- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bedepi
tag
-
gago1975
őstag
válasz
viktorhmv #55331 üzenetére
Nincs mit.
nem is tudtam, hogy létezik olyan gép amiben gyakorlatilag minden cserélhető és nem az “összeolvasztott ha elromlik kidobós” fajta. Így már értem az árkülönbözetet.
Na azért ennyire nem vészes a helyzet. PLD ha egy BGA-s gép tönkre megy, nem kell azonnal kidobni, lehet hozzá komplett motherboard-ot kapni.
Pld az Asus G752VSK-hoz egy 6820HK GTX1070-el 490$ de ugyanebbe egy 7700HQ+GTX1070 csak 265$. Persze jobb újonnan venni gépet, mert amíg garanciális egy gép addig ezzel a gonddal nem kell foglalkozni.
Később pedig ugyanúgy lesz mindenhez komplett motherboard.
Ahogy #55333Bedepi is leírta, a Clevo-hoz se olcsó az alkatrész, viszont igaz az is, hogy ott külön-külön tudod cserélni a komponenseket, ha valamelyik tönkre megy.
Meghibásodási statisztikája nem jobb vagy rosszabb egy MXM-es mint egy BGA-s gépnek, viszont azt se szabad elfelejteni, hogy azért a Desktop vonal jóval erősebb mint a mobil.Ha összességében nézzük, akkor tény, hogy ár/érték arányban most az a Clevo verhetetlen.
Egy sima i7-8700, egy mai i7-10875H / i9-10980HK teljesítménye körül/felett van, de azok jóval drágább (900K-tól 1,5M) laptopokban kapsz csak meg.
Egy ilyen gépet használtan, vagy külföldről behozottként se kapsz meg 7-900K alatt.
A GTX 1080-as sokáig elég lesz. Ja nincs benne RayTracing? Na bumm, nem mindenkit érdekel, de viszont van benne 4K 60Hz-es G-Sync panel, masszív CPU+GPU és jó hűtés.Nem mondom, hogy halk gép, ha max-on megvan hajtva, de ha segít neked KillHates mester és matyee beállítani a gépet jól, akkor ki lehet belőle hozni egy nagyon jól használható és a hangja se lesz borzasztó, nem lesz hangosabb mint egy mai 630K-s asus G712LWS ami azért elmarad teljesítményben.
-
echterion
nagyúr
válasz
viktorhmv #55336 üzenetére
Én még vetnék egy pillantást a helyedben erre a Lenovo Legion 5 gépre is. Maga a konfig elviszi még a Cyberpunk-ot is, egyedül a kijelzője sántít kicsit, mert csak a 120Hz-es verzió van benne, ami némileg gyengébb szjntérrel bír, mint a drágább társai, cserébe 300-ból megvan és még garancia is van rá bőven (de ezt csekkolni kell a számlán is, meg a szolgáltatónál is persze). Oda kell menni és megnézni, neked megfelel-e az a szjntér, mert sok embernek fel sem tűnik, hogy rosszabb, amíg nem kerül mellé egy másik, jobb kijelzős masina. A hűtése ugyan ki van hegyezve, de azért megfelelő utókezelés (paszta, némi UV elsősorban) után azért jó lesz az. Itt egy teszt, ami ugyan a 2060-as verzióról szól, de kb. ugyanezt kapod az 1660ti géppel is.
-
Bedepi
tag
válasz
viktorhmv #55336 üzenetére
Ezek engem is.
Sajnos egyik sincs meg. Régebbiek vannak. A Metro elég gépigényes, meg aránylag a többi is. Ezekhez nem árt az 1080-as kártya. Az 1060 is elviszi őket, de jóval több kompromisszummal. Kérdés, hogy a szemed mennyire igényli a magas beállításokat. Rtx-et nem tud egyik sem. De annyira nem is támogatja sok játék. Ill nagyon erőforrás igényes. Szépnek szép, de annyit nem ér, hogy 40 fps-el játsz. Én általában a modellek, és a környezet minőségét szoktam feltolni, az összes többit lejeb. Árnyék, becsillanás stb. Ill monitorban nem tudom mihez szoktál. Nekem sosem volt 144hz-es, így nem hiányolom. Viszont akinek volt az tudom, hogy agyon dicséri. Biztos is hogy érezhető a különbség. De az igényeid neked kell ismerni. Én átlag 3 évente cserélek. Sajnos ilyen rohamosan fejlődik a technológia. Az 1080 időtállóbb. A többiről meg nem tudok nyilatkozni. Clevo-m nem volt sosem, és annyira nem is vonz. Azt sem tudom, hogy van e itthoni szerviz.
-
Bedepi
tag
válasz
viktorhmv #55331 üzenetére
A clevo gép komolynak tűnik, de ne az alapján dönts, hogy cserélhető e vagy sem. A jelenlegi felszereltséggel is megéri az árát, ha csak a hardvereket nézem. Viszont cserélni úgysem fogod benne a dolgokat. Nekem is volt olyan amiben lehetett, kártyát cseréltem benne. Ami miatt ezt mondom az az ár. Egy kártya bele 200 körül van, egy k-s proci sem olcsóbb sokkal. Ezeknek a gépeknek az élete, ha nagyon kitolod, 5-6 év. Ez nem azt jelenti, hogy tönkre megy utána, csak kevés lesz majd. Később ha teheted, úgyis veszel újat ha meg nem akkor meg sajnálni fogsz költeni egy 6 éves gépre, és venni fogsz másikat. Amire van garancia. Ha ezzel a konfigal használod csak, akkor is jó vagy még kb egy 2 évig. Az itt lévők szerintem nagyrészt figyelnek ezekre a gépekre, és takarítják is. Jobban megéri ilyen forrásból venni.
-
gago1975
őstag
válasz
viktorhmv #55327 üzenetére
Szia.
Ezt a két használt gépet nézd meg.
Beszámítás! Acer Predator G5-793 17” FHD/i7 7700HQ/16GB RAM/500GB NVMe SSD/1TB HDD/GTX 1060 6GB
ASUS ROG G752VS, i7 6820HK, 32GB DDR4, GTX1070 8GB, 768GB SSD
Az Asus-nak a hűtése (VC =Vapor Chamber), kijelző panelje jobb, de azért csak kipróbálás után, kellő körültekintéssel merném elhozni.
Az a baj vele, hogy soha nem volt még kitakarítva, nem volt még újra pasztázva. Vannak esztétikai hibái is, és van "egy-két fekete folt" is a panelben de hát használt, csodák 300K-ért nincsenek.De ha elfogadod KillHates tanácsát, és megengedheted magadnak, UPGRADE! CLEVO P775DM3-G asztali i7 8700 4,6Ghz/32G/Nvidia 1080GTX/128G SDD/1THDD/4K UHD IPS GSYNC, akkor mindenképp ezt vedd meg. matyee fórumtársunk ajánlott és megbízható eladó, minden beállítás, tipp&tricks-ben készséggel segít. Minden gépét szakszerűen KillHates mester pasztáza, és az esetleges javításban is, a kiemelkedő szaktudásával segít.
-
Bedepi
tag
válasz
viktorhmv #55327 üzenetére
Igazán nincs mit. Ha esetleg van olyan játék ami érdekel, és megvan akkor küldök képet ha érdekel. A pasztára ennél a gépnél is figyelni kell. De alapvetően csendes jószág. Amit hőfokokban látsz, azt alap ventivel tudja. Van rajta turbó fokozat is, de soha nem használtam. A programja sincs fent. Pasztát 1 hónapja cseréltem rajta,(1 év után) mert a proci nyaldosta a 80 fokot a kártya meg a 68-at. így most némileg jobb. Ekkora keretből nehéz jó gépet találni, de ha rendben van a hirdetésben szereplő, én nyugodt szível ajánlom. A kijelző szép, g-sync van benne, a hangszórók szépen és erősen szólnak 100%-on sem recseg, és nincs porszívó hangja. Soha rosszabb gépem ne legyen, és ez most nem reklám. Volt már pár komoly gépem, de ez az első olyan amivel szinte minden tekintetben elégedett vagyok. Nyilván a kártya korlátai ellenére
-
Bedepi
tag
válasz
viktorhmv #55325 üzenetére
Van fent elvileg még aprón egy acer g5-793 pont 300 körül. 1060-al G-sync is van benne a hűtése szerintem jó, én is ilyet használok, és nagyon szeretem. Nyilván a kártyának azért vannak korlátai, de szerintem ez még mindig egy jó konfig. Én Division 2-vel tolom sokat. Szerintem egész szép játék. Hogy a grafika mennyire elég, azt döntsd el magad.
Bírná még feljebb is, de feleslegesnek tartom.
-
Dhampir
félisten
válasz
viktorhmv #55323 üzenetére
Ennyiért talán még kifutó Lenovo Legion Y540, Lenovo Legion 5, HP Pavilion Gaming 15, MSI Bravo 15 akad kompromisszumos konfigurációkban. Ezek közül valamennyire elfogadható hűtése a Legion és MSI laptopoknak van.
Viszont ezeket ajánlani a komolyabb minőségi gépekben bízók feltehetően nehezen fogják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- AliExpress tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest