Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
22balu #111771 üzenetére
én Kingston FURY Impact 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432S20IBK2/32 CL20 SODIMM laptop memóriát vettem bele 24 volt a használt kit, itt ajánlották bele.
19-es jó kérdés, szerintem támogatott.
mostani gépem már ddr5, abba G.SKILL 32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz CL34t vettem, nem bántam meg. De ide is Kingston Fury jött volna első körben. -
Adrian1111
csendes tag
válasz
22balu #111762 üzenetére
Attól függ, mivel játszol és azt is milyen felbontáson/minőségben. Vagy dolgozol-e memóriaigényes programokkal.
Én ugyanennek a gépnek a 3070-es, 17' verzióját bővítettem 32-re KillHates tanácsára és nem bántam meg.
Voltak játékok, amik bővítés után sokat javultak (pl. Alan Wake 2 +15 fps), de olyan is volt, hogy semmi hatással nem volt azokra (pl. Horizon sorozatok).
De úgy vettem észre, hogy az újabb játékoknál már jól jön a plusz memória.
Ha bővítésre adod a fejed és még garanciás a gép, a régi ramokat tartsd meg. -
Adrian1111
csendes tag
válasz
22balu #106469 üzenetére
Dehogynem lehet visszacsinálni, legalábbis nekem a 60-as szarakodott, azt toltam vissza az 59-esre még pont tavaly karácsonykor.
A tünet az volt, hogy befrissített magától (hogy rohadna meg) a gyári 48-asról 60-ra és a GPU TDP-je alacsony lett. Ez érezhető volt játékok közben is. Az 59-es is csak azért, mert az volt elérhető, az ennél régebbiek már nem voltak elérhetőek. De ez már megfelelő, azóta kerülöm ezt a baromságot, kiberbiztonság ide vagy oda. Amúgy meg nem hinném, hogy buktál itt bármilyen garit. Ha végképp nem megy, BIOS downgrade + win reinstall. Ezeket még érdemes lenne kipróbálnod. Aztán ha végképp nem megy, KillHates szerintem szívesen segít!
-
peet05
aktív tag
válasz
22balu #106432 üzenetére
Először a DDU-val (display driver uninstaller) gyaluld le az összes drivert. Majd újraindítás után, csinálj egy tiszta telepítést. Ha szükséges, akkor az AMD Adrenalin Edition-t is tedd fel a GeForce driver mellé.
Lefuttathatsz egy Malwarebytes-t is, lehet, hogy bekapott valamit a géped.
Ha ezek nem jönnek be, akkor Win reinstall, hogy tiszta lappal kezdj, utána driverezés, majd tesztelés. -
válasz
22balu #106432 üzenetére
Olyan mintha valami idő közben elfáradna. Mint nálam mikor megnyitom a böngészőt aztán otthagyva egy idő után valami lassítaná a reakció időt, belassul az egér is. Bezárom majd újranyitom, visszatölt és minden a régi, majd elölről ugyanez egy idő után.
Érdekes. Az alaplap hőfoka jó vagyis alacsony, a proci rendben, a memória többet foglal mint kellene, de a nagy egészhez képest semmi....böngésző probléma ami folyamatos frissítést igényel nálam. Nálad meg mintha ugyanez lenne csak valami mással.
Én mint laikus arra gyanakodnék nagy okosban
hogy nálad nem a ram fárad be, hanem a vram, vagyis a grafikus kártya kezd el gyengélkedni valahol. A gpu-z -ben a hot spot mit mutat, az tudom nem a vram, csak ott minden rendben? Kellene mindent monitorozz kizárásos alapon mi gyengélkedhet. KillHates mester itt a profi.
Amúgy ezt a témát offban akár egy asztali vga topikba is vihetnéd mivel játék közbeni dologról van szó, így talán vga dolog, hátha valaki tud rá mondani valamit mielőtt elküld a sunyiba.
-
Brandynew
őstag
-
2018
senior tag
válasz
22balu #75728 üzenetére
Nem ad megfelelo fordulatot a g733qs sem szerintem a ventiknek. A turbo profil oc-t is jelent es ilyen 50-60 % venti fordulat van beleprofilozva a default beallitasokba. En adnek custom curve-t es 70 foknal 100% venti fordulatot. Nem rosszak csak ezek a suto lapok halkra vannak beallitva ennek az az ara hogy melegszik a vas mint a szendvics suto ennyi.
-
Picco
addikt
válasz
22balu #74958 üzenetére
anyam borogass, van itt nemi fogalomzavar keremszepen
namostakkor:
1. anelkul hogy tudnad a program nevet, nem fogsz tudni erdemben segiteni.2. iris = intel cpuba integralt szar atnevezve, talan 9ik gentol hivjak igy
geforce consumer, nem uzleti
quadro az uzleti vonalaz is sokat segitene ha tudnad hogy mit hasznal most ami elverzett...integralt szart, geforceot, vagy quadrot, persze modell szam kellene.
az is lehet hogy nincs gpu gyorsitas a programba, tehat a fent emlitett elso pont az egyik legfontosabb kinyomoznivalo -
Picco
addikt
válasz
22balu #74944 üzenetére
ilyen esetben a programhoz kell valasztani a laptopot. azt is megneznem helyedben hogy quadro vs geforce kozott mekkora a teljesitmeny kulonbseg, lehet hogy nem kell quadrora adnod a fejed, bar profibb programokhoz az ajanlott.
megnezed hogy a tervezo progihoz mi az optimalis, GPU gyorsitott e vagy sem bar 90% hogy CUDA only, tehat thinkpad/precision/hp Zbook vonalon gondolkoznek a helyedben valami izmos quadroval. szeritem ebben a topicban nagyon kevesen hasznaljak a laptopjaikat erre a celra. en thinkpad "hivo" vagyok, nagyon ritkan robbannak le.
keszulj fel lelekben a quadros laptopok araira. -
DonDragonka
őstag
válasz
22balu #69599 üzenetére
Szerintük xar mert máshol azt írják xar... Szakmai újságírás non plus ultrája...
Amúgy meg, mint aki az elejétől használom a Win11-et, mondom...
Nem lassú ez sőt... (igaz nekem 64GB RAM-om, és minden virtualizáció tiltva és off-on van)
De!!!!!
Akinek nem sürgős ne tegye még fel. Legalábbis addig tutira ne amíg azok az alkalmazások amiket a gyártó adott az adott vashoz (pl ASUS->Armoury) a gyártó állítása szerint is nem válnak Win11 kompatibilissé... Okoznak ezek bosszantó hibákat. Armoury-ban például a manuális mód nem automatikus egy újraindítást követően, hiába írja hogy azt töltötte be, illetve a GPU paramétereinek változtatását lehetővé tevő csúszkák ott vannak, de nem lehet őket használni, inaktívak Szóval érdemes ezzel még várni cseppet... A játékokban nem venni észre semmit ptanet fut minden.
Illetve ha fel is rakod fogadd el, hogy nem minden fog facán működni... -
echterion
nagyúr
válasz
22balu #68628 üzenetére
Szupipoziba ne is várj mást, csak a nagyságrendekkel gyengébb processzor befolyásolja ennek az eredményét. Ha a procik (és a hűtési hatékonyság) közötti difire vagy kíváncsi a gyakorlatban, akkor a játékokba épített benchekkel hasonlítsátok össze a két gépet. Pl. elég jól terheli a procit is a HZD meg az Assassin's Creed-ek.
-
válasz
22balu #67647 üzenetére
Erről jut eszembe, más......
Nálam át kellene váltania narancsra bekapcsolást követően(fehérről narancsra) és akkor lenne minden a helyén. Ha marad fehéren akkor nincs dvga, illetve ha még az is eltűnik, sehogy sem világít mint jelenleg az nem túl jó.
Szerencsére így is minden rendben, tudom mitől van. -
válasz
22balu #67294 üzenetére
Bele. Ebben a rohadt melegben, főleg. Nekem is ordítanak a ventik a gépben és okádja a meleget, miközben a WASD felett izzad a tenyerem, mint örömlánynak a gyontatófülkében.
Sajnos a kis Legion5-nek nagyon elfuserált a hűtési házirendje, maga a gép jó konstrukció, de a szoftver valami 60 fok felett indítja el normálisan a hűtést és akkor már késő, hamer meg van a 75-80 fok ha terheled a gépet. -
válasz
22balu #67153 üzenetére
A világért sem akarok pöcs lenni, de egy 30+ fokos szobában mit vártok (nem csak rád vonatkozik, más is kérdezett már hasonlót nem rég). Nyilván a gépnek is "melege" van.
Nálunk 24 fok van és nem is megy 74-76 fok fölé terhelésen. Egyik nap poénból nem kapcsoltam be a klímát és a 29 fokos szobában ugyanolyan terhelés mellett 82 fokos volt a gép.
-
FőDudu
veterán
válasz
22balu #67153 üzenetére
Semmikepp nem normalis.
Nekem a Razer az elmegy 95 fokig is, de a topcase kb csak kezmeleg.Nalam a 2 venti az szinte atfuj a billentyuzeten.
Pedig ez full aluminium ( mart alu haz ahogy a macbookok eseten), az meg jol vezeti a hot.
Igaz itt Vapor Chamber a hutes. Viszont vekony gep, ezert nem annyira tokeletes. 10875h es 90w rtx2070 super.
De nekem ez igy jo, max majd kap folyekony femet ha eljutok KH forumtarshoz.
Amig a gep nem tul meleg, es a vedelem is teszi a dolgat addig nincs gond. Razer meg ilyen szempontbol bolondbiztos.
Kh mar latott olyat ahol valami okbol kb halott volt a hutes es a gep birta. Marmint a VC hutes meg akkor is tette a dolgat.
Szoktam mondani, hogy nem a legnagyobb teljesitmenyu a palettan, de egy teljesen jo kompromisszum a hasznalhatosagert. Es bolondbiztos hutessel.
Ezt nehezen fozi meg a user. -
Frozen
addikt
válasz
22balu #67067 üzenetére
csak az a baj vele 15" hoz van ez is, a másik én rendesen átnyálaztam a netet és 99% ban azt írják ezek nem érnek semmit.
(személy szerint úgy gondolom 1 usb porton akkora áramot nem tud felvenni, hogy rendes teljesítményű ventilátorokat meghajtson. ettől függetlenűl lehet tényleg jó és müködik nekem személyes tapasztalat nincs pedig én is vennk valamit ha sokat ér -
válasz
22balu #66966 üzenetére
Mondjuk szétszeded...
A viccet félretéve: kelleni fog hozzá egy "gitárpengető" mert baromi nehezen jön szét, nagyon minőségi szerelés.
Ha lejött a hátulja, akkor az első dolgod legyen az akkut LEHÚZNI!! Utána már babrálhatsz a gépben. Ha jó a sejtésem, akkor van benne még egy SSD hely. -
gurus
aktív tag
-
Digidroid
aktív tag
válasz
22balu #66530 üzenetére
Ohh.. Bár csak 80 ezer lenne a difi, de jelenleg 770.000 Ft-tól indul és ráadásul fehér, ami nekem annyira nem tűnik praktikusnak. Ez meg 413.000 Ft és sötét színű, ez nekem 357.000 Ft-nak tűnik. Igaz a radiumos erősebb konfig. A garancia meg érvényesíthető a hazai alzánál..
-
Dhampir
félisten
válasz
22balu #66377 üzenetére
Igen, biztosan van rizikója, de korábban már megemlítésre került ez a gép és szóba került, hogy megemelték az árát, ami most ismét "visszaállt".
No meg gondoljunk a trianoni határokon kívül rekedt, vagy a határon túl dolgozó és a magyar fórumokat szintén követő honfitársainkra is. Kinti lakóhellyel pláne nem lehet rossz vétel, gondolom.
Az itthoni szerviz miatt is lehet esetenként aggódni, viszont ár-érték arányban néha sikeresen elcsábítja a vásárlókat a Lenovo.
-
raklo1
csendes tag
válasz
22balu #65587 üzenetére
Szia, én pár hónapja érdeklődtem angolul a szlovák alzánál, és elvileg hozzájuk tartozna a garanciád, tehát fel kéne küldened nekik Szlovákiába, ha jól értettem. Egyébként ha sürgős, akkor szerintem be lehet próbálni, mert nagyon jó gép, én teljes mértékben elégedett vagyok vele. (Fényerő lehetne 1 fokkal jobb, de ezért a pénzért csoda, hogy nem 250 nites).
Esetleg ha van nekik, akkor még tudom ajánlani ugyanezt a specifikációt csak pro-ban, mert nem sokkal volt drágább múltkor, mint a sima, talán 1150 eur volt, de nem vagyok biztos benne.
Ha pedig ráér, akkor én várnék vele pár hetet, hátha történik már valami (és nem csak ez a scalper radium árulja majd a 3060as prot drágábban, mint amennyibe a 3070es kéne, hogy kerüljön, az a hónap vicce jelölt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged