- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreten67
senior tag
Az hogy ha elavul a gép ne tuningold otthon hanem vásárolj új-generációst!
Na most szeretem csak igazán az R4-es gépemet,már amíg nem lesz őskövület és már nincs upgrade neki tovább,aztán elfelejtem ezt a gamer noti szegmenst.Bár ez még odébb lesz egy kicsit, tekintve hogy nem is játszom nagy gépigényű játékokkal ,inkább retrózgatok (tomb raider 2-3-4.stb) vele. -
Ursache
senior tag
-
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
oszi24: na, erre én nem olvastam tovább
Egyébként a cpu-ról sejtettem. Furcsa is volt amúgy, hogy nem lehet választani cpu-t a weboldalon. Viszont hogy a vga-t is... na az durva. Azért remélhetőleg a 17es gépnél marad legalább vga csere lehetőség. Ott sem választható a cpu, 2féle van a 4 felszereltséghez, aztán pá.KillHates: na mit mondtam neked tegnap? Jön a vedd meg és használd korszak itt is.
-
"csak azt ne mond nekem hogy csak AW-ket visznek hozzzád csináltatni amik szét vannak barmolva"
Amíg a konzumer gépek jó része érintetlen, vagy előző szervizek által szétszedett, addig az AW-kat hihetetlen tehetséggel a végfelhasználók alázzák meg. Ezért azt tudom mondani, hogy mondjuk az hírhedt Asus k50AB-k közül csak pár gányolttal találkozok:addig az AW-k majdhogynem mind brutálisan meg vannak barkácsolva. (talán egyedül Ursache AW-ja volt ami a gyári állapotot tükrözte, pedig abban is otthon a kanapén cseréltek alaplapot
)
Ennyivel komolyabban űzik az ipart az AW felhasználók: -
Szia Zoli!
Nem bírom ki, hogy bele ne pofázzak, úgyhogy megteszem!
Azt kell hogy mondjam, hogy teljesen megértem a Dell-t, hogy valamilyen módon szabotálják az AW gépek bővíthetőségét, mert (tisztelet a kivételnek!) olyan állapotú AlienWare gépek kerülnek hozzám, hogy az valami elképesztő. És nem régi R1-ek meg R2-esek, hanem az újak közül is sok! Szétbarmolt csavarok -ez még a legkevesebb-, sorjásra tekert csavarfészkek -nem sikerült sokadszorra sem bele találni-, hűtőpasztában tocsogó vagy szinte porszáraz hűtések, elbarmolt csatlakozóaljzatok, beleszakított csatlakozó dugók, minden mindennel összeforrasztgatott házi tákolások, végtelenségig hajlítgatott éppen hogy érintkező szalagkábelek... És ezek csak a hardveres részek. A rommá főzött BIOS-okról ne is beszéljünk; majd másfél voltos GPU-k, külön kézi indítású hűtések (egyszer majdnem megfőztem e miatt egy gépet; örök hálám Kreténnek, hogy időben szólt) stb...
A dolog tánclépései egyszerűek:
Van a Dell-AW-nek olyan gépe a mostani palettában ami BGA-s. Gondolom, hogy nagyságrendekkel kevesebbet javítanak belőlük, pedig tudjuk, hogy a 14-es sorozat a retek melegágya, és mégis eladási darab/meghibásodás szinten jobb az aránya, MERT nincsen miért szétbarmolni, lévén, hogy NEM IGAZÁN BŐVÍTHETŐ proci illetve vga szinten!
Mit mond erre a CEO? Legyen ilyen az összes gépünk! Igaz, hogy elveszítjük a vásárlóink pár százalékát, de sokkal kevesebbet kell majd a szervizre költenünk a garanciális időn belül, sokkal olcsóbb lesz az előállítás és ha gari után befosik majd az ügyfélnek az integrált GPU akkor majd aranyárban rásózhatunk egy komplett alaplapot!Tudjuk mindketten, hogy vannak csatornák ennek a megkerülésére, de az is tudjuk, hogy már egyre szűkebbek és csak idő kérdése, hogy teljesen elapadjanak. És ez az új szerviz rendszerük tekintetében sanszos, hogy meg is fog történni...
Szóval ahogy mondtad; a profit kerül előtérbe, de ezzel nő majd a megbízhatóság és a presztízs is! Miért is? Erre a legjobb példa a HWA-n hirdetett majd egy millás 18-as gép, amit fél áron kínál az eladója és NEM TUDJA eladni, pedig jó vétel lenne (relatív) Miért is?
Az eladó azt mondja; addig nem nézhet bele a gépbe a vevő amíg meg nem vásárolja! És én azt tanácsolom addig NE VEGYEN senki sem AW-t amíg bele nem nézett!! (láttam én már vadi új AW17-est szétbarmolt monitor csatlakozóval; sikerült a fakezű gazdájának ezzel tönkre tennie a VGA kártyát és a kijelzőt is egyszerre, pedig ő csak ramot akart bővíteni...) -
parkasz
senior tag
Majd rájönnek, hogy kell 18 colos gép is, hidd el. A 15-ösre is rásütötték régen, hogy felesleges méret, erre most ismét lesz. Ez a sors vár szvsz a nagytestvérre is. Plusz ugy azt sem szabad hagyniuk, hogy a konkurencia megerősödjön. Viszont ha hagyják picit a vonalat éihenni, nagyobbat szól a visszatérés híre.
-
-
whited
addikt
nekem mikor eladták a laptopszalonba a gépet, hogy ha ssd kell akkor ők szerelhetik csak be, különben ugrik a garanciám
kreten67: azóta arculatváltáson esett át a cég és igyekeznek sokkal minőségibb cuccokat gyártani mint korábban, nem a PR-s beszél belőlem, de volt már drágább gépem is, de eddig nem csalódtam ebben a masinában amióta megvan
-
albert8
veterán
Hallottam már ezt, de pontosan mit is jelentene ez? Van x konfog benne és ha beviszem akárhova? vagy erre vannak kifejezett dell boltok?gondolom.. és kicserélik egyenként az alkatrészeket? Hova kerül ami benne volt? mibe kerül az ilyesmi? Garancia jár esetleg?
Most egyébként megint szerelmes lettem, vagy inkább még mindig...........[link]
-
albert8
veterán
Pontosan ezt néztem ki elsőnek, csak újat, amcsiból ami megfelelne mindenhova. Sajna utána rájöttem, hogy annyit nem játszanék koliban , hogy megérje megvenni ezt a kategóriát, mert itthol meg nem kell laptop, ha hazajövök. Szóval max egy középút lesz a gondolkodásom alapján.
-
-
ako001
aktív tag
Bocsi
nem tudtam,hogy ipari méretekben nyomod
Ám tényleg nagyon jó lett mert most ahol vagyok fűtenek mint állat,van biztos 30fok a szobámban.Nyitott ablaknál alszok
És még így se nagyon megy fel 70fok fölé a vga,a cpu,56-60c.Bár a wot alatt néha felmegya vga 70-73ra,de az meg egy szar optimalizálatlan valami.
Amit viszont nem tudok,az az hogy ezt az Alien adrenalint v mit,hogyan lehet lelőni,mert a fiam egyszer bekapcsolta a wot alatt a bill világitást/mert neki az kell/És azóta ha elindítom a wotot akkor elindul ez az adrenalin progi,de akkor is ha a világítás ki volt kapcsolva előtte.Ja és csak a wot alatt indul el más játéknál nem.
-
Kasya
nagyúr
Kicsit azért remélem, hogy nem fogok aktívan visszatérni egyhamar. Az azt jelentené, hogy új munkahelyet is kell keresnem
alces: Az SSD catch beállításra figyelj, hogy fent legyen a programja. Nagyban megtudja dobni a gép sebességét.
Többe kerül, igen.. de nem csak az anyagminőség miatt. Bár én a Dell supportról is csak ódákat tudok zengeni. Itthoni viszonylatban nem ismerem őket...
-
Nekem anno a kocsi felújítása miatt kellett eladni a JH-t.
Most,hogy helyrerázódott a kincstár,ismét belevágtam a gamer vonalba.Az biztos,hogy ha nem is a játékok,de az IPS-t nehéz lesz felülmúlni bármilyen TN-nek.Mikor erről volt szó bárhol,csak mosolyogtam,ugyan már ,ekkora különbség nem lehet.Addig még nem láttam IPS laptopot!Most már értem,mi miért volt. -
Az nem notebook, hanem egy ipari hulladék... 2-3 év után úgy néznek ki mint a hányás hiába vigyázol rájuk.
Conqver-nek is volt egy klotyója, vigyázott rá mint a szeme fényére, de fél év után lekopott a krómozás a touchpad gombjáról, a zsanérja elkezdte szétfeszíteni a kijelző keretet,stb... -
Ursache
senior tag
-
phg
csendes tag
Valószínű hogy a driver felrakásánál az OPEN CL , CUDA , PHYSX , DIRECT COMPUTE 4.0 valamelyike nem települt fel. Ezt a modded nvdmi fájl okozza ha hiba van a változtatásban. Nekem is volt hasonló , akkor a CUDA és a DIRECT.... nem települt ez azonnal kihatott a vga teljesítményére. (3DMARK 5895 majd a javítás után 6548 pont)
-
noco79
tag
amit NTonee is irt - 4710 és gtx880......komolyabb tesztprogramot még nem futtatam rajta,de nekem nem a "számok" a lényeg
Goblin12 : ha külön bekapcsolom a turbot a ventihez (amit nem szoktam)akkor valóban süvitő hangja de alapból nem hangos.......én a mai müszaki cikkekben már nem látok több éves hibamentes müködést,sorolni tudnám......
-
-A régebbi G sorozathoz képest gyengébb minőség.
-Kicsit nyeklős-nyaklós mint azok a ROG-ok amiket az N szériából pimpeltek.
-Szerintem 0.9 unciás PCBráadásul HannStar
-A hűtése köszönőviszonyban sincs a G750-esével
-A billentyűzete; 1: a gép nem teljesen fekete, hanem sötét-szürkésbarna 2:a billentyűzet anyaga bordó (piros) műanyag 3: ha nem megy fullon a világítása akkor olvashatatlan egyébként a nyomáspontja olyan jó mint a régebbi ROG-oké. (amit szerintem csak a ThinkPad-ek előznek meg)
-És amit említettél; gyalázat szerelni PCB szinten.... -
NTonee
veterán
,,ez nem arról szól hanem a pénzről."
jelenleg 280-320 egy 15,6-os gagyi. Csinálhatnának 400ért egy jó gépet is mondjuk a sok vacak mellé, én nem sajnálnám rá a pénzt, ha tényleg normális a lenne végeredmény. Akinek fáj, az veszi az olcsóbbat, aztán vagy tanul belőle, vagy nem. Igaz, hogy most nagyon a fejembe vettem az M18xR2-t, de még mindig rosszul vagyok a gondolattól, hogy mekkora tepsi lesz az. A 15,6-os mérettel boldogabb lennék, mégha abba nem is barkácsolok bele dupla vga-t.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest