Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
conqver
üzenetére
Ramiris ugye nagyker. Tole megvette a kisker, gondolom akkor idnult a gari. 3 honap mulva eladtak a gepet az elozo tulajnak.
Elvileg vegfelhasznalo jelentkezhet a gyarto hazai kepviseletenel, hogy mikor vasarolta es akkor atirjak a szamla alapjan.
Gyakorlatilag majd kiderul.
-
válasz
conqver
üzenetére
Mire gondolsz pontosan? Amikor bekapcsolod a laptopot és bejön a logó azzal az irritáló hanggal?
Ha igen és csak a hang zavar, akkor azt Armouty Crate-ben vagy a BIOS-ban tudod kikapcsolni.
Maga a boot logo-t elvileg nem lehet kikapcsolni. ROG alaplap esetén (PC-be) van lehetőség az EZ Utility-vel, de lapos esetén nem. Esetleg írj a supportnak hátha van ötletük.
-
-
válasz
conqver
üzenetére
Én is ezen filóztam mostanában, aztán én ezen tudtam fordítani azzal hogy változtattam az mxm kártyám felfekvésén. Nem rendesen fekszik a helyén hanem döntve. Szinte semmit nem jelent sebesség terén, 1-2% minusz csak. Vannak erről a youtube-on videók.
Nálad a bandwidth is alacsonyabb értéken mozog, elvileg 448.0 GB/s lenne szerintem GDDR6 esetén. Így van neked beállítva gyárilag, illetve a VBIOS tartalom miatt lehet. -
gago1975
őstag
válasz
conqver
üzenetére
Szia.
Lassulás nem hiszem, hacsak nem amiatt, hogyha a Team Group Elite 8GB DDR4 3200MHz TED48G3200C22-S01 RAM picit gyengébb, mert akkor ahhoz igazítja a Samsungot is.
Az lehet, hogy JEDEC#11-ben 2933Mhz CL20-ban fog működni, mert az i7-10875H elméletileg annyit tud.
Csinálj egy AIDA memória bench-et, hogy mit tud a két memória együtt.
Ha a Memory Bus nál 1454 van és nem 1600, akkor JEDEC#11-ben 2933Mhz CL20-ban fog működni.
Érdekes, hogy a Userbenchmarkt szerint, vannak gépek amik 3200Mhz-n pörgetik a Samsung RAM-ot, és vannak gépek amiknél 2933Mhz-n pörgetik a Samsung RAM-ot.
Hogy megtudd, neked miként muzsikál, max futtasd le még ezt a free bench-et is.
Sokat nem számít, mert 3200Mhz-n CL22-13,75ns késleltetésű, míg 2933Mhz-n CL20-ban 13,64ns késleltetésű.
De a lényeg, hogy 2x8GB Dual-tól sokkal jobb lesz minden, nem lesz a játékoknál drop stb... -
válasz
conqver
üzenetére
Meg lehet érezni, játék alatt is (játékfüggő) de a Windows is egy picit "pattogósabb" ha rendben-párban vannak a memóriák.
Úgy fogalmaznék, hogy statikus (azaz folymatos terhelés) alatt nincsen különbség 1x16 vagy 2x8 GB között, de ha dinamukus a terhelés (azaz játék, sok fül a Chrome alatt, stb...) akkor nekem már tűnt fel "érzetre is", hogy csálé a RAM a gépben (pont egy öreg Zephyrus volt a 8+16GB felállással) -
válasz
conqver
üzenetére
Ott van néggyel feletted a hozzászólásomban a videó, nézd meg a 8gb ram-nál, hogy a minimum fps mennyire beesik.
Sajnos annyi maradt a WT-nek, hasznosítana még ramot a videók alapján.
Nem tudom, én mióta számítógépet használok mindig dual channel-ban futott a ram.

Itt egy játékteszt single vs dual channel, van különbség, sok játéknál látványok. -
-
válasz
conqver
üzenetére
Már csak abban bízhatsz, mert ha boltba nem kapsz, akkor marad max. külföldi beszerzés....
Memória eléggé fogyóban van sajnos (készlet) és használtba 3200MHz-s se nagyon van, főleg nem külön az amit az ember keres.
Nekem 2x16GB van, ami ha van is boltba, akkor 80k+ az ára (de nincs) és a 2x32GB vétel jobban megéri, mert az 137k árban kapható (élettartam garival) és ugyanaz az alapmodel, csak nem 2x16GB, hanem 2x32GB (KIT)
-
-
motifator
senior tag
válasz
conqver
üzenetére
A 10. gen intel cpu-nál nem tudom menni fog-e az uv, bios függő, de vannak kivételek. GPU-ra az MSI afterburner van, de miért szeretnéd alufeszelni? Nagyon magasak a hőmérsékletek? De ha nagyon az elején vagy ebben a témában, akkor javaslom, hogy nézz meg pár videót, mert el tud füstölni az alaplap... Ha magasak a hőfokok, akkor első körben a pasztázást javaslom, aztán lehet finomhangolni.
-
vakablak93
őstag
válasz
conqver
üzenetére
Eléggé, de nyugi elég az a proci, mondjuk ma már egy LR képes egy 8/16-os procit is fullban járatni, a PS-is, az exportokhoz is a GPU besegít ma már de a 2060 is oké még, ramod mennyi van?
Amivel gondod lehet az a párhuzamos szerkesztés LR+PS ahhoz szerintem csak akkor lehet elég ha a gép hűtése engedi teljesen kipörögni a procit, ha nem, akkor szerintem keress mást, illetve a sokak álltal trotty elkerülésére használt 99%-os beállítást is felejsd el, az oda már kevés lesz.
-
válasz
conqver
üzenetére
Szia.
Mire gondolsz?
0. Driverek előre leszedése, legalább 1 hálózati eszközt, ha később leszednél drivereket, vagy az OS-re bízod, akkor is kell 1 hálózati eszköz.
1. az adatmentés, ha eddig nem volt és szükséges
2. Hozz létre egy pendrive-os telepítőt, ha nincs már, vagy nem az OS alól indítasz egy teljes visszaállítást (ez amúgy jóval hosszabb mint a clean install), itt még fontos, hogy a pendrive-os telepítő ugyanoéyan legyen, mint a mi a bios-ba be van állítva a boot-hoz, UEFI/Legacy beállítások.
3. OS visszaállítás vagy telepítés (attól függ mit választottál a 2. pontban)
4. Driverek telepítése, amit a már vagy leszedtél a 0. lépésben, vagy most a win összeszedi jó esetben, én mondjuk a manuális driverezés híva vagyok, amit a gyártó oldaláról szerzek be 97%-ban
5. A kívánt alkalmazások telepítése
6. adatok visszamásolása a kívánt helyreSzerintem ennyi ha ilyenre gondoltál
U.i.: Ez amúgy nem ide tartozik, hanem a win10-es topikba: [link]
Remélem azért segített valamit ez a kis iromáyn, további szép napot
-
-
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
conqver
üzenetére
Az a vízszintes csík meg mikor abban látszódnak a tálcaikonok,vagy sok kis többszörözött ikon látható,azzal régebben az IGP és NV driver összeakadása miatt több AW gépen újratelepítéskor találkoztam már.Próbáld ki hogy mind a kettőt legyalulod rendesen lepucolva DDU-val és újratelepíteni,esetleg a sorrendet felcserélve is kipróbálhatod hátha az a nyűgje, ha a kártyád jó akkor ez biztos hogy ilyen IGP/NV/Optimus téma lesz.
-
echterion
nagyúr
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
conqver
üzenetére
Amikor megjelent a G751 az egyik ügyfelemnek csak a 3. működött. Egyébként ezek a hibák gyakoriak:
- Kijelző bevilágítási hiba (nem a panel hibás, hanem a kábelelvezetés miatt van)
- VGA hiba (játék közben vibrál a kijelző) - bios frissítés eddig pár gépnél megoldotta
- Eddig 10 gépből 3db BIOS frissítés után teljesen megadta magát
- HDD hiba szokott lenni, de az nem a G751 hibája
- Hangszóró recsegés (gumirögzítőt elfelejtik belerakni a gyárban)Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Amiből sok fogy abból sok is a hibás. Akié hibás az megy problémázni, ilyen egyszerű. A G751 szerintem nagyon jó gép és akinek 5kg-os tégla kell az jól jár vele. Ettől függetlenül ha szétszedjük darabokra, akkor ez is műanyagból van és semmivel sem ad jobb minőséget mint egy G551, N551 vagy bármelyik másik gép. Nagyobb a hűtés és a több benne a hely, kb ennyi.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
conqver
üzenetére
Szia! Igen, mostmar leesett, hogy neked is ilyen van, csak az elnevezések megzavartak de akkor a clevo p771zm = shenker xmg u705....? Gondolom akkor a tiéd is IPS képernyő. A tiéd g-sync ready változat?
Ahogy olvasom a korábbi kommentjeidet, neked se ez volt az első kiszemelt drágaságod hanem egy MSI model, de végül ennél döntöttél... Neked win10 van fent?Szerintetek Megéri az erősebb cpu t (a "k" -s változat) belerakni? Vagy elég a kisebbik tesója a i7 4770s
Illetve RAM-bol Szerintetek a legmagasabb 2133 MHz -es változat a tuti? (CL11 típusok) Akkora különbség nincs Köztük árban, teljesítmény viszont nem tudom hogy mi a helyzet
-
Muerte
Topikgazda
válasz
conqver
üzenetére
Tökikém nagyon nem akarlak elszomorítani de attól hogy feltolod az új vbios-t,nem fog ám menni a G-synch,ezt szinte borítékolom neked
Az NV megváltoztatta a Hardware ID-t is (ha volt egy csöpp eszük) és akkor mod driver is kell majd a dologhoz.misk@:GPUz-ből tudod lementeni az eredeti vbios-t.
-
Jazz
veterán
válasz
conqver
üzenetére
Most méé?
A nagyobb mintából nagyobb a hibaszázalék is. Clevo-ból jóval kevesebbet adnak el itthon. És ott is hallani sok mindent, hogy épített gépet olcsón nem lehet összerakni, és ott is keletkeznek mindenféle anomáliák.
Asusnál meg azért ott az "asus bizalom program". (egy éven belül meghibásodik megjavítják, notit megtarthatod, meg az árát is visszakapod). Meg jóval olcsóbb is mint a clevo.
Nem mondom hogy jobb mint az U705, de azért nem xar.
Most itthon 410-ért kapsz 4720HQ, 970M, 1TB HDD, 128Gb SDD, ez azért annyira nem rossz.
-
Jazz
veterán
válasz
conqver
üzenetére
Ehh....ezen már túl vagyok.

(#5993) Muerte75: Q4-ben jönnek a G-sync-es G751-ek. Notit saját kijelzőjével használva akkor erre teljesen felesleges várni?
Optimus csak akkor zavar vizet ha van integrált graf vezérlő a dedikált mellett. A legtöbb gamer notiban csak dedikált van, így nem okoz gondot. Vagy nem? -
-
hszilard666
veterán
válasz
conqver
üzenetére
Nem valalmi jó még elég bugos, feltettem egy kisgépre nyomkodni, de szerintem még erősen béta

Más:
Tud nekem valaki mondani combos játékos gépet, ami MAX 13'? Felbontás nem érdekel, jobb lenne ha nem lenne 1080P, akkor könnyebb hajtani. Rájöttem hogy nem lehet azt megcsinálni hogy 15 ös gép+ még egy 15' e smbp, mert megmurdelek annyira nehéz a tatyóm
-
Muerte
Topikgazda
-
Muerte
Topikgazda
válasz
conqver
üzenetére
Töki nálad nincs gond a driverekkel?345.20-óta Keplerre az összes hulladék...,de mostmár láttam 980M-es tulajokat is panaszkodni random drop-ra.Nálam most FarCry4 alatt csinálja hogy gondol egyet és mikor úgy érzi visszaveszi mindkét kártya órajelét GPU/Mem 400/800-ra,2-3 másodpercre aztán megint 10 percig semmi baja.Hőfok a béka segge alatt pedig... BF3-ban semmi ilyesmi,mással meg nem játszok,ja és benchmarkok szintén throttlingolnak az unlocked vbios-szal is és gyárival is
Valami energiagazdálkodási f.szság ez de senki nem tud rájönni mit kéne vele csinálni,az NV-nek hiába panaszolják,eddig nem történt javítás. -
Jazz
veterán
válasz
conqver
üzenetére
Baromi jó a kijelző kontraszt aránya (1100:1) meg a black lvl. XMG U705
Színtérben (ennél az oldalán) szintén ugyan az az anomália van mint G751-nél, hogy csak 55% Adobe RGB, sRGB 74%. Míg más oldalakon G751-nél 72%Adobe és közel 95% sRGB. (a gagyi panelek tudnak 55%-ot)Nem értem hogy notebookcheck-éknél mi a tök ez a "hiba". (És az összehasonlításukban az összes többi gép szintén ilyen 55% körül mozog)
Kapható itthon egyébként ez a gép?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
conqver
üzenetére
Gondolom win8-at használsz azt nem vágom,de biztosan van azon is energiagazdálkodási séma beállítás,ott keresd meg hogy főkapcsoló gomb megnyomásakor leálljon ne hibernáljon,win7-en is alapból szar ez az opció mert ott is gyárilag csak készenleti módba küldi,holott alap dolog hogy a win-nek "az tesz jót" ha le is van állítva hetente párszor.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
conqver
üzenetére
De az új tesztben a GPU is alulfeszes már 1.00V ha jól látom,az az unlocked vbios ficsőrje ezek szerint akkor,és lám sokkal jobban megy így alapon mint a gyári vbios-al
CPU is jobban megy alulfesszel alapon,de az meg mííír?
kifogyna a 330W-ból
nem hinném... CPU hőfok?Szepi: Gondolom az asztali proci miatt raktak ennyi plusz csövet mert az alapon is 88W TDP és amerre csak tudja vigye a hőt

iszilard: Nem,az összes AW 14-es széria integrált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megvan a vas?
Muerte