Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupati
őstag
válasz
ako001 #106350 üzenetére
550 ért használtat kapni, nemhogy újat!
Az mondjuk nagyon jó ár! -
motifator
senior tag
válasz
ako001 #93101 üzenetére
Ha előtte is AW-d volt, akkor nagy valószínűséggel ezt is szeretni fogod, árban pedig ennyiért az új generációs vasakból nem kapsz jobbat. Már van jó pár teszt is róla. Nem lesz pici a mérete, nekem az m16 szimpatikusabb. Ami számomra picikét csalódás, hogy a mérete ellenére nem jobb a hűtése, mint a 16' tesójának. Ha nem szeretnéd látni a 90 fok feletti cpu hőmérsékletet komolyabb terhelés mellett, akkor kicsit vissza kell majd fogni a powert tőle, egyébként szerintem jó "kis" gép.
-
gago1975
őstag
válasz
ako001 #67772 üzenetére
Öröm lenne gondolom, de ilyen ne történjen, ne is gondolj bele, ne vonzd be a bajt
Egyébként jónak tűnik az is.
Bár itt picit véleményes, picit olyan tipikus "trust-os"de hátha jó lesz.Én ilyet használok, ez nagyon jó, a két Helios 700 simán belefér+a 3db kilós féltégla táp Acer Predator Gaming Utility 17" Hátizsák Fekete-kék
-
gago1975
őstag
válasz
ako001 #67764 üzenetére
Én ezt ajánlom neked ha már Legion akkor minden legyen Legion
Elég masszívnak néz ki.
Lenovo Armored 17.3 (GX40V10007)
+Lenovo Legion M200 RGB egér hozzá.
Nagyon kényelmes és jó kis egér, igaz csak 2400DPI-s de bőven elég mindenre -
HDAdriano
tag
válasz
ako001 #40739 üzenetére
Lassan már csak ez lehet a baj, mert minden ellenőriztem GPU [furmark] CPU [prime95] memória [memtest]. Ezek 5-10 percig mentek a memtest 1 óráig ment. Játék alatt meg 2 perc alatt kidobja a hibát. Megpróbáltam újra rakni a gépet ugyanezt csinálja.
BIOS csinálhatja esetleg, másra nem tudok gondolni, garancia meg most nem igen kellene 1-2 hétig nem tudom nélkülözni a gépet -
kreten67
senior tag
válasz
ako001 #12869 üzenetére
Az a dell saját teszt pont semmire se jó,max azt látod hogy nem hagytál-e el valamit a gépedből a honod alatt.
Így elsőre vga hibásnak tűnik a gép,de azért komolyabban ki kell zárni a további hardver tényezőket.
Egy Win újra telepítés és csak az Nvidia driver felrakása utáni teszt,kizárná a szoftveres hibát. -
Muerte
Topikgazda
Szia!
A pasztázós részét majd privátban légyszi mert nem a topikba tartozik
Az SSD amit kinéztél nem jó a gépedbe mert M.2 SSD,azok csak a 2015-ös AW szériákban mennek,de egyébként is túlzás volna 50-60k-t adni egy 256-os SSD-ért,hétköznapi használatra bőven elég még ma is olyan ami 300-500MB/s között ír/olvas,a 300 és 500MB/s között is mondjuk egy ~10GB-os fájl másolásakor lehet vagy ~10 sec különbség szóval elenyészőek ezek a dolgok,kár ebbe komolyabb pénzt belefektetni.Majd megérdeklődöm pár helyen mik most az árak és milyenek vannak,de 50k környékéért már komoly 500GB-os is lesz nem 256-os
Ha a rendszert arra akarod az nem kétperces meló viszont mert HDD-ről SSD-re rendszert klónozni nem lenne szerencsés dolog szerintem.
-
Muerte
Topikgazda
Oké,majd megoldjuk csak szólj előtte időben!
Más: AW tulajoknak egyelőre nem ajánlom a win10-et
Már egy rakás LCD panelt hazavágott,vagy az OS vagy az NV driver
,a pontos okot még nem tudni...még szerencse hogy nem voltam hétvégén itthon mert lehet már köztük lennék...
Egyelőre az érintett gépek: AW17,M18xR1,M18xR2,AW18,Lenovo Y50 [link] -
Muerte
Topikgazda
Maga a Dell nem hosszabít neked garanciát,hanem ha honosítva van a gép akkor egy itthoni forgalmazóval kell felvenned a kapcsolatot ez ügyben és nekik kell fizetni is.Ha ez lezajlik akkor ők jelzik a Dell felé és feléd is hogy ki lett tolva a gari x idővel,meg kell jelennie a warranty opcióban is a Dell honlapján és megy minden tovább.Továbbra is a Dell fogja szervízelni a gépet ha szükséges.Gyakorlatilag mikor én az M17xR2-mre vettem garit 2011-ben (én barom +2 évet 100k-ért
) amivel 5 éves NBD lett rajta,akkor első körben felhívtam a supportot és kértem mondjanak hazai disztribútort,ők a Laptopszalont ajánlották (sajnos...) és én velük rendeztem le a dolgot,viszont ha jól tudom már nem foglalkoznak ilyesmivel,szóval utána kell járni.
-
adatfalo
senior tag
Szia!
Azóta képzeljétek el kiszáradt, nagyon haloványan látszik, de csak és kizárólag oldalról és nagyon alacsony betekintési szögből, így egyáltalán nem zavaró. Kb 4-5 nap kellett míg teljesen eltűnt a folt de már a posztom utáni napon látható volt, hogy zsugorodott. Tehát akinek beázása , foltosodása van azt tudom tanácsolni, hogy ember küzdj és bízva bízzál.
Akartam is képet csatolni, de a képeken se észrevehető az a folt.ako001 Viszont ez tényleg elég fura jelenség, eredeti panel van a gépben?
-
Kasya
nagyúr
3 úton lehet bekapcsolni/kikapcsolni általában az AlienwareFX-et:
-egy játék setup fájl szerkesztésével (ha a játék támogatja, de a játékon belül nincs, vagy nem működik a beállítás rá). Ilyenkor a fájlban általában 'AlienwareFX=0" érték van (ha épp deaktiválva van) --> ez a legritkább
-Játékon belül, ha az rendesen támogatja az opciót.
-Alienware Control Centrel-ben ha jól emlékszem lehet profilokat létrehozni. Esetleg ha ott hozzá van rendelve a játék...
vagy
-ez lehet úgy néz ki, hogy jobb klikk a bal alsó ikonképre és ott a "Enable 3rd Party AlienFX" (vagy hasonló) opcióHa nagyon idegesít és nem találsz megoldást, lehet egyszerűbb a fiad megkérdezni, hogy "Mit tettél fiam...már megint elállítottad...többet nem játszahtsz vele"
-
kreten67
senior tag
Van néhány játék ami használja a billentyűzet világítását valamire,az változó hogy mire.
Van hogy torkolat tüzet imitál pl: Alien.Rage --- ez esetben egész jópofa,de van mikor az egészséged állapota szerint változik a billentyűzet színe a zöldről a pirosra.
Ezen esetekben hiába kapcsolod ki a bill. világítás a játék visszakapcsolja,"HE HE"! -
-
Muerte
Topikgazda
Throttlingol a kicsike...
Kell vbiost is flashelni,nincs mese
ha lekukázom a flash-el majd tolod neki IGP-ről,minek az a 880M
Csak a kíváncsiság kedvéért csinálj már majd nekem egy 3DMark11 tesztet légyszi.Basic,performance,benchmark test only,streched módban.
... viccet félretéve megoldjuk csak szóljál időben előtte majd. -
Muerte
Topikgazda
A vsynch miatt nem melegszik most leírtam a miértjét is...,de azért ne legyél nyugodt mert ettől függetlenül a gyári pasztázás/thermal padozás 10 fillért sem ér...,nézd meg pl. C3-mal,SE3-mal,AC4-el vagy bármelyik vga igényes játékkal megint mindjárt 90°C lesz az egyből
-
Muerte
Topikgazda
Először a programok telepítése törlése helyről uninstalláld az nv drivert,elég csak azt a többi maradhat,aztán töltsd le ezt: DDU,indítsd a gépet csökkentett módban és gyalultass le vele minden nV-s cuccot,(én a mappát is leszoktam) restart és mehet fel a friss driver.Az experience nekem személy szerint csak zavaró tényező,meg a 3D-s cuccok is így sosem rakom fel.Ha telepítéskor nem az "express"-t választod hanem az "egyéni" opciót akkor ki lehet válogatni mit tegyen fel avagy mit ne.
-
ako001
aktív tag
Nos a vsynch-el 67-70 fok a gpu,a cpu1 amit hajt a wot 55.57fok.
Biztos ami biztos tettem alá 2 kupakot is
Viszont tegnap elbaltáztam a vga drivert mert ráment az auto frissités de valami miatt megszakadt,hogyan tudnám letörölni a régit,és felrakni a legfrissebbet?
Valami program kell ami biztonságosan legyalulja?
Mert mintha a wotban néha villana 1 a kép,meg ha görgetek akkor is mintha szaggatna kicst. -
Muerte
Topikgazda
Nem ártana már ha valaki ott a kicikínaiak körmére nézne ezzel a nagyonoccó gyári paszta/thermal pad kérdéssel kapcsolatban... A vga hőfok így nagyon sok,halkan jegyzem meg látatlanból megmondom a procid is 90 felé kacsingat
Ha elhozod megcsinálom,vagy te is meg tudod ha van egy kis érzéked hozzá.
IC paszta kell,normális 1mm-es thermal pad,Phobya vagy Fujipoly ami legalább 7W/mK-s legyen,és fel kell rakni az unlocked vbios-t is a kártyára,ezenkívül addig is használj minden játékban vsynch-ket ! akkor nem lesz olyan vészes,mert tehermentesíti a vga-t fix 60FPS-el,persze csak ott érvényes ahol stabilan bőven felette tud a kártya teljesíteni.Monitorozáshoz elég az AB nem kell Aida hozzá csak akkor ha a proci órajelét is ki akarod íratni pluszban mert azt az AB nem tudja. -
Angel2014
addikt
Sok mindentől függ:
Lemezkezelőben nézted? és ott előhozod de ott formázni kell hogy látszódjon azt hiszem.
Függ a legacy ill uefi bootol is
Függ a bios beállitástól is mert azt hiszem az allien raidra rakja a biosban alapból. azt kell ahci re állítani benne.
De ha raidról telepítetted kezdheted elölröl ahci re állítva a telepítést.
-
Muerte
Topikgazda
WoT-ra több lesz mint elég
sőt arra elég egy 870M is bőven,de ha péz nem csinál zárórát akkor...
... vsynch-et használj majd minden játékban (fix 60FPS),mert tehermentesíti a vga-t és sokkal hűvösebb lesz a cucc.A procira ha nagyon izzadni fog érdemes IC diamond24 vagy liquid ultra folyékony fém pasztát tenni mert akár 10°C-t is jelenthet minuszban a gyári szar pasztához képest,ezenkívül a gép ventik oldali végét érdemes megemelni 2-3 cm-rel (pl.üdítőskupak) hogy jobban tudjon friss levegőt szívni,azzal is lehet 5-7°C-t nyerni.Várunk vissza a tesztekkel ha meglesz a vas -
Muerte
Topikgazda
Azt jelenti mint a 780M esetében is hogy pl.gyári vbios-szal bencmarkok alatt throttlingol a kártya,de érdekes módon unlocked vbios-szal meg betonstabil,sőt alulfeszelve meg még stabilabb.Azt hogy játékok közben mi a helyzet a 880-al azt nem tudom,lehet hogy ott semmi gond.Minden esetre a 8GB vram miatt nem lesz hűvös az 100%,kissé túllőttek már a célon és túlságosan a határát feszegetik annak a chipnek,dehát ezért van a gari ha valami esetleg nem lesz fasza
A prociról nem láttam különösebben tesztet,47W TDP Haswell,so-so az sem lesz a hűvös kategóriába sorolható full load állapotban.A turbo 3,5GHz-re emel,arról szó sincs hogy ne tudná kihajtani fullra akármelyik mobil vga-t,de magasabb órajel jobb lenne a mai átlag fos konzolportokhoz amik csupán 1-2 magot használnak viszont csak magas órajelen fut velük rendesen a játék.Kb. 4GHz+ amitől látványos javulás szokott bekövetkezni.
-
NTonee
veterán
akkor mindenképp a 880m-es verziót vedd, ha belefér, elég nagy a teljesítménybeli különbség a 880m javára.
Muerte75: tegnap olvastam épp egy külföldi oldalon egy hszban, hogy az egyik srác 860m sli (2x2gb), meg a 880m között őrlődik egy AW 17 géppel kapcsolatban. Lehet, csak benézte akkor, konkrét gépet nem láttam.
-
Muerte
Topikgazda
+80%-kal erősebb a 880M a 860M-től szóval ha teheted mindenképpen azzal vedd meg.Mondjuk azt írtad nincs sok különbség árban
de hát azért cirka 400 euro csak van
Azért a 880M hátrányára mondanám még hogy nem valami stabil AW-kben egyelőre
NTonee: 17-be csak egy kártya megy,utoljára az M17xR2 fogadott két kártyát,de az is csak ATI-t,az SLI-t nem támogatta a lap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Napelem
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Medence topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged