- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
FőDudu #58667 üzenetére
Nekem is van game passom lassan már 1 éve zseniálisan jó és kezdő gamereknek bőven elég főleg hogy most az ea pass is belekerült, nem lesz hiány játékból hidd el. Elég nagy a kínálat.
Ezzel a nyelvvel én is szívtam át kell szépen rakni magyarra és akkor nem kell varázsolni
Anynit ajánlok, hogy saját xbox kliensét mindenképp töltsd le bár ugye van beépített ha megnoymod a win gomb g betűt akkor láthatod
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #58669 üzenetére
Megneztem a Microsoftos accountomat - United States van regiokent.
Nem tudom ezt erdemes-e atvaltani az aktualisra (milyen hatranya lehet)?
(gondolom van geo restriction - azaz hiaba vennem meg az ameriaki elofizut online az itt nem mukodne)(abbol gondolom, hogy angol Amazon adott volna ilyet kedvezmennyel, de fizetesnel mar beszolt, hogy az adott licensz nem szallithato hozzam (a laptop viszont igen)).Akar Magyarra is valthatnam az accountomat - a 300Ft-os akcio ott is el.
Sejtesem szerint erre az eladora gondoltatok. -
Balázzs
senior tag
válasz
FőDudu #58667 üzenetére
Gamepass jó dolog, ha átrakod saját országra akkor látod, hogy akcióban is 1 EUR/USD lesz, de ha hosszú távra tervezel, előbb vegyél 1-2-3 év sima game pass-t, majd erre aktiváld az ultimate akcióját és a teljes időt konvertálja ultimate csomagra! Ha rákeresel itt az x-box topikban, ott mindenki egy eladót ajánl a fórumról többnyire (muszti).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
FőDudu #58613 üzenetére
Köszi! Újraindítás után megjavult.
2020/11/08 gyártású. Samsung SSD van benne. AUO B173HAN04.4 paneles.
Ez van a Dell G7-ben is
Színek jók, fényerő lehetne egy kicsit több is, világos szobában maximum fényerő kell. Ha valaki asztalon tartja szerintem ez jobb méret, mint a 15,6". Igaz ha valakinek nem fontos a mobilitás akkor jobb a mini PC+monitor vagy az All in one PC.Nem tudom, hogy ez a nehezebb fedél nyitás a 17,3" jellemzője (valakinek van ilyen gépe, tapasztalt ilyet?) vagy tényleg feszül a zsanér. Volt ilyen gondom Acernél is, el is tört a fedlap, mondták kár, hogy nem vittem be hamarabb, mert ezen lehet lazítani. Csak ugye ha mégis a TMX szervizeli, akkor a szétszedés közben újabb gondok lehetnek.
-
wanted5
őstag
válasz
FőDudu #58596 üzenetére
Én a TS-t nagyon nem szeretem. A win energiagazdálkodásában ki lehet sakkozni az órajeleket.
Pl. nekem van egy ultra battery saver profil csinálva, aminél 5%-ra van állítva a proci max (nem, valójában nem annyi lesz), így 0,8 és1,6 GHz között járatja a kis i5-öt. Ami arra, hogy böngésszek, megnézzek 1-2 yt videót, vagy pötyögjek egy dokumentumban bőven elég.
Valamint van egy strore app: PowerPlanSwitcher, ami automatikusan tudja váltani a sémákat, ha kihúzod a gépet vagy ha bedugod.
Nem mértem le pontosan, de egy ~8 óra simán kijön így a kis dell-ből. -
zsolti75
senior tag
válasz
FőDudu #58595 üzenetére
Hagyj mindent gyári beállitáson, ahogy a mérnökök kitalálták, és csak a turbót kapcsold ki ha nem kell a teljesitmény, meg váltson a power profilon automatikusan.
A 9.2-nél már meg lehet adni, hogy X program elindulásakor milyen profilra kapcsoljon.
Szerintem ennyi bőven elég lesz nem érdemes sokat rugózni rajta. -
Raymond
titán
válasz
FőDudu #58590 üzenetére
Power&Sleep -> Additional Power Settings -> Change Plan Settings -> Change Advanced Power Settings -> Processor Power Management
Itt mutatja mi a minimum es maxium state, ettol fuggenek az orajelek. Gondolom a minium fel van tolva a High Performance profilnal. Ugyanitt ha a Maxium 99% akkor nincs boost es csak az alaporajel marad.
-
válasz
FőDudu #58585 üzenetére
Lehet az alaplapod biosa vagy a proci vagy mindkettő nem támogatja az XTU-t...TS-t. Ez is egy szempont ami miatt még nem akartam feltétlen gépet cserélni, megfosztanak az utólagos korrekciótól, készen kapsz mindent......bga-s 30-as széria. Persze lehet nem vonatkozik mindegyik modellre.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FőDudu #58582 üzenetére
Én a TS-t javaslom, nekem bevált, nagyon kevés erőforrást eszik.
Én 2 beállitást használok, (UV-t nem eröltetem):
-Performance, power limit kikapcsolva, performance energiaséma
-Internet, turbo kikapcsolva, balance energiaséma
A gépem az idő nagy részében (90%) ez utobbi beállitással megy, akkumulátoros üzemmódban is. Netezéshez/videózáshoz, de még könnyebb munkákhoz is bőven elég a 8mag 2,4Ghz, és 40-45 fokos.
Ha meg kell a power, átkapcsolom.A tiéd szorzózáras, a xtu-val sehogy, a TS-el meg csak lefelé tudsz szorzót állitani.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #58584 üzenetére
Ez a baj vele, ha egyszer beállítottad, hiába lépsz ki, betárolja a gép agyába is. Nálam anno csak bios reset után tűnt el a beállítása, de volt, hogy elemkivét kellett hozzá, mert a reset nem volt elég.
#58586 Raymond: Az már sztem túl alacsony órajel, működik persze, de sztem az már kevés néhány helyre. Én is 99%-on használom a 9900k-t, de az asztali proci 3,5-es alapórajellel. Mobil prociknál ez túl nagy érvágás.
-
fordjee
aktív tag
válasz
FőDudu #58576 üzenetére
Kamera nálam nem, viszont a zaj az igen és a g14 brutál hangos tud lenni. Meg valamit a hűtésnél is elcsesztek vele, gyakorlatilag direkt, volt itt róla szó többször is. Kár, pedig nagyon jó gép lehetne.
Nah, elkezdem nézegetni, mit tudnak ezekOmennel nincs semmi bajom, csak megint elkezdett vonzani az újdonság
-
-
válasz
FőDudu #58559 üzenetére
Igen, a Gallium-ot és az Indium-ot szépen felszívja a réz. Ez természetes folyamat, ezért meg kell ismételni a "vasalást" kb 6 havonta, amíg a blokk szépen meg telítődik. Ez 2-3 alkalom. Ennek azért van egy protokolja; polírozni kell a felületeket, különben nagyon pórusos lesz a blokk és "felpuhul" a réz, azaz csak nyelni fogja a hővezető anyagot. Én már lassan 2 éve csinálom a "tégécézést" meg találtam is már jobb anyagot; Indium-ot, ami brutál jó hővezető; 128 W/mK (majdnem a duplája a Galliumnak) persze csodát ettől sem lehet várni a vékony vackainkban, mert a hűtés hőtehetetlensége a lényeg. Egy járdalap Clevo 870-ban akár fogkrémmel, nagyilekvárjával is kenheted a procit meg a GPU-t ott sohasem lesz semmi sem 65-70 foknál melegebb, mert a gép hűtőblokkja eleve többet nyom mint a migépeink együtt
Tehát igazából a vékony gépeknél nagyon meghatározó a jó hűtőpaszta
-
válasz
FőDudu #58557 üzenetére
Igen. A legegyszerűbb módja; CPU maximális teljesítmény 99% a Windows beépített energiagazdákozásában és akkor nem kell mindenféle segédprogramokkal varázsolni (amik tudnak mikrolaggokat okozni, meg erőforrást is használni)
Nekem ha tápról megy a gép, akkor csak a turboboost van letiltva, ha akkuról, akkor 1.2 GHz-re van maximalizálva az i9. Így elfut az R3 az AMOLED-el 5-5.5 órát akkuról. Szerintem a Razer tudja eleve a nagyobb akkujával, i7-el, IPS-el és az optimus-al a dupláját -
Bedepi
tag
válasz
FőDudu #58537 üzenetére
Paszta kell annak, nem undervolt. A gyári mindegyiken szar, kivétel nélkül. Mindegy hogy milyen drága. Anno az Acer G5 96 fokig is elment a gyári pasztával úgy hogy még az aida-t sem kellett ráengednem. Paszta után szinte a 80 fokot sem érte el aida alatt. Rengeteget számít a jó paszta. Később csak a hangja végett kapott -110 mv undervoltot, mert így szinte hangtalanul elment játékok alatt, jó hőfokokkal. Én első körben ezzel próbálkoznék a helyedben.
-
válasz
FőDudu #58533 üzenetére
Hát ez nekem teljesen kínai. Egyébként pont most nézegetem hogy a megnyert kevesebb gpu fogyasztásom mellett mit bír, lehetne nagyobb cpu frekvencia csak ezt XTU mellett teszem. Az már biztos van egy minimum cpu fogyasztás ami alá már nem szeret menni, ez talán 1,022V körül, mindegy hogy van kimatekolva, persze nálam. Mindenkinél más. Nagyon nem érdemes gyilkolni, ha nem nem, könnyen ki lehet nyírni vele az alaplapot, gondolom azért is van tiltva sok alaplapnál.
-
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
FőDudu #58367 üzenetére
Vegyél akkor olyan gépet, ami Type-C-n tudja a kijelzőt meghajtani, meg Power Delivery is van rajta. Viszont az nem ez a topic szerintem. Én is munkára kerestem gépet, és gamer gép lett belőle, mert más alternatívák heroin árban voltak. Vannak neked megfelelő notik, és ha nem kell a Vga, de az erős proci igen, akkor keress valamit Ryzen 7 4800U/5700U/5800U procival. Mikor én nézegezzem még nem volt piacon, de ezek pont olyasmik, amiket keresel, arra vannak kitalálva, hogy irodában dolgozz velük.
Most már tényleg vannak erős, keveset fogyasztó irodai gépek a piacon, inkább azt nézegetnék a helyedben. -
válasz
FőDudu #58391 üzenetére
Ennél szerencsére nincs külön táp csati, nem is fogyaszt annyit. De ha már témánál vagyunk, arra kíváncsi lennék pontosan mennyi jelenleg, az is lehet a max-p változat, vagyis több mint kellene, jó kis 80-90W amivel akkuról is tudom működtetni és csókolom. Még egy picivel lejjebb tudnám küldeni a kártyát, most megemelt lábakkal a hasán fekszik a laptop, be lesz állítva mintha a gyárból jött volna. Amint működik jön a szépségszalon, megy rá az RTX tetkó is.
-
Pocok256
veterán
válasz
FőDudu #58392 üzenetére
Linus óta tudom hogy razert max akkor vennék ha 1 évre kellene hát anyni döglött gépet nem láttam sose
Figyu én kifingattam 1 év alatt egy AW 13r3 -at pedig arra azt mondják bírja a strapát...
Őszintén én ráérek egyszer tuti lesz valami értelmes anno is volt a jó kis aorus és Aero -k azok nagyon pöpec gépek voltak bennük bízok kidobnak valami szexi AMD variánst is a paicra.
-
válasz
FőDudu #58385 üzenetére
k3100m, 880m, 980m, 1070m, P5200 és (Quadro rtx 5000) eddig a kártyáim.Már a 3.-nál mondták hogy nem fog sikerülni, mind megoldható volt....nyilván nem egyedül műveltem, kellett utána menni.
G-sync nekem nem kell, eddig sem volt.Ki fog derülni minden, vbios frissítés után fogom tudni mi a helyzet. Köszi a segítséget.
-
válasz
FőDudu #58374 üzenetére
Én azt nem értem hogy eleinte még megjelent a kártya a rendszerben, de most már úgy sem megy ahogy eddig. Felment a driver.....(habár hibátlanul, villannás nem volt)
Aztán ami szokott lenni újraindítom, és mikor feljönne ad magának új azonosítót, mintha semmi nem történt volna előzőleg, eltűnve vagy visszaállva általánosba. De most már csak annyi (elfogytak a kulcsok
)hogy a gaming centerben ott melegszik 65 fokon és nem jelez az alaplap hogy esetleg hibás lenne a kártya. Lehet a cpu is besegített...új rendszert raktam, el sem indult, bios-ból kilépve indítási beáll megváltoztatás után nem indul a gép csak reset után stb....
adtam neki.Próbálok szerezni valakit aki új vbios-t tudna rakni a kártyámra(Win alól most nem megy).....szedtem párat a netről, azt sem bánnám ha a nagyon max-q MSI (600,1350,1500Mhz) lenne a befutó.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #58375 üzenetére
Ha neked ez a fontos, remélem megtalálod a számításodnak megfelelő gépet, őszintén remélem, csak kixcsit rizikósnak tűnik hogy "mindent egy lapra teszel fel", mert kb így egy csatitól függsz, s' mint említetted ez neked munkára kell.
Én marhára félnék a helyedben.
Persze te tudod.
Én mindig úgy voltam vele hogy egy ilyen portreplikátor akkor lesz jó hogy ha a gépemen a csatik tönkremennek, akkor még abba bedugva egy elosztót tudom tovább használni. -
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #58367 üzenetére
Az igényeid értem, már ami a gép kialakítását illeti vagyis hogy mi tetszik a razerben, csak azt nem hogy vajon mi a haszna/értelme egy dokkoló/portreplikátor közbeiktatásának ha vannak olyan gépek amiken eleve vannak portok?
Ha jól sejtem van számodra valami előnye a dolognak, elmondanád mi az?
Komolyan kívancsi vagyok mi az. -
Raymond
titán
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FőDudu #58364 üzenetére
Tudom, hogy le vagyok maradva, de miért olyan létfontosságú a TB3 port? Legalábbis én nem tudnám mire használni...monitort displayport-ba kötném ha valamiért a beépített kijelző helyett monitort használnék.
TB3-at max annyira használnék, hogy ha már túl lassú a beépített VGA (vagy direkt a leglassabb NV VGA-val szereltet vettem, mert alapból ez volt a cél), akkor kötnék rá külső VGA-t ... viszont már ahoz se kell TB3 port, sőt, AMD procis + NVIdia VGA-s gépeknél már van egy elég jó megoldás arra, hogy ha valakinek kallódna egy RTX 3080 a háznál, de a laptopjába épített NVidia vga már túl lassú lenne, akkor picit feltúrbózza a teljesítményt TB3 port nélkül:Sorry ha már volt
-
Darth_Revan
veterán
-
válasz
FőDudu #58342 üzenetére
Elvileg 110W lenne csak a vga, jóval kevesebb mint ami eddig volt. Amíg nem veszi be a drivert vagyis nincs minden rendben, addig a hőfokok is az egekben vannak. Mondjuk így sem lenne megoldva a hűtés, azzal barmolnom kellett.....Egy hőcsövet a szélén át kellett raknom.
Egybe kell betennem a hűtőt a kártyával.Ilyen is volt egy másik rendszerrel, csak aztán mégsem lett jó.
Arról nem beszélve hogy a hdmi kábelt ki-be kell dugdosnom, hogy elinduljon a betöltés, hol ki, hol be, majd reset, lényeg a laposnak mindig kell valami változtatás
......minden csak a belső kijelzőn megy.
MaxxDamage: Azt hittem ha rádugom a gépre minden úgy fog működni ahogy eddig, tévedtem. A hardvert nem látja a gép mint eddig ezzel a rendszerrel, a driver nem megy most fel, viszont aztán próbálva majd újraindítva megjelenik az álltalános Microsoft a vga-nál, vagyis tud róla csak geci, szopat.
Azért gondoltam hogy a kártyán lévő vbios jó lesz, mert úgy vettem ki nem konkrétan egy bizonyos géphez készült. Olyan mintha időnként más lenne a hardverkulcs....vándorol. Amint van időm futom a köröket.
Hát talán nem optimus-os a kártya, nem tudom végülis mi lesz. A zöld hasú 1070 sem volt az ha nem tévedek.
-
válasz
FőDudu #58321 üzenetére
Ahogy olvasgatlak titeket, vásároltam már párszor de ami legutóbb volt olyat még nem láttam. Az Ebay-en vett drága mxm kártyám Franciaországból.....a feladó rám írt hogy lehet nem 2.-án hanem 3.-án kapom meg az árút (ahogy jelezve volt) és emiatt előre elnézést kért, és tényleg úgy is jött meg a csomag miközben hivatalosan még mindig transit-ban volt a csomagom könyvelésileg, le voltak maradva mint a borravaló. A futárcég a hangsebesség előtt járt.
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #58319 üzenetére
Nézd, itthon Magyarországon sajnos még nem lazítanak, illetve amikor 5-én rendeltem, és 8-án karanténba került, még a Németeknél se volt meg a lazítás. Én ezt belekalkuláltam.
Nem tudom azóta változott e a helyzet kint a Németeknél, de én tudok türelmes lenni, és kivárom a sorom, nem csinálok belőle akkora facnit mint te, nem tolom tele a fórumot ezzel.
Nem ezen a pár napon múlik az élet, főleg hogy 2980€-ért szállítással együtt (1,072M)megkaptam azt, amit itthon 1,6M-ért akarnak az emberek torkán letolni. Ezt sokkal szemetebb húzásnak tartom.
Még ha nem is akcióban vettem volna meg (3499€~1,26M), akkor is +400K-val jobban jártam volna a Németektől rendelni mint itthonról. -
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #58288 üzenetére
Pont ezt írtam neki múltkor#57966, hogy egy nagyon megbízható fórumtársunk egy ilyet ad most 919K, azaz 2550€ környékén 10700K RTX2080s-el, ráadásul 17"-os ami neki pont jó is lenne 240Hz-es G-Sync panellal.
De nem, inkább a régebbi, kétesebb hirdető P751 felé hajlik, mert az 130K-val olcsóbb.
-
-
válasz
FőDudu #58111 üzenetére
Szerintem nekem van a "legrendesebb" gépem a cégnél. Fújnak is a kollégák miatta
Most a második gépem egy 15 MBP TB. Szerintem annál jobb notebook nincsen a világon.
Tényleg 10-12h üzemidő, totál csendben csinál mindent és villámgyorsan. Csak nem dugtam el az asszony elől rendesen és behúzta magának, most alig jutok hozzá -
válasz
FőDudu #58108 üzenetére
Hát... azért gamer noti topicban fikázni az RGB-t...
Egyébként is, az egy opció, ki lehet kapcsolni.
Anno én is húzodoztam tőle, de ma már jópofa dolognak tartom, ha nagyon hivatalos munkába viszem a gépet akkor kikapcsolom. Különben senki sem mondaná meg, hogy "Sheldonos laptopom" van
Az USB portban meg az MSI a király:Ezt is elsőre, borzasztó bazári dolognak tartottam, de aztán rájöttem, hogy baromi jó dolog!
Főleg amikor a qrva LAN portban nem meg a pendrive-om:
Ami az üzemidőt illeti, nekem olyan 4-4.5 órát ketyeg el az i9-el, OLED-el, RAID-be kötött 981-esekkel a gép. Ami azért szerintem nem rossz. Azért írtam ilyen szűk határt, mert valóban kiegyenlítődik az akkuidő; netezés/munka alatt, jobbára világos felületet néz az ember; ilyenkor a hardver nem annyira dolgozik; amikor meg tartalomfogyasztásra használom, akkor fekete a felület, viszont a vas jobban dolgozik.Szerintem imádnád
Én is imádnám, főleg ha lehetne kígyós gépem, de én az ufóknak dolgozom, és amikor ideiglenesen Zephyrus-om volt, annak sem örült a csoportvezető...
szerk:
találtam neked egy optimális gépet:
Visszafogott dizájn; sehol semmi RGB csicsa
Ahogy elnézem azt a járdalapot; tuti a 12 órás akkuidő
És ezeken a monitorokon minden IS! elfér ami kellhet a boldogsághoz
Összecsukva egy kicsit odalesz az ergonomia de valamit valamiért
(bocsi a trollkodásért, de most futottam rá a neten erre az agymenésre)
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #58093 üzenetére
Esküszöm megéri valahol az árát, nagyon komoly gép (volt), és itthon és kint is 1,6-2M volt 2019-20 ban, nálunk az i9 es volt csak. A Razer simán elkulloghat mögötte, nem egy kategória.
Acer Predator Triton 900 -
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #58091 üzenetére
Szerintem amit vett RTX 5000, az teljes értékű 110W-os NVIDIA Quadro RTX 5000 Mobile, legalábbis az Acer ConcepdD7-9 BGA-s, valamint a HP zbook G6-ban MXM-ben ez van.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #58048 üzenetére
Sajnos ez sem jó. Ez m.2 SATA-t kapcsol normál SATA-ra. Nekem olyan konverter kellene ami mini PCIe (NVMe) kártyát csatolna SATA-ra. A foglalat ill. a kártya felülről nézve csak a jobb oldalon van bevágva, vagyis M kulcsos és a lapkán valamilyen komolyabb (IC-s) hardver is kell mert a PCIE nem kapcsolható közvetlenül SATA-hoz.
-
-
válasz
FőDudu #57911 üzenetére
Szerinted ha egy régebbi modellt beszereznék ami nem támogatja a kártyámat költséghatékonyságból, akkor annál is ugyanúgy tudnám hekkelni a kártyám Windows alól, mint ahogy most teszem? Vagyis csak a kártya beférjen és kész? Összeállíthatok bármit?
Azért végig olvasom a topikot.
(2010-óta nincs asztali gépem)
Hát igen a kártyán lévő lyukak itt is számítanak hol vannak, ez már pont elég hogy ne lehessen akármi. -
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #57904 üzenetére
Szia.
Na akkor most én is tisztázom a dolgokat.
1. Nem zavarsz, csak ez a sok agonizálás, toporgás zavaró.
Igazából mar leszűkítettem a dolgot (Razer Blade Advanced RTX2070Super vagy az utódja a 3070 ami szoba jöhet. Advanced verzió kell a hűtése miatt - az nagyobb eséllyel csendes.
Panelból jobb lehet a QHD - hiszen keveset játszom, a nagyobb felbontás viszont jól jöhet.
Ugyanakkor a 4K-t túl nagy felbontásnak érzem 15"-ra.2. Szerinted? 2450€ egy 10875H+RTX2070s max-q, vagy 2050-2340€ a Razer Blade 15 Advanced Model 2020, FHD, Core i7-10875H, 16GB RAM, 512GB SSD, GeForce RTX 2070 SUPER Max-Q, UK (RZ09-03304W42-R3W1), vagy 10875H RTX3070 90W vagy 100W-os? Egyértelmű a válasz, hogy a Razer Blade 15 Advanced Edition 2021, QHD/240Hz, Core i7-10875H, 16GB RAM, 1TB SSD, GeForce RTX 3070 (RZ09-0367BGD3-R3G1) 2600-2800€ ért lenne a legjobb választás, ha csak ezek közül kellene választani.
Hogy ér e 5-600€-ot a 2070s max-q és a 3070 teljesítmény különbség? Ezt döntsd el te, de a 2070s max-q se rossz. Nekem bármennyit megért volna, ha lenne Helios 700-ból RTX 3070/80 és MA nem kényszerültem volna rá, hogy megrendeljem a Helios 700-at i9-10980Hk + RTX2080s-t 2950€-ért!!!!!, mert megrendeltem és 2 hét múlva hozzák is ide Magyarországra.
.
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #57893 üzenetére
Olyan érzésem van veled kapcsolatban, hogy neked a Razer Blade vásárlás, olyan mint a Columbo felesége, mindenki hallotta de látni még senki se látta.
Ergo neked ezek vágyálmok maradnak, legalábbis amit itt leművelsz az erre ad következtetést.Elhinted, hogy van pénzed, neked a pénz nem számít, blah-blah-blah, Minden híradás erről regél, hogy UK szállítás nem lesz leányálom, várni kell rá sokat, de várni nem akarsz 1 percet se, mert gondolod, hogy egy 15 Mrd $-os profitú cég(Amazon), a te 2000€-os gépedet fú de azonnal kiszállítja
?
Te melyik bolygóról jöttél?Van pénzed? Mert ezt állítottad, hogy neked a pénz nem számít, de mégis össze-vissza linkelsz különböző angebote-kat és a végén semmit nem veszel.
Válogatsz, rendben, de akkor ezt magadban tedd.
Ha kérdezni szeretnél, kérdezz, hogy melyik szerintetek ami jobb vállasztás, mi hidd el segítünk, de egyszer kijelentesz valamit, másodszor megint mást. Mentegetőzől, hogy ezért meg azért nem jött össze semmi (ilyen nincs, hogy bontatlan gépre egyből rámondják, hogy hibás)? Gondolod mi elhisszük, ha hibás lenne akkor fent lenne a hirdetés?
Te szerinted mi nem vettünk még gépet se online se személyesen?Picsogsz mint egy szűzlány a sexshop-ban(ezt már más is leírta neked).
(tudod mit mond a szűzlány a vibrátornak? Ne remegj nekem is te vagy az első)
Nem bántalak, de gondolkodj el azon, hogy mit művelsz le itt.
Nem veszed észre, hogy már szinte senki nem vesz komolyan és nem válaszolnak neked?
Ha gépet szeretnél, vedd meg végre. Ha Razer-t akarsz, vedd meg, de ne menj az idegeire mindenkinek. -
-
hito
nagyúr
-
blue_23
senior tag
válasz
FőDudu #57766 üzenetére
Jelenlegi TB3-as kiszereléssel teljesítményt veszítesz, sokkal drágább, és az előnyét leginkább külső monitoron tudod kihasználni. Szerintem az eGPU rossz megoldás, mivel ahogy mások mondták, laptop elveszíti a hordozhatóságát. Rendszeresen ágyból játszom, nem akarok még egy dobozt magamon a GPU miatt és amikor berakom a laptopom a táskába se szeretnék újabb nagy dobozt magammal vinni. Teljesítményt mindig fogsz veszíteni, ha valami nem direktben van rákötve, hanem kivezetéssel, akkor már jobb lenne egy doboz, amiben benne van CPU és GPU, csatlakozók, a laptop helyett pedig csak egy kinyitható kijelző és billentyűzet lenne, amit rákötsz, de ez már olyan, mint egy asztali PC.
Jelenleg is létezik csendesebb laptop, aminek jó a hűtése, csak sokkal drágábban, így a lehetőség adott, nincs szükség eGPU-ra ha szempont hogy csendes és hűvös legyen. Szerintem jobb egy nagyobb, kompaktabb laptop aminek jó a hűtése, mint egy újabb komponens, újabb kábellel és meghibásodási lehetőséggel.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #57770 üzenetére
Szép lehetett
komplett tornyokkal menni
engem már a clevo-val megnéznek hogy mekkora döggel jövök
.
De tartom a véleményem, ez így meginnt egy felesleges egybeépitett, pont a rendes asztali vga mérete helyett, egy kicsibe nyomorított megoldás, fogadnék rá hogy ugyanúgy süvíteni fog...
Ahogy arra is hogy kb egyszeri dolog lesz mint annak idején a tumoros megoldás...
Megoldható a dolog, és mivel tuti drágább mint egy noti amiben eleve benne van a GPU, ezt már tudjuk az eddigi eGPU-k okán, a gyártóknak még többet tejelhetne a dolog, de mégsem terjed, vajon miért?
A lenovo már gtx1050-ekkel nagyon kicsi méretben megvalósította ezt, azóta se hallani róla sehol...
Ha ez az ami neked igazán kell, mert ez felel meg neked a legjobban, akkor sok sikert hozzá, örülök hogy megtaláltad benne a számításodat, tényleg!De én nem hiszem hogy ez annyira el fog terjedni, egy gamer nemigen állna neki 13’-on de már a 15,6-os felhasználók is kisebbségben vannak.
Ebben a dologban én egyáltalán nem a gaming lehetőségét látom , hanem amire az eGPU-t is kitalálták, hogy ha kell munkához pl CAD akkor be tudj az igp-s notinak egy rendes kártyával segíteni, az eddigi veszteséges megoldások helyett egy eleve így tervezett cucc remélhetőleg jobb lesz.
Ami meg a melegedést illeti, keress vissza a topikban, KH mester nem egyszer mesélt róla, hogy a külső gpu annyira hajtotta a mobilprocit a notiban hogy az megfőtt, ebből következik hogy valszeg’ meleg volt az egyedül is,
eleve a legtöbbször a procik és nem a gpu-k melegedésével van a gond. -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #57764 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy egy bőrönd és egy táp van a gépre kötve, vagy csak a tápkábel. Kevesebb csatlakozó, ha velemiért fel kell állni, kisebb esély arra, hogy valami szétkapcsol. Most csak bedugom az egyik tápcsatit, leülök és játszok. így csend van, fps is van elég, részletesség is megvan és nem is forró minden a gépben. És még hely is van mellettem, nem egy féltégla "ül" mellettem, hanem a lányom vagy a párom, vagy mindketten.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #57764 üzenetére
Akkor már csak fel kell találnod hozzá a csatlakozót amin keresztül nem bukunk egy csomó teljesítményt, meg a fuvarcéget megalapítani, ami minden lanpartyra a gépek után viszi azt a bőröndméretű kacatot, nem beszélve arról hogy akkor milyen kábelkáoszt kellene elviselni.
Ja és lécci beszélj már a gyártókkal hogy az a cucc ingyen legyen, mert jelenleg a kártya árának felét hozzádobja....sok sikert hozzá, ha sikerül fejet hajtok előtted.Fel kéne már fogni mire való rendeltetés szerűen egy gémer gép.
Ezeket játékra szánták , hogy vihesd is, igen létezik ilyen hogy átugrunk a haverhoz és játtszunk, most komolyan te cipelnél egy eGPU-t?
Amit mondasz az pont ezt öli meg, de van aki szereti a lakásban ide oda hurcolni meg mindig másutt játtszani, te komolyan tologatnál egy olyat? Erősen kétlem, szerintem ott hagynád egy asztalon...
Ha a te felhasználásodnak/ vágyaidnak ez a legjobb én tényleg elfogadom!,
De ne hidd hogy mindenki örülne neki, milliónyi hátránya van, nem véletlenül csak annyira elszigetelt-kihaló formában létezik ahogy.A megoldást amiről te beszélsz úgy hívják asztali PC+ kis üzleti noti amit hurcolászol, ha másutt nem akarsz játtszani.
#57766 Hát a tdp növekszik ez tény, sajnos ez ellen nincs mit tenni, én értelek hidd el.
De ami a lanpartikat meg hasonló dolgokat illeti kérlek te is gondold át, mert ezeke a gépek alapvetően erre valók, egy vastag és relatív halk gépet hátizsákban simán el lehet vinni játszani, de egy olyan “konténert már nem, legalábbis szerintem. -
válasz
FőDudu #57753 üzenetére
Ott van az ugyancsak kínai mxm slot-ra tehető külső vga adapter(x8 és x16 PCIe) amit még nyáron rendelni akartam és sajnos nem tudtam, technikailag nem fértem hozzá, a kínai ügynökcég sem tudta lebonyolítani kiket megbíztam, pedig pont erre lettek volna kitalálva.
Arról nem beszélve bármelyik cég tudna olyat készíteni.....nem cél senkinek, el kell nyomni nehogy már túl jó legyen.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #57752 üzenetére
Ezek gémer gépek, mivel nem aksiról való hajtásra valók, itt az lenne felesleges bohóckodás ha marhanagy akkukat tennének beléjük.....
A gyártók meg nem bevállalják a 2 év garit, hanem szerencsére az EU kötelezi őket rá...külömben az lenne mint sok más helyen a világban, hogy 1 év a gyárból kikerülés után....
A külső gpu nem véletlen nem elterjedt, veszteséges a sebességre nézve, egy számítógép meg legyen a lehető leggyorsabb mind1 hogy laptop vagy asztali....
Értem hogy neked tetszenek a vékony gépek meg a plussz perifériával való veszteséges kínlódás ötlete dupla áron, de nem mindenkire áll ez...Reméljük az Apple- nek nem lesz köze sose az nvidiához, még csak az kéne hogy a világ legszemetebb cége átvegye az irányítást ebben a gémer világban is.....
3 milla lenne bányászláz nélkül is egy belépő gpu, és csak ők gyártanának és természetesen elégtelen hűtéssel.....legalábbis ez a legkevésbé iszonyú forgatókönyv amir el tudok képzelniróluk.....
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FőDudu #57748 üzenetére
Persze hogy van
2080 Super és 2080 12 mm, míg az új 3080 8 nm.
Ezért se értem hogy mire fel ez a nagy TDP cirkusz
Főleg azt nem értem hogy miért nem csinálják azt amit desktop kártyákkal ? Miért nem lehet azt hogy a gyártó pl belövi 115W-ra de engedi hogy MSI afterburner -ben 150W-ra emelje aki akarja ? Az nem kifogás hogy attól tartanak hogy az átlag user felhúzza maxra és aztán indokolatlanul viszi ujrapasztaztazni mert forró, hisz az átlag user azt se tudja mi az az MSI afterburner... Miért kell a TDP állítási lehetőséget tiltani laptopnal ?Minden gyártó lője be a hutesebek megfelelő értéket, legyen az 90w, 115w de engedje az emelést 150W-ra, a max tervezett értékre ! (Vagy ha tényleg bitang jó a hűtés akkor 200W).
Ja hogy akkor már a 240W-os táp kevés lenne
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FőDudu #57730 üzenetére
Nem rossz, sajnos beigazolódott hogy az Optimus még mindig visszafogja a teljesítményt
Márciusban jön az új Clevo DTR laptop, az x170sm-g frissített változata, az x170km-g.
Kivancsi vagyok hogy mekkora TDP-t fog kapni az Rtx 3080. Hagyják az Nvidia által javasolt 150W-on vagy beintenek mindenkinek és feltoljak 200W-ra, hisz a hűtés 200W-os 2080 Super-hez készültNagy kar hogy ott nincs lehetőség overdrive kikapcsolására, ha tudnám hogy korrigálva lett az inverse ghosting akkor tuti beszereznem... Tuti lesz várólista hisz gyakorlatilag ez az utolsó DTR laptop és mindenki aki max teljesitmenyt akar de az új AW vagy MSI-re várt annak nincs más választás, szóval MSI, Clevo és AW vevők is ezt fogják venni.
Remélem hallgatták a felhasználók visszajelzését és korrigálták az SM hibáit bios és ccc téren, mivel amit ott műveltek az siralmas
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu #57685 üzenetére
Szia.
Azt az MSI-hagyd, viszont a Triton 300-as nagyon jó gép, főleg a 2020-as modellnél csinálták meg jól a hűtést, és a belső anyaghasználat is "prémium".
Van itt egy gamer leányzó a topikban #55101Lionela akinek a gépét kb 1-2 hónapja vette #54517KillHates mester kezelésbe, itt olvashatod is Lionela írását, hogy már stock pasztával is jók voltak a hőfokok, de azért jót tett neki az Indium-os paszta.Viszont azt nem árt tudnod, hogy az "csak" 90W-os 2070max-q Acer Predator Triton 300 review (2020 PT315-52 model – Core i7, RTX 2070).
Jaj most látom, hogy ennyiért csak rossz 120Hz-es panellal adják.
Elméletileg ilyen 120Hz eddig nem is volt, valószínű kiszórják őket raktárról ilyen panelokkal is, mert ezeket a gépeket csak 144Hz és 240Hz-es panellal adták ki eddig forgalomba.
Valószínű azért ennyi csak az ára.Itthon az Acer shop-ban is csak olyan Helios 300 volt kapható, amiben ugyan 144Hz-es, de rossz CMN1521-es panellal voltak kaphatóak, q2w3 írt róla, és a leszebb, hogy 2060/2070max-q-nál is csak ezzel volt, és ők se tudták milyen panelesek
, de Triton-nál ilyen rosszat még nem láttam sehol se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest