- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
Gergello #81400 üzenetére
10 nap telt el,
és a 160 ezerért elérhető gép már 190 ezernél jár,
sajna ez van.
Az a baj, hogy a végtelenségig lehet azt játszani, hogy "de egy kicsivel többért kapsz ezt, azt, stb-t".
260-270 ezer környékén indulnak egyébként a GTX1650/RTX3050-es gépek.
A 160-170 ezres vételár az mégiscsak 100 ezerrel kevesebb volt, még ha elavultabb is a technika. 20-30 ezer Ft-ot is megnézünk, mert van hogy van, van hogy nincs rá keret.
Nézd a procit: i5-9300H, 4mag-8szál, 8MB cache.
Ha valami hasonló Intelt keresel, i5-11 körül kell szétnézni, hasonló lesz az ár is, és azokban nincs GTX1650, tehát van létjogosultsága az X571GT-nek manapság is.
Ha viszont a gamer dologra feküdnél rá, akkor tényleg erős fejvakarás jön (mert van hogy van, és van hogy nincs rá keret), de a 190 ezres alapártól 78.000 Ft-tal többért
60 Hz helyett 144Hz-es kijelző
GTX1650 helyett RTX3050 4GB
4mag-8szál i5-9300H helyett egy sokkal jobb 6mag-12szál Ryzen5-4600H
256GB 1600/800MB/s SSD helyett 512 GB vélhetően sokkal gyorsabb SSD
DDR4 2400 RAM helyett DDR4 3200 lehet benne
RGB billentyűzet világítással,
stb stb stb
Szóval sokkal frissebb, dizájnosabb gép lehet helyette,
de valóban több pénz kell hozzá. -
-
Bounti
aktív tag
válasz
Gergello #81395 üzenetére
A 3050 Ti verziót (165Hz kijelző) használom, bár legtöbbször külső kijelzővel, asztaliként. Nekem egyáltalán nem érződik gagyinak, a billentyűzet valóban jó. Vannak hibái de nekem belefér. Mondok párat:
- A kijelzőre fújja a meleget (lehet, hogy nem probléma, de nekem nem tetszik),
- A második nvme slot osztozik a sata csatlakozó helyével, szóval vagy ez, vagy az, ráadásul "csak" X2-es, a fő nvme foglalat meg sajnos csak 2242-es ssd-t fogad be,
- A hozzá adott töltő sajnos patikamérlegen van kimérve (135W), mert ha elengeded a gyeplőt Performance módban akkor még ebbe a kicsike akkuba is beleharap, hogy ki tudja szolgálni (sajnos egy 170W-sal is ezt műveli)
- MUX -ot ne is keress, a kijelző a Radeonon keresztül kapja meg a képet, és a Type-C majdnem csak dísznek van (na jó, pendrive-hoz jó)Azért, hogy jót is mondjak, aki nem várja el a milliós gépek tudását, az egy remek kis gépet kap a pénzéért. Gyors még Silent módban, turbó nélkül is, és nem süvít ha megdolgoztatod (persze van hangja, de ugye a laptopos móka már csak ilyen).
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #81182 üzenetére
Nemzetkozi cegnel vagyok felso vezeto. Nem beszelek szlovenul a munkaban.
A hetkoznapokban a 13 ev itt let utan mar megertetem magam.
De sehol nem volt hatranyom az angol miatt. Ugyfelszolgalati irodan, orvosnal, hetkoznapokban teljesen elfogadott az angol.
A 70 ev koruli szomszedok is jol beszelnek, de lassan en is megertetem magam.
Szoval ez az a meglepetes orszag ahol nem gaz ha nem beszeled a nyelvet. Az embetek erdeklodoek, meg akarnak erteni. Es megertenek.
Ez foleg Isztria, itt mindenki jott valahonnan vagy a csaladtagjai vslahol mashol elnek. Nem nezik honnan jottel, az a fonyos milyen ember vagy.
-
Speedy007
őstag
válasz
Gergello #81069 üzenetére
Szerintem egy jó hűtéssel nem annyira vészes Legion 5-m volt 5600H-val a CPU igényes játékok esetén mester előtt 80-85C° utána a 80C°-t se lépte igazán át 5800H hasonló a helyzet. Intel esetén jóval jellemzőbb a túl melegedés ahogy itt olvasom nem hiába kapcsolják ki a turbo-t, AMD esetén sok a vájt fülű akiket zavar a viszonylag hangosan tekerő ventilátorok és ezért csinálnak hasonlót mint ami az Inteles gépek esetén be vett eljárás. Bár ebben a fülledt nyári kánikulában mi nem melegszik fel vagy hevül fel..
-
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #81035 üzenetére
Hát, nem annyira jön be, meg talán feleslegesen erős is. Cserébe alig van hangja max-on futtatott Valhalla közben. Az se gáz, ha nem megy el, de jobb lenne, ha elmenne, most láttam egy árban is megfelelő X15-öst, azt venném helyette meg. Ha még meglesz, mikor elmegy.
FőDudu: okés, majd meglátjuk, mit hoz itt a jövő
-
FőDudu
veterán
-
consono
nagyúr
válasz
Gergello #80854 üzenetére
Tudom, ezeket az elmúlt hetekben mind végig zongoráztam
Ennek a gépnek jó a hűtése, imádom a designt és ha nem játszik vele az ember még halk is és sokáig is bírja az akku. Ráadásul a portok nagyja is hátul van, el lehetne szépen rendezni a helyét... A PWM meg nem tudom mennyire lenne valós problema, mivel alacsony a fényerő, úgy is túlóra kellene tolni
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
Gergello #80680 üzenetére
hát, talán
nézd meg az új 2022-es L7 is féléve megjelent aztán sehol... most meg tajvan körül megy a hiszti, mindig van valami.... az a szerencsém, hogy a mostanim eldöcög még amire kell, az új AAA játékokat meg kibírom, ha később jutok oda. (addigra legalább felkerülnek a dlc-k is
)
-
válasz
Gergello #80696 üzenetére
Akkor olvasd el még egyszer.
Driver hibám még sosem volt érdekes egy gépemnél sem, csak hardver (a kettőt ne keverd) aminek mindig meg volt az oka, vagyis tudtam róla, hisz én idéztem elő.
Az is lehet ebből a szempontból a legjobb gépet sikerült beszereznem, lám mit lehetett végül kihozni belőle igaz nem kevés pénzből, úgy hogy a gyári driver működőképes a mai napig. Csak megjegyezném nem mindegy miért van hibajelenség. És még sose vert át senki.
Lássuk hogy fog megoldódni a te segítségeddel, mert gondolom te tudod ez után a beszólás után mi a gond.KillHates műhelyét meg főleg ne nevezd álszentnek, ő egy varázsló és igaz minden abból ami ott történt/történik.
-
válasz
Gergello #80454 üzenetére
Ha neked ez jött le belőle akkor sajnállak. Elolvastad?
Én is kérdeznék valamit. Akkor miért használok SSD-t? Nem kellene trollnak lenni! Lehet személyes véleményem, tartsd tiszteletben.
Inkább arra aktivizáld magad hogy másoknak segíts mikor kérdeznek, ne csak akkor jelenj meg mikor elhangzik a HDD szócska. Talán be van állítva csengőre?
Hasznos dolog az a gyártók nem is engedik kivezetni. [link] Egy ilyet ki is néztem magamnak. Elhiheted erről nálam játék is menne....olyan ami nekem megfelelne erről. Persze hogy asztali HDD, ez csak egy példa volt. Nem most kezdtem az ipart az Commodore Vic-20 -al volt.Hol voltál te akkor? Van tapasztalatom arról mi hogyan fut ebben és abban a környezetben. Csak azt futtatom SSD-ről amit feltétlenül szükségesnek találok, legyen az bármi, akár játék. Az hogy X mp hamarabb betölt ok, de mennyivel? Nem egyforma ingerküszöbbel rendelkezünk. Nálam a laptop be van állítva úgy hogy lehetőleg ne a lemezt használja addig amíg van Ram, pont ezért ami nálad megdöglik az nálam megy szépen.
Aztán vannak azok az emberek akik büszkélkednek a Linux rendszerükkel és hogy már akkor betöltött a dolog mikor még neki sem láttak.
-
válasz
Gergello #79374 üzenetére
Hangossá tudod tenni, ha akarod, de szabályozhatod a ventiket. Akár alacsony vagy zéró fordulatszámon is mehet. Nekem automata minden, beállítja magát, ahogy akarja. SC mellett se kapcsol feljjeb fordulatszámra a venti, vagy én nem hallom ezt, lehet pár száz / ezer rpm-et fejjebb kúszik.
S hogy ez meleg lenne, az meg már proci függő, de ebben több a hűtőanyag kilogramra mint egy gamer Clevo notebook. -
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Gergello #77304 üzenetére
Sziasztok!
Rendeltem egy Asus TUF F15 notit, nagy reményekkel. Nulla percesen agyig tömve hardver hibákkal a windows rendszernapló, blue screens. Éppen csak végeztem a windows és minden driver frissítésével, behalt a CPU venti. A GPU venti agyig pörgette saját magát közel 6000-en. Gyors alaphelyzet, és kikapcs. Azonnal vissza a boltba. Szerencsére 72 órán belül voltam.
Természetesen felajánlottak azonnal egy teljesen új gépet, de úgy érzem az Asus (is) a silány összeszerelési minőségek áldozata lett. Képekkel, videókkal nem fárasztanék senkit. Válaszként azért reagáltam a #77304 hozzászólásra, mert kérdezném: (szerk) Lehet bízni esetleg másodjára ebben a hűtésben? Be merjek még egyet próbálni vagy pénz vissza?
Tudom a TUF egy ilyen belépő szintű kvázi occsó gamer próbálkozás, csak bosszant, hogy katonai szintű védelemről, tartósságról beszélnek a marketingben. Ezt az Asus-nak is megírtam, akik hülyének néztek, és frissítésekkel traktáltak 5 oldalon keresztül , amikor döglött a CPU venti, és gyak nincs hűtése a gépnek, a legfontosabb helyen.
Ti mit tennétek? Mit kell venni milliós ROG-ot, hogy legalább egy évet bírjon?
Egy Asus F15 (i7, 16GB, RTX) maga a hardver nagyon tetszene, de hát így..Kellemetlen. Értem, hogy belépő szint a TUF, de durván 400k amiről beszélünk.
(Szerk)
-
válasz
Gergello #77427 üzenetére
Baromi jó találmány a Razer részéről; maga a PCB eleve egy bazi nagy hűtőborda, mert tele van pici alkatrészekkel. Ezen fújja végig a levegőt a harmadik ventilátor és egyben öblíti is a gépben pangó meleg levegőt. Ha nem is ettől lesz deres a processzor, de ér annyit mint egy jó fajta hűtőpad. És ezt mindig viszi magával a júzer!
2019-ben jelent meg, amikor debütáltak a forrófejű 6 magosok
-
-
Frozen
addikt
válasz
Gergello #77304 üzenetére
ezeknek az a gyenge pontja,hogy elég gatyi a lefogatás az alaplaphoz ,értsd nem tudod kellő erővel a chipre rászorítani a hűtőt. Ha jól megnézed elég hosszűkás kis ágak lognak ki és egy pici csavar a végén.
A másik szerintem jobb ha külön van a cpu és a gpu ,mert közös rézcsővőn egyik melegíti a másikat,sok gépben ezért is gyenge a hűtés.
egyébként az asus strix gépek komolyabb kártyákat is kapnak hasonló hűtéssel. szóval elvileg simán vinnie kell egy 3050ti kártyát ez meg amugy sem melegszik annyira hiszen alig van teljesítménye -
válasz
Gergello #76574 üzenetére
Igen, de legutóbb az fps számláló nem lett megfigyelve részemről. Volt futtatva a Heaven benchmark. Rábíztam a dolgot a "szakemberre" , adatok a helyén, volt memória teszt is, állítása szerint minden rendben. És ez egy jó régi alaplapon keresztül. Így együtt már két alkalommal volt futtatva asztali gépben. Hogy az a futtatás mennyire volt hibátlan arra nem volt lehetőségem időm rácuppanni, örültem a lehetőségnek. A tesztelés ingyen volt. Nálam erőből meg sem nyikkan a kártya, telepítés után az nvidia a láthatatlan mezőben, semmi nyoma. HDMI érdekes mód van, de semmi több. Lehet filmet és sorozatot fogyasztani az új VGA-val akár külső monitoron, többre nem hajlandó otthoni környezetben.
Képernyő frissítési gyakoriság 64Hz......1,000Hz.....összes elérhető graf memória 16350Mb minden más nem elérhető, mintha rajtam gúnyolódna.
Ez a szint azért már nekem is feltűnik, mint nem elégséges kategória, ennél azért többre vágyom. Tök mindegy hányszor tolok fel új rendszert mindig ugyanez. -
Dhampir
félisten
válasz
Gergello #76384 üzenetére
Most biztosan drága. Valószínűleg később is az lesz, tekintettel a romlékony pénzpiaci és krízishelyzetre.
Viszont egy GTX 1650 videokártyával szerelt laptop meg körülbelül 280 000 Ft-tól kezdődik itthon.(#76386) echterion
Ez igaz és a laptopok szellőzése sem mindig hatékony. Ebben talán kicsit több a levegős hely.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Gergello #76168 üzenetére
Igen, de még gondolkodom, hogy átvegyem-e, mert nézegettem az utóbbi napokban gameplay videókat és nagyon sok modern játék (főleg RTX mellett) max grafikával már nem képes stabil 60 fps-t hozni, még DLSS mellett sem ha 1600p natív felbontásra van állítva
Battlefield 2042, Dying Light 2, Cyberpunk, Elden Ring, stbMég gondolkodok ,hogy kínlódjam fel valahogy az asztali gépem BP-re és tegyek bele egy RTX 3080-at vagy a mobilitás miatt legyen Legion 7... asztali gép fényévekkel erősebb lenne ugyanannyi ráfordítással, míg a Legion 7 egyszerűbben mozgatható
-
-
Speedy007
őstag
válasz
Gergello #75845 üzenetére
mindent elkell kezdeni valahol.... Én nekem speciel 16 évesen volt elsőnek számítógépem és totál zöld fülő voltam a CPU-ra hittem hogy VGA és fordítva ha jól emlékszem egy P4-s gépnek álcázott P3-s gép volt azóta haladok szép sorban...Az első laposom meg egy használt német vagy angol billentyűzetes Lenovo Thinkpad T400-s volt abban lehetet mindent cserélni imádtam nagyon mai napig nem értem hogy miért csak egy laptop gyártó kiváltsága az hogy a CPU-t és a VGA-t lehessen cserélni...Ott pasztáztam újra a CPU-t és kutya baja sem volt
-
fordjee
aktív tag
válasz
Gergello #75405 üzenetére
Utánanézek majd, nem tudom melyik fajta lehet.
120ezer notebook egyébként, ha kb. 120-130 van egy raklapon, majdnem 1000 raklap. Az kb. 40 kamion. Ezeket kiszállítani több hét lesz, ha nem több hónap, szerintem mire kiér az összes, már elavult lesz, ha már most nem azok -
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #75423 üzenetére
Na bakker. A kinaival nem tevedtem - de valoban igaz, hogy a Huawei most elegge sok cuccot tart raktaron, mivel mindenhonnan bannoltak.
Meg itt, EU-ban is megsugtak, hogy lehetoleg felejtsuk el a Hikvision/Dahua/Huawei es hasonlo kinai cuccokat amikor rendszereket valasztunk - mert barmilyen kormanyzati bankett/meeting/esemeny eseten kivalasztasi szempont lehet az adott helyszinen levo eszkozok gyartoja is. Hulyen hangzik, de igy volt.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #75408 üzenetére
Ez mar akkora mennyiseg amennyiert barmelyik gyarto lehajol. Arrol nyilvan nincs hir, hogy milyen ido intervallumban szallitjak le.
Szoval ez csak jol hangzo lozung amig a pontos reszletek nem ismertek. Lehet 18 honap alatt szallitjak.
P.S.: most rendeltem 700k eur ertekben szervert es halozatot. Januar vegen szerzodes, a szerverek mar megerkeztek es a dragabb halozati eszkozok is. Szoval van cucc, csak a forgalmazonak fel kell hajtania.
Ev elejen volt durva helyzet. Ott egyik ismeros ceg rendelt HP szervereket USA-bol januarban. Augusztusban kaptak meg a januarban szallitott cuccokat.
-
Ubul86
őstag
válasz
Gergello #75276 üzenetére
amúgy visszatérve még a kérdésre: ha 99%-ban van az energiagazdálkodás, tényleg mondhatni 0 hangja van, nagyobb terhelés alatt is, turbo nem megy, 2.6 ghz-en megy az i7 9750h
nekem tökéletes
DE! a hűtés probléma ott van ettől függetlenül, köszönhetően az acer szar megoldásának, hogy egymás mellett van a két venti.https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2020-10/22/285320_sdronsimjosn4dcv_internals-5.jpg
viszont tökéletesen megkímélt állapotban van, szerintem!! 0 karccal , mert kb 90%-ban asztali gép funkcióként működött (működik)
https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2021-03/29/285320_ulcvnsintjmtftpa_20210329_180648.jpg
úgyhogy, igazából ha sikerül eljutni addig, hogy feltegyem eladásra, kb áprilisban, akkor úgy szeretnék gépet magamnak, hogy a hűtés probléma kiküszöbölve legyen. Hogy ne érezzem azt, hogy van egy tök jó gépem, de van keserű mellékíz attól még a számban. (ha már kidobtam közel fél milliót egy gépre alapesetben, de tudom, hogy fél milliónál is már kompromisszumokat kell kötni, legalábbis rájöttem az elmúlt időszakokban
)
ja, gari: 3 év garit ad acer, ezért még 1 év gari marad áprilistól. Csak hitelre vettem egy részét, és az áprilisban jár le. Nem nagyon volt plusz tőkém, mikor vettem. Most úgy tervezem, hogy ha eladom, akkor már van egy alap, ami majd megy a következő gépbe, és nem lesz szükség hitelre. (najó, volt 180 000 ft-om VX5 eladás után akkoriban
, szóval ott is volt alap minimálisan)
egy 6-700 ezer ft-ig most eltudok menni, utána viszont megint bejátszhat némi hitel, vagy max 1-2 hónap várakozás. (persze attól függően hogy a jelenlegi mennyiért mehet el, de most egy 300-as felső határral számolok, aztán meg majd elmegy valamennyiért...de ha facebook marketplace meg csoportokat nézegetem, rosszabb gépeket adnak 300ért)
-
Ubul86
őstag
válasz
Gergello #75276 üzenetére
magam se tudom
mert igazából azért vettem hogy majd játszok vele, 2 évvel ezelőtt az 1660ti nagyon jól hangzott, és azért még mai napig jól viszi a legtöbb játékokat persze azért minimális kompromisszumokkal (mármint az én igényeimhez képest, de semmit se kellett levenni low-ra, meg egyebek)
inkább haladni a korral, vagy csak egy jobb gép, amiben a hűtés jobb, ki tudja. 36 évesen elértem azt, hogy van egy számomra fasza gamer gépem, meg xbox series x, de nincs időmgyerekkoromban meg mindig csak áhítoztam ilyenekre
persze megvolt annak a kornak is a maga szépsége az asztali géppel és duke nukem 3d-vel meg imperium galacticávalelsőre el se indult, mert 1 megás videókártya volt a gépemben
aztán lett egy s3 trio
-
-
-
-
Frozen
addikt
válasz
Gergello #74651 üzenetére
szerintem sokat durrantot a ti is +10%
ezek kivül az energiafelhasználás is jobb ami egy laptop esetén nem elhanyagolható, lehet én is veszek egy 40xx gépet mert a mostani 3070 es is elég de már ledolgozta a különbözeti árat így ingyen lehet majd cserélni remélhetőleg befut addigra valami őjabb cpu is,mert játékra még mindig az intel a legjobb mobil fronton biztos -
hito
nagyúr
válasz
Gergello #74161 üzenetére
Természetesen nem, de ez nem is erről szól. Inkább érzelmekről, nosztalgiáról és arról, hogy bizonyos gépek, amik annak idején anyagilag elérhetetlenek voltak, most elérhető közelségbe kerültek. Kockázata van, de régen gari nélkül még nagyobb volt, ugyanis ha valami megpusztult benne, gazdaságtalan volt a javítás.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #73996 üzenetére
Hardveresen bőven elég neki, a mostani asszem 6200U (vagy valami hasonló 2mag4szál cpu van benne) után mindenképp előrelépés lenne, ramom van itthon bele plsz, ssd meg elég. A kijelző netes írások alapján elég jó, csak fényes, bár idebenti használatnál ez mindegy talán.
A Legion overkill lenne, nincs játszik soha semmivel, valami hasonló árú megoldást keresek neki.És igen, a háztól tartok én is leginkább, így nem erősítetted meg a vásárlási szándékom.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Gergello #73916 üzenetére
na ja
vékony, passzív, <> lehessen rajta játszani is
A mobilitásért kompromisszumot kell kötni még sajna
Amúgy otthon nem fér el egy eGPU? Vagy vízhűtéses doboz? Mikor meg cipeled a gépet, az meg vékony és könnyű és az igpu "elég" a lightosabb taskokra. (pl. otthon game, máshol munka/egyéb eset) Az MXM-es cserélgetős korszak már elment a legtöbb helyen, így minden csere drága.
De igen, idővel én is reménykedek benne hogy eljutunk oda amit írtál: vékony, passzív, és lehet rajta játszani is... de ez még jóóóóóóóóó pár év -
vakablak93
őstag
válasz
Gergello #73446 üzenetére
Mindhárom elég kezdetleges még, tele hasonló hibákkal, ha nem akad, akkor a többinél fps droppokat vagy marhanagy imputlagot, kockásodást stb tapasztalhatsz, és azok is hiányosak még a játékokat illetően.
#73441 KillHates: Neked megvan Raiden?
Oké nyertél! Most már irígy vagyok
-
válasz
Gergello #73325 üzenetére
Úgy néz ki hogy a 16GB vram-ból mindkét kártyámnál kb 4,5GB -ot használt kb csak. (Sajnos nem készítettem ebből fotót, és nem indítom el csak ezért, sőt soha) Így van mindenhol, közel sincs kihasználva a teljes kapacitás. És ugyanígy van ez a cuda magok használatánál is, nincs kihasználva, a programok nem engedik. Ezt meg tudom mutatni nálam hogy volt.
-
2018
senior tag
válasz
Gergello #73325 üzenetére
Nem csak amiatt. Szerintem követik a trendet, és nem igazán fér bele már 10 gb vramba sem az rt meg a többi grafikai opció egyszerre. Nagyon memóriaigényes a ray tracing, meg ugye egyre nagyobb felbontású textúrákkal operálnak , meg egyéb trükkökkel az új generációs játékoknál. Konzolnál 10-12 gb vramot kaphat a rendszerből ugye a gpu, viszont pc-n egy konzolportnál nagyobb részletesség is elérhető. Én a 16 gb vramos 3080-al nem ütközök még korlátokba, az összes opció engedélyezve van doom ethernalban is, míg a 6 gb vramos 3060al már sír hogy nem elég a vram, és ez a trend a jövőben több játéknál is elő fog fordulni sajnos.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Gergello #73297 üzenetére
1060 6GB kvázi népkártya, az érdekes, mivel a mai napig HIGH 40+-al játszok vele...
1080p-ben. Most azt nézzük, hogy 5 éves kártya, és még mindig kb. gondtalanul kiszolgál... Szerintem 6GB alatti RTX-ek kvázi parasztvakítás kategóriába számítanak, "há legyen benne valami" vérpistike meglátja az ERTÉIX felíratott apuci meg hitelre be*assza a kosárba... az, hogy kvázi gyengébb mint maga korában az 1050 (Ti meg már budgetkirálynak számított) az már más kérdés, illetve jelen körülmények között kvázi esport játékra használható... Azért egy közel 400K+ konfigon (covid ide yoda), nem low-meden akarok játszani... mert nem fér bele több vramba
, de a gpu bírja a strapát... ez szimpla "budgetezés...", há megveszik így is felkiáltással, szerintem...
-
DonDragonka
őstag
válasz
Gergello #72763 üzenetére
A RAM-on olyan ragacs van alig bírtam leszedni mikor 64GB-ra cseréltem, fog az rendesen.
A gyűrűs már neccesebb. kb 1 éves és már mindkét SSD-n elszakadt 1-1 gyűrű, de a másik kettő még jól tart, pont a napokban ellenőriztem.
Az SSD-k mellett azok a sárgás fekete lapok pedig egy-egy 90x10x0.5mm-es öntapadó szivacs csíkok, így oldalról nem fűtik egymást illetve a felső SSD nem veszi át a hőcsőtől a meleget. Így aztán alapjáraton az SSD-k 34-37 fokosak, amikor meg fullos hajtás van akkor meg 45-48 fokosak max. -
-
válasz
Gergello #71484 üzenetére
[link] Csak nem 4gen szar 3.
Nézd. Hetek óta arra várok hogy valaki forraszon már nekem egy csatit a vga hűtőmhöz. (Kaptam ígéretet, talán pár nap múlva meg lesz) Szerinted ha ezt nem tudom magam megcsinálni akkor belevágjak ilyenbe.Ennyit az önreklámból.
De ezen kívül, engem a laptop vonz, a mozgatható, könnyen helyezhető cucc és tudom nagy monitorra tenni. Asztaliba nem szeretnék belevágni. Ez a múltkori állványos rtx 5000 felállás már határeset. Meg hát amilyen árak vannak égnek áll a hajam, és szerintem már nem lesz jobb. Visszasírom hogy az előző 2 db vga-mat korábban aprópénzen eladtam, buta voltam, tanulópénz."Akármilyen hűtést és mxm kártyát rátehetsz"
Értem, persze legyen kép, külső kijelző az biztosabb, de az sem garancia a lapos megszívathat.Nem hiszem már én sem hogy lesz új VGA-m ehhez a géphez az ára meg a hatalmas kockázat miatt. A proci is már kevés lesz nekem is.
-
válasz
Gergello #70297 üzenetére
Tökéletes az adott célra amire keresel ez is [link] de én inkább ezt venném a helyedbe [link]
Amire érdemes oda figyelni az 5 év garancia! Olyan helyen venném csak ahol meg is adják az 5 évet! (kerül amibe kerül
)
Nagyon OFF , ott az SSD topik "milyen SSD-t vegyek" erre a célra
-
gurus
aktív tag
válasz
Gergello #70297 üzenetére
MLC a legjobb , nem olcsó, nem is kapni , mivel drága a gyártása .
QLC kerüld messzire. TLC ssd Jó MLC méltó utódjaj! Szekvenciális írási sebesség legyen minél magasabb és élettartama is fontos Írott terabájt (TBW) min 600 TB legyen= 1TB ssd Vásárlás esetén,. Vigyázz melyik gyártótól veszed mert 1-2 gyártó sunyiba nem a bevezetett spekulációkkal adja idővel
garancia stb... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged