- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Emberek, nem értem.
Ha annyira jó az ATI akkor miért használja mindegyik az Nvidia-t mankóként?
Talán meg kellene kérdezni a gyártót, hogy a sok-sok év alatt miért nem tudott végre előrukkolni valamilyen fizikai támogatással a kártyáihoz?Ha pedig ilyen szuper akkor ne sírj fizika után, használd úgy ahogy van, ha már annyira jó.
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Sokan már leírták a 8800 szériát, pedig nagyon is jók még.
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Gyanús hogy "monosz" kolléga nagyon csendben van.
Tuti megint valami gigászi tesztre készül.
Már alig várom. -
cytec
csendes tag
Tisztelt ruti.
Remélem nem sértődtél meg a hozzászólásom miatt.
Nem ez volt a szándékom.Én sem sértődtem meg csak közöltem mit érzek ki a válaszokból.
Előfordulhat hogy én értek mindig mindent félre.Az a baj velem hogy mindig ezerszer körbejárok valamit mielőtt cselekednék és tönkretennék bármit is a gépemben.
Mindig megpróbálok utánajárni és ha még mindig bizonytalan vagyok akkor fórumokon érdeklődök.
Többnyire csak öreg rókáknak, rutinos versenyzőknek a szavára adok és figyelek fel.
Ők általában mindig tudják a tutit.Persze néha előfordul hogy az öregség nem mindig párosul a bölcsességgel.
Ilyen is van. -
cytec
csendes tag
Üdv.
Na igen, pontosan erről beszéltem.
Kalkulálgat-kalkulálgat aztán kiderül hogy mit sem ér.A VGA gyártók meg általában nem a terhelés alatti felvett teljesítményt írják oda a kártyáik leírásához, aztán az ember csak pislog ha nem indul el mert kicsi a tápja pedig azt hitte elég lesz.
Jelenleg a gépemben dohog:
Chieftec550W-os táp ami 450W-ot tud leadni a 12V-os ágon 25A-rel meg egy névtelen (mert nem találtam rajta gyártót) 250W-os táp.
Előbbi hajtja ugye az alaplapot, procit, procihűtést, videokarit utóbbi pedig a meghajtókat és a további ventiket.
Mielőtt bárki megkérdezné miért.
Az előző tápom mikor a túlterhelés miatt meghalt vitt magával két HDD-t is az összes adatommal és fényképekkel stb.
Azóta jobbnak látom ezeket a dolgokat külön tápról üzemeltetni.
Persze semmi sem garantálja, hogy ez nem szál el de nemvalószínű hogy túlterheléstől teszi majd.
Mellette pedig a Chieftec boldogan teheti a dolgát a nagyfogyasztókra koncentrálva.Szóval szívesen próbálkoznék a 8800GTS beszerelésével fizikára hasznosítva, de kérdés nem ül-e le a táp tőle, esetleg okoz valami nagyobb galibát.
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Skacok, komolyan miért van az hogy ha kérdezek valamit akkor általában olyan válaszokat kapok mintha teljesen hülyének néznének?
Félreértés ne essék, senkit nem szeretnék megbántani, de én így érzem.Ezeket a dolgokat a kérdésem előtt én is végigzongoráztam, több kalkulátort is kipróbáltam, de az eredmények nem egyezőek.
Gondoltam a fórumok azért vannak hogy kérdezzen az ember ha bizonytalan valamiben, olyanoktól akik feltehetőleg jártasabbak a témában.
Ami meg a legfontosabb hogy ezek a kalkulátorok mennyire megbízhatóak?
Értem ezt például arra hogy amit kiszámol eredményt az a tényleges fogyasztást tükrözi vagy csak megsaccol egyet.
Nem mindegy.
Mert ha például terhelés nélkül nézzük a fogyasztást alapjáraton akkor ügye mindjárt más a helyzet mint terhelés alatt.
Valamint a grafikai számítás miért olyan biztos hogy ugyanannyit vesz fel mint a fizikai?A mai helyzetben az ember nem szívesen cserélgetne sűrűn drága tápokat folyamatosan költve rá a pénzt minden egyes fejlesztésnél, ami érvényes más alkatrészekre is.
Ugyebár egy olyan beruházása ami mindent elvisz meg főleg meggondolandó a mostani gazdasági helyzetben.
Kénytelen vagyok a gépemmel kapcsolatban úgy fejleszteni, hogy az a pénztárcámhoz képest a lehető még legjobb ár teljesítmény arányt tudjam kicsikarni úgy hogy közben a játékok is élvezhetőek maradjanak, idegesítőbb rángatások és egyéb nemkívánatos élményromboló hatásokkal szemben. -
cytec
csendes tag
Üdv.
Egy újabb kérdés.
A fizikára befogott másodkártya a fizikai számítás alatt is ugyanannyit eszik mint mikor grafikára használnám?
Esetleg kevesebbet eszik?Azért kérdem hogy elég-e egy 550W táp mondjuk egy 9800GX2-nek és egy 8800GTS-nek együtt.
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Tudom sokat kérdezek és őrültségeket.
Esetleg valaki tudja hogy Nvidia quadro karik mennyire jól hasznosíthatóak fizikai társkártyának.
Van értelme foglalkozni vele? -
cytec
csendes tag
Köszönöm a választ.
-
cytec
csendes tag
A fizika a játékokkal kapcsolatban érdekel.
A gépem nem egy nagy durranás.
Pótoltam a hiányosságot az adatlapomon.Szóval attól hogy csíkoz még 100% használható, nem vág haza semmit a gépben?
Egyébként orvosolható a probléma vagy ezek a karik már csak erre jók?
Gondolom szervizben kemény pénzekért mi?Van aki a 9600 és 9800 karikra esküszik és van aki a 8800 típusokra.
Szóval az öreg rókák biztosan jobban tudják mit is érdemesebb választani.
Hiába a rutin meg az évek sokkal többet ér mint a kontár tudás. -
cytec
csendes tag
Igen, tudom hogy már volt itt írva hol tudom megnézni mit érdemes mivel.
Igazából én a ti személyes tapasztalataitokra vagyok kíváncsi mit érdemes fizikára használni.
Jobb szeretek az öreg rókák rutinjára hallgatni mint táblázatokra. -
cytec
csendes tag
Skacok mit ajánlotok fizikára?
9800GT vagy 8800GTS G92 vagy 8800GTX esetleg valami mást?
-
cytec
csendes tag
Én 9600Gt 1Gb főkarival és 8600GT 256MB DDR3 fizikára toltam a Mafia 2 játékot.
Sajnos nem sokat javított a 8600-as a fizikán.
Igazából jobban ment a dolog csak magában a 9600-assal.
Máshol még le is húzta az FPS-t más esetekben meg 15-20 FPS javulást hozott.
Változó, de szerintem 8600 fizikára eléggé kevéske de azért nem is rossz. -
cytec
csendes tag
Köszönöm a választ.
Sajnos úgy néz ki azonos gyártó azonos típusa hajlandó csak SLI-ben menni.
Hiába próbáltunk a haverommal két 8600GT SLI-be tolni, két különböző gyártótól vannak.Kíváncsiak lettünk volna mit tud a kettő együtt.
Valószínűleg nem sokat, de nem akart költeni erősebb kártyára mert a tápja csak 350W-os.Most mind kettőt vennie kell, kártyát is tápot is.
Sajna az enyém is gyengusz a karimhoz, csak félgőzzel megy a 9800GX2
Talán hekkelhetnék hozzá egy másik tápból egy redundánsat?
A meghajtók már így is ezen az elven működnek.
A kártyám meg a proci és a hűtése egy 480W-os ról a többi meg egy 250W-os tápról külön működik. -
cytec
csendes tag
Üdv.
Skacok segítség kellene megint.
SLI lapba bedoptam két egyforma karit, de nem akarja az SLI-t.
Driver minden fent van.
Mi lehet a gond?
Gondolom Bios-ban nem kell semmi ilyesmit állítgatni?
Az nvidia vezérlőpultban látja a két karit csak az SLI-t nem akarja nyomni.
Hátha valakinek friss gondolattal jó ötlete van, nekem már nincs több. -
cytec
csendes tag
Skacok melyiket lenne érdemes fő kártyának használni az alábbiak közül: 8800GTX 512MB vagy 9600GT 1GB ???
Továbbá van jelentősége a társkártya memória nagyságának vagy ez lényegtelen a fizikai számításokhoz? -
cytec
csendes tag
Erre én is kíváncsi lennék, de ha megy akkor egy isten vagy.
-
cytec
csendes tag
Üdv Skacok.
Csak egy kérdés, bár tudom őrültség.
Esetleg valahogy SLI-re fogható két Nvidia kártya egy CrossFire lapban?
Valakinek ötlete, vagy szerezzek inkább egy Nforce lapot? -
cytec
csendes tag
Fluidmark az jó.
Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy épp ezt a tesztet futtattam a fizika ellenőrzésére és az alábbi történt.
A társkártyán futott ugye a fizikai számítás, de csak 80% -ban és a fő kártyára is terhelt ebből 30% -ot.
Talán gyenge a társkari.
Másik érdekesség, hogy ha a Fluidmark-ot átkapcsolom CPU-ra akkor erősen szaggat.
Azért az durva hogy négy magos proc ehhez kevés. -
cytec
csendes tag
Kicsit jobban utána olvasgattam a 8x vs. 16x PCI-E sebességeknek.
Nos a tesztek eredményei ellentmondásosak, bár az eltérések és különbségek nem számottevőek.
Ezért én is teszteltem egy kicsikét.
Kipróbáltam egy karival 16x módban illetve társkarival 8x/8x módban a teljesítményt.
Tesztként Nurien és Star Tales progikat használtam már a fizika miatt is.
Míg egy kártyával 16x és két kártyával 8x/8x mód között a Nurien átlagban -5 FPS hozott, addig ugyanez Star Tales esetén átlag 14 FPS többletet az átirányított fizikának köszönhetően.
Mondhatnánk hogy nem nagy növekedés, de néha jól jöhet. -
cytec
csendes tag
A fő kari 8x sebessége izgat engem, tehát hogy 16x helyett csak a felével megy.
Ez érdekes lenne ha a felével is csak 1-2 FSB a veszteség, akkor gyakorlatilag nincs kihasználva a 16x sebesség?
Bár meg kell hogy mondjam csak némi apró-apró rángást fedeztem fel az eddig is használt játékoknál.
De most hogy írtad csinálok azt hiszem egy tesztet ezzel kapcsolatban.
Kíváncsi vagyok egy kártya 16x seben és kettő kari 8x/8x seben.
Azért érdekes hogy az Asus megtudta oldani azt amit a drágább Gigabyte lapom nem.
Ráadásul mind a kettő ugye CrossFire lap. -
cytec
csendes tag
Üdv skacok.
Kipróbáltam én is a társkártya örömeit és buktatóit.
Nos van egy Gigabyte EP45-DS3R lapom 1x16 és 1x8 PCI-E csatival.
Kártyák be gép indít.
A főkártya is 8x sebességre redukálódott.
No előkap ASUS P5K/EPU P35 lap amin 2x16 PCI-E csati van.
(Ezt a gépet a barátnőm használja)
Szóval abba is betol két kari gép indít.
A főkártya 16x a társkártya 4x lett.
????????????
Érdekes.
No ez nem is lenne baj mondom mert akkor kicserélem a lapokat és kész, mert hát a 4x a társkarinak elég.
Szuper csak épp a Gigabyte lapom nem támogatja a másik gépben lévő CPU-t.
Tehát nekem lenne gépem de a barátnőmnek nem, hacsak nem szerzek bele egy procit.
Szóval így is úgy is költ az ember és cécó de akkor már ennyi erővel vehetnék a gépembe inkább egy erősebb VGA-t.
Azért azt valaki tudja miért lett a két alaplapban különbség a sebességben?
Gigabyte 8x/8x Az eredeti csatoló sebessége 16x/8x
Asus 16x/4x Az eredeti csatoló sebessége 16x/16x
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest