Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beni121
aktív tag
válasz
Dhampir #55660 üzenetére
Ott is érdeklődtem de semmi. Ez tűnt a legszimpatikusabbnak ah elérhető modellek közül, és fontos volt h win-el együtt. Senki semmit nem ajánlott, pedig több helyen is érdeklődtem.
Annxira azért csak nem lehet szar....
De szívesen várom az ötleteket hogy máskor mire figyeljek, ha van valami általános "szabály" amit érdemes figyelembe venni.
-
gago1975
őstag
válasz
Dhampir #55307 üzenetére
Nincs mit.
Nem hiszem, hogy a Dell G5 15 SE 5505 AMD-s gépbe betennék a AU Optronics B156HAN (AUO80ED) panelt, mert nem sokkal jobb mint a BOE NV156FH BOE084A.
Szerintem az AUO, csak az Intel-es G5 15-é.Dell Latitude 5590-ben is előfordult itthon AUO és BOE paneles egyaránt.
Igen tudom, de azért ott nagyjából lehet tudni.
Ha 5591-es Touchscreen-es akkor AUO B156HW03, ha nem, és 5590-es, akkor pedig BOE NV15N42, de mind a kettő csak 60Hz-es és elég rossz színlefedettségű..Latitude 9510-es ami jó AUO1017D B150HAN panellal tesznek.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Dhampir #54574 üzenetére
nem 1660ti-s sajna, csak a gyengébb van benne.. 8gb ram, i5, 512és1TB ssd.. de szerintem még így is megérte 180k -ért, kb. alig használtan, sdd a sentinel szerint össz. 2 órát, a másik 11órát ment
((nem tudom ez mennyire mérvadó, ssd csere kétlem hogy lett volna))
terhelés alatt a venti azért szépen tud sűvíteni ennél is, a webcam elhelyezése a képernyő alján egy vicc (a mai HO világban ennek fontossága a lista elejére ugrott ugyebár..), a káva is lehetne vékonyabb és a billentyűzete se olyan puha-tapintású mint a régi lenovomé de ezek nyilván apróságok.. végül ahogy eredetileg is tervezve volt, nem az enyém lesz de érdekes tapasztalat volt megismerni ezt is
-
-
Dhampir
félisten
-
Ubul86
őstag
válasz
Dhampir #51038 üzenetére
szerintem, és az itt olvasott legtöbb tapasztalatok szerint a legtöbb konzumer és gamer gépbe min. ajánlott. Nekem van itthon még MX 2 is, azt tényleg csak olyanokba szoktam már, amit hoznak ismerősi körből, és még azzal is érezhető a hőmérséklet csökkenés
noctua-t akarok majd kipróbálni, de kicsit sajnálok rá 4-5K-t egy tubusért csak a teszt kedvéért , meg most még a garis gamer gépemet 3 hónap után nincs kedvem újra szétszedni
bár kíváncsi lennék az MX 4 paszta hogy áll rajta, KillHates ajánlotta szintén rá, hogy ha már újrapasztázás, akkor az a minimum és bevált is, de attól még a turbo ki van kapcsolva azóta is
egyszer jó lenne eljutni hozzá vagy szakihoz , aki folyékony fémmel kínálná meg
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #50943 üzenetére
Pff, 10 nap után már így kopik a Lenovo Legion 5 a touchpad alatt, körülbelül 1:09-től ebben a videóban, ha jól értettem.
-
gyépés
aktív tag
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #50948 üzenetére
Userbenchmarkon is a ryzen teljesít kicsit jobban, hiába nagyobb a tdp kerete az intelnek ha ryzen fele akkora csíkszélességgel készül és a ryzen is felmehet 25 wattig. Plusz talán a 6 fizikai mag jobb mint a 4/8.
-
rizso
addikt
válasz
Dhampir #50856 üzenetére
Nagyon elszálltak a laptop árak. És nem csak a gamer vonalon, a belépőtől kezdve mindennek felment az ára. Pl 150k-ig lassan alig lesz i3. Kíváncsi leszek, hogy mekkora csúszások lesznek a gyártásban, de már most jelezték a gyártók, hogy simán lehetnek 1-2 hónapos csúszások is.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #50852 üzenetére
Én meg nem szeretem a csinos, vékony, "szép" laptopokat. Persze nézzen ki valahogy, de ha lehet, valami hatalmas tank méretű, dagadt masina legyen pl. G703 Chimera.
A Helios 500 meg kifejezetten visszafogott dizájnnal bír szerintem, a billentyűzet és touchpad világításon kívül (amit az alap kéken hagytam végül) más nem vakít.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #50481 üzenetére
Ú hát a hsz.-ed miatt most volt egy vietnámi stílusu ptsd flash backem.
-
-
frame120
tag
válasz
Dhampir #48953 üzenetére
A 17-es hűtése ránézésre elég jónak tűnt, de az a 90-94 fokos proci a stressztesztek alatt botrányosan meleg, főleg egy 23 fokos szobában. Mondjuk az R7 4800H teljesítménye elég komoly, a mostani a i7 8750H-t simán lecserélném rá , viszont ez a gép felejtős. A kijelzője is elég hulladék.
-
Ubul86
őstag
válasz
Dhampir #48833 üzenetére
amit vettem Acer Nitro 7, azt se látni itthon nagyon sehol se, max gyengébb teljesítménnyel (1650-el, én 1660ti-vel vettem)...pedig elvileg 1 éves gépről van szó külföldről, ide ugye elvileg később is jött be.
Lehet hogy problémás a gép is, meg alig fogyott és nem értékesítik tovább, simán elhinném. -
cyberkind
félisten
válasz
Dhampir #48543 üzenetére
Kezdetnek a cpu miatt szinte minden szarul megy ami újabb játék, mindenhol masszív cpu limit van, példának okáért a 2012-es Alan Wake nem tudja a folyamatos 60fps-t, bár ez lehet a dual channel hiánya is, szóval a vga jó, csak ehhez a cpu-hoz totál értelmetlen, egyszer se tudom/tudtam kihasználni, csodálkozom is, hogy a Halo Collection normálisan fut, bár a Reach már necces néhol, röviden ez. Én komolyan mondom, hogy mint a macskát tenném ki ezt a gépet, meg azt is aki ajánlotta ezt a fő topikban.
-
KFORboy
senior tag
válasz
Dhampir #46320 üzenetére
Köszönöm van kanyarfúróm, szívesen kölcsönadom bárkinek... Egyszer megcsináltam... nemtom hogyan,
különleges képességeim vannak,azóta se tudok vele mit kezdeni de jól fest a dobozban.Mókás ez az oldal, tizenévesen nagy hasznát vettem volna... ha másnem a fergeteges fogalmazás és boncolgatás végett, hogy ne az otthoni eszközökön éljem ki unalmam emígyen.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45297 üzenetére
Miután kizártam egyéb lehetőségeket, utánaolvasással azt derítettem ki, hogy a Stalkert az 1 CPU magos/szálas terhelés jellemzi, és mégis, habár ezek a játékok önmagukban folyékonyan futnak a Ryzen 5 2500U-val is, de a gyorsmentést követő 15 másodpercig tartó megakasztást valószínűleg ez okozhatja.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45293 üzenetére
Minden fent van, a Visual C++ legújabb változatából az x64 és x86 is, csak továbbra is a gyors mentésnél jön elő a 15 másodperces lefagyás. Ezt leszámítva a játék gyors, folyamatos egyébként. Másban eddig még minden klappol, csak ezt az egy dolgot nem értem. Na, mindegy, talán majd rájövök egyszer.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45273 üzenetére
Már nem akarlak tovább fárasztani benneteket, de rátaláltam egy szinte ugyanilyen problémának a leírására más felhasználó esetében is.
Nem pont ugyanaz a játék (én most ShoC modifikációnál tapasztaltam, de Lost Apha esetében is megtörtént). Másnál Intel + Nvidia kombináció esetében is fellépett.
Eszerint talán reménykedhetek, hogy nem a máskülönben eddig perfektül működő kis Ryzen alapú rendszer a ludas benne.
Game freezes when quicksaving or pausing
Whenever I quicksave or press ESC, the game freezes for about 15 seconds then it saves/pauses. ...
Nálam viszont a játék mappája kívül esik a Programfájlok mappáján, akkor mégsem adott megoldást rá a fenti javaslat.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45271 üzenetére
Még ez jutott eszembe:
Esetleg még lehet SSD probléma is a gyorsmentésnél lefagyás, lehet, hogy az a ludas?
Viszont más esetben, nem játéknál, nincs fagyás.Viszont 5590-es Latitude alatt hasonló SSD-n futott egy másik játék (StalkerSoup), és ott sem volt ilyen probléma. Igaz, hogy abban Intel UHD Graphics 620 futtatta a játékot.
Még energiagazdálkodásra gyanakszom, fent van a Dell Power Manager Service. (?)
Ez az SSD alapbeállítás jó így szerintetek?:
-
válasz
Dhampir #45248 üzenetére
Nekem még nem volt olyan gépem az életemben aminél a Stalker gyors mentés ne akasztotta volna meg pár másodpercre. Mondjuk nem 15-re, de 3-4-re biztosan.
Én nem tulajdonítanék nagyobb jelentőséget a problémának. Rendes mentés esetén ez van amúgy?
Legyél bátrabb, ments kevesebbszer. Mi sem jobb annál, mint egy baklövés miatt 2 órányi játékot bukniHa szeretsz bóklászni és feledezni, akkor még a Prey-t ajánlom. Faterom nagy Stalker rajongó, most ez a másik épp a favoritja kb 1 éve.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #45248 üzenetére
Akkor ahogy KillHates is mondja offline és úgy nyomnd ki vagy tegyél fel egy másik programot (én most avg-t használok). A defender nyújtotta védelem nekem is elég volt csak betelt a pohár nálam azzal hogy nagyon pazarolta az erőforrásokat és szívatott a fájl/mappa védelemmel.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #45246 üzenetére
Nem lehet hogy vírus védelem tosz keresztbe a dolgoknak? Engem a windows belső védelme is szívatott sokat, bár volt amikor az antimalware funkció pörgött túl és elvitte a kraftot és volt olyan hogy menteni nem tudtam mert a millió féle mappa védelem és egyebek tett keresztbe.
Szóval próbaképp ha windows védelmet használsz kapcsold ki és úgy tegyél egy próbát a játékkal. -
törölt tag
-
-
válasz
Dhampir #44879 üzenetére
Ez a DOOM klasszkus agyatlan hentelés. Tódulnak az ellenfelek, és truttyolni kell térdik a vérben és a belsőségben. Kíváló személyiségfejlesztő tréning. Zombi apokalipszis esetére
Ha szereted a gondolkodós, de mégis FPS játékokat, akkor nagyon ajánlom a The Vanishing Of Ethan Carter játékot. Kb egy kávédarálón is elfut és elképesztően szép grafikája van. Van, hozzá "magyarosítás" is fent a neten, de a ha nem találod, akkor szívesen átküldöm.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #44469 üzenetére
Én mostanában csak a lustaság miatt rakom hűtőpadra a gépet gyakran be se kapcsolom mert egy imával többet érnék, de a kupakot tudom javasolni.
A tökéletes laptop hűtő kupak receptje:
1. Végy egy onnoszt, majd éjfél után süsd hamuvá!
2. Az onnosz hamvait keverd el apátsági szentelt vizzel!
3. Fogj 4 nagyobb méretű kupakot pl.: nesztí vagy hasonló!
4. Darabolj össze néhány fülpuculót a kupak átmérőjére!
5. Pillanatragasztóval rögzítsd a darabolt fülpuculót!
6. Igény szerint emeld meg a fülpuculók közötti részt szigetelő szallaggal (ennek csupán annyi a szerepe, hogy a gép tappancsain áljon a laptop és ne a fenéklemez feküdjön a fülpucolóra)!
7. Az első 2 pont nem szükséges, ha nem tudsz onnoszt szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest