- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #16328 üzenetére
Nyilván én vok a blőd, de akkor sem esik le ez a bekapcs dolog. Sajnos nincs power on gomb a billen így pass-al próbálkozok, és igazából engem nem is lep meg, h nem reagál rá a gép. Tuti vmi nyilvánvaló dologról nem tok. A tápról mindent amit csak tudtam rákötöttem az alaplapra így vmi beállítás kéne még sztem, bár az egér rámozdult a dupla kattra..
Nem mintha életbe vágó lenne, mert kényelmetlenebb beírni egy kódot, mint benyomni egy gombot, csak érdekel a dolog. Valszeg úgyis a reggelre beállított időzítést fogom használni
az csak megy.
-
Lazax
csendes tag
válasz
Gorneck #16303 üzenetére
Már vettem egy Arctic Cooling 12-es PWM-es ventit - kicseréltem a gyárit, amit csak kézzel lehetett nagyobb sebességre kapcsolni. Csak az lenne jó, ha ezt jobban pörgetné az alaplap. Érdekes, hogy a CPU fan paramétereit lehet szabályozni a rendszerhűtőét meg nem.
Mindegy, majd kipróbálom, hogy hogy szól teljes sebességen, vagy beszerzek valami szabályozó potit. Az lenne a tuti, ha lehetne olyan szabályozót kapni aminek a hőmérőjét a VGA bordájára tudnám applikálni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #16307 üzenetére
Nem, XP-vel nyomom.... és valóban, immár ott figyel a jobb sarokban... thx neked is Faget
De akkor se tudok megbarátkozni vele. Jó lenne inkább normálisan működő Winamp plugint találni... én már csak ahhoz szoktam.
Kmplayert még megnézem... hátha....Hüle vok... hiszen azt már próbáltam... jó kis lejátszó, de mp3 azzal se ment 5.1-ben... vagy csak nem találtam a beállítást.
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #16230 üzenetére
gorni: pls írd le a power managment beállításaid, hátha vmit én szúrtam el. nekem duplakattra, csak az egér kapcsol be, de a gép marad off-on
------
EMBEREK! az alaplapi nem fog letiltani semmit tök8 hova dugtok mit..Asszem a Users Manualba is szerepel, h csak akkor működik ha a front kimenetetek HD audio standard-nek megfelel..
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16209 üzenetére
jol rászoktatal erre a topikra
na jo kerdezek is
mivel ez a lap annyira nem nyerte el a tetszesemet ami jelenleg van, a fesz kezelese miatt, de az osszes tobbi dologban elegedet vagyok, ezert mit ajanlasz gigán belul amivel mar teljesen eleged lehetek? en ds3p-re szavaznek ai ha jol tom ugyanaz mint a ds4 csak heatpipe-nelkul, amit amugy is valamilyen szinten parasztvakitasnak talalom, foleg ha ossze vannak kotve a hocsovek mas höforrasal is..
hm? csak ne fáljon az ára az fontos -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #16204 üzenetére
"... hogy vhogy azé csak felment mindenkié..."
De minek kínlódni ha ez is egy féle megoldás....
Tuning? Az mi?
Mert mint írtam, nem értek a számtech-hez?! De majd utána olvasok a topicban, hátha találok rá választ.
Ha egyáltalán lehet ezt csínálni az én szerény cuccaimmal is. -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #16176 üzenetére
"Nem hiszem el, hogy ekkora problémát okoz...most vagy Én vok szerencsés vagy nálatok vmit nem vagy épp tartalmaz az XP telepítő..."
Egy "giga főgurunak" a "Nem hiszem el, nem hiszem el" helyett inkább a megoldást kellene, hogy írja.
De mint látható is, általad leírtaknál sokkal egyszerübb a megoldás (lásd # 16195), de mivel eddig egy árva szó sem volt erről a hibalehetőségről a topikban, álmomba sem gondoltam volna rá.
@ Winne!
Nálam a driverek fel voltak rakva, a # 16195 hsz-ban lévő volt a gond -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #16173 üzenetére
Asus EN8600GT SILENT
Már próbáltam azt is, hogy Eszközkezelő --> jobb klikk a PCI Device-re majd tulajdonságok ---> Illesztőprogram újratelepítése ---> Hardver frissítési varázsló.
Na ekkor a Telepítő CD-t, a Gigabyte oldalán lévő és az 1-es hsz-ban lévő letőltött és CD-re másolt fájlait tettem be a meghajtóba, de sehonnan sem tudott illesztést leszedni. -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #16121 üzenetére
Padlót fogtam én is, erre nem számítottam, úgy látszik a RAM SPD valahogy beleszól a dologba hiba rakom manual-ba a beállításokat.
A GEIL Normal feszültsége 1.89V, ezért indult nehezen, a Kingmax-nak Normal-on 1.81V-ot ad.
Így nem lehet senkinek tanácsot adni hogyan állítson a BIOS-ban feszt, csak kb, marad az Everest. -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #16118 üzenetére
Üdv!
A múltkor azt írtam a RAM fesz mérésed után, hogy ahány lap annyi feszültség.
Ez igaz de kevés, hiányzik belőle, hogy ahány RAM!
Betettem a GEIL ULTRA helyett 1066-os Kingmax-ot, meghagytam az órajeleket és kimértem ezzel is a feszt. Teljesen más feszültségek jöttek ki! Pl a vége nem 2.26V, hanem 2.15V, ennyit kap +0.7V-on a RAM. -
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16100 üzenetére
tegnap ota stabil a cuc a gyari idozitesekkel..(idaig legalabbis)
olyan bios bealitasokkal amit linkeltel, ahol vegulis minden stimmelt csak a "Performance enhance" lett leveve turborol standardra
igaz ha a jelenleginel 2,05v nal feljebb vennem a feszt rogton elszalna....most olvastam a a gariztatas felteteleit, ha naluk nincs az a hiba ami nalam akkor megbuntetnek es bvisszakuldik a cuccot
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16069 üzenetére
maris visszahuzott a szivem
es maris el is vesztemaz elobb ezt irtad:
Annyira nem kínai egyébként...vmi történt az első lapok után, ami miatt pl jöttek ki új revek. Legfőképp azoknál tapasztalható ilyen.
most meg ezt:
régebben nem volt ennyi panasz erre...
-------------
tlac: rev_2 a mostani es az elozo (gariztatott is)
-
Geller72
veterán
válasz
Gorneck #16064 üzenetére
To Gorneck23
Nem tudom, emléxel e a tegnap esti kinlódásomra? Sikerült felrakni a wint, drivereket..stb. Ma bekapcsolom, és nem fogod elhinni mi történt. Semmi. Úgy, ahogy írom. Ismét nem indult el a lap. Lassan fontolgatom a Flexem megkeresését...Hogy ezek az új lapk milyen trágyák..
A röhej, hogy most ismét arról a gépről írok, nem merem kikapcsolni. A venti most már felpörög bekapcsoláskor, minden megy, de kép nincs, post sehol. PCI-os vga-val sem. Ramokat akárhogy variálom, semmi változás. Már cseréltem tápokat is, volt enermax, chieftech, másik FSP, ami csak itthon van. Beküldtem neki egy 700W-os HIPRO tápot is, hátha..de nem. F2-es bios van fenn. Attól tartok, ha lecserélem F10-re akkor sem fog változni..ilyet még nem láttam. Most miért megy? Miért nem lehet LBA-t állítani a biosban az IDE vinyónak? Auto van és Large. Ramokat is cseréltem. Proci sztem ok, mert akkor most nem menne, az vagy megy, van nem megy, de olyat nem csinál, hogy eccer megy, eccer nem. Azt észrevettem, hogy ha nem meleg a cpu, a ventit egyszerűen lekapcsolja addig, amíg nem kap terhelést, és el nem kezd melegedni. Vhol 40 celsiusnál kapcsolja vissza, tehát ez magyartázat lehet arra nézve, hogy bekapcsoláskor miért nem pörög a venti. De a többire nemtok választ. Most gyönyörűen megy...28 fokos szobában (bazi meleg lett) 32 fokosak a magok (Quad). Tököm kivan ezzel a giga lappal. Berágok, azt veszek vmi fost helyette..ehh
Üdv:
Geller -
Exakt
aktív tag
-
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16039 üzenetére
áhh, a homersekletekre nagyon figyelek, de most leszedtem a haz oldalat megtapintottam es joindulattal mondanam melegnek ha rajta tartom a bordan az ujjamat...
szerintem se kerek, visszakuldom a rákba holnap... az egyik ram lehet a ketto kozul...
mar csak szepen meg kell fogalmaznom a gondomat nekik, hogy ne nagyon akkarjak hetekig tesztelgetni -
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16032 üzenetére
F6 volt fent gyariba tegnap feltettem f12...belotem biost az irtak alapjan...
adtam a ramnak +0,5v-ot majd felalt win, es azonnal behalt... fekete kepernyo es sehol semmi... reset manualba
visszavettem +0,4-re ami 2,03-2,04 jelent win alatt es rakuldtem egy orthos blend tesztet...
jelentem még megy -
DroneZ^
őstag
válasz
Gorneck #16020 üzenetére
Mármint hogy? Windows szerint semmi hangkártya nincs a gépben. Minden ami hang, nem elérhető, kivan szürkitve.
Mikor ment, minden jól ment.
Én is telepítettem már pár gépet és ilyen velem sem történt... Win reinstall megoldhatja a problémát? felvan rakva 1 apple leopard ezzel a hangkarival beállitva, az jo lesz tesztnek, ha megy a hang WIN hiba, ha nem hardver, addig süssetek ki valamit 1 pillanat!
-
DroneZ^
őstag
válasz
Gorneck #16014 üzenetére
Előtte már volt installálva az alaplapi, Terratec DMX 6Fire volt bennt, játszottam vele 1 hetet gond nélkül, ma elkezdett tompán szólni, felismerhetetlenül tompán. Semmi szar XP telepités nemvolt, friss, eredeti XPSP2 Home. Intel INF+Realtek HD Audi+Realtek LAN drivere. ennyi. (játékok ati driver daemon tools msnmessenger). Ez minden ami format óta felkerült, meg 1 winamp. Eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz épp ez a nagy baj. És telepitve sincs semmilyen hangkártya. ennyire azért nemvagyok amatőr.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #15962 üzenetére
Láttam a RAM feszeket, ez hasonló a korábban közöltekkel, amit az oldaladon láttam.
Ahány lap, annyi fesz! Nekem a lap BIOS-ban levő PC Health csak OK-t ír, de az Everest elég pontosan méri.
Aki tuningolni akarja a RAM-okat, az a +0.xV-okat pásztázza végig pl az Everest-tel! -
Geller72
veterán
válasz
Gorneck #15860 üzenetére
Kiveszem a vga-t, megnézem, mit üzen..aztán kiveszem a ramot is, azt is megnézem, mit üzen, majd ram be, vga ki, S3 trio be, azt úhy is megnézem..ha semmi, akkor elkönyvelem, hogy van egy xar új giga lapom, amit holnap reggel cserélhetek egy EP35C REV 2.1-re..+2k és +200km..
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #15834 üzenetére
Szóvátették a RAM gyártók, sok lett hirtelen a garis RAM!
Szerintetek is 2.5V tönkrevághatja a RAM-ok többségét?
Én úgy tanultam, hogy a 2.4V az abszolút maximum, amin csak a legjobb tuningRAM-ok üzemelhetnek tartósan. Ha ez igaz, akkor mi értelme lenne, hogy a lap 2.5V halálos dózist adjon? -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #15795 üzenetére
Ez a driver"összevadászás" azért újdonság és egyben furcsa nekem, mert az eddigi gépeimnél (Sutthle, Abit, Asus-ok) mindig csak a telepítő CD-n lévő cuccokat dobáltam fel, és soha nem is cseréltem őket és ennek ellenére tökéletesen működtek/működnek.
(Max a biost frissítettem) -
sz.j
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz
Gorneck #15716 üzenetére
Szervízes is nézte tegnap több, mint 3 órán át, d nem jutott semmire, azért gondoltam, hogy itt lesz a megoldás. Szinte biztos, hogy a hangvezérlővel van a baj, de az itt is és máshol is talált megoldás nem működik, tehát letiltom, majd törlöm, majd újakat keresek, és telepítem, mert nem telepíti, teljesen mindegy melyik verzióval is próbálkozom. Ha új rendszert teszek, az sem garantálja, hogy jó lesz, max annyit, hogy 4 óra szarakodás után újra ide érek. Azért próbálok előbb itt infot gyűjteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Nikon DSLR topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilinternet
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged