Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roxkex

senior tag

Sziasztok!

Próbálok barátkozni a gimppel. Eddig kicsit nehézkesen megy mivel a billentyűgombok nem éppen hasonlóak ahhoz a programhoz amit eddig használtam. Ez már annyira nem okoz nagy problémát, hiszen találtam egy király kis leírást, hogy a PS gyors gombokat hogyan lehet beimportálni a Gimpbe. Ezt meg is csináltam.
    Viszont van még 1-2 dolog ami számomra megszokhatatlan. Ebben szeretnék majd segítésget kérni, hogy hogyan lehet úgy megcsinálni, hogy úgy működjön mint a PS-ben. (Bármiféle trükkközésről is legyen szó!)

1. - A méretezés beállítása a CTRL + FEL / LE görgetésről a PS-es ALT + FEL / LE görgetésre.
    A gyors gombok beállításai között amit találtam mint lehetőség az csak a billentyűzetre vonatkozott.
    Eredeti beállítása a kicsinyítésre és nagyításra az alábbi volt: CTRL + - és a CTR + = . Ezeket megcsináltam a saját beállításaimra (CTRL + + és CTRL + -) mivel PS-ben is így vannak. Viszont a görgős beállításra nem találtam semmit. Esetleg van valami féle megoldás , hogy át tudjam mókolni ?

2. - Ez egy kicsit neccesebb. Amikor kijelölök valamit akkor azt szeretném forgatni. Viszont nem a kijelölt elemet magát hanem csak a kijelölést. Erre amit találtam az az, hogy: Jobb klikk a kijelölésre, kijelölésszerkesztő. Itt viszont nem találok módszert arra, hogy hogyan tudnám forgatni csak a kijelölést, nem annak tartalmát.

3. - Ha kijelölök valamit a kijelölő eszközzel akkor azt utána (a tartalmat!) a CTRL + T-vel tudom szerkeszteni, viszont utána ha mentem a szerkesztést akkor marad a szerkesztő eszköznél nem marad a kijelölő eszközzel. Apróságnak tűnik de engem iszonyatosan tud zavarni :'(

Ha valaki ezek valamelyikére is bármiféle megoldást tud szívesen hallgatom / olvasom ! :)

Új hozzászólás Aktív témák