- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalageK
tag
válasz
Tuco78 #112757 üzenetére
Asztalival jobban jársz, vagy egy "erős(ebb)" GPU-s laptop-al. A TB3/4 (ami amúgy ugyanaz, teljesítmény tekintetében) szerintem nem jó választás gaming esetén - és jelen állapotában a tesztek szerint a TB5 sem az. Az Oculink minimálisan jobb, mint a TB3/4, de nem ég és föld. Az ASUS Flow X13 egyedi csatija jobb mindegyiknél - na de a nem a pénztárcád barátja.
-
-
válasz
Tuco78 #112750 üzenetére
Szerintem ez nem proci kérdés tapasztalatom szerint, bár lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok. Gondolom mikor nagyot esik azt észre is veszed. Van hogy látok én is nagyobb ingadozást, de annak a játékmenetben semmi jelét nem tapasztalom, csak esetleg látom a felső sarokba kitett statisztikát hogy az előbb még 170fps volt aztán meg 130fps annál a jelenetnél. Dettó ugyanez gyengébb kivitelben a régi laptopomnál vegyük a múltban mikor pezsgőt bontottam 60fps örömén, ma már ez nincs, de az igazsághoz tartozik hogy 60Hz monitor frekvencián nevelkedtem minden esetben az elmúlt években, vagyis van egy általános felállás ami nekem megfelel működés terén, g-sync sem volt soha. Meg ki tudja talán rossz a szemem.
Vagy lefoglal a játékban a feladat, hagyom is ez így megfelel.
Nézd meg a fentebb belinkelt 4 benchmark grafikonján a mozgást. Egyenes! Szép egyenletesen fut le, szemben gyakran látok cikkcakk hegyeket sok embernél. Ok én asztali procit használok, beállítás terén nincs teljesítmény visszavétel, tud tartani terhelést különösebb bios lekorlátozás nélkül....habár ez is csak akkor lenne érdekes, ha fullban nyomná a kretént a proci, olyan nagyon ritkán van és nem játék közben pl shader beolvasás alkalmával. Akkor felmegy a beállított 150W fogyasztás fölé is, bár tartja 80 fokon nincs baj.
Amúgy még annyit. Olyan laptop árak vannak hogy aztán érdemes lenne elgondolkoznia mindenkinek mit hogyan lenne legokosabb formában, igaz itt döntő lehet a játék prioritás szempont milyen helyet foglal el felhasználás terén.
///////Clevo p751Tm1, i9-9900K, vízhűtés, 96GB ddr4 ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, Nvidia rtx 4080S VGA///////
-
válasz
Tuco78 #112745 üzenetére
Nincs elég információ felénk mi az amit te kevésnek tartasz elvárásaid felől. (Pár fotó, képernyőmentés stb....)Én pl simán felcsatolom a külső VGA-t a laptopomhoz, sőt nyáron a régi msi GT70-es laptopomhoz is, mert ha meg van a 30-60fps akkor az már nekem megfelel. És hát abban csak egy i7-4940mx 4/8 -as régi laptop proci van jelenleg egy rtx 3080Ti vga kártyával a nyaralóban vár. Tavaly megállapítottam fut rajta minden is.
A jelen felállás alul az aláírásomban, amivel most használom erősebb vga -val. Nem TB annál sokkal jobb veszteségmentes csatlakozás, de ha az nem tudna érvényesülni egy TB3/4-es csatis is megfelelne játék mellett ma már azt hiszem.
A proci a legtöbb játékban csak malmozik, ahol meg nem ott megemelt fogyasztás mellett meg fullon gaf. átlag 140fps. Pont ma húztam friss drivert és mértem nem esik-e a driverek teljesítménye. Szerintem nem, ha bár vannak akik ezt nem így gondolják a VGA topikokban.Na vegyük úgy csak megjelentem. Én kicsit máshogy gondolom. Tud a cuccosom mobil laptop is lenni némi átalakítással, sőt két egyforma van most beállítva, a másikban belső MXM kártya csücsül, az tud ölben is lenni. Szeretek szerelgetni, ha át kell szerelnem valamit nem gond stb ezért vann ez még nálam, meg persze vannak más okok is.
///////Clevo p751Tm1, i9-9900K, vízhűtés, 96GB ddr4 ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, Nvidia rtx 4080S VGA///////
-
echterion
nagyúr
válasz
Tuco78 #112745 üzenetére
Rakhatsz be nagyobb cpu-s gépet a vga alá, de a szűk keresztmetszet inkább a TB csatlakozó lesz.
Ahogy FőDudu is írta, ha fix helye van a gépnek, akkor jobban járnál egy asztali gép építésével. Ha mindenképp ragaszkodsz a laptophoz, mert mondjuk kell mobilitás időnként, akkor mondj egy pénzügyi keretet, amiben lehet gondolkodni, meg hogy mennyire fontos a dgpu ereje a gépben (vagy ha egyátalán nem az, akkor lehet, nem is gamer gépben kellene gondolkodnod). -
Dhampir
félisten
válasz
Tuco78 #80958 üzenetére
Az előző hozzászólást már nem tudom szerkeszteni.
Megértelek, az Alienware minőségibb, a G15 5511 és az 5515 csupán a költségvetési kiadása a nagy tesónak.
Ellenben sokaknak meg cserébe jó lesz az új géphez társuló 3 év helyszíni garancia és a magyar billentyűzet numpaddal.
Persze Alienware-ből is még jobb lehet a friss, ropogós új notebookot megvásárolni, ez például a német Dellnél alap 1 év garival, ami bővíthető kábé 600 000 Ft körül beszerezhető a legolcsóbb konfigurációban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged