- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gago1975
őstag
válasz
wanted5 #54739 üzenetére
Szia.
Ezt erről az oldalról ie meg lehet közelíteni, de azért abba is gondolj bele, hogy most még kapsz az i5-7300h+1050Ti ért valamennyit.
Késöbb még ennyit se fog érni, és az árak sajnos csak feljebb mennek az erős forintnak köszönhetően. Akkor nagyobb lesz az ár különbözet amit rá kell dobni.GTX1650 és a 1050Ti között, +10-20-30% különbség van különböző játékoknál a 1650 javára, de a 1650Ti még további 15-20%-kal jobb.
-
válasz
wanted5 #53838 üzenetére
Nem szeretem a CLEVO-kat, de meg kell védenem matyee mundérját. Aki CLEVO-t vesz, az olyan mintha venne egy doboz LEGO-t. Könnyen szerelhető, sokféle konfigot ki lehet hozni belőle, de sohasem lesz olyan, mintha egy kész kisautót, helikoptert, csillámpónit vettél volna, mindig lesznek elnagyolt részek, egy kis recsegés, stb. De ott a lehetőség, hogy ami ma gamer gép volt, az holnap grafikai munkaállomás, vagy valami tervező-szörnyeteg legyen.
Egyébként küszködés nem igazán van velük, a 6-7 generációs CPU+GTX konfigról 8-9 generációs CPU RTX konfigra ugrás legmacerásabb része az amikor elfelejted az MXM alá betenni a baloldani venti kábelét és szedheted szét megint a pics@ba az egészet! -
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
wanted5 #53807 üzenetére
Az EA Play (regebben EA Origin) is adja ezt ugy hogy egy jatekot letolthetsz megvetel nelkul, van 10 ora multi es 2 ora single. Az utobbi persze limitalva van levelben is, nem mehetsz addig ameddig 2 ora alatt eljutsz, peldaul a SW Squadrons-nal csak a Prologue megy single-ben es van plusz van az a 10 ora multi. Aztan ha tetszik akkor megveszed, ha meggondoltad magad utanna akkor refund, ha tetszik de nem surgos akkor megvarod amig bekerul az ingyenesek koze.
-
válasz
wanted5 #53786 üzenetére
Nem mondod? Jól van troll uraság, hiányoztál már nagyon a topikban! Szövegértelmezés 0. Kóstolj bele a Steam-be és akkor tudni fogod hogy van, hogyan értettem. A többi rám tartozik, egyébként is ezzel a témával már egy csomószor letámadtál, elfelejtetted? És ez bizony nem ide való téma, menj vele szobára!
-
gago1975
őstag
válasz
wanted5 #52936 üzenetére
Szerintem csak annyi lehetett, hogy nem ért hozzá, nem pasztázta át és melegedett neki.
Különben a hírdetés nagyon korrekt, még a számla is fel van töltve hozzá gyártási számmal(nem SN). Simán leellenőrízhető, ilyet nem találsz fent a neten.
[link] Jegelve – Acer Predator Helios 500 - 17" PH517-61-R32X -notebook több mint 3év gar-Ryzen 7 2700 +vega 56 +16gb -
gago1975
őstag
válasz
wanted5 #52803 üzenetére
Szia.
Abban igazad van, hogy semmiben, nem lesz több az FPS, nem lesz annyival jobb a sebesség, szinte semmit nem nyer vele.
De ha neki kell, akkor azért segít az ember neki, mert nem akar ettől függetlenül rosszat.
Amikor normális, akkor nincs vele gond. A baj akkor van ha beletiporunk a lelkiviláágba.
Inkább legyen ilyen mint amikor voltak gondok vele.
1,25ns-al lenne gyorsabb az ő procijánál a CL10 vs CL11, mert a 1866-ot lebutítja 1600Mhz-re -
-
válasz
wanted5 #52121 üzenetére
Nézd, az lejön hogy egy komolyabb proginál egyre több adatot kell beolvasni, lassan 100GB egy új game.....ok. Én csak egy személyes tapasztalatot akartam megosztani, mint fentebb írtam ebből, ha nem ért egyet velem anyagi kár nem éri. Meg lehet mondani, osszuk meg egymással amit látunk.
Mint írtam hétvégén kicsit megvizsgálom(mennyire gáz) a dolgot, csak mert már megint elszabadítottam itt valamit. Nyitott vagyok mindenre....rendben.Lehet videót is készíthetnék, még sosem tettem, azt is megnézem.
-
gago1975
őstag
válasz
wanted5 #51658 üzenetére
Szia
Igen, te így váltod, mert akkor adok neked akár holnap 1M USD-t és adhatsz érte 1M €-ot.nem nyernék sokat rajta, csupán 55M.-Huf-ot, vagy ha jobban tetszik 153K€-ot.
1USD = 0,8472€
Viccet félretéve nem az a baj, hogy drága, hanem az 1500$ *305 + 27%= 582K és nem 650K -
Kampó
senior tag
válasz
wanted5 #50134 üzenetére
nekem rx 580 8gb van gépbe a laposba meg 1650 ti... Nekem tovább passzolásra kellene laptop...
Hogy jol jöjjek ki belőle.
igen fx proci régi.... De simán megy vele minden új cim.. nem mintha annyira sokat gamelnék
a telo meg azért mégis snapdragon 845 meg 8\128gb os...
-
válasz
wanted5 #50015 üzenetére
Nekem a nagy átlag azt mutatja, hogyha nem is jobbak az értékek az NTH1-el, de tartósabb, nehezebben izzadja ki magából a szilikont. Régi MX4-es hűtést megbontva látom sokszor, hogy teljesen átlátszó már a kenés, a szürke kerámia ki van nyomódva oldalra a flipchip élére. Szerintem az Noctua jobban tolerálja a nagyobb meleget vagy a szélsőséges hőingadozást.
-
KISDUCK
addikt
válasz
wanted5 #50013 üzenetére
Támogatom a téma mellőzését, de sajnos egy idő után én se tudok elmenni szó nélkül, a "téveszmék" erőltetése mellett.
ON:
NOCTUA NT-H1-ről van vélemény dell 7577-tel(i5-7300hq + 1060max-q) kapcsolatban? Mivel a közeljövőben szét fogom kapni a gépet gondoltam újrakenem, mert amit múltkor használtam otthon elfekvőben lévő pasztát az "nem öregszik jól".
-
-
Bélaaaa
őstag
válasz
wanted5 #49810 üzenetére
Szerintem tökéletes a gép az Asus TUF gaming FD505DU. Gyors, mindent visz, még RDR2 is jól fut rajta.
A kijelző is tökéletes a maga nemében. Minek venni 1 misiért gépet, ha háromszázötvenezres kategóriában is vannak jó konstrukciók?
Ja, hogy ha megy a játék, akkor felpörög a venti? És? Azért van, hogy hűtse magát.Nekem tökéletes a gép, pedig én háklis vagyok, ha valami nem a megfelelő sebességgel fut.
-
fordjee
aktív tag
válasz
wanted5 #49810 üzenetére
Az Omennel bajban lennék. 144hz-es kijelző, baromi kompakt, rtx-es Vga, Tb3-as port, oldalt es hatul is van csatlakozó, jó szervízháttér, nem túl csicsás, nem hangos, viszont alapjáraton melegszik. Nem mondanám hogy nem ajánlom, de azt se hogy igen. Max. annak ajánlanám aki úgy használja mint én. A Tufnak a gazdája is elégedett de kérdés, hogy mire használja. Sztem ez a legfontosabb. Én nem multizom, napi 1-2-3 óra játek, nem is minden nap, minden max. grafikan, 99%-os energiagazdálkodással, 50-60 fps (ez csak tipp), akinek erre kell annak szívesen ajánlom. Aztán itt jön képbe még az ár is...:)
-
válasz
wanted5 #49708 üzenetére
Figyelj, ez már régi téma. [link] Baidu is egy kínai közösségi oldal, még ott fedeztem fel valamikor rég. Akkor szó volt róla hogy piacra viszi a találmányát. Persze volt még 1 hasonló, ha jól emlékszem egy amerikai fejlesztés de az végül befuccsolt, és persze ott is az volt hogy tengerentúlra nincs szállítás. Nem érdeke egy igazi komoly gyártónak sem az ilyesmi.
És ezt a megoldást akár a legújabb MXM-es gépeknél is lehetne használni, ott ahol erős proci van még jobban kitolni a teljesítményt, időt hogy ne kelljen méregdrága új gépet vásárolni a vga miatt.
-
echterion
nagyúr
válasz
wanted5 #49702 üzenetére
Szerintem ez nem egpu, mert az mxm foglaltba köti be a vga-t, ott nem lesz akkora sávszél veszteség, már ha sikerült működésre bírni. De persze ez majd csak akkor derül ki, mikor kipróbálja, ahhoz meg meg kell venni. Legrosszabb esetben az adapter árát bukja, a vga, táp az eladható, vagy ha úgy vesz online webshopból, akkor el is tud állni, nem kell az eladással vesződnie.
-
válasz
wanted5 #49638 üzenetére
Addig nem lesz új gép míg a hibára rá nem jövök és meg nem oldom. Jó ez utazgatni is. A dedikált gpu-t lekapcsolom és már van üzemidőm.
Új gép meg nagy eséllyel már valami asztali lesz teljesítmény ár arány miatt. Megasztán meghibásodás esetén is könnyebben boldogul vele az ember. -
-
válasz
wanted5 #49180 üzenetére
Saját tapasztalat alapján, 300W mellett (Vega 64) az MX4 elfárad fél év alatt, nekem 5-6°C-t emelkedett a hőmérséklet és 15 körül a hotspot.
A legutóbbi fél éves periódusban már TG Hydronaut pasztát használtam, ott 4°C volt csak az emelkedés, és 8°C a hotspot-nál. Ez a paszta állítólag jobban bírja a nyúzást. Ha van rá lehetőséged, próbáld ki.
95W TPD-s procin az MX4-el nem volt gondom sosem, max 5°C volt az emelkedés amikor másfél évig nem nyúltam a géphez, szóval nem rossz paszta csak van egy határa... -
Ubul86
őstag
válasz
wanted5 #49118 üzenetére
na látod, azt nem néztem, balansz-on van nitrosense-en, megnézem majd úgy is
blue: igazából mindig 99%-ra van véve a cpu, szóval ott már sokat nem, de a többivel még majd játszadozok
de persze, nem probléma, mert 100 esetből 1-2 szer ha töltő nélkül van a gép, csak most kicsit meglepett. Ettől még egy rövid áramszünetet kibír
meg ment az epic launcher és a steam is, feltételezem hogy az 1660ti is aktív volt az intel hd helyett
-
hito
nagyúr
válasz
wanted5 #47859 üzenetére
Akkor nem csak engem visz a sírba ez a dolog. SSD egyelőre ilyen kapacitással nem pálya. Amikor legutóbb néztem (nem most volt) az 1GB-ra jutó ár azért jóval magasabb volt még az SSD-nél. De ahogy nézem ez nem változott. 3x-os a szorzó az SSD "javára" most is. Tehát marad a HDD. Ebből kéne nekem valami DISKrét
-
-
gago1975
őstag
válasz
wanted5 #45986 üzenetére
Szia.
Én mint "plan b" ként ajánlottam a G752-őt.
Azért az a gép még lehet jó, hogy használt.
Az én 2016-os 751-em is még simán bírja, semmi gond nincs vele.
Persze a Predator frissebb.
Viszont akkor ajánlj neki 200-250között gamer laptopot olyat ami esetleg új. Te is tudod, hogy nem lehet. Az újak ennek legalább 2x-i -
MR007RM
addikt
válasz
wanted5 #45898 üzenetére
Nincs reklám, csak egybekötöttem a kellemest a hasznossal, most van időm ezzel bíbelődni. Sokan vagyunk így vele, nem minden eredeti megvásárolt nálam, de van sok olyan is játék és szoftver. Ja és pont azért nem az SSD van bent rendszernek, mert van pár progi ami miatt nem tudom még törölni az SSD-met és berakni, mert bukom a pénzem.
-
MR007RM
addikt
válasz
wanted5 #45844 üzenetére
A hdd a 2. meghajtóra megy, nem a rendszer helyére az mindig SSD, bár ha nincs sok adat a lemezen akkor mindegy. Azért ahogy telik az idő minden egyre több helyet foglal, az ssd drágább mint a hdd, és ha a hdd ugyanúgy kiszolgál akkor miért ne. A játék ugyanúgy fut rajta mint az ssd-n. Legyen elég ram a gépben és minden okés. Nem kell ebből akkora ügyet csinálni, mint teszitek.
Azért kell sok tárhely, mert nem szeretek ha feltétlenül muszáj a régi dolgaimtól megválni, új rendszert feltenni mindent törölve....ami van azt átnyomom a következőre és így élek tovább változatlanul. Nem kell mindig mindent elölről kezdeni, ha kedvem tartja pl a fent lévő 20 játék bármelyikébe belenézhetek.
Még annyit azért tudni kell gépet választani. Már mondták jelenleg páran Clevo mxm(és hasonló), ha hosszú távban gondolkodsz, és a farok méregetésből szép lassan visszább kell venni. Az idő megmondja jól választottál-e.
-
Kovipolly
újonc
válasz
wanted5 #44683 üzenetére
Melyik feltételek ütik egymást? Ezek, illetve az ehhez hasonló konfigok és a több mint 2-3 év használhatóság? Ha igen akkor valóban marad a PC. Úgy gondoltam hogy ezzel a konfiggal még lel lehet lenni kicsit tovább ha nem akarok high grafikánál jobbat, de lehet tévedtem.
Köszi a választ.
-
törölt tag
válasz
wanted5 #44680 üzenetére
Csinálj a rendszerről egy backup-ot, aztán kapcsold ki a driver frissítést. Ezután mehet az update. Ha valami balul ütne ki akkor vissza a backup.
Lehet valami hasonló dolog lehetett nálad, mint néhány msi esetében a dragon center telepítése után. Sok user-nek 25W-ra csökkent a tdp limit 45W helyett.
-
KISDUCK
addikt
válasz
wanted5 #44667 üzenetére
A delles update meg egyéb programok ha fennt vannak, akkor szabadulj meg tőlük. Nekem volt velük problémám.
"Ti tapasztaltatok anomáliát valamelyik delles szoftver mellett pl.: dell support assistant?
Van egy inspiron 7577-m és 1,5 hete telepítettem rá windowst háttértár csere miatt és felraktam a dell help and support, support assist plugin és dell power manager servicet a driverek mellé. A legutolsó tavaly decemberi intel igp drivert nem tudtam telepíteni "nem támogatott operációs rendszer" hiba miatt, pedig a legfrisebb win 10 telepítőt használtam, szóval az intel oldaláról töltöttem le a drivert plusz az nvidia oldaláról a másik grafikus illesztőt. Használat közben voltak képi és hangbéli röccenések, először driverekre gyanakodtam, de azokat kizártam teljes eltávolítás és újratelepítés után. Az intel igp drivert is ki tudtam zárni mivel ha hdmi-t használok akkor csak a dvga üzemel, mivel hardveresen arra van kötve. A probléma tovább is fennállt, majd a windows defenderre gyanakodtam hogy megint túlkapásokba kezdett, ezért lecseréltem más ingyenes védelemre, de a probléma tovább is fennállt. Végül töröltem minden feleslegesnek tűnő programot beleértve a dell szoftvereit és azóta nem jelentkezett a hiba. Az előző telepítés is alatt voltak röccenések, de csak játék közben ami csak fps dropban mutatkozott, de a delles szoftverek akkor is telepítve voltak most videó nézés közben is voltak gondok.
Szóval ismét felteszem a kérdést más is tapasztal teljesítmény csökkenést és hang vagy kép akadást úgy hogy telepítve van valamilyen delles szoftver?" -
zsolti75
senior tag
válasz
wanted5 #44663 üzenetére
Van a családban egy 7567 I7-7700-al, én pasztáztam újra tavaly. Amilyen kis vacak hűtő van rajta, olyan meglepően jó hőfokokkal üzemelt. Egy fél órát kínoztam aidával és furmark-al, nem nagyon akart 75°fölé menni, és tartotta a max turbo órajeleket.
A gpu-nál kapcsolt be néha a power limit.
Nem kellet semmi UV neki.
Én újrapasztázással kezdeném a helyedben és teljes reset a gépnek, (akksi/bios akku/táp le egy percre) -
válasz
wanted5 #44663 üzenetére
Elvileg minden venti vezérelhető DC szabályzással, még a PWM-es is (bár nem szereti).
Ha asztali gép lenne, akkor én a VGA fan kimenetére kötném rá a ventiket, vagy egy COM porton keresztül egy külső fan vezérlőt eszkábálnék, szoftveres vezérléssel.
Laptop esetén... Nem tudom. -
wanted5
őstag
válasz
wanted5 #44662 üzenetére
Közben talán megvan a válasz:
But shortly after we ran the GPU stress test, the CPU’s temperatures rose for a while and caused the processor to throttle. The CPU’s frequency dropped to around 1.6-1.7 GHz along with temperatures. Perhaps even a BIOS setting was triggered. As you can see from the graph below, the CPU’s temps were stable at around 70-74 °C which is exceptionally low for such a workload, and we are mostly certain that the cooling system can take more beating than this. It can afford much higher clock speeds resulting in higher temperatures of 10 or even 15 °C and the machine will still be fine. This way no performance will be sacrificed. In any case, the GPU’s maximum clock speed of 1708 MHz and stable 73 °C are yet another reason to believe that the cooling system is capable of supporting higher clock speeds without any problem. Probably a BIOS update can fix this but keep in mind, however, that during normal usage or gaming, the thermal throttling of the CPU won’t occur for sure.
Tehát 73-74 fok körül elkezd visszavenni, ennyiket láttam hwinfoban, de nem tartottam soknak (sőt 1x már volt rajta vas és akkor se ment 70 alá)
Most nem tudom, hogy meg merjem-e kenni vassal, mert többször van mozgatva, oldalára állítva táskában stb. De van egy olyan érzésem, hogy hiába rakom rá, mivel nem lehet a retkes ventiket szabályozni, meg csak 3 fokozatot ismernek (0 - 2300 - 4500 rpm) sok haszna nem lenne. Legutóbb is azért raktam rá normál pasztát mert semmit nem ért a vas, pár percenként maxra pörgette a ventiket aztán meg kikapcsolta teljesen.... kész mérnöki csoda ez a gép. -
echterion
nagyúr
válasz
wanted5 #44660 üzenetére
Megértelek, sajnos ez egy ilyen biznisz, ha összekavarjuk az agyát a sok ilyen-olyan buheraprogival, akkor annak ez lehet az eredménye. Talán Attis tudna segíteni, megkerested már?
Amúgy milyen géped van? Szinte biztos, hogy egy ugyanolyan PC-t (persze monitor nélkül) össze tudnál rakni az árából. -
wanted5
őstag
válasz
wanted5 #44598 üzenetére
Újraraktam az egész wint, így se lett jobb... már nem tudom mi mást tehetnék.
Az ilyen dolgok miatt kezdem teljes szívből gyűlölni a laptopokat és a gyártókat. Ha anyagilag megengedhetném azonnal vennék egy pc-t. Miért nem lehet egy normális biost alárakni ezeknek a szaroknak? Ahol be lehetne állítani, hogy ha 3 GHz-en akarom hogy menjen akkor annyin menjen és ne állítgassa összevissza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- Eladó egy Macbook Pro 14" 10/10/32/512Gb Ezüst színű számítógép, 1év Apple Garanciával, Arab bil
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest