Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Angelland13 #113252 üzenetére
Mondjuk elvileg a gpu ja jobb.
-
válasz
Angelland13 #113249 üzenetére
De miért fontos neked a pro? Nem is ertem. Ha nem hardcore módon hasznalod az Air is elviszi ugyanúgy. De persze te tuddo. M1 airt kapsz meg újonnan is.
-
válasz
Angelland13 #113245 üzenetére
Igen. És jórész fos a kijelző és tejfölösdoboz müanyagból vannak. A hütes vegyes. Vannak extrem hangosak. A Nitro V15 inteles. Nem lehet mellette megmaradni. Gigabyte G5, G6 felejtsd el. Fos.
Az MSIkben 1 venti van a cyborg, thin szeriaban. 80 fok körül megállnak nem olyan hangosak, viszont a videókartya alapból 45w ra van korlatozva és azt se tudja tartani. Visszavesz belőle de főleg a prociból. A kijelzőik a legtrágyábbak. 250 nit, 45-56% srgb és slussz. Fakó, sötét. Viszont 144 Hz fölöslegesen. -
consono
nagyúr
válasz
Angelland13 #113245 üzenetére
Igen...
-
Ryan1318
tag
válasz
Angelland13 #113183 üzenetére
Szerintem azért ne lődd túl alul, én ilyen 3060 környéken nézegetnék. Mikor fejlődsz Outlanden meg hasonlók hogy órákig 2 emberrel találkozol arra elég igen a kaputelefon. Amikor bemész egy nagyobb bgre vagy tolsz egy raidet na ott lesz igazán érdekes mikor 3 fpsed van minimum grafikan. Meg azért keress rá gameplayre mikor az m2-es a passív hutessel hogy behúzza féket 5 perc után Wow alatt. Azért a Wow alatt is sok felekeppen lehet elindulni.
-
peet05
aktív tag
válasz
Angelland13 #113183 üzenetére
Ár/érték/teljesítmény - még ha ez utóbbi most nem is kell annyira - írtam azt, amit, adott keretből perpill, Win-es gép.
Pro-kontra érveket is írtam, de egyelőre igen, ezek állnak szemben egy használt MBP-vel.Mennyire süti a lábadat, fogalmam sincs, egyszer sem használtam gaming közben lapost az ölemben, de melegedni fog az biztos, pláne, ha nem tud alul beszívni levegőt.
-
peet05
aktív tag
válasz
Angelland13 #113180 üzenetére
Inkább így:
Garancia, kérdéses, hogy mennyi, és hova szól. Akku állapot. SSD állapot (ha olyan feladatokkal volt használva, hogy megtelt akár a 8, akár a 16GB RAM, akkor utána az SSD-ből csipeget, ez pedig hosszútávon nem tesz jót.
Kijelző állapot (MBP-nél nem vagyok benne biztos), sokszor lehet/lehetett hallani, hogy billentyűzet nyomai vannak a kijelzőn - szokták írni, hogy bekapcsolt állapotban alig, vagy nem észrevehető, de nah..Félre ne érts, nem akarlak "megijeszteni", lebeszélni, sem rábeszélni egyikre sem, de jelen esetben (és az új felállás szerint - #113180), inkább választanék egy Win-es gépet, ami ebben az esetben kompromisszummentesebb.
A #113180-nál, általad beállított szűrőnél, szerepelnek 15,6"-os gépek is, a 370-es keretbe belefér, pl. (új):
Lenovo LOQ 15AHP9 - 8645HS, 24GB RAM, 512GB SSD, RTX 4050
TUF A15 FA507NUR - 7435HS, 24GB RAM, 512GB SSD, RTX 4050 - itt a prociban nincs igp/apu, ezért mindig a dVGA fog menni (RTX 4050)
Vagy a fent említett, használt TUF A14, Zephyrus G14-ből itt HA-n. -
peet05
aktív tag
válasz
Angelland13 #113176 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon játszani kell a büdzsé miatt a kompromisszumokkal.
Perpill én is azt mondom, hogy TUF A14, Zephyrus G14, akár itt HA-n, és ezekre még tisztességes gari is van.
Elhiszem, hogy vonz az MB irány (mondom ezt úgy, hogy M1 Air-t használok napi szinten tartalomfogyasztásra), de ebben az esetben tedd a szívedre a kezedet, nem lenne "egyszerűbb" egy Win-es gép, és a gond letudva. -
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113176 üzenetére
M2 16 Gb :-)
De inkább a 16 Gb mint az M2.
Bár az M2 (várhatóan) +1 év OS támogatást kap az M1-hez képest - de ezt majd meglátjuk mikor elérünk oda. -
Ubul86
őstag
válasz
Angelland13 #113173 üzenetére
és a büdzsébe nem férhet bele esetleg ha van 0%-os hitel is?
-
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113173 üzenetére
Volt egy A14 330-ért, ami azért jó ár. Slim 14 420K... de nem, a képernyő, akku, hangszóró miatt az M2 _az adott felhasználásra_ jobb választás véleményem szerint.
-
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113171 üzenetére
APPSolute is, meg MacSzerez, pl.
Windows. Nos. TUF A14, Legion 5 slim 14, Zephyrus G14, Flow X13, Vivobook Pro, MSI Cyborg (ez azért elég sok szódával), Acer Triton 300, Acer Predator Helios Neo, Razer Blade, Blade Stealth.... elég hosszú a lista :-D -
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113167 üzenetére
-
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113167 üzenetére
Összegezve, de ez pusztán szubjektív vélemény.
16 Gb alá nem mennék - de ha a use case annyira specifikus, hogy soha, semmi másra nem használom, mint amire elég 8 Gb, akkor legyen. De én nem tenném - eladhatóság is megsínyli.
1 - akár itt is, HA-n, vagy olyan boltban, pl. iSamurai, ahol azért adnak némi garit is. HA-n van ez a pontrendszer, ami megint ad(hat) valamennyi biztonságot.
2 - ha a nagyobb képernyő több pixelt is jelent, akkor igen, az hatással van a teljesítményre. Akkuidőre is nagy valószínűséggel.
3 - passz. Ez már nem a butterfly keyboard, úgyhogy, nem, nem kéne, hogy számítson. -
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113159 üzenetére
Apple egeret NE vegyél :-) Xar. Nem csak a háton fekve töltés miatt. Az vicc :-)
Melegedni fog, mert melegszik, de a throttle nem jellemző annyira, mint az Air-ekre.
Persze thermal pad mod-al ez csökkenthető (throttling az Air-en) De cserébe meleg az alja.
Fogyasztás jó, ha Pro, ha Air.
Repülő esetén még azt is nézd, hogy max 100 WHr akkut vihetsz fel. -
válasz
Angelland13 #113159 üzenetére
Egyébként én most elgondolkoztam egy M2 Air beszerzésén. 15 colloson csakis. Tudom hogy nem ez a best topic hozzá, de most normál netezésnél annyira melegedne? Az a szimpi hogy nincs benne venti. Egyébként mi igaz az akksi időből amiket írnak?
Nekem volt M1 air em még régen egy pár hétig, napig... Az nemigazán melegedett... Egyébként a Type C porton egy monitort tud meghajtani. Nekem olyan AOC van ami 65W PD töltést támogat. Szóval a mellé jó is nagyon.
-
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113145 üzenetére
Pár video arról, hogy mire lehet számítani.
Fogyasztás? Nevetségesen alacsony....
Beszerzés ... M3 M4 nem gond, de a régebbiek?
Talán ő tud segíteni -
peet05
aktív tag
válasz
-
Pferi
senior tag
válasz
Esetleg a World of Warcraft topicban is rakerdezhetsz, biztosan van ott olyan aki olyan géppel játszik ami téged érdekel.
-
consono
nagyúr
válasz
Egy tesztet megérne az asszony gépe, hogy lásd milyen minőségben, meg fps-sel fut a WoW. Ha az Air-en sincs fps drop hosszabb session alatt akkor felesleges szerintem a Pro csak erre...
-
BalageK
tag
válasz
Angelland13 #113138 üzenetére
M1-2-3-4 MacBook Pro :-) Újat 1-2-ből talán kihívás találni, a többi meg nem az ár-spektrum olcsó felére esik, de jó kijelzők, jó akkuidő, nagyon jó hangszórók. M3/4 Air is jó lehet Neked. De persze MacOS, nem Windows. Egy igpu-s Windows laptop is jó lehet, csak kicsit pontosabban meg kéne határozni az elvárásokat. Na meg belőni az árat.... egy "csúcs" laptop-hoz képest (1.5 - 2M HUF) egy 400E HUF-os is olcsónak számít, miközben Te lehet, hogy 200K-t szánsz rá.
OLED? IPS? Felbontás?
A vallásod piros? Kék? Vagy alma?
RAM méret? (minimum 16 Gb)
SSD? (minimum 500 Gb)
Akkuidő? Portok? Méret?
Satöbbi. -
válasz
Angelland13 #113138 üzenetére
M az a procira utal M1-M4 az MBP pedig MacBook Pro
Amúgy lehet én is egy Macbokk Airt néznék. Persze az más árkategória.
-
válasz
Angelland13 #113126 üzenetére
Szia.
Lenovo Ideapad Slim 3 pl jarható. Prociba en inkább AMD felé hajlanék. A Celeronos valtozatot kerüld
Minimum 8GB ram legyen. Ha nem értesz hozzá akkor windows is legyen rajta. 100k+ ért bőven kifoghatsz jókat. -
BalageK
tag
válasz
Szia! Erre kb bármi jó - én lehet, hogy egy M-es MBP-t választanék.... dacolva a megkövezés lehetőségével :-)
-
Angelland13
tag
válasz
Erre valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest