíció tartóan kellene a másik plane-re rakni át.
-
DrojDtroll
veterán
A color selection thresholdja nem elég?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van egy fehér papírlapom, rajta kék tollal aláírás. Az aláírást akarom kivágni png-be alfacsatornával. A kép valós fényviszonyok között lett fényképezve, pár helyen a fehér az kicsit kékes, másutt sárgás, másutt pirosas.
Olyat lenne jó csinálni, hogy szín leltárat kérni a képről, és azt mondani nagy halom színre, hogy ami oda tartozik, azt mind kérem lenyisszantani. Reményeim szerint utána csak a kék aláírás marad.
Lehet ilyet csinálni GIMP-el? Ha igen, valami blognak örülnék. Kotorászok jelenleg neten, de a hozzá tartozó szókincs ismerete nélkül nem könnyű bármit találni.
-
HoTaZo
addikt
válasz
sz.balazs.95 #585 üzenetére
Nekem a 2.10.0-RC1 -et sikerült leszednem, azt hiszem, hogy ez is valamilyen Béta.
Most pihentetem úgyis a rajzolgatást, mert kezdődik az év nekem, ilyenkor meg kéthetente járok csak haza, akkor is csak napokra. Ezért is akartam gyorsan lezavarni a felgyülemlett terveimet, de mivel megint meg kellett szoknom a programot, így fele annyira se jutottam, mint szerettem volna. Na majd pár hónap múlva megint visszatérek rá.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
sz.balazs.95 #582 üzenetére
Végül megtaláltam, hogy úgy is lehet, ahogy én akartam, nem csak számértékekkel centizgetni, hanem az adott rétegen lévő kép egyik sarkát megfogva és látni közben azt is amihez viszonyítva akarom méretezni.
Ezt az Átméretezési eszköz - Méretezés fül- Átalakítás lehetőségek közül a Réteg ikonra kattintva tudtam csak megoldani. Míg a Kijelölés ikon volt aktív, addig nem lehetett.
Mint mindegyik ilyen programmal, lassan, de csak rájövök, hogy hol találom meg a PS- alternatív eszközeit. Legalábbis, azokat amelyeket addig használtam míg a PS nem lett számomra túl gép igényes.Most már csak az azt keresem, ami a "Bábu hajlítása" eszköz (volt) az említettben.
Mert a Hajlítás eszköz eredménye közelebb áll a satírozó eszköz műveletéhez, mint a bábu hajlításához. A Ketrec meg felejtős, annyira eltol minden pixelt, hogy számomra használhatatlan. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
sz.balazs.95 #580 üzenetére
Van egy arc, 3 felé bontom a képet (bal szem és környéke, jobb szem és környéke, száj és környéke), ezeket a területeket külön- külön rétegen akarom tudni méretezni, deformálni.
A kivágás megvan, kijelölő eszköz, olló kijelölő eszköz, majd Ctrl+C és Ctrl V, megjelenik a lebegő réteg, Réteggé alakítás. Ennyiből megvan a kívánt terület rétegekre való bontása.A gondom ott kezdődik most, hogy van egy külön rétegen egy mintám, amihez először méretezni szeretném a szétbontott elemeket. Úgy, hogy ne külön centizgetni kelljen a méretet, hanem az egyik pontját valahova igazítva, megfogni a kép másik pontját és úgy igazítani a minta méreteihez. Na, ezt nagyon nem akarja csinálni. Hiába van kijelölve a megfelelő réteg, megfelelő eszköz. Átalakítom a réteg méretét egérrel húzva és nem mozdul a kép a rétegen.
Ezután jönne döntés, hajlítás, perspektív vagy útvonal menti alakítás.
Az alakítgatásokat mindig adott rétegen csinálnám, nem kell csoportosan. -
Mi alapján szeretnéd több részre vágni?
Ha objektumot akarsz kijelölni, arra ott a varázspálca - ott érdemes a küszöbértékkel játszani, de számolj vele, hogy tökéletes eredmény ritkán lesz, egyéb esetben meg van téglalap kijelölés meg szabadkézi is, mint paintben.
Ha már kijelölted azt, amit külön rétegre szeretnél tenni, akkor azt úgy lehet csinálni, hogy kivágod, majd ugyanoda beillesztem a kijelölt részt, és mielőtt "félrekattintással" "leraknád" a lebegő objektumot, új réteggé alakítod. Réteg / új réteggé menüpont, vagy ⇧⎈CtrlN billentyű (⇧⌘N Macen).
A formázás meg effektezés pedig rétegenként fog egyébként is történni, ha több dolgot egyszerre akarsz módosítani, akkor pedig csoportba érdemes őket rakni - bár őszintén szóval nem tudom, hogy mennyire automatikus dolog az, hogy a csoportokra az effektek egyszerre érvényesek-e vagy sem. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
a Gimpben hogyan tudok egy képet több részre vágni, a képdarabokat külön rétegen igény szerint formálni, torzítani? -
Brutforsz
senior tag
Ha például egy lapot szeretnél egyenesbe hozni, akkor a Forgatás | Rotate eszköznél az Irány > Javítási (hátra) | Direction > Corrective (Backward) rádiókapcsolót nyomd be, majd a képen a rácsot forgasd el úgy, hogy a vonalai párhuzamosak legyen a lap jelenlegi éleivel, majd nyomj a Forgatás | Rotate gombra.
-
gyulank
addikt
Valahogy lehet forgatni valamit vonalhoz? Egyszerű függőleges vagy vízszintes oldalbeállítást nem tudok megcsinálni, mert semmi értelme a rácsoknak se, mert elforognak a képpel együtt.
-
tamas1985
tag
Sziasztok!
Ebben a videóban látható technika, hogyan oldható meg Gimpbe?
Előre is köszönöm. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Próbálgattam PS helyett a Gimp-et, de nem találok benne megfelelő "reduce Noise" zajcsökkentő beállítást.
A Filters - Enhance - Noise Reduction túl gyenge. Zajos képet akartam finomítani, de 10-es erősségnél (amit 32-ig lehet állítani) is még nagyon szemcsés maradt. Ugyanazt a képet PS-en szépen tudtam finomítani.
Lehet van másik beállítás, de nem találom.
Videókon láttam a Wavelet denoise plugint, de nem találok olyan Win verziót, ami működne nálam miután bemásolom a plug-ins könyvtárba.
Közben kipróbáltam a G'MIC-et. Abban már elég jó szűrők vannak, de zavar, hogy csak egy portable plugin és mégis belepiszkál a Win registry-be. Tudna valaki segíteni? -
Eastman
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #570 üzenetére
Frankó, haladok vele, sikerül. Viszont a betűk torzulnak a köríven. Annyira nem jó az angolom, hogy erre való utalást, vagy ennek kiküszöbölését észrevegyem. Van tipped rá?
-
Eastman
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #570 üzenetére
-
-
Eastman
addikt
Szisztok!
Hogyan tudnék egy feliratot / szöveget ívelve egy körbe írni? Ehhez hasonlóan:
-
-
gyulank
addikt
Mivel lehet forgatni normálisan? Ha elforgatok egy képet 0,25 fokkal, akkor homályosabb lesz.
-
krealon
veterán
-
Mauro812
tag
Highligts, Shadows és hasonlókat lehet állítani a Gimpbe?
-
Nimrod
addikt
Eszrevettem, hogy amikor mentek egy kepet Gimp-ben (Linux, 2.10.12 verzioszam), akkor hiaba adok meg barmit a note ala, nem menti el. Illetve alapbol, rendre be akar szurni oda egy 'FS '-t.
-
válasz
anorche1 #561 üzenetére
Lightroom, nem Lightningroom. Illetve nem egy kategória a Gimp-pel, a Gimp a Photoshop megfelelője, a Lightroom meg raw kidolgozásra való, amire Linuxon egyéb programokat használhatsz.
Úgy kezdődik, hogy ne jpg-be fotózz. Nyers digitális képet (raw) meg nem Gimp-pel kell beállítgatni. Linuxon amúgy kb. minden le van némileg maradva az Adobe cuccaihoz képest, de hobbifotósnak tök elég.
Amúgy is, az alapanyagnak kell jónak lennie, utómunkával nem lehet a rossz képből jót csinálni, max. az alapvetően rendben lévőn javítani (tehát fényelés, kompó, stb. legyen rendben, addig tök mindegy). Gimp-el nagyon ritkán nyúlok bele, általában szenzorkosz, vagy panorámaképen illesztési hiba miatt, de pl. szinte soha nem csinálok olyat, hogy hátteret cserélek, vagy dolgokat szedek le a képről.Én Rawtherapee-vel dolgozom ki a raw-okat, bár elvileg a Darktable az jobb Lightroom alternatíva Linuxon. (Viszont RT meg van Windowsra is.)
A kezdő fotós topicban meg nem kezdők vannak már régóta...
-
anorche1
őstag
válasz
Geripapa #559 üzenetére
Igen, erre mar en is ralelltem.
Videokat is nezek, de valahogy nem erzek ra. Nem sikerul olyan fenykepet osszehoznom, amit a kezdofotosok topicba be tudnek rakniEgyebkent van aki hasznalta fotoszerkesztesre a gimpet es a lightningroomot is? A gimp mennyire van lemaradva tole?
Linuxot hasznalok, igy a lightningroom ezert sem opcio, meg az ara miatt sem. Pedig talan nekem diakkent olcsobb. -
-
anorche1
őstag
Szeretnek elkezdeni fotozni, es ehhez hozza tartozik az utomunka is .
Tudtok ajanlani akar magyar, akar angol videot, irodalmat, amibol tudnek tanulni? Gondolok itt elmeletre, es specifikusan a gimp hasznalatara is. -
válasz
DrojDtroll #554 üzenetére
Egyáltalán van olyan a GIMP-ben, hogy projektfájlban van egy másio projektfájl?
-
zsoltip
őstag
Üdvözlet Fórumtársak,
Portable programok közül pl. a GIMP nem hajlandó futni alábbi a hosszú mappanévvel megáldott lokációról. Ha átnevezem valami rövidebbre, egyből fut.
Miként tudom átnevezni a "OneDrive - Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség" mappát egyszerűen "OneDrive"-ra, úgy hogy továbbra is használható maradjon?Köszönettel várom a visszajelzéseket, tapasztalatokat.
zsoltip -
DrojDtroll
veterán
-
kovaax
őstag
válasz
DrojDtroll #551 üzenetére
Radírozni se tudok. Valami réteg, vagy fitty-fütty probléma lesz, csak nem tudom mi. Igazából kulgizni se tudok rá, az a fő baj, szóval valami nagyon gagyi probléma kell legyen...
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Egészen gagyi problémám van, megnyitok egy képet a gimp 2.8-cal (linux alatt), az Eszköztárból kiválasztom a Ceruzát (vagy akár az Ecsetet, vagy bármit), és bárhogy klikkelgetem húzgálom a képen, az nem hagy nyomot... Mit rontok el???
-
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Próbálok barátkozni a gimppel. Eddig kicsit nehézkesen megy mivel a billentyűgombok nem éppen hasonlóak ahhoz a programhoz amit eddig használtam. Ez már annyira nem okoz nagy problémát, hiszen találtam egy király kis leírást, hogy a PS gyors gombokat hogyan lehet beimportálni a Gimpbe. Ezt meg is csináltam.
Viszont van még 1-2 dolog ami számomra megszokhatatlan. Ebben szeretnék majd segítésget kérni, hogy hogyan lehet úgy megcsinálni, hogy úgy működjön mint a PS-ben. (Bármiféle trükkközésről is legyen szó!)1. - A méretezés beállítása a CTRL + FEL / LE görgetésről a PS-es ALT + FEL / LE görgetésre.
A gyors gombok beállításai között amit találtam mint lehetőség az csak a billentyűzetre vonatkozott.
Eredeti beállítása a kicsinyítésre és nagyításra az alábbi volt: CTRL + - és a CTR + = . Ezeket megcsináltam a saját beállításaimra (CTRL + + és CTRL + -) mivel PS-ben is így vannak. Viszont a görgős beállításra nem találtam semmit. Esetleg van valami féle megoldás , hogy át tudjam mókolni ?2. - Ez egy kicsit neccesebb. Amikor kijelölök valamit akkor azt szeretném forgatni. Viszont nem a kijelölt elemet magát hanem csak a kijelölést. Erre amit találtam az az, hogy: Jobb klikk a kijelölésre, kijelölésszerkesztő. Itt viszont nem találok módszert arra, hogy hogyan tudnám forgatni csak a kijelölést, nem annak tartalmát.
3. - Ha kijelölök valamit a kijelölő eszközzel akkor azt utána (a tartalmat!) a CTRL + T-vel tudom szerkeszteni, viszont utána ha mentem a szerkesztést akkor marad a szerkesztő eszköznél nem marad a kijelölő eszközzel. Apróságnak tűnik de engem iszonyatosan tud zavarni :'(
Ha valaki ezek valamelyikére is bármiféle megoldást tud szívesen hallgatom / olvasom !
-
föccer
nagyúr
Szebusztok!
GIMP 2.8.22-használok. Teljesen analfabéta vagyok hozzá, gyakorlatilag animált gif képeket csinálok vele fotósorozatokból, semmi mást.
Most megesett velem, hogy a fotózás közben nem tudtam stabilan állni, csúszkált a lábam. Bármilyen jó is az obinak a stabija 150 mm-en lövöldöztem, így eléggé "ugrál" a gif. Van valami olyan lehetőség, a gimpben, hogy minden képen kijelölök egy referencia pontot és ezen referencia pontok alapján "egymásra igazítja" a képeket és megvágja, hogy minden kocka teljesen ki legyen töltve?
Elvileg be van töltve minden képkocka egy külön rétegbe, innen szoktam átméretezni és exportálni.
Köszönöm szépen a segítséget.
üdv, föccer
-
-
Károly 99
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis (nagy) gondom a GIMP képszerkesztő programmal kapcsolatban. Mégpedig az, hogy amikor használnám a "Ketrec átalakítás" eszközt, megcsinálom a kijelölést, erre utána az a fránya Microsoft Visual C++ hibaüzenetet ír ki, mint ahogy a mellékelt lenti képen láthatjátok. Ez a probléma már a 2.8.16-os verziónál is előfordult. Hiába frissítettem a GIMP képszerkesztő programot 2.8.22 verzióra. És hiába telepítettem a Microsoft Visual C++ 2017-es programot, de a probléma még mindig ugyanaz. Már a GIMP újratelepítésével is próbálkoztam, de nem lett semmi változás. Hogyan tudnám megoldani ezt a problémát? Lehetőleg olyan megoldást javasoljatok, ami biztonságos az Operációs rendszerre és a többi programra nézve! A válaszokat előre is megköszönöm!
-
DrojDtroll
veterán
válasz
sz.balazs.95 #543 üzenetére
Köszi
-
válasz
DrojDtroll #542 üzenetére
Elvileg prérifarkas [1]
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
A gimp ikonján milyen állat látható?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Szeretnék többet dolgozgatni a Gimppel a PS alternatívájaként. Nagyjából meg is vannak a funkciók, de most az animációt szeretném gyakorolni. Odáig eljutottam, hogy kell a GAP, amit le is töltöttem, telepítettem is, s úgy tűnik, hogy jól, mert megjelent a "Video" felirat a fejlécen.
Ezután már csak ki kéne választanom a fájlt, esetemben egy .mp4 kiterjesztésűt, és pár további beállítást elvégezve képekké, rétegekké alakítaná a filmecskét (akárcsak a PS), mint ahogy ebben a videóban is csinálja. De sajnos valamiért a képen jelzett "Ismeretlen fájltípus" hibaüzenetet kapom.
Tudtok erre megoldást?
Rendszer: Win7 Pro SP1
GIMP 2.8.20
GAP: gap_2_6_for_gimp_2_6_windows_by_photocomix_resources
Elméletileg ugyanúgy kéne mennie a 2.8-ason is. -
leviske
veterán
Sziasztok! Ugye tudok a progiban szöget mérni. A kérdésem az volna, hogy eltudom valahogy érni, hogy ne kelljen külön vonalakat berajzolnom, hanem a szögmérést követően bele is tudjam égetni a képbe az eredményt?
Kb úgy, mint itt a sárga mérővonal az ábrán.
-
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Windows 10 ikon szeretnék, megvan a kép 250X250. Gimp-el sikerült is ico ba menteni de eléggé pixeles lett bárhogy mentem, megoldás?
Ezt szeretném.
-
petyus_
senior tag
Köszi mindkettőtöknek, megoldott szabad kézi kijelöléssel.
Esetleg abban tudtok még segíteni, hogy tudnék mögé rakni valamilyen háttért, hogy ne legyen teljesen egyértelmű, hogy egy kivágott képről van szó? Nem használtam még semmilyen képszerkesztő programot, tehát nem is tudom hogy álljak neki, egyáltalán meg lehet-e ezt egyszerűen oldani, vagy kezdőként nem fog ez menni pár perc alatt?
Arra gondoltam, keresnem kellene egy képet, ami egy egyszerű hátteret ábrázol (pl egy fehér vászon, ami nem teljesen homogén, hogy olyan hatása legyen, mintha igazolványképnek készült volna), és utána az arca körül egy kicsit árnyékolni kellene, hogy ne legyen olyan erős a kontraszt.
Most csak egy egyszerű szürke színt mögé raktam, de ez így elég amatőr módon néz ki.
-
Bibgr0
aktív tag
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy vágjam ki egy képről, ebben kérném a segítségeteket. Addig már eljutottam, hogy előtér kijelölő eszközzel kiemeltem azt a részt, amire szükségem van, de hogya tudom ezt innen kivágni?
Mutatok egy képet, úgy talán egyszerűbben érthető:
Tehát eddig megvagyok, az a kérdésem, hogy a világos területet most hogy tudom kijelölni?
-
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
sz.balazs.95 #530 üzenetére
Vagy a Gimpben megcsinalom elforgatva ugy hogy vizszintesen jelenjen meg a szoveg.
Ugy lehet atirogatni. -
válasz
_ ĐanieL™ #526 üzenetére
Igen, ez egy létező "limit" a GIMP-ben, hogy a formázásokat raszteresen kezeli, azaz átalakítja a szöveget, majd arra alkalmazza a szerkesztést, pl. egy forgatást is. (legalábbis gondolom, hogy így kezeli.
)
A legegyszerűbb, amit tehetsz, az az, hogy Inkscape-ben megcsinálod a sablont, méretarányosan, és azt betöltöd GIMP-ben, tetszőleges méretben, majd mögé rakod a borítóképet egy plusz rétegben, és úgy kinyomtatod.
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
DrojDtroll #527 üzenetére
Na a 90 fokos forgatás is trükkös.. a segédvonalaimat nem tudom elforgatni (pontosabban magát a rajzvásznat nem lehet.. csak méretezni), így azokat át kell helyezgetnem majd manuálisan úgy tűnik.. ha csak nincs rá jobb ötleted/ötletetek!?
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
DrojDtroll #527 üzenetére
Akkor marad az, hogy minden uj alkalommal uj szovegdoboz?
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
az alábbi képen láthatjátok a DVD borítómat.. ilyen egységes borítót csinálok mindenhez.
Még anno PS-el készült.. ott minden további nélkül át tudtam írni a szöveget, ami külön rétegként van rajta.
A Gimp-el valamiért nem tudom szerkeszteni.. csak 'képként' alakítgatni a réteget. Ez még nem is lenne akkor baj, mivel csináltam egy új réteget a szövegnek DE..
..így, elforgatva nem engedi szerkeszteni... ha átírom a címet, akkor visszarakja vízszintbe. Ez gond, mert újra forgathatom el és méretezhetem át a réteget/szövegdobozt.Van erre valakinek megoldási javaslata?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #416 üzenetére
Hali! Jobb később, mint soha elv alapján, hátha ez az, és hátha másnak is kell.
Ha a színpipettát kiválasztod, akkor az Ablakok>Dokkolható párbeszédablakok>Eszközbeállítások ablakban (mindig az aktív eszköz beállításai jelennek meg) állíthatsz be dolgokat. -
Cane
őstag
Köszi!
-
Geripapa
aktív tag
-
-
Cane
őstag
Valaki?
-
Cane
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy hosszú mondatot átalakítani úgy, hogy az egy kör köré legyen ráhajlítva, de a betűk is vegyék fel a kör formáját:
Tehát a bal oldali a hosszú szöveg, a jobb oldal pedig ráhajlítva a körre.
Próbálgattam mindenhogy, (torzítás & görbítés effekt) de nem ment. Ennek megoldásában kérném a segítségeteket, fontos lenne.
Előre is köszönöm!
-
Geripapa
aktív tag
ufrawba hogy lehet egyszerre több kép fehéregyensúlyát beállitani?
-
Geripapa
aktív tag
Azt meglehet valahogy csinálni hogy van egy 5x5 ös képem és szeretnék egy 100x100 -t úgy hogy az 5x5 ös képpel töltöm fel.
Tehát 400 szor használom fel az 5x5 ös képet hogy kijöjjön a 100x100
-
Geripapa
aktív tag
Lehet egyszerre!
- Másold le a réteget ahol szeretnél változtatani valamit.
- Tegyél rá egy rétegmaszkot, a rétegmaszkon a változtatni kívánt területet fesd feketére (vagy fehérre ezt sosem tudom) így csak ezek a területek lesznek átlátszatlanok.
- Végül ezen a rétegen (a képen és ne a rétegmaszkon) végezd el a színcserét. -
height
aktív tag
Sziasztok!
A gimpben ha egy képen szeretném kék szint pirosra változtatni de a kék szín több helyen van és külön álló foltok, kérdésem az, hogya kék szint lehet egyszerre megváltoztatni, vagy külön foltonként ?
-
height
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #511 üzenetére
Köszönöm!
-
-
height
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #509 üzenetére
Köszönöm, ezzel sokat segítettél!
De még egy kérdésem van: hogy a varázspálcával hogyan szabályozhatom hogy ne jelöljön bele abba a kép részletbe amit használni akarok ?
-
A "varázspálca" gomb segítségével (praktikusan egy varázspálca ikon a jele.
) kijelölöd a hátteret, majd nyomsz egy DEL gombot. A kép részletességétől függ, mennyire lehet szépen kötörölni a hátteret. A tárgyak szélein mindenesetre több-kevesebb fehér cucc (
) fog maradni, azokat a radírral tudod törölni.
-
height
aktív tag
Sziasztok!
A gimpel, hogy lehet a képfájl hátterét átlátszóvá tenni ?
Próbáltam mindent de nem sikerült.
-
válasz
Geripapa #505 üzenetére
Csináltam egy 20x20-as képet, aminek az első sorát és oszlopát kiszíneztem feketére, majd azzal ismétlődően kitöltöttem egy réteget. Annyival gyorsítottam a munkát, hogy miután elhelyeztem kettőt a rétegen, azt másoltam tovább, majd 4-et, aztán 8-at, stb.
Ezután csináltam egy 100x100-as képet is, ahol az első két oszlopot és az első két sort színeztem ki, és egy másik réteget meg ezzel töltöttem ki.
Ennyi az egész -
Geripapa
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #504 üzenetére
Köszi
Azért elmondanád hogy csináltad?
Néztem én a visszavonás élőmenyeit, de nem sokat tudtam kihámozni belölle... -
-
Geripapa
aktív tag
válasz
#40553216 #502 üzenetére
Én úgy hallottam hogy azt majd csak a 2.9 fogja tudni...
Más:
Szeretnék a monitoromra háttárképnek "miliméterpapirt".
A monitor 1280x1024 pixeles és olyan kép kellene amin a vonalak 20 pixelenkent 1 pixel szélesek ill 100 pixelenként 2 pixel szélesek. Lehet ilyent csinálni? ill hogyan?
-
törölt tag
Hali!
B&W képet szerkesztenék, de a 16 bites képeket 8 bitre akarja konvertálni. Ahogy olvasom, lehet 16 bites képekkel is dolgozni, csak nem találom, hogyan kell ezt beállítani. Ubuntun van GIMP 2.8.16-os.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest