Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Gorneck #14204 üzenetére
Az Intel Matrix Storage konzolban a winyókra kattintva listázza a beállításokat és adatokat, hogy írási gyorsítótár, firmware verzió, stb. és ott írja hogy NCQ támogatása, nálam itt Nem szerepel, de gondolom ha a winyóm tudná akkor Igen lenne. Ki-be kapcsoln i viszont nemigen lehet, mert ahol az szerepel ott csak infókat listáz, nem lehet variálni semmit.
Érdekes dolgok ezek, mert az előbb összevetettük a Raptorod egyedül és 2 Caviart RAID0-ban és átviteli sebességre nyertem, szóval olyan túl sokat csak nem lassít hogy a RAID-al együtt ACHI módban történik a winyókezelés.
Ellenben ha a Matrix Storega Konzolban engedélyezem a kötetszintű visszaírási gyorsítótárat az nagyban visszafoglya a másolási sebességet. -
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14188 üzenetére
Egy kicsit mintha elkanyarodtunk volna a témától. Történetesen engem nem érdekel az NCQ, mert én is több helyen olvastam, h lassít az otthoni felhasználásban. Mindössze kíváncsi lettem volna egy tesztre úgy is, mert a HD sentinel alapján támogatt az NCQ, csak nem engedélyezett, ezért kérdeztem, h van-e lehetőség külön az ncq bekapcsolására, mert tisztában voltam vele, h az ahci kapcsolja.
A probléma az, h folyamatosan lassulva másolok, de azt még lenyelem, mert 30Mb/s-nél megáll. Különben is lehet, h ez korrekt érték, ettől megint csak függetlenül átviteli hibám is van, de annak a kinyomozásában másik topikban próbálkozok.) A fő ok, amiért írtam, h kitömörítés közben is lassul maga a kitömörítés folyamata tizenx.mb/s-re, közben felemésztődik 4gb ramom és meghal a rendszer, ez sztem nem is optimális és nem is természetes, és sztem még csak köze sincs ahcihoz vagy az ncqhoz, de kipróbáltam natív ide módban is, a jelenség ua. -
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14178 üzenetére
Thx to liksoft, most eddig itt tartunk:
"Átviteli hibák viszont voltak. Ez nem százas kábelt jelenthet, vagy interface pontatlanságot. (Inkább kábel szokott lenni.)
199 Ultra ATA CRC Error Count 0 200 200 00000000002A"2007.07xxx idejű giga honlapon fent lévő intel ahci driver-t használok most. Az NCQ bár támogatott, nem szerepelt mellette az engedélyezett, van lehetőség arra, h külön bekapcsoljam? Hol hogyan?
-
janos666
nagyúr
válasz
Gorneck #14158 üzenetére
Ja, csak mondjuk egy E8400-ra való átállás se lenne nagy kiadás ha még időben elpasszolom ezt a procit, és lehet hogy egy új VGA alá majd jól jönne a többlet teljesítmény (ha mástnem 3DMark villogtatáshoz
), ahhoz meg jól jöhetne még a Crucial RAM.
De á, igazad van, nehalemig nem nyúlom a gépbe, csak új VGA-t kap, de abból valami izmosat, talán még inkább váltok 19"-os 1440-es monitorról 21"-os 1080p-sre (ha találok olyat)
-
janos666
nagyúr
válasz
Gorneck #14154 üzenetére
Gyorsabb mint egy RAID0? Tolsz nekem egy ilyet? (alapértelmezett teszt, 64K, a csúszka is mradt ahol van) [A két kis tüske mikor bejelentkezett valaki MSN-en
]
HD-Tune Inntel-RAID0 2x160GB WD-Caviar ; 4K-stripe, disabled volume-level cache -
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14136 üzenetére
Igen 2 partíció van, a mérettel nem lehet probléma... Az NCQ ténylegesen az egyszerre sok fájlal foglakozó gépeken jön jól, de az ahci képességei elviekben itt még nem merűlnek ki Wiki AHCI, de ezenfelül még (elvileg) jobb energia menedzsment és szélesebb körű beállítási opciókra is lehetőséget ad. /nem vok HDD guru, inne-onnan gyűjtöttem az infókat ^^/ A rendszer tiszta és töredezettségmentesített, mármint ami az oprendszeres partíciót illeti (szabad 6gbal). a Másik partícióra meg ugye folyamatosan kerül föl az adat és még 320gb szabad helyem van így arról sem lehet szó, h az töredezett lenne, de ha az lenne sem valószínű, h így mutatkozna meg... Több kis fájlal (170mb) csinálom ezt, akkor elkezdi 500mb/s el, majd 2mpre rá leugrik 70re és megint csökken egészen 30mb/s-ig, ott beáll. Igazából nem is tudom, h mennyinek kéne lennie.. Lehet, h ez a normális érték és csak az ahci löki meg az elején?
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14123 üzenetére
500Gb WD 16mb, vagy egy 30gbos partició a vistának a többi a cuccoknak. Másolásnak/kitömörítésnek azért egyenletesnek kéne lennie, nem? Egy szép 6.7gbos fájlt tömörítettem ki. és az első pillanattól kezdve 2.30 percet írt ki rá, mármint nem csökkent az idő, mert csökkent a sebesség (nem mértem le, de több volt, mint 2.30p). A ramot felzabálta a rendszer közben, olyannyira, h az egerem is csak szaggatva ment. Jött az ötlet, h tuti pio, de (az a baj, h a kitömörítést nem tudtam újra kipróbálni) másolás közben, nem igazán megy fel 5% fölé a rendszer cpu használata. Persze a másolás vmivel izgibb ,mert ott folyamatosan nő az idő. Én ilyennel még nem találkoztam.. és kétlem, h a natív ahci mód lassítana ennyit, mármint folyamatosan. Persze kipróbálhatnám, h lekapcsolom az ahci-t, de nem rég raktam újra a rendszert épp azért, mert beakartam kapcsolni (csak épp nem úgy sült el ahogy terveztem) és valahogy nem hiányzik egy esetleges rendszer összeomlás emiatt. szal ezért érdeklődök mindenhol, hátha valaki találkozott ilyennel. Google sem volt túlzottan a segítségemre...
-
.Anakin.
tag
válasz
Gorneck #14044 üzenetére
Igen közben én rájöttem h az ott zip-et linkel
Már meg is oldottam a dolgot.
NAGYON SZÉPEN KÜSZNÜM GORNECK23-NAK A SEGÍCCSÉGET!!!Közben hasznos tapasztalatra tettem szert.
Kajáltam igy 2szer is lemaradtam az F12 megnyomásról, igy AHCI Enum alatt cltr+alt-del.
a 2. után leáll, ujraindul, boot logo, majd CMOS checksum error.
És felkínálta az utolsó 4 bios beállítást h meiket kívánom használni.
Nem is tudtam h ijet tudna, mégegyszer köszönöm szépen!
-
.Anakin.
tag
válasz
Gorneck #14014 üzenetére
AHCI kell. Mac OS -et használok általában az csak AHCI-ben müxik, viszont ha néha át jövök XP-be, állandóan bios-ba be, AHCI ki, aztán ha végeztem bios be, AHCI be, smart lan ujra észlelés.
Jah, télleg ha már itt tartunk, ez is érdekes eset.
Miután kilépek XP-ből a lan nem müxik.
Be kell mennem biosba és a smart lan-al uj detektálni h megint mennyen.Szal igen, kell az AHCI.
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #14008 üzenetére
a tr-nél nem lehet teljesen odaszorítani a bordát, csak kicsit trükközve
de inkább, mint azokat a pöcköket kelljen nyomogatni, a lap meg majd ketté töriklátom, nem túl aktív az a topik
bim:
persze, végül is nem én fogom használni.Anakin.:
Tel szeretném telepíteni az RAID/AHCI driver-t,minek?
-
engusz
veterán
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Gorneck #13799 üzenetére
Nem, még nem tudom.
Azt is csak most fogom megvenni...
Egyébként nem gizdulni akarok az órajellel, hanem azt szeretném, ha lenne egy korrekt kis deszkám, amibe most bele tudok tenni egy q6600-at, amit meg tudok húzni annyira, hogy egy 8800GTS-t is kihajt...A legfontosabb persze a megbízhatóság!
-
engusz
veterán
válasz
Gorneck #13636 üzenetére
Van a feszültség állításnál egy olyan opció, ami elméletileg a VCore ingadozásban segít. Enable/Disable/Auto? Valamint, a BIOS más területén lehet olyan beállítás, ami hatással lehet a tuningra vagy a bootra (tudomisén C1E, bármi hülyeség. Azt tudom, hogy A64-nél a C'n'Q-t tanácsos lelőni, ha tuningolsz.)? Most már eljutottam odáig, hogy a Vista nem fagy, hanem restartol a gép.
-
engusz
veterán
válasz
Gorneck #13633 üzenetére
Gondolod, hogy a memória miatt lenne bukta? De akkor, ha alapon van a CPU, akkor miért megy gond nélkül a rendszer? Egyszerűen nem értem.
A vége az lesz, hogy kipróbálom másik memóriákkal is. Van itt két Kingston, valami HyperX. Régi BIOS-on már én is gondolkodtam, de azt későbbre hagyom. Leginkább - ahogy te is mondod - a franc se tudja...
-
engusz
veterán
válasz
Gorneck #13619 üzenetére
Nem tudom, hogy mit mondd a ramokra. De mondom, ha proci alapon van (2.4 GHz) a memóriák minden gond nélkül mennek a gyári ójalejükön (800 MHz). Ha pedig CPU tuningra kerül a sor, akkor a 387 MHz-es FSB mellé 2x szorzót választok, tehát ~775-ön mennek.
Nem emlékszem melyik BIOS volt rajta gyárilag. Azt tudom, hogy az F9 után jöttek elő a memóriákra vonatkozó beállítások. Előtte nem láttam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest