Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
volvoguy #2953 üzenetére
Konyvbe minden benne van, vagy jobb hazikhoz is van leiras.... ha az USB az 1394 helyere kotod be akkor reccsssss azt ugye tudod.
Zippair!
Mar regebb ota tervezem hogy 1 kicsit elbeszelgetek a fejlesztovel ,de mostanaban tapasztalt reakcioi utan nemtom van ertelme ...1 valvonas lenne az egesz...
Mivel lehet merni meg mem sebeseget everest es sandran kivul?? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
volvoguy #2953 üzenetére
A három sárga az usb...viszont ha megnézed az alaplap leirását, akkor ott megtalálod,hogy mit hová kell dugni.... Egy kis iránymutatás. A pontos bekötés miatt nézd meg a lap kézikönyvének 27.-ik és 30.-ik oldalát.
-
válasz
volvoguy #2942 üzenetére
Ha ennyire nem értesz hozzá akkor saját magad érdekben vidd be egy szervizbe összerakatni a gépet.
Amugy meg van a ház, vannak hozzá alaplapi távtartók, azokat be kell tekerni a ház megfelelő lukjaiba, aztán mehet bele az alaplap. Durván 8-9 csavar fogja az alaplapot rögzíteni a házhoz. Ha viszont rossz helyre raksz egy távtartót és rövidre zárja az alaplapot az nem garanciális probléma!
-
zsocy
őstag
válasz
volvoguy #2833 üzenetére
Az enyém pedig nem SATA2 csak ATA.
Amúgy arról sem sokat tudok mondani amit kérdeztél, nem vagyok egy vinyóguru. Biztos fejlesztik ezeket is, firmware, esetleg új hardware revizió...
Viszont azt már most látom hogy túlaggódod ezt a dolgot. Vedd meg és használd, kb minden vinyó egyforma, ha nem webszervert akarsz üzemeltetni akkor nem fogod érezni a különbséget x és y között. De tényleg!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #2697 üzenetére
Én az alaplap zacsi+szivacs kombóra szoktam tenni és így applikálom fel a hűtőt a procira. A házon kívüli hűtőszerelésnek annyi a hátránya, hogy nagyon oda kell figyelni az alaplap házba történő helyezésekor, hogy hol is fogod meg a lapot. Egy termetesebb hűtő majd egy kilóval megnöveli a súlyt, ami passzosabb háznál picit problémás lehet, mikor éppen centizget az ember, hogy elkerülje a kábeleket, stb. Mondjuk ez egy alaplapcserénél szokott inább előjönni, mert ilyenkor azért nem szokta az ember darabokra szedni a házat.
A memóriát meg szerintem mindegy mikor rakja bele az ember. Házba szerelt alaplapnál sem rosszabb a behelyezése, ha a tápból jövő kábelek nem akadályoznak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #2682 üzenetére
Nem nagy ördőngősség egy gépet összerakni.
A legbonyolultabb művelet a processzorhűtő felrajása szokott lenni az alaplap házba való behelyezése mellett.Ha teheted nézz meg egy működő számítógépet belülről, hogy mi hova is van csatlakoztatva, bár ez sem igazán szükséges a művelethez.
Figyeld meg, hogy az alaplapon hol vannak a házban lévő tálcára való felfogatási helyek. Ide a házhoz kapott csavarcsomagból a házban lévő tálcára csavard bele a távtartó csavarokat (egyik vége csavar másik anya és általában hatszögletű).
A processzorhűtő kialakításától függően van mikor még az alaplap házba történő beszerelése előtt érdemes a processzort és a hűtőjét a helyére tenni.
A procit az alaplaphoz adott kézikönyvben található ábrák alapján könnyen a helyére tudod illeszteni. Emeld fel a kis kart a procifoglalat oldalán, majd keresd meg a procinak azt a sarkát, amelyet egy kis háromszöggel jelöltek meg. Egy ilyet találsz a procifoglalat egyik sarkán is. Ezt a két sarkot kell egymáshoz illeszteni. A processzorlábak elhelyezése másként van ezen a sarkon, így csak egyféleképpen tudod betenni a helyére. Nem kell erőltetni a processzort a helyére, minimális (ujjbegy érintéssel) segítséggel a helyére illeszthető. Ha a proci rendben felfekszik a foglalaton, akkor egyik kezeddel a proci 4 sarkát az ujjaiddal óvatosan nyomva a másikkal hajtsd le a foglalat oldalán előzőleg felhajtott kallantyút, amivel a proci a rögzítése történik.
A procihűtő lefogató megoldását nézd meg hogyan működik, majd miután a proci tetején szétkentél egy gyufafejnyi hővezetőpasztát (lehet, hogy a procihűtő alján lesz ilyen, akkor azt nem kell szétkenni) óvatosan helyezd fel a hűtőt. Sajnos a pontosabb hűtőszerelés leíráshoz ismerni kellene a hűtő típusát.
Miután a proci és a hűtője beszerelésre került a ház hátsó oldaláról pattintsd ki a az alaplapi felső kivezetéseket burkoló lemezt és tedd a helyére az alaplaphoz kapottat, mievl ez illik az alaplai kivezetésekhez. A hálókártya kivezetésénél lesz egy lemezdarab, ami közel merőleges a hátsó oldalfalra. Na azon hajlíts egy picit, hogy az alaplap behelyezésekor a hálókártya könnyedén alá tudjon csúszni. Most helyezd be az alaplapot és a távtartókhoz előzőleg kiválogatott csavarokat (ja, hogy ezt még nem tetted meg?
) egyenként helyezd a helyükre úgy, hogy első lépésben még nem húzod meg őket. Lehet, hogy egy kicsit rá kell segíteni az alaplap megfelelő helyre történő kerüléséhez egy kis nyomással, amit a meghajtók rögzítésére szolgáló kereteknél az alaplapnak a ház hátsó oldala felé történő nyomással tudod eszközölni. Közben tegyél minden rögzítőcsavart a helyére.
Sajnos vannak elég tré házak, így ha van rá lehetőséged, akkor egy bővítőkártya az alaplap valamelyik alsó csatlakozójába helyezésével szépen be tudod állítani az alaplapot a megfelelő állásba. Ezután jöhet az alaplap rögzítőcsavarok meghúzása.Nos azthiszem ezzel meg is vagy a nehezével. A különböző csatlakozókat nemigen tudod összekeverni. Egyedül a floppy csatlakozók jelenthetnek egy kis problémát. Figyelj a floppy tápcsatlakozójának megfelelő felhelyezésére. Ellenőrizd, hogy megfelelően lett-e ráduva, mert egy tüskével odébbtolva zárlatot tud okozni.
Ha véletlenül 2db IDE/ATA meghajtó kerül a rendszerbe, akkor az IDE kábel végére (fekete csatlakozó) kerülő meghajtót jumpereld Master állásba, amelyik pedig középre esik (szürke) Slave állásba. A jumpereléshez szükséges feliratokat vagy kis táblát az egységek hátulján/tetején találsz.
Az előlapi csatlakozók beszereléséhez szükséges leírás megtalálható az alaplap könyvében. Ha a ház csatlakozóinak a feliratait nem sikerül beazonosítani, akkor itt a fórumon nyugodtan kérhetsz segítséget, de azthiszem ez nem is olyan bonyolult
-
higherping
csendes tag
válasz
volvoguy #2675 üzenetére
Szerintem (ha adhatok tanácsot) kérj meg valakit, hogy segítsen neked és együtt csináljátok meg. Nem kell nagyon nagy gurunak lenni hozzá, hogy összerakd és jól működjön, de ha még sosem csináltál ilyet, jó ha valaki segít és talán mégjobb ha elmagyarázza, hogy mit-miért-hova-mikor
. Egy alkalomból nem fogod tökéletesen megtanulni az ökölszabályokat, de legalább képed lesz róla és rájössz, hogy később majd magad is meg tudod egyedül csinálni
.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #2486 üzenetére
Az OPN kód minden egyes stepping (F2, F3, G1, G2, stb....) esetén más és más, tehát szépen felírod egy papírra a G2 steppinghez tartozó OPN kódot.
Kettő darab kódot lehet megtalálni a dobozos processzoroknál, mivel amellett, hogy magát a processzort is lehet látni egy műanyag tokban, a dobozon is elhelyeznek egy címkét kóddal.
Tehát a processzoron ezt a kódot lehet leolvasni G2 esetén: ADO4400IAA5DO
A dobozon peidg szintén G2-nél ezt: ADO4400DOBOXTálcás proci esetén (bár nemhinném, hogy ilyennel találkoznál) értelemszerűen a processzoron lévő kódot tudod csak megnézetni.
De ezt már Fel is leírta.
-
Fel
addikt
válasz
volvoguy #2486 üzenetére
De nehéz eset... szerinted miről irogattam eddig.... OPN PIB!!!
4400+ G2 maggal: ADO4400DOBOX
4800+ G2 maggal: ADO4800DOBOX
5000+ G2 maggal: ADO5000DOBOX
5200+ G2 maggal: ADO5200DOBOXBE-2400 G2 maggal: ADH2400DOBOX (mondjuk ebből csak ilyen van)
Szerintem az amdcompare-en nagyon jól lehet ezt válogatni... csöppet sem bonyi. Aki nem foglalkozik vele, azt meg valszeg nem érdekli, így neki mind1 milyet kap.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #2474 üzenetére
Nekem G1 steppinges 4400+ prockó figyel a lapban.
Jelen pillanatban 1.375V-al 2940MHz magasságában szaladgál. 1.425V-al 3070MHz körül bír menni.Persze a tuning mindig példány függő, ezt vedd figyelembe.
Ha teheted, akkor G2 steppinges procit vegyél és mindezt ettől az úriembertől. Hidd el, nem fogsz rosszul járni.Mod: A G2-ben javították az L2 cache sebességét, így ugyanazon az órajelen valamivel gyorsabbak, mondjuk ez azért annyira nem lényeges különbség, de hát ugye pszichikailag azért megnyugtatóbb lehet
-
higherping
csendes tag
válasz
volvoguy #2474 üzenetére
Én X2 4000+ G1-et használok ebben a lapban, 2500-on megy, jelenleg feszemelés nélkül. Korábban próbáltam 2600-on feszemelésel, ment is, de volt néhány spontán restart és nem volt türelmem próbálkozni a HT, memo visszaosztási problémákkal, így maradt a 2500.
ITT egyébként megnézheted, hogy a 4000+ X2 G1-ek szerencsés esetben milyen húzást bírnak. Van köztük egy fórumtársunk is. Ugyanitt megnézheted a 4400+ eredményeket is.
-
Fel
addikt
válasz
volvoguy #2476 üzenetére
Hát, már leírtam, hogy magrevízió a G1, G2... egy kis G2 ízelítő
-
Fel
addikt
válasz
volvoguy #2474 üzenetére
Tuningban rengeteg minden múlik a szerencsén is, de amd esetén leginkább azon, hogy milyen magrevíziójú procit sikerül venned. Ebben választani az OPN kód segíthet (dobozos cpu esetén OPN PIB). Jelenleg a G2 magos brisbane-ek , illetve az F3 (itt azért az utolsó 5 már csak 1magos cpu) magos windsorok ajánlhatók tuningra igazán.
-
Geller72
veterán
válasz
volvoguy #2205 üzenetére
Baszki, én teljesen feleslegesen pötyögtem neked hajnalok hajnalán? Elolvastad egyáltalán, mit írtam?
Nem értelek téged. Mindenki mondja neked, hogy mit vegyél, te meg értetlenkedsz itt. Hajtogatod azt nvidia deszkát. Akkor minek futtatjuk itt magunkat?
Ha 50 emberből 50 szavaz az MA69-re, akkor mit kell hezitálni?
Üdv:
Geller -
Fel
addikt
válasz
volvoguy #2202 üzenetére
Azért ez nem ennyire egyszerű, hogy envidia, oszt jobb... Mindkét gyártónál van többféle chipset is, kategóriákba sorolva. nVidiából az 590-es és az 570-es lapok a felsőbb kategóriások. Az 560 pedig már csökkentett képességű (valami faragot 570-es asszem..).
AMD 690G viszont gyk a csúcs volt az új 7xx-esek érkezéséig...
Szerintem egyértelmű a választás, ha 560-as nV chipsetes, vagy a 690G chipsetes giga lapok közzül kell választani... egyértelműen ma69g-s3hRengeteg, jó funkcióval megáldott lap, remek tuninglehetőségekkel.
-
diablo1984
veterán
válasz
volvoguy #2202 üzenetére
Gigabyte GA-MA69G-S3H - ezt vedd, mert a tunningot is jobban birja, nem szar hozzá a driver mint az nvidiáshoz, olcsó, nagyon tud! az nvidia szarabb, mert nvidia, az ati az jobb, mert AMD! nforce-ok melegednek disznó módra, ez annyira nem, jobb a felszereltsége, de a tunningra jis jobbak és olcsók is! hidj nekem, nekem volt nf550-es abitom, az az 560-astól tunningosabb, de ez a gigabyte lap is legalább olyan jó, sőt jobb, mert jól felszerelt, csendes meg jobb!
-
Geller72
veterán
válasz
volvoguy #2198 üzenetére
Először is nem fél egy van, hanem már kettő (már megint nem bírok aludni, ehh).
Másodszor. Ha venni akarsz, monjuk egy 1.6-os Opel Astrát (nehogy), és az egyik mondjuk 3.2 milla, szimpla, 80 LE-s motorral, de van mondjuk egy szintén 1.6-os 125 lovas 3.4 milláért, akkor melyiket választanád? Na ugye. Az m560-as az ugye Nforce 560-as chipsettel van szerelve bruttó 17k körül.
Ezt tudja az M56 itt
Ezt meg az MA69 itt
Ami kapásból szembetűnik ugye, az a crossfire támogatása a 69-es lapnál.
Aztán nem utolsó szempont az integrált baromira nem lenézendő ATI X1250 vga szintén az MA69-nél.
Tehát a plussz:
-Integrált ATI™ Radeon™ X1250 Grafikus motor
-ALC 889A Audió vezérlő Blu-ray és HD DVD támogatással
-Integrált HDMI csatlakozó HDCP funkcióval
A többi nagy vonalakban sztem nem mérvadó differencia.
Üdv:
GellerJah, majd elfelejtettem: Belső csatik:
* 1 x 24-pin ATX power connector
* 1 x 4-pin ATX 12V power connector
* 1 x CD in
* 1 x Chassis Intrusion connector
* 1 x COM B
* 1 x CPU fan connector
* 1 x floppy
* 1 x front audio connector
* 1 x front panel connector
* 1 x IDE
* 1 x power LED connector
* 1 x SPDIF in/out
* 1 x system fan connector
* 1 x TV out
* 2 x IEEE 1394a
* 3 x USB 2.0/1.1 (support 6 ports)
* 4 x SATA II 3Gb/sHátlapi csatik:
* 1 x D-Sub
* 1 x HDMI port
* 1 x IEEE 1394a
* 1 x LPT
* 1 x RJ45 LAN
* 1 x SPDIF out (optical)
* 4 x USB 2.0
* 6 x audio ports (Line In / Line Out / MIC In / Surround Speaker Out(Rear Speaker Out) / Center/Subwoofer Speaker Out / Side Speaker Out)
* PS/2 (Keyboard/Mouse) -
Geller72
veterán
válasz
volvoguy #2196 üzenetére
Az MA69 nagyon jó lap. Szvsz ár/értékben most a legjobb. De prociból sztem ne vegyél 4000+ -ot, hanem akkor már egy 4200+ -t. Ezek a most piacon lévő X2-es Brisbane-k eszméletlenül húzhatóak, főleg a fent említett lappal. Nekem vmi hasonló konfigom van, a procc lazán megy a gyári coolerrel 5000+ -on. És ez még bőven nem a vége.
Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest